You’re the Reason Our Kids Are Ugly!

Cyndi Lauper, Vince Gill and producer Tony Brown

Cyndi Lauper, Vince Gill & producer Tony Brown!

In dit programma bijzondere aandacht voor Cyndi Lauper na haar pophits uit de jaren’80, zoals “True Colours”, “Time after Time”, jazz, dance en blues albums nu met de onvervalste country CD “Detour” met hulp van tal van bekende countrystrerren zoals Emmylou Harris, Vince Gill en Willie Nelson.

Maar zoals altijd beginnen we het programma met de bluegrass, die deze keer wordt verzorgd door groep “Monroe Crossing”, die woensdagavond, 25 mei a.s. zullen optreden in Café De Vriendschap te Spanbroek.

We gaan ook nog even naar Dallas, Texas voor London Dodd met pure Honky-Tonk zijn album “What Comes Natural to a Fool”.

Na de agenda met

een overzicht van de countrymuziekevenementen in de regio is het tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma met uit Utrecht de Bluegrass Boogiemen met muziek van hun jubileumalbum “Grassified” en uit Nrd-Brabant/Amsterdam de groep “Hidden Agenda DeLuxe” met een song van hun nieuwste album “Pan Alley Fever”.

Daarna gaan we naar Louisiana en de Cajun Zydeo muziek van Wayne Toups en vervolgens reizen we nog even door naar Dallas Texas voor onze uitsmijter “Michael Martin Murphey” voor de song met de toepasselijke titel “Emila Farewell”.

Monroe Crossing - Patience

We begonnen dit programma “Countrymusic Round-Up” met de songs “Heartache & Stone” , “4 + 20” en “Patience” of te wel “geduld” hier gezongen en gespeeld door de bluegrassgroep “Monroe Crossing”.

Alvast een voorproefje op hun “live” optreden woensdagavond, 25 mei a.s. in Cafe De Vriendschap in Spanbroek/Wadway en dat ligt even ten noordwesten van Hoorn vlak langs de snelweg A7.

Deze songs staan niet alleen op hun album “ Heartache & Stone”, maar tevens op hun DVD met een “live” optreden, dat plaats vond op 19 februari 2010 in het Theater voor Schone Kunsten “Chautauqua” in Mahtomedi, Minnesota.

Deze zeer fraaie DVD werd in 2010 werd uitgebracht, met tal van eigen geschreven songs, zoals ook de titelsong “Heartache and Stone”.

Monroe Crossing Live

Mocht u in de gelegenheid zijn om het concert van deze groep bij te wonen dan adviseer ik u deze DVD ook aan te schaffen als een fraaie herinnering.

Heartache and Stone” is zoals reeds gezegd de titelsong van hun album, dat in 2009 in eigen beheer werd uitgebracht.

De groep bestond toen uit Lisa Fuglie niet alleen met lead-zang en viool maar ook ook nog op mandoline, Art Blackburn op gitaar en met lead-zang, Matt Thompson op de mandoline, Benji Flaming op de banjo en Mark Anderson op de staande bas.

Sedert 1 januari 2011 is Art Blackburn na vijftien jaar toeren, waarvan 10 jaar bij “Monroe Crossing”, gestopt als lead-zanger/ gitarist en treedt op als “manager” van de Monroe Crossing”.

Voor hem in de plaats is Derek Johnson aangetreden van oorsprong afkomstig uit de prairies van Dakota en medeoprichter van de “High 48s Bluegrass Band” uit Minneapolis.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht en om weer eens kennis te maken met de groep “Monroe Crossing” hier met de song “Easy to Get Lost”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Landon Dodd & The Dancehall Drifters - What Comes Natural to a Fool

Dan gaan we nu richting Fort Worth Texas voor Landon Dodd & The Dancehall Drifters hier met de songs“What Comes Natural to a Fool”, “One Bar at a Time” en “Mabel”.

Deze songs staan op het album “What Comes Natural to a Fool” op 5 april van dit jaar uitgebracht door “Heart of Texas Records”.

Het is hun tweede album, nadat Landon Dodd in 2010 z’n debuutalbum “Call of the Wine” via dezelfde uitgever “Heart of Texas” had uitgebracht.

“Heart of Texas” staat bekend als de promotor van fraaie traditionele countrymuziek van inmiddels tal van bekende Texaanse countrymusici als Amber Digby, Darrell McCall, Leona Williams, Bobby Flores en Justin Trevino.

Landon Dodd & The Dancehall Drifters line-up

Terug naar Landon Dodd, die al sinds 1992 actief is als countrymusicus, zanger/schrijver/gitarist, maar die sedert 2006 met zijn eigen countryband “The Dance Hall Drifters” onderweg is en spelen in de vele danszalen in geheel Texas, zoals de “Finish Line Club” en “Pearl’s Dancehall and Saloon” in Fort Worth, “London Hall” in London, TX, the Western Club, Navasota, TX, the Coachman in San Angelo, TX.

Wie daar veel meer over kan vertellen is natuurlijk Henk Vierhoven, die een paar maanden geleden als gast in het programma “Countrymusic Round-Up” aanwezig was en die  regelmatig in Texas de danshallen en kroegen verkend tussen Dallas Fort Worth en Gruene Hall in New Braunfels, San Antonio.

De DanceHall Drifters bestaan uit Gary Carpenter op steelgitaar, Carl Garner op staande bas, Anthony Wilson op viool met zang en Chris York op drums. De groep heeft in Texas tal van Aawards in ontvangst kunnen nemen zozoals “Academy of Western Artist” AWA “Pure Country Band of the Year”.

U kunt nog luisteren naar Landon Dodd & The Dancehall Drifters hier met de titelsong van hun album “What Comes Natural to a Fool”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Cyndi Lauper - Detour

Dan om in “Honky Tonk” sfeer te verblijven ben ik van m’n barkruk gevallen toen ik hoorde, dat Cyndi Lauper een countryalbum had uitgebracht. Jawel hoor in dit programma Cyndi Lauper samen met Vince Gill met de song met de toepasselijke titel “ You’re the Reason Our Kids Are Ugly”.

Vervolgens ook nog de titelsong van het bewuste album “Detour”, waarbij Cyndi vokaal wordt bijgestaan door Emmylou Harris.

Dan ook nog  de song“Heartaches By the Number” eind jaren ‘50 geschreven door Harlan Howard en voor het eerst vertolkt door Ray Price en daarna door tal van andere countrysterren als Buck Owens, Conny Francis, Jerry Lee Lewis, Waylon Jennings en recent nog door Martina McBride, maar hier dus door Cyndi Lauper.

Alle vermelde songs staan dus op haar album “Detour” of te wel “Omleiding” , dat op 6 mei van dit jaar werd uitgebracht via “Rhino Records”.

U kunt nog even kijken en luisteren naar de officiele trailer van het album “Detour” door Cyndi Lauper.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Cyndi Lauper, die de iets oudere luisteraars nog wel kennen uit de jaren ‘80 van haar posongs als “True Colors”, “Time After Time” en “Girls Just Want to Have Fun” en daarna nog jazz, dance en blues albums maakte, gooit het voor haar grote comeback daarom over een compleet andere boeg: “Countryklassiekers”.

Volgens Cyndi maken de klassieke countrysongs op dit album deel uit van haar eerste muzikale herinneringen en vond zij het geweldig om daar weer naar terug te gaan

Cyndi Lauper, Willie Nelson & Tony Brown

Willie Nelson, Cyndi Lauper & Tony Brown.

Haar lange zwierige roze jurk, enorme oorbellen en oranje haarcoupe heeft Cyndi Lauper inmiddels vaarwel gezegd. Alhoewel?

Voor de hoes van haar nieuwste album, dat toepasselijk Detour (omleiding) heet, poseert ze stoer in de zijspan van een motor en is ze geheel in het zwart gestoken.

Op het album wordt zij muzikaal bijgestaan door een aantal super Nashville muzikanten, zoals ook Willie Nelson, Vince Gill en Aubrey Haynie met vokale steun door o.a. ook door Vince Gill, Willie Nelson, Emmylou Harris en Alison Krauss.

Voor u ook nog een “live” optreden van een zeer herkenbare opvallende Cyndi Lauper met nu een roze haarcoupe en rode pak met de song “Heartaches By the Number”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Hidden Agenda DeLuxe - Tulsa Shining

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu tijd voor de nederlandse bijdrage aan dit programma en daarvoor naar de groep “Hidden Agenda DeLuxe” met de song “Tulsa Shining” .

Deze song staat staat op hun album “Pan Alley Fever” op 17 april van dit jaar uitgebracht door Continental Record Service.

Hidden Agenda DeLuxe bestaat uit singersongwriters BJ Baartmans en Eric Devries, die als sinds de jaren 1990 veelvuldig met z’n tweeën op een podium zijn te vinden .

Daarbij ook regelmatig samen met drummer Sjoerd van Bommel en bassist Gerald van Beuningen. Onder de naam Hidden Agenda Deluxe zorgen Baartmans, Devries, van Bommel en van Beuningen met de CD “Pan Alley Fever” voor een alternatief-country feestje Deluxe!

Twaalf originelen van de hand van Baartmans, Devries of van Bommel en één pracht van een cover. Op de plaat en vaak ook ‘live’ nog versterkt met Hammond-organist Rob Geboers.

U kunt ook nog even kijken naar Hidden Agenda DeLuxe hier met de trailer van hun album “Pan Alley Fever”, “Tulsa Shing”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

BLue Grass Boogiemen & Roos Rebergen - Gedachten

Vervolgens naar Utrecht voor The Bluegrass Boogiemen samen met zangeres/schrijfster Roos Rebergen met de song ““Gedachten”.

Deze song staat op hun album “Grassified” in april van dit jaar uitgebracht via Excelsior Recordings. Op deze cd worden 16 songs van 16 Nederlandse artiesten gecoverd (grassified) door de Blue Grass Boogiemen.

Samen met de originele zangers bewerkt de groep de liedjes tot authentieke bluegrass-songs. Onder de aanwezige gasten bevinden zich Ernst Jansz, Marike Jager , Bennie Jolink en Danny Vera.

Ook van de “Bluegrass Boogiemen” is er een fraaie trailer te bewonderen met de introductie van hun nieuwe album “Grassiefied” met o.a. ook Roos Rebergen.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Wayne Toups - Ain't Love Sweet

Dan nu naar Lousiana voor de Cajun & Zydeco vertolker Wayne Toups, bijgenaamd de Cajun Bruce Springsteen, hier met de song “Ain’t Love Sweet”.

Deze song staat op z’n album met z’n eigen naam als titel en dat op 29 april j.l. werd uitgebracht door Malaco Records.

Wayne Toups at the festival acadiens et creoles

Wayne Toups uit Crowley Lousiana op z’n diatonische accordion hier met z’n album met 11 tracks allemaal met een mix van “Zydecajun”. Een mix vanj de meer traditionele Cajun muziek en bluesachtige Zydeco met “her en der” een rock & roll sausje of met andere woorden “Cajun Roots Rock”.

Z’n eerste album “Zydecajun” uitgebracht door Mercury verscheen in 1985 en tien albums verder deze CD “Wayne Toups”.

Natuurlijk kunt u nog even luisteren naar Wayne Toups hier met de song “Ain’t Love Sweet”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Michael Martin Murphey - Emila Farewell

Vervolgens is het ook al weer tijd voor onze uitsmijter van dit programma hier met de song “Emila Farewell” door verhalenverteller/zanger/schrijver/gitarist Michael Martin Murphey uit Dallas, Texas. Deze song staat op z’n album “High Stakes Cowboys Songs VII” op 22 april j.l. in eigen beheer uitgebracht door het label “Murphey Kinship Recordings.

Nr. 7 dat betekent dus in de loop van de jaren al heel veel albums met allemaal country & westernsongs van hem zijn uitgebracht, terwijl hij in de jaren ‘60 z’n muzikale carriere begon als leider was van de country-rock groep “the Lewis & Clarke Expedition” .

Nog even terug in de tijd hier tijdens een optreden van de Nitty Gritty Dirt Band met o.a. ook een nog jong Jerry Douglas op dobro en als gastspeler Michael Martin Murphey met de song “Lost River”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Z’n songs werden in die tijd vertolkt door o.a. Flatt & Scruggs, Roger Miller, Kenny Roigers en Bobby Gentry.

Tot slot van dit bericht nog een “live” optreden van Michael Martin Murphey hier met de titelsong van zijn nieuwe album “High Stakes” tijdens een optreden op 23 april j.l. in Superfly’s Lone Star Music Emporium te San Marcos, Texas.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details!

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard”.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst” Country Music Round-up ” 

Datum: mei 24 ‘16 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep   ***   titel muziek  ***   titel album   ***              Label

1. Monroe Crossing   ***   Heartache & Stone   ***   Heartaches & Stone   ***               Monroe Crossing

2. Monroe Crossing   ***   4 + 20   ***   Heartaches & Stone   ***   Monroe Crossing

3. Monroe Crossing   ***   Patience   ***   Heartaches & Stone   ***   Monroe Crossing

4. London Dodd   ***   What Comes Natural to a Fool   ***   What Comes Natural to a Fool   ***   Heart of Texas Records

5. London Dodd   ***   One Bar at a Time   ***   What Comes Natural to a Fool   ***   Heart of Texas Records

6. London Dodd   ***    Mabel   ***   What Comes Natural to a Fool   ***   Heart of Texas Records

7. Cyndi Lauper ft. Vince Gill  ***   You’re the Reason Our Kids Are Ugly   ***   Detour   ***   Rhino Records

8. Cyndi Lauper ft. Emmylou Harris   ***   Detour   ***   Detour   ***   Rhino Records

9. Cyndi Lauper   ***   Heartaches by the Number   ***   Detour   ***   Rhino Records

10. Hidden Agenda DeLuxe   ***   Tulsa Shining   ***   Pan Alley Fever   ***   Continental Record Service  

11. Bluegrass Boogiemen ft. Roos Rebergen   ***   Gedachten   ***   Grassified   ***   Excelsior Recordings

12. Wayne Toups   *** Ain’t Love Sweet   ***   Wayne Toups   ***   Malaco Records

13. Michael Martin Murhpey   ***   Emila Farewell   ***   High Stakes Cowboy Songs VII   ***   Murphey Kinship Recordings

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *