When I Wake Up to Sleep No More

In dit programma alvast een voorproefje op “Country Music on the Porch” met Doug Adkins & The J.B. Band en de Goudse countrygroep “Change of Key” op zondagmiddag, 3 juli a.s. voor het Cultureel Centrum “Concordia” te Haastrecht.

Maar zoals altijd beginnen we het programma met de bluegrass middels een eerbetoon aan bluegrass legende en pionier Ralph Stanley, die op donderdag, 23 juni j.l. op 89-jarige leeftijd overleed.

Muziek van twee van z’n vele albums samen met tal van vrienden zoals Bob Dylan, Laurie Lewis, Judy en David Marshall e.v.a.

Na de agenda met

een overzicht van de countrymuziekevenementen in de regio is het tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma met Change of Key, die 3 juli a.s. dus ook optreden in Haastrecht. Vervolgens nog uit Emmen Jannet Bodewes met een song van haar nieuwe album “Blue Days”.

Daarna gaan we naar het Mississippi Deltagebied voor Garry Tallent met een song van zijn debuutalbum “Break Time” en vervolgens naar North Carolina voor The Honeycutters, die met een song van hun nieuwe album “On the Ropes”, optreden op als uitsmijter van dit programma.

Ralph Stanley - Rest in Peace

We begonnen dit programma met de titelsong van het album “Man of Constant Sorrow” door Ralph Stanley & The Clinch Mountains Boys gevolgd door “I Only Exist”  en “White Dove”, ooit in het grijze verleden geschreven door Carter Stanley, de broer van Ralp Stanley en natuurlijk zeer bekend geworden door het duo The Stanley Brothers, maar hier in een nieuwe jas gestoken door Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys vokaal op zeer vakkundige wijze bijgestaan door Lee Ann Womack.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht met een “live” optreden van Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys in de “Grand Ole Opry” te Nashville TN met de song “Man of Constant Sorrow”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Deze songs staan dus op het album “Man of Constant Sorrow”, waarbij Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys worden bijgestaan door tal van muzikale vrienden.

Dit fraaie album werd op 19 januari 2014 uitgebracht door Crackers Barrel Old Country Store en was exclusief via de 634 Cracker Barrel winkels in Amerika te verkrijgen, maar in dat zelfde jaar natuurlijk ook al bij uw “Country Music Round-Up”hierbij RTV Krimpenerwaard aangekomen.

Het album bevat 13 Stanley songs, waarvan tijdens de openingssong “I Am the Man, Thomas, de leadzang wordt overgenomen door de befaamde Buddy Miller en Jim Lauderdale, terwijl in de song “I Only Exist”, de leadzang wordt uitgevoerd door de bekende countryzanger Dierks Bentley en Ricky Skaggs  de leadzang in de song “Sweethearts in Heaven” voor z’n rekening neemt.

Met z’n meer dan uitstekende “back-up” bluegrassgroep “The Clinch Mountain Boys” en tal van grote namen uit de country en bluegrass wereld kon Ralph Stanley rustig wat meer op de achtergrond aanwezig zijn en zo nu en dan met zijn zeer herkenbare stem “acte de presence” geven.

Dr. Ralph Stanley was toen 87 jaar en ondanks de geruchten over de inspanningen van de opnames en de optredens op zo’n hoge leeftijd, heeft hij het allemaal overleefd en presteerde hij nog steeds uitstekend.

Maar afgelopen donderdag, 23 juni j.l. overleed Ralph Stanley op 89 jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker.

U kunt als lezer ook nog even luisteren naar Ralph Stanley & Lee Ann Womack met hun versie van de Carter song “White Dove”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Ralph Stanley & Friends - Clinch Mountain Country

Maar gelukkig hebben we nog heel veel muziek van deze bluegrassionier en gaan we nog even door met het eerbetoon aan hem en daarvoor maken we gebruik van een drietal songs, die staan op het schitterende album “Clinch Mountain Country”, die is uitgebracht door Rebel onder REB-5001 met in totaal zo’n 36 tracks, waarbij Ralph Stanley wordt bijgestaan door tal van gastspelers zoals Marty Stuart, George Jones, Patty Loveless, Vince Gill, Alison Kraus, Ricky Skagss en Joe Diffie.

Van dit album in dit programma Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys samen met de eveneens legendarische folksinger/songwriter en gitarist Bob Dylan de song “The Lonesome River” Deze song werd opgenomen op 30 november 1997 en het was de eerste keer sedert z’n album “Nashville Skyline” in 1969, dat Bob Dylan weer eens een opname maakte in Nashville.

Ook een schitterende uitvoering van “The Lonesome River” door Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys met als gastspelers zanger/gitarist Larry Sparks op gitaar met leadzang en Ricky Skaggs op de mandoline en met zang.

Beiden hebben na het overlijden van Carter Stanley deel uitgemaakt van de Clinch Mountain Boys hier trouwens nog met Art Stamper als violist, Jack Cooke op de bas en James Alan Shelton op gitaar.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Ralph Stanley at the Grand Ole Opry

In mei 1997 begonnen Ralph Stanley en The Clinch Mountain Boys met een serie opnames, die werden gehouden in Nashville Tennessee.  De bedoeling van Ralph Stanley was om een album op te maken met een aantal van zijn favoriete collega musici. Een dergelijk project opgenomen in 1992 had het succesvolle album “Saturday Night, Sunday Morning” opgeleverd. “Clinch Mountain Country” werd opgenomen over een periode van 8 maanden en het resultaat daarvan is zo’n 36 tracks met schitterende bluegrass songs.  Zo’n 30 zangers en zangeressen met een breed spectrum van muzikale genre zoals folk, country, gospel, bluegrass en rock hielpen graag mee om dit album “Clinch Mountain Country” tot een schitterende werkelijkheid te maken.

Vervolgens in dit programma ook nog Laurie Lewis, een eerste klas violiste en zangeres uit de “Golden State”, die zich vooral bezig houdt met hedendaagse bluegrass muziek en trouwens ook regelmatig in Nederland optreedt hier met de Carter Stanley song “Old Love Letters” of te wel “Oude liefdes brieven”.

En als laatste song van dit album nog  “When I Wake Up to Sleep No More” door Ralph Stanley samen met Judy en David Marshall. Een schitterende gospel song, waarvan de titel vrij vertaald luidt “Als ik wakker wordt om nooit meer te slapen” en ik hoop dan ook van harte, dat Ralph Stanley is wakker geworden “On God’s Golden Shore”.

Ralph Stanley & Friends met het album “Clinch Mountain Country” een dubbel CD, waarvan het schitterend eind resultaat onlosmakelijk deeluitmaakt  van de geschiedenis van de bluegrass.

Dan tot slot van dit eerbetoon nog de schitterende gospel “When I Wake Up to Sleep No More” middels een fraaie “slide-show”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dough Adkins - Whiskey Salesman

Dan hierbij “Countrymusic Round-Up” alvast een voorproefje op het optreden van Doug Adkins samen met de nederlandse begeleidingsgroep de “J.B. Band tijdens het concert “Country Music on the Porch” of te wel “Countrymuziek op de Varanda”, dat op zondagmiddag, 3 juli a.s. zal worden gehouden voor het Cultureel Centrum Concordia te Haastrecht.

Doug Adkins hier met de titelsong van zijn album “Whiskey Salesman”, dat in 2008 werd uitgebracht door Lyric Mountain.

Doug Adkins & One More Ride - Where I Went Wrong

Vervolgens verder terug in de tijd met Doug Adkins hier met z’n begeleidingsgroep “One More Ride” met de songs “Read My Lips” en  “Where I Went Wrong” door Doug Adkins.

Deze songs staan op het album “A Losin’ Soul”, dat in 2003 werd uitgebracht door Country Roads/ZYX Music.

Als lezer van dit bericht kunt u ook nog luisteren naar Doug Adkins hier met de song “Whiskey Salesman”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Helemaal onbekend zijn Doug Adkins en de nederlandse J.B. Band natuurlijk ook niet, want deze combinatie trad ook op  5 maart op in de grote zaal van Concordia te Haastrecht.

Het optreden van Doug Adkins en de JB Band was niet alleen op die avond een groot succes, maar ook op de Western Experience Festival in ’s-Hertogenbosch.

Zijn repertoire zal de country-linedancers en andere dansliefhebbers geheid van de dansvloer /het dansplein krijgen!

In januari 2016 heeft hij zijn nieuwe CD “Loneseome” uitgebracht vol met heerlijke dansbare country songs.

Het album heeft uw presentator nog steeds niet in zijn bezit, maar die kunt u en hijzelf vast wel aanschaffen tijdens zijn optreden a.s. zondagmiddag, 3 juli a.s. te Haastrecht.

Natuurlijk kunt u alvast wel even luisteren naar de titelsong van zijn album “Lonesome”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Change of Key - When I'm Dreaming

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor de nederlandse bijdrage aan dit programma en daarvoor natuurlijk ook nog aandacht voor de bekende succesvolle Goudse countrygroep “Change of Key’ hier met de song “After the Beep”.

Deze song staat op hun dubbelalbum “When Music Calls My Name” in eigen beheer uitgebracht.

Nogmaals voor een gezellige countrymuziek middag, zoiwel om te luisteren alsook om te dansen a.s. zondagmiddag vanaf 13.00 op het plein voor het Cultureel Centrum “Concordia”te Haastrecht. Zorg, dat je er bij bent!

Nog even terug in de tijd naar 2012 tijdens de presentatie van hun album “When Music Calls My Name” in Haastrecht Change of Key hier met de song “When I’m Dreaming”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Jannet Bowdewes - Honky Tonk Heaven

Vervolgens “Honky Tonk Heaven” door Jannet Bodewes hier met een song, die staat op haar nieuwe en tweede album “Blue Days”, die deze maand in samenwerking met de bekende amerikaanse schrijver en producer Ronnie Ratliff werd uitgebracht door Westwood International Records.

De titel van haar eerste album “Hank and Patsy’s Ghost”, die eveneens door de vermelde uitgever werd uitgebracht, geeft al aan, dat de voorliefde van Jannet uitgaat naar traditionele countrymuziek.

Jannet treedt op in heel Europa zowel solo ( met orkestbanden) als met haar in 2012 gevormde begeleidingsband Countryline. Samen met Countryline heeft ze al op grote podia gestaan in o.a. Duitsland, Nederland en Denemarken.

Het album “Blue days” bevat 14 songs, waarvan o.a. ook de titelsong door haarzelf , Lonnie Ratliff en  Henk Jan vander Hoek van Country Line is geschreven.

Voor u alvast ook even de mogelijkheid om te luisteren naar Jannet Bodewes hier met de song “Honky Tonk Heaven”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Garry Tallent - Ooh La, La

Dan nu weer heel iets anders uit het diepe zuiden van amerika uit de staat Louisiana, het Mississippi Deltagebied, Garry Tallent, hier met de song “Ooh La La”, die staat op z’n debuutalbum “Break Time” op 18 maart van dit jaar uitgebracht door D’Ville Record Group.

Garry komt helemaal niet uit het diepe zuiden van de US of A, maar uit Detroit Michigan en verhuisde later met z’n familie naar New Jersey.

Hij behoort eigenlijk tot de vaste begeleiders van Bruce Springsteen als bassist van 1973 tot 1987 en trouwens ook sedert de wederopstanding van de E Street Band in 2002.

Eindelijk dan ook eens een album uitgebracht met de hulp van tal van muziekale vrienden, zoals hier vokaal Nils Lofgren, gitarist van de E Street Band, Dough Kershaw, en Fats Kaplan op viool, mandoline en banjo.

Tijd om eens kennis te maken met Garry Tallent hier met de song “Stay Away”, die eveneens staat op het album “Break Time”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

The Honeycutters - Useless Memories

Tot slot van dit programma onze uitsmijters met “Useless Memories” of te wel “ Onbruikbare herinneringen”, dat klinkt niet erg positief, maar wel op een mooie muzikale manier vertolkt door “The Honeycutters”.

Deze song staat op hun nieuwe album “On the Ropes”, dat op 20 mei j.l. werd uitgebracht door Organic Records.

En daarvoor gingen we naar Asheville NC en was het weer eens tijd om hernieuwd kennis te maken met Amanda Platt en The Honeycutters .

Leidster, zangeres/schrijfster Amanda tevens ook op gitaar heeft ook dit album geproduceerd.

The Honeycutters - Let's get Drunk

“The Honeycutters” is een country en folk band uit zoals reeds vermeld Asheville North Carolina bestaat verder uit  Tal Taylor op mandoline, Rick Cooper op de bas), Josh Milligan op drums en Matt Smith op pedal steel gitaar en dobro.

Bij het schrijven van haar songs is Amanda beïnvloed door country legendes Hank Williams, Patsy Cline en Loretta Lynn, die ze via de platen collectie van haar vader leerde kennen.

Niet alleen klassieke country muziek interesseert haar, maar ook Bruce Springsteen en Tom Petty kunnen haar bekoren.

“On the Ropes” is het 4e studio album van “The Honeycutters”, waarbij de groep op het album nog wordt bijgestaan door een aantal musici onderwie ook Amanda’s vader, Mark Platt op harmonica.

Tot slot nog onze uitsmijters “The Honeycutters” hier met de song “Let’s Get Drunk”, die eveneens staat op hun album “On the Ropes”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard”.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst” Country Music Round-up ” 

Datum: Juni 28 ‘16 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep   ***   titel muziek   ***   titel album   ***   label

1. Ralph Stanley   ***    Man of Constant Sorrow    ***   Man of Constan Sorrow   ***   Cracker Barrel Records

2. Ralph Stanley ft. Dierks Bentley   ***  I Only Exist   ***   Man of Constant Sorrow   ***   Cracker Barrel Records

3. Ralph Stanley ft. Lee Ann Womack   ***   White Dove   ***   Man of Constant Sorrow   ***   Cracker Barrel Records

4. Ralph Stanley ft. Bob Dylan   ***   Lonely River   ***   Clinch Mountain Country   ***               Rebel Records

5. Ralph Stanley ft. Laurie Lewis   ***   Old Love Letters   ***   Clinch Mountain Country   ***   Rebel Records

6. Ralph Stanley ft. Judy and David Marshall   ***   When I Wake Up to Sleep No More   ***   Clinch Mountain Country   ***   Rebel Records

7. Doug Adkins   ***   Whiskey Salesman   ***   Whiskey Salesman   ***   Lyric Mountain

8. Doug Adkins & One More Ride   ***   Read My Lips   ***   A Losin’ Soul   ***   Country Roads/ZYX Music

9. Doug Adkins & One More Ride   ***   Where I Went Wrong   ***   A Losin’ Soul   ***   Country Roads/ZYX Music

10. Change of Key   ***   After the Beep   ***   When Music Calls My Name   ***  Change of Key

11. Jannet Bodewes   ***   Honky Tonk Heaven   ***   Blue Days   ***   Westwood International Records

12. Garry Tallent   ***   Ooh La La   ***   Break Time   ***   D’Ville Records

13. Honeycutters   ***   Useless Memories   ***   On the Ropes   ***   Organic Records

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies & via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *