Love May Get the Last Laugh

Love May Get the Last Laugh

In het programma “Countrymusic Round-Up” speciale aandacht voor de “Independent” zanger/schrijver/gitarist Dan F. Hill uit Lexington KY met muziek van z’n albums “12 Dollars Worth” en “No Extra Charge”.

Maar zoals altijd beginnen we het programma met de bluegrass, die deze keer wordt verzorgd door Sam Bush (Father of the New Grass) uit Bowling Green KY met een drietal songs van zijn nieuwe album “Storyman” met o.a. ook Emmylou Harris en Alison Krauss.

Vervolgens  Doyle Lawson & Quicksilver met gospelbluegrassmuziek van hun nieuwe album “Burden Bearer”, dat j.l. vrijdag, 7 juli, officieel werd gepresenteerd door Mountain Home Music.

Na de agenda met

een overzicht van de countrymuziekevenementen in de regio is het tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma met Stringcaster uit Rotterdam voor een song van hun nieuwe album “Picking On You”en vervolgens ook nog de gelegenheidsgroep “Hidden Agenda Luxe” uit Brabant met de song “Jericho Walls”, die staat op hun album “Pan Alley Fever”.

Daarna gaan we naar Nashville TN voor Maddie and Tae met hun single “Sierra” en aangezien we daar toch zijn ook nog Alan Jackson met een song van z’n album “Angels and Alcohol” en treedt de groep “Sundy Best”  “Live” op als uitsmijter van dit programma met de song “Smoking Gun”.

Sam Bush - Bowling Green

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up” met de song “Bowling Green” geschreven door Sam Bush samen met de bekende schrijver/gitarist Jon Randall.

In dit lied gaat Sam Bush terug in de tijd naar z’n geboorteplaats “Bowling Green” Kentucky, waar hij al op zeer jonge leeftijd begon met de bluegrassmuziek beïnvloed door z’n vader en “Lester Flatt & Earl Srcuggs”.

Eerst als zeer goede vioolspeler en later een meer dan uistekende mandolinespeler.

Hij nam deel aan bekende in die tijd moderne bluegrassgroepen als “Bluegrass Alliance” en later “New Grass Revival”.

Nog even kennis maken met de grappige introductie van de documaatire “the Sam Bush Story” met tal van bekenden uit zijn countrymuziek geschiedenis.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens in het progamma nog zo’n verhaal “Carcinoma Blues” . Deze song werd geschreven door Sam Bush samen met de op 17 mei j.l. overleden Amerikaanse singer/songwriter Guy Clark.

Een lied met de ziekte huidkanker als onderwerp komt niet vaak voor, maar zowel Sam Bush als Guy Clark hebben hier mee te maken gehad en een zeer actueel onderwerp, waarbij een ieder wordt opgeroepen om toch vooral meer aandacht te schenken aan irriterende moedervlekken en aan verandering van structuur hiervan. Bij twijfel niet aarzelen en onmiddellijk een onderzoek laten doen.

In het verre verleden werden er wel vaker dramatische songs geschreven over ziektes en de dood, zoals in 1931 door de eerste country superster Jimmie Rodgers bijgenaamd “The Singing Brakemen” met de song “T.B. Blues”. In mei 1933 overleed hij op 35-jarige leeftijd aan tuberculose.

Dus nog even terug naar 1931 voor Jimmie Rogers hier met zijn song T.B. Blues” “.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens in dit programma ook nog “Lefty’s Song” door Sam Bush hier op “slide mandoline” met een drietal songs, die staan op z’n album “Storyman”, dat op 24 juni j.l. werd uitgebracht door Sugar Hill Records en waarbij hij vokaal wordt bijgestaan door Alison Krauss.

Sam Bush & Emmylou Harris

Nu dus na zeven jaar terug met z’n nieuwe album “Storyman” met 11 verhalen door hemzelf tezamen met andere bekende geschreven songs met de hulp van tal van bekende bluegrass musici als Hargus “Pig” Robbins op piano, Steven Mougin op gitaar, Scott Vestal op banjo, Steve Fishell op pedal steel en Sam Bush zowel op viool als mandoline met daarbij nog vokale steun van Emmylou Harris en Alison Krauss.

Voor u als lezer van dit bericht nog terug naar een “live” optreden van de Sam Blues Band met de song “Nashville Blues” tijdens de “FreshGrass 2014” in het Massachusetts Museum of Comtemporary Art ” te North Adams, MA

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Doyle Lawson & Quicksilver - Burden Bearer

Dan nu verder met bluegrassgospel door Doyle Lawson hier met de songs “You Were Right”, “Wonderful Day” en “He’s Everywhere”,

Deze songs staan op het verzamelalbum “Burden Bearer”, dat vrijdag, 8 juli j.l. officieel werd gepresenteerd door Mountain Home Music.

Het album bevat twintig songs bestaande uit bluegrassgospels en a-capella gezongen gospelsongs.

Van dit album hoorde u ook nog “You Were Right” en “Wonderful Day” door Doyle Lawson & Quicksilver hier a-capella gezongen door deze bijzonder groep..

Voor u als lezer nog even de mogelijkheid om te kijken en luisteren naar een optreden van Doyle Lawson & Quicksilver hier met hun a-capella gezongen lied “Wrestlin’ Jacob” in het Hominy Valley RV Park in Candler, NC op 29 juni j.l. Ook dit lied staat op hun nieuwe album “Burden Bearer”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Doyle Lawson & Quicksilver, een combinatie, die al sinds de jaren ‘80 onderweg is in de bluegrass sfeer, terwijl Doyle Lawson zelf al sedert de jaren ‘60 actief is als mandolinespeler en zanger van o.a. “The Country Gentlemen”, Jimmy Martin, J.D. Crowe & The New South en sedert de jaren ‘80 dus met z’n eigen groep “Quicksilver”, waarbij ook duidelijk de traditionele gospel quartet zang behoort.

De bezetting van Quicksilver heeft in al die jaren al heel veel verandering ondergaan, maar iedere keer weer ziet Doyle Lawson als uitstekende mandolinespeler en zanger kans om een uitstekende groep om zich heen te verzamelen.

“Burden Bearer” vrij vertaald “Lasten Drager” staat helemaal in het teken van de gospel en is dus sedert vrijdag verkrijgbaar, maar in uw “Countrymusic Round-Up” bij RTV Krimpenerwaard al te beluisteren.

En inderdaad U hoeft als luisteraar van countrymuziek bij deze omroep helemaal niets te missen!

Toch nog even terug in de tijd voor een “live” optreden van de groep Doyle Lawson & Quicksilver’s met de song “Sadie’s Got a New Dress On” gedurende het Turkey Track Bluegrass Festival in Waldron, Arkansas op 21 juni 214

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan Hill - Cowboy

Dan nu door naar Lexington Kentucky voor de onafhankelijke countryzanger/schrijver Dan F. Hill hier met de songs “Cowboy”, “Construction Worker Blues” en “Love May Get the Last Laugh”.

Deze songs staan op respectievelijk z’n albums “No Extra Charge” en “12 Dollars Worth” in eigen beheer uitgebracht en dat geeft gelijk ook al aan, dat het hier gaat om een countrymuziek zanger/schrijver, die geen contract heeft bij een platenmaatschappij en daar dus zelf voor zorgt.

Het promoten van z’n muziek doet hij ook zelf en daarbij maakt hij gebruik van de hedendaagse digitale mogelijkheden van o.a. het internet om o.a. bekende country DJ’s te benaderen met het verzoek zijn muziek in hun radioprogramma’s op te nemen.

De muziek van Dan F. Hill van z’n twee albums “12 Dollars Worth” en “No Extra Charge” met fraaie traditionele countrymuziek breng ik dan ook graag onder uw aandacht.

Z’n albums kunt u ook aanschaffen via CDBaby, een platform van musici, die hun muziek te koop aanbieden en daarin bemiddeld.

Tijd om eens kennis te maken met Dan F. Hill hier met de song “Bluegrass Bound””, die eveneens staat op z’n album “12 Dollars Worth”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Stringcaster - Righteous

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma “Countrymusic Round-Up”en daarvoor uit Rotterdam “Stringcaster” hier met de song “Righteous”.

Deze song staat op hun 2e album met de titel “Picking on You”, dat in mei van dit jaar werd uitgebracht door MARS Music

Het album bevat 13, voornamelijk door de band zelf geschreven liedjes, aangevuld met een nummer van Carl Perkins (Tryin To Be My Baby) en Jimmy Smith (Rock This Joint).

De groep bestaat uit Remco Prins op mandoline, Martin Voogd op rhythm-gitaar, Robert van Driesten op de banjo banjo, Tijmen Veelenturf op viool en tenslotte Marcel Verbaas op dubbelle bas en ze zingen ook allemaal. 

Tijd om eens kennis te maken met Strincaster hier tijdens hun “Release-party” in het gezellige theater “Walhalla” op Katendrecht in Rotterdam.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Hidden Agenda DeLuxe - Jericho Walls

Vervolgens “Jericho Walls” door Hidden Agenda DeLuxe hier met een song, die staat op hun album “Pan Alley Fever” uitgebracht door Continental Record Service.

Hidden Agenda DeLuxe bestaat uit singersongwriters BJ Baartmans en Eric Devries, die als sinds de jaren 1990 veelvuldig met z’n tweeën op een podium zijn te vinden .

Daarbij ook regelmatig samen met drummer Sjoerd van Bommel en bassist Gerald van Beuningen. Onder de naam Hidden Agenda Deluxe zorgen Baartmans, Devries, van Bommel en van Beuningen met de CD “Pan Alley Fever” voor een alternatief-country feestje Deluxe!

U kunt in dit bericht ook nog even kijken en luisteren naar “Hidden Agenda DeLuxe” met de song “Jericho Walls”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Maddie & Tae - Sierra

Dan nu snel door naar het duo “Maddie & Tae” hier met de song “Sierra”, die staat op hun album “Start Here”, dat in augustus 2015 werd uitgebracht door DOT Records.

Het duo “Maddie & Tae” bestaande uit Maddie Marlow uit Sugar Land TX en Taylor Elizabeth Dye uit Ada, OK.

Na hun middelbare school vertrokken de twee meisjes naar Nashville om met liedjesschrijver Aaron Scherz en vertegenwoordigers van Big Machine Records te gaan samenwerken.

In 2014 haalde Big Machine “Dot Records” weer van stal om een nieuwe weg in te slaan en Maddie Tae waren de eersten, die een contract tekenden bij dit label.

Tijdens een “live” optreden bij Hank FM WLHK in Indianapolis IN Maddie & Tae hier met de song “Sierra”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Alan Jackson - The One You're Waiting On

Vervolgens “The One You’re Waitin’ On” door Alan Jackson hier met een song, die staat op z’n album “Angels and Alcohol”, dat vorig jaar jul werd uitgebracht door Capitol Nashville.

Dit album werd uitgbracht tijdens zijn 25 jarig jubileum van “Keepin’ It Country Tour”.

Natuurlijk kunt u als lezer nog even luisteren naar Alan Jackson hier met z’n song “The One You’re Waiting On”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Sundy Best - Smoking Gun

Dan gelet op de tijd snel naar onze uitsmijter “Sundy Best”tijdens een “live optreden hier met de song “Smoking Gun” , die staat op hun album “It’s So Good LIVE” op 22 april van dit jaar uitgebracht door Entertianment One Music.

Een zeer aanbevelenswaardig dubbelalbum met 24 songs en in totaal meer dan twee uur muziek , waaronder 5 nieuwe songs en hun versie van Tom Petty’s , “Mary Jane’s Last Dance”. 

Tot slot van dit bericht nog een schitterend “live” optreden van Sundy Best hier met de song “Smoking Gun”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard”.

Luister mee in de ether op 106.6 MHz, de diverse kabelfrquenties of wereldwijd via het internet  middels de website van RTV Krimpenerwaard http://www.rtvkrimpenerwaard.com/radio ).

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

info@el-okay-ranch.nl

Luister mee in de ether op 106.6 MHz FM, via de bestaande kabelfrequenties dan wel het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard ( http://www.rtvkrimpenerwaard.com/radio).

Speellijst” Country Music Round-up ” 

Datum: Juli 12 ‘16 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***   titel muziek  ***   titel album   *** Label

1. Sam Bush   ***   Bowling Green   ***   Storyman   ***   Sugar Hill Records

2. Sam Bush   ***   Carcinoma Blues   ***   Storyman   ***   Sugar Hill Records

3. Sam Bush   ***   Lefty’s  Song   ***   Storyman   *** Sugar Hill Records

4. Doyle Lawson & Quicksilver   ***   You Were Right   ***   Burden Bearer   ***   Mountain Home Music

5. Doyle Lawson & Quicksilver   ***   Wonderful Day   ***   Burden Bearer   ***   Mountain Home Music

6. Doyle Lawson & Quicksilver   ***   He’s Everywhere   ***   Burden Bearer   ***   Mountain Home Music

7. Dan F. Hill   ***  Cowboy   ***   No Extra Charge   ***   Dan F. Hill

8. Dan F. Hill   ***   Construction Worker Blues   ***   12 Dollars Worth   ***   Dan F. Hill

9. Dan F. Hill   ***   Love May Get the Last Laugh   ***   12 Dollars Worth   ***   Dan F. Hill

10. Stringcaster   ***   Righteous   ***   Picking On You   ***   MARS

11. Hidden Agenda de Luxe   ***   Jericho Walls   ***   Pan Alley Valley   ***   Continental Record Service

12. Maddie & Tae   ***   Sierra   ***   Start Here   ***   DOT Records

13. Alan Jackson   ***   The One You’re Waitin On   ***   Angels and Alcohol   ***   Arista Nashville

14. Sundy Best   ***   Smoking Gun   ***   It’s So Good LIVE   ***   Entertainment One Music

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies & via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *