Long I Ride

Special Consensus - Long I Ride

In het programma “Countrymusic Round-Up” niet alleen bijzondere aandacht voor het album “Seven Sisters : A Kentucky Portrait” van The Crooked Jades, maar ook voor “Rock & Roll Time” van Jerry Lee Lewis met o.a. de hulp van Keith Richards, Ron Wood , Neil Young en Shelby Lynne.

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrass, die deze keer wordt verzorgd door groep “Special Consensus” met drietal songs van hun album “Long I Ride”, dat op 10 juni a.s. officieel zal worden gepresenteerd door Compass Records. 

Na de agenda met

een overzicht van de countrymuziekevenementen in de regio is het tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma met uit Utrecht de Bluegrass Boogiemen met muziek van hun bijzondere 25jarig -jubileumalbum “Grassified” en uit Zundert Nrd-Brabant Conny Lee met haar versie van de song “How’s The World Treating You”.

Daarna gaan we richting  Nashville voor Martina McBride met een song van haar nieuwe album “Reckless” en treedt het duo “Sundy Best” evenals de vorige week op als uitsmijter van het programma met de song “Count On Me”.

Special Consensus - Long I Ride

We begonnen het radioprogramma “Countrymusic Round-Up met de songs “Long I Ride”, “Where the Wild River Flows” en de instrumental “Fireball” gespeeld gezongen door Special Consensus.

Deze songs staan op hun album “Long I Ride”, dat op 10 juni a.s. zal worden uitgebracht door Compass Records.

Special Consensus werd in 1975 opgericht door Greg Cahill met Chicago als basis en heeft in de afgelopen 40 jaar veel verschillende samenstellingen overleefd met een goede balans tussen traditionele en hedendaagse bluegrassmuziek.

De groep bestaat op dit nieuwe album uit Greg Cahill op banjo, Rick Faris op gitaar met zang, Nick Dumas op mandoline met zang, Dan Eubanks op de bas met zang.

Met het album “Long I Ride” viert Special Consensus zijn 40-jarig jubileum als groep met songs en gastoptredens, die zeker zullen bijdragen aan hun succes.

De titelsong “Long I Ride’ werd geschreven door Robbie Fulks, die vroeger deel uitmaakte van de groep en waarbij de drie nieuwe leden van Special Consensus onderwie mandolinespeler Nick Dumas ook vokaal op de voorgrond treden.

“Special Consensus” wordt op dit album bijgestaan door een aantal gastspelers onderwie de bluegrass zangeres Della Mae bij een nieuwe vertolking van Larry Cordle’s  “Highway 40 Blues” met Rob Ickes en Trey Hensley, die vorig jaar via Compass Records nog hun fraaie album “Before the Sun Goes Down” uitbrachten, hier samen met producer en sublieme banjospeelster Alison Brown en natuurlijk Special Consensus in  de instrumental “Fireball.”

De groep wordt verder nog bijgestaan door de violisten Buddy Spicher en Matt Combs .

Special Consensus - Tribute to John Denver

“Long I Ride” is trouwens de opvolger van  “Special Consensus” multi-award winning album “Country Boy: A Bluegrass Tribute to John Denver”.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking door Special Consensus hier met de titelsong van hun album “Long I Ride”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Crooked Jades - Letter Edged in Black

Dan nu naar “The Crooked Jades” hier met de songs “Letter Edged in Black”, “Hard for to Love” en “Moonshiner” van oorsprong een oude Ierse folksong, maar meegenomen naar Virginia en in de loop van tijd een enigzins gewijzigde tekst, maar toch nog steeds “ de illegale drankstoker” hierin in een uitvoering door “The Crooked Jades”.

Allemaal songs uit de jaren ’20 zoals bijvoorbeeld “Letter Edged in Black”, waarbij in die tijd een rouwbrief, waarbij de hoeken van de brief met de gebruikte inkt werden zwart gemaakt, terwijl de song “Hard for to Love”, gaat over een onbeantwoorde liefde.

Voor u als lezer nog even Jim Reeves met zijn versie van de “Letter Edged in Black”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Alle songs staan op het album “Seven Sisters” “A Kentucky Portait” en het is eigenlijk muziek uit de gelijknamige bijzondere filmdocumentaire over het leven van zeven zusters in de staat Kentucky tijdens de jaren ‘30 en ‘40.

Deze documentaire doet verslag het leven van zeven zussen, die ieder op hun eigen manier vertrekken van de familie boerderij in het Appalachie gebergte naar de stad Lexington in Kentucky.

Het is een schitterend verhaal over het ouder worden van deze vrouwen, hun verhuizing van het platteland naar de stad en hoe de familiebanden worden versterkt door hun persoonlijke moeilijkheden en vreugde.

En temidden hiervan zijn de zeven kleurijke zusters met hun sterke karakters. Één familie en de zeer sterke banden, die hen tezamen houdt.

En bijzonder album met heel veel liedjes, die deze zussen in hun tijd zongen en hier dus vertolkt door “Crooked Jades”.

De groep The Crooked Jades afkomstig uit Californie bestond toen uit Jeff Kazor met leadzang en op gitaar, Lisa Berman met zang en op een Hawaiian steel gitaar en resonator gitaar, Tom Lucas met zang en op de banjo, Dan Lynn met zang en op viool met nog hulp van Bill Foss op viool en mandoline, Erik Pearson op banjo.

Het album “Seven Sisters: A Kentyucky Portrait” werd in 2001 uitgebracht via Copper Creek Records met 20 tracks, waarvan een aantal “instrumentals” en nieuwe versie van songs uit de jaren ‘20.

U kunt ook nog luisteren en kijken naar The Crooked Jades hier met de song “I Saw a Man at the Close of Day”, die staat op hun album “The Unfortunate Rake Vol. 1”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Jerry Lee Lewis - Sick and Tired

Dan is gaan we nu verder met de “Mean Old Man” ook bekend onder de naam “The Killer”, Jerry Lee Lewis hier met de songs “Sick and Tired”, “Rock & Roll Time” en “Keep Me in Mind”.

Deze songs staan op z’n album “Rock & Roll Time”, dat  op 28 oktober 2014 werd uitgebracht door Vanguard Records.

Ook dit keer weer een “star-studded” album, waarbij tal van bekende musici assistentie verlenen onder wie Neil Young, Keith Richards en Ron Wood ,Robbie Robertson en Shelby Lynne.

Vokaal regelt de “Volhoudende’ Rock & Roller” en “Last Man Standing” Jerry Lee  het allemaal zelf met uitzondering van de bijdrage voor Shelby Lynne bij de song “Keep Me in Mind” ooit in de jaren ’80 geschreven en bekend geworden door Mack Vickery en terwijl de titelsong van het album “Rock & Roll Time” werd geschreven door Kris Kristofferson

“Promised Land” geschreven en bekend geworden door Chuck Berry

“Last Man Standing”, een bijzondere verwijzing en metafoor naar de groep Johnny Cash, Carl Perkins, Charlie Rich en Roy Orbison.

Samen met z’n weldoener en producer Steve Bing met co-producer Jim Keltner zijn ze weer terug op de plek, waar hij thuishoort , namelijk bij het begin in de Sun Studio’s op Union Avenue in Memphis TN, ook wel de “Geboorteplaats van de Rock & Roll” genoemd.

En mocht daar nog een misverstand over bestaan dan is dat wel opgelost met de fraaie hoesfoto met de toen 79-jarige Jerry Lee Lewis gephotoshopped voor de ouwe Sun Studio aan de Union Avenue in Memphis en je kunt natuurlijk wel aan z’n zangstem horen, dat Jerry een dagje ouder is geworden, maar het klinkt nog steeds levendig en sterk.

Niemand kan zingen en spelen zoals Jerry Lee en het blijft een plezier om zijn vertolking van songs te horen en helemaal met zo’n team van sterspelers vergezeld.

U kunt als lezer van dit bericht ook nog even luisteren naar Jerry Lee Lewis hier met de titelsong van z’n album “Rock & Roll Time”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Bluegrass Boogiemen & Danny Vera - Jesus & The Outlaw

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu tijd voor de nederlandse bijdrage aan dit programma en daarvoor naar Utrecht voor de Bluegrass Boogieman hier samen met Dany Vera met de song “Jesus & The Outlaw”.

Deze song staat op hun album “Grassified” in april van dit jaar uitgebracht via Excelsior Recordings.

Op deze cd worden 16 songs van 16 Nederlandse artiesten gecoverd in bluegrass stijl (Grassified) door de Blue Grass Boogiemen.

Samen met de originele zangers bewerkte de groep de liedjes tot authentieke bluegrass-songs. Onder de aanwezige gasten bevinden zich Ernst Jansz, Marike Jager , Bennie Jolink en zoals hier dus Danny Vera.

Tijd om nog eens te kijken en te luisteren naar een optreden van The Bluegrass Boogiemen en Danny Vera met de song “Jesus & The Outlaw “ in theater Paradiso Amsterdam.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Conny Lee - How's The World Treating You

Vervolgens “How’s the World Treating You” ooit geschreven door Boudleaux Bryant en  Chet Atkins en voor het eerst in 1953 opgenomen door The Beaver Valley Sweethearts en vervolgens vertolkt door tal van bekende countryartiesten als Eddy Arnold, The Louvin Brothers, Alison Krauss samen met James Taylor, maar hier dus gezongen door Conny Lee Conny Lee

Conny  Lee en deze song heeft zij  tezamen met nog een aantal singles aan uw presentator heeft gestuurd om ook de luisteraars van RTV krimpenerwaard met haar te laten kennisnemen.

Zij is een graag geziene en gehoorde country- zangeres, die veelal optreedt in Belgisch en Nederlands Brabant en dan ook nog vooral bij de country “line-dance” liefhebbers. Bij deze songs wordt zij  vokaal bijgestaan door Bianca Folkers en Laurens van Wessel. Laurens van Wessel heeft ook de arrangementen van de songs geschreven evenals geproduceerd en verleende ook instrumentale bijstand middels gitaar, accordion en keyboards.

Voor u ook nog even naar een optreden van Conny Lee hier met de song “How’s The World Treating You”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Martina McBride - Reckless

Dan gaan we nu terug naar Music City USA voor Martina McBride hier met de song “The Real Thing” samen met de bekende singer/songwriter Buddy Miller.

Deze song staat op haar nieuwe album “Reckless”, dat op 29 april j.l. werd uitgebracht door Nash Icon.

Als lezer van dit bericht kunt u nog kijken en luisteren naar Martina McBride hier met de titelsong van haar album “Reckless”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Sundy Best - It's So Good

Dan is het ook al weer tijd voor onze uitsmijter van dit programma, de groep “Sundy Best” hier met de song “Count on Me”.

Deze  song is de eerste track van hun schitterende live-album “It’s So Good Live”, dat op 22 april j.l. werd uitgebracht door “Entertainment One Music”.

Een album met 24 tracks, allemaal opnames van hun optreden in Louisville Kentucky in oktober vorig jaar.

Geleid door zanger/gitarist Nick Jamerson en cajonspeler percussionist Kris Bentley, bijgestaan door gitarist Stan Nickell en key-boardspeler Teddy Weckbacher met een schitterende mix van country en rock “live”.

Een van de fraaiste albums, die ik dit jaar tot dusver ben tegen gekomen.

Tot slot van dit bericht nog even naar een optreden van Sundy Best hier tijdens een “live” optreden met de titelsong van hun album “It’s So Good”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard”.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst” Country Music Round-up ” 

Datum: Mei. 17 ‘16 19.00 – 20.00 uur (CET)

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek & presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***   titel muziek   ***   titel album   ***               Label

1. Special Consensus   ***   Long I Ride   ***   Long I Ride   *** Compass Records

2. Special Consensus   ***   Fireball   ***   Long I Ride   ***   Compass Records

3. Special Consensus   ***   Where the Wild River Rolls   ***   Long I Ride   ***                Compass Records

4. The Crooked Jades   ***   Letter Edged in Black   ***   Seven Sisters : A Kentucky Portrait   ***   Copper Creek Records

5. The Crooked Jades   ***   Hard For to Love   ***   Seven Sisters : A Kentucky Portrait   ***   Copper Creek Records

6. The Crooked Jades   ***   Moonshiner   ***   Seven Sisters : A Kentucky Portrait   ***   Copper Creek Records

7. Jerry Lee Lewis   *** Sick and Tired   ***   Rock & Roll Time   ***   Vanguard Records

8. Jerry Lee Lewis   *** Rock & Roll Time   ***   Rock & Roll Time   ***  Vanguard Records

9. Jerry Lee Lewis   *** Keep Me in Mind   ***   Rock & Roll Time   *** Vanguard Records

10. Bluegrass Boogiemen ft Danny Vera  ***   Jesus & The Outlaw   ***   Grassified   ***   Excelsior Recordings

11. Conny Lee   ***   How’s the World Treating You   ***   single   ***   J & C Sounds

12. Martina McBride ft.  Buddy Miller   ***   The Real Thing   ***   Reckless   ***   Nash Icon

13. Sundy Best   ***   Count on Me   ***   It’s So Good Live   ***   Entertainment One Music

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *