Fair Weather Cowboy

Brenn Hill - Middle Age Cowboy

In het programma “Countrymusic Round-Up”  bijzondere aandacht voor niet alleen singer/songwriter Tim Grimm uit de Midwest,die donderdagavond, 9 juni a.s. optreedt in Cultureel Centrum Concordia te Haastrecht, maar ook voor Brenn Hill uit het “Verre Westen” met fraaie “pure”countrymuziek van z’n nieuwe album “How You Heal”.

Maar zoals altijd beginnen we het programma met de bluegrass, die deze keer wordt verzorgd door groep “Steep Canyon Rangers” met een drietal songs van hun album “Tell the Ones I Love”.

Na de agenda met

een overzicht van de countrymuziekevenementen in de regio is het tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma met de Goudse countrygroep “Change of Key”, die 9 juni a.s. in het voorprogramma van Tim Grimm in Haastrecht zal optreden.

Daarna gaan we richting Nashville TN en terug in de recente tijd voor het gelegenheidsduo Mark Knopfler en Emmylou Harris met een song van hun album “All the Roadrunning” en we blijven daar nog even voor Alan Jackson met een song van zijn bijzondere album “Genuine—The Alan Jackson Story” en treedt de succesvolle Canadese singer/songwriter Gord Bamford als uitsmijter van het programma met een song van zijn nieuwe album “Tin Roof”.

Steep canyon Rangers - Mendocino County Blue

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up” met de songs “Mendocino County Blue” , “Don’y Ease Me In” en “Desperate and Blue” door The Steep Canyon Rangers uit Brevard North Carolina.

Deze songs staan op hun album “Tell The Ones I Love” in 2013 werd uitgebracht door Rounder Records.

De groep, bestaande uit Mike Guggino op mandoline, Charles R. Humphrey III op de bas, Woody Platt op guitaar en lead-zang, Nicky Sanders op viool en tenslotte Graham Sharp op banjo en eveneens met leadzang en achtergrondzang net als trouwens de overige leden, werd voor deze gelegenheid versterkt met drummer Jeff Sipe.

Steep Canyon Rangers - line-up

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking door de Steep Canyon Rangers hier met de song “Don’t Ease Me In” tijdens een “live” optreden in The Orange Peel te Asheville, NC.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Toen het tijd werd voor de Steep Canyon Rangers om een opvolger van hun album “Nobody Knows You” uit 2012 op te nemen vertrokken zij uit hun woonplaats naar Woodstock in de staat New York  om gebruik te maken van Levon Helm’s beroemde studio, “Home of the Midnight Ramble”,met de Grammy Award winnaar producer Larry Campbell en technicus Justin Guip.

Zij waren daarvoor reeds op een eerder tijdstip door Levon Helm uitgenodigd, nadat zij een keer hadden opgetreden tijdens diens “Midnight Ramble Show”.

Door het jammerlijke overlijden van Levon, de zeer bekende drummer, lead-zanger en achtergrondzanger en mandolinespeler van “The Band” op 19 april 2012, was dat achterwege gebleven.

Een nieuwe ontwikkeling voor de groep, waarbij Campbell de leiding had over de opnames, terwijl zij tot dusver daarvoor zelf altijd de verantwoordelijkheid hadden.

Een fraai album met hedendaagse bluegrassmuziek, waarbij de grenzen zo nu en dan worden opgerekt bij het gebruik van drums en percussie in een tweetal songs zoals de titelsong van het album  “Tell The Ones I Love” en het funky “Camelia”.

En daarom ook nog even kijken luisteren naar de Steep Canyon Rangers hier met de titelsong van hun album “Tell the Ones I Love”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Tim Grimm - Blowing in the Wind

Dan gaan we nu naar Columbus Indiana “The Mid-West”voor Tim Grim hier met de songd ”Too Hard Drivin’”en “80 Acres”, die staan op z’n album “Farm Songs”.

Vervolgens ook nog “Blowing in the Wind” ooit in 1962 geschreven, gespeeld en gezongen door Bob Dylan en in dat jaar als single uitgebracht en in mei 1963 verschenen als openingsnummer op zijn tweede studioalbum The Freewheelin’ Bob Dylan en daarna vertolkt door tal van andere artiesten als Elvis Presley, Dolly Parton, Bruce Springsteen, Steve Wonder en Piet Veerman

In dit programma de versie van de Amerikaanse singer/songwriter/gitarist Tim Grim en die staat op z’n album “Holding Up the World”, dat in 2008 in eigen beheer werd uitgebracht door Tim Grimm via Vault Recordings.

Het is z’n vijfde studio album met 10 songs in de akoestische folksfeer en waarvan de meeste songs door Tim zelf zijn geschreven.

Op dit album wordt hij nog bijgestaan door z’n goede vriend Jason Wilber (van de John Prine Band) op electrische gitaar, banjo en op een track ook nog op piano, terwijl ook de meeste andere spelers afkomstig zijn uit de staat Indiana zoals ook zangeressen Kristta Detor, Jan Lucas, de vrouw van Tim Grimm en Jennie Devoe.

Tim Grimm - 80 Acres

Z’n verzamel-album “Farm Songs” werd in 2009 eveneens in eigen beheer uitgebracht door Tim Grimm en omvat 14 zelfgeschreven songs met zoals de titel al aankondigd een verzameling liedjes over het platteland van Indiana en over het leven op de boerderij in de omgeving van Columbus Indiana.

De meeste songs stonden o.a. ook op andere albums van Tim Grimm zoals “Heart Land”, “Amber Waves” en “The Back Fields”.

Op donderdagavond, 9 juni kunt u “live” kennismaken met Tim Grimm, z’n vrouw Jan Lucas en hun zoon Jackson Grimm tijdens hun optreden in het Cultureel Centrum Concordia te Haastrecht.

U kunt alvast even kennismaken met de Grimm Family Band hier met de song “The Hungry Grass”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Brenn Hill - Middle Age Cowboy

Dan gaan we nog verder naar het “Westen”, Hooper Utah voor Brenn Hill hier met de songs “Middle Age Cowboy”, “Fair Weather Cowboy” en “She Could’ve Married a Cowboy”.

Deze songs staan op z’n album “How You Heal”, dat op 6 mei j.l. is uitgebracht door Defenders Recording Company.

Als je dus werkelijk wild kennismaken met het leven in “Het verre Westen” van de Verenigde Staten dan geven de 16 zelf geschreven liedjes op dit album een goed inzicht.

Er zit trouwens ook nog een fraaie informatief boekje bij het album, zeer de moeite waard mag wel zeggen.

Bren Hill geboren en getogen in Ogden Utah en nu woonachtig in Hooper vlakbij Ogden hier met z’n 12e studio album, waarop 16 zelf geschreven songs allemaal in de “Country & Western” sfeer vanuit de staat Utah, de “Beehive State” en waarvan Salt Lake City de hoofdstad is.

In 2001 won hij de “Crescendo Award” van de Western Music Association en werd in 2004 door de Academy of Western Artist” uitgeroepen tot “Male Vocalist of the Year”.

Zijn muzikale carriere startte in 1997 met het uitbrengen van z’n eerste album “Rangefire” in 1999 gevolgd door “Deeper Than Mud” in eigen beheer.

Brenn Hill - Wyoming Wind

Ook in al z’n daarop volgende albums worden in de songs het leven, deavonturen en belevenissen van de bevolking in het Verre Westen bezonen middels fraaie hedendaagse en traditionele countrymuziek.  We komen in dit programma “Countrymusic Round-Up” in de nabije toekomst best nog wel eens terug met muziek van Brenn Hill.

Natuurlijk kunt u als lezer ook nog even kennismaken met Brenn Hill hier met de song “Wyoming Wind”, die staat op z’n album “I Call You Cowboy” in 2001 uitgebracht door Paras Recordings.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Change of Key - If It Cannot Be You

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu tijd voor de nederlandse bijdrage aan dit programma en naar Gouda voor Change of key hier met de song “If Cannot Be You”.

 Deze song staat op hun debuutalbum als trio “Home Is Where My Heart Is” en dat in 2007 werd uitgebracht.

Het album bevat 14 eigen songs en is  opgenomen in Amerika door studio musici.  De zangpartijen en enkele instrumentale  toevoeging werden vastgelegd in de eigen huisstudio.

Tijdens het eerste weekend  van september 2007 werd het zilveren schijfje  met een daverend feest uitgebracht en gepresenteerd in  “De Garenspinnerij” te Gouda, nadat op dinsdag, 21 augustus 2007 “Change of Key” als gast aanwezig was in het programma “Countrymusic Round-Up” en waarbij de muziek van dit fraaie album voor de eerste keer de ether in werd geslingerd via Radio Vrolek.

Dat is alweer bijna 9 jaar geleden, aan de vooravond van grote succesen, waarbij aan de groep inmiddels vele Awards warden toegekend.

Nog even terug naar de “Garenspinnerij” in Gouda voor een optreden van “Change of Key” hier met de titelsong van hun album “Home Is Where My Heart Is”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Mark Knopfler & Emmylou Harris - Beyond My Wildest Dreams

Vervolgens in het programma  naar Nashville voor “Beyond My Wildest Dreams” door Mark Knopfler en Emmylou Harris hier met een song, die staat op hun album “All The Roadrunning” in 2006 uitgebracht door Warner Bros.

Eigenlijk is het geen duet album maar meer een album van twee superartiesten met hun eigen inbreng voor een schitterend album.

Knopfler en Harris werkten zeven jaar lang in alle stilte aan het gezamenlijke album.

Op 5 juni 2006 waren ze nog ter promotie van hun album voor een optreden in Ahoy Rotterdam, er werd materiaal gespeeld van zowel Knopfler, Harris als Dire Straits.

Middels een fraaie “slide”- show kunt u ook nog even luisteren naar Mark Knopfler en Emmylou Harris met de song “Beyond My Wildest Dreams”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Alan Jackson - A House with No Curtains

We blijven nog even in Music City USA  voor “A House with No Curtains” door Alan Jackson hier met een song, die vandaag staat op het zeer fraaie verzamelalbum “Genuine– The Alan Jackson Story” bestaande uit 3 CD’s  met in totaal 60 songs uit z’n gehele carriere “fraai geremastered”uitgebracht door Arista Nashville.

Dit album, een “musthave” voor de countrymuziek “diehards” werd op 6 november officieel gepresenteerd via Walmart.

Fraai “hardcore” traditionele countrymuziek van en door een van de best countryzangers, Alan Jackson.

Voor u nog een “live”performance” van Alan Jackson hier met de song “A House with No Curtains”, die van oorsprong stond op z’n album “Everything I Love” in 1996 uitgebracht door Arista Nashville.

Gewoon even doiorschakelen/Just Use the Link!

Come Kiss Me Boots

Dan met een kijkje op de klok op naar onze uitsmijter, de canadese singer/songwriter Gord Bamford hier met de song “Come Kiss Me, Boots, die staat op z’n 7de studio album “Tin Roof”, op 8 april van dit jaar uitgebracht door Cache Entertainment/Sony Canada.

Van dit album heeft u in dit programma al eens de song “Heard You in a Song” kunnen beluisteren, die als single reeds werd uitgebracht.

Gord Bamford is op dit moment de CCMA “Male Artist of the Year”.

Tot slot van dit bericht kunt u nog even luisteren naar Gord Bamford hier met de titelsong van zijn album “Tin Roof”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard”.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: mei 31 ‘16 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***   titel muziek   ***   titel album   ***               Label

1. Steep Canyon Rangers   *** Mendocine County Blue   ***   Tell he Ones I Love   ***   New Rounder

2. Steep Canyon Rangers   *** Don’t Ease Me In   ***   Tell he Ones I Love   ***   New Rounder

3. Steep Canyon Rangers   *** Desperate and Blue   ***   Tell he Ones I Love   ***   New Rounder

4. Tim Grimm   ***   Too Hard Drivin’  ***   Farm Songs   ***   Tim Grimm/Vault Recordings

5. Tim Grimm   ***   80 Acres   ***   Farm Songs   ***   Tim Grimm/Vault Recordings

6. Tim Grimm   ***   Blowing in the Wind   ***   Holding Up the World   ***   Tim Grimm/Vault Recordings

7. Brenn Hill   ***   Middle Age Cowboy   ***   How You Heal   ***   Defenders Recording Company

8. Brenn Hill   ***   Fair Weather Cowboy   ***   How You Heal   ***   Defenders Recording Company

9. Brenn Hill   ***   She Could’ve Married a Cowboy   ***   How You Heal   *** Defenders Recording Company

10. Change of Key   ***   It Cannot Be You   ***   Home Is Where My Heart Is   ***   Change of Key

11. Mark Knopfler & Emmylou Harris   ***   Beyond My Wildest Dreams   ***   All the Roadrunning   ***   Warner Bros.

12. Alan Jackson   ***   A House With No Curtains   ***   Genuine – The Alan Jackson Story   ***   Arista Nashville

13. Gord Bamford   ***    Come Kiss Me, Boots   ***   Tin Roof   ***   Cache Entertainment/ Sony Canada

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies & via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *