Hold on Tight

Solomon Burke & De Dijk - Don't Despair

In verband met de vervroegde start van de raadsvergadering van de gemeente Krimpenerwaard om 19.30 slechts een half uurtje countrymuziek in het programma “Countrymusic Round-Up” met wel alvast een voorproefje op de bluesmiddag in Cultureel Café Ammerstol op zondagmiddag, 3 april a.s., maar dan in countrystijl.

“Solomon Burke Goes Nasville”met o.a. Patty Loveless, Gillian Welch & David Rawlings. Vervolgens ook nog eens de “Nitty Gritty Dirt Band” met twee songs van hun album “Speed of Life”.

Maar zoals altijd beginnen we het programma met

de bluegrass, die deze keer wordt verzorgd door Jeff White samen met tal van zeer muzikale vrienden, zoals Vince Gill en Jerry Douglas,  met muziek van zijn nieuwe album “Right Beside You”, dat officieel op 22 april a.s. zal worden gepresenteerd.

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziekevenementen in de regio hebben wellicht ook nog tijd voor Solomon Burke samen met De Dijk met een song van hun album “Hold on Tight”.

Jeff White - Ain't Gonna Work Tomorrow

We begonnen dit programma met de songs “Ain’t Gonna Work Tomorrow” en “Blue Trail of Sorrow” door Jeff White.

Deze songs staan op z’n album “Right Beside You”, dat op 22 april a.s. officieel zal worden gepresenteerd.

Zoals reeds aangekondigd wordt Jeff White op gitaar en met lead-zang op dit album bijgestaan door tal van zeer muzikale vrienden met o.a. Charlie Cushman op de banjo, Michael Cleveland op viool, Laura Weber Cash op Twin Fiddle, Jerry Douglas op dobro, Barry Bales op bas, Dan Tyminski  op mandoline  en Vince Gill tenorzang.

Jeff White maakt al sedert de jaren ‘80 deel uit van de bluegrass muziek. In de begin jaren maakte hij deel uit van Alison Krauss & Union Station en nam met hen twee albums op, waarvan één werd onderscheiden met een Grammy Award voor “Best Bluegrass Recording”.

Daarna werkte hij veel samen met o.a. Tim O’Brien, Lyle Lovett, Patty Loveless en ook al sedert 25 met Vince Gill

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht met een “live” gastoptreden van Jeff White als lead-zanger/gitarist samen met The Del McCoury Band met de song “Stay Away From Me”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Twee weken geleden hoorde u hem ook nog in dit programma gewijd aan St. Patricks Day met een optreden samen met “The Chieftains” met hun album “Down the Old Plank Road” en trouwens ook nog met het vervolg hierop met de titel “Further Down the Old Plank Road”.

Verder werkt hij ook nog als producer voor o.a. de blinde super violist Mike Cleveland en op dit moment toert hij ook nog met de groep rond Jerry Douglas, “The Earls of Leicester”.

Jeff White - I Never Knew

Jeff White heeft tot dusver twee albums uitgebracht n.l. “The White Album” (1996), en  “The Broken Road” (1999) en zoals reeds aangekondigd op 22 april a.s. de officiele presentatie van dit “Right Beside You”.

Ook nog even terug naar de jaren ’90 met Jeff White hier samen met o.a. Alison Krauss met de song “I Never Knew”, die staat op de vermelde “The White Album” met o.a. ook Jerry Douglas op dobro, Pete Wernick op banjo, Mike Bub op de bas en Ronnie McCoury op de mandoline.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

NGDB - Brand New Heartache

Dan nu naar de Nitty Gritty Dirt Band hier met de songs “Brand New Heartache” en “Good to Be Alive”.

Deze songs staan op hun album “Speed of Life”, dat in 2009 werd uitgebracht door Sugar Hill Records, maar vorig juni nogmaals door de NGDB zelf.

Het album “Speed of Life” is hun eerste studioalbum van de NGDB na 5 jaar en waarmee de 43ste verjaardag werd gevierd met nog drie van de oorspronkelijke leden nog aanwezig.

Met het vertrek van multi-instrumentalist Jimmy Ibbotson werd de groep ook gereduceerd tot een quartet, een viermans formatie, maar al met al kan worden gezegd, dat de NGDB nog steeds behoord tot de beste Nashville groepen.

Het album werd “live” opgenomen en geproduceerd door de veteranen George Massenburg en Jon Randall Stewart met Jeff Hanna, Jimmie Fadden, Bob Carpenter en John McEuen.

Zij werden bijgestaan door de bekende bassist Glenn Worf, gitarist Richard Bennett en drummer Vince Santoro en vervolgens ook nog vokaal door zanger/schrijfster Matraca Berg met ook nog een paar songs va haar op dit album, Jessie Alexander en Jaime Hanna.

Al met al kun je stellen,dat met dit album de Nitty Gritty Dirt band zichzelf weer heeft uitgevonden met fraaie countrymuziek en dat het album eigenlijk bij alle countrymuziek liefhebbers in de voorraadschuur zou moeten staan.

U kunt ook nog even luisteren naar The NGDB met de song “Brand New Heartache”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Solomon Burke - Nashville - You're the Kind of Trouble

Dan alvast een voorproefje op de bluesmiddag met The Guests a.s. zondagmiddag in Cultureel Cafe Ammerstol  in dit programma “Countrymusic Round-Up met de blues en soullegende Solomon Burke hier samen Patty Loveless met de song “You’re the Kind of Trouble”.

Vervolgens ook nog “Valley of Tears” door Solomon Burke hier samen met “Gilian Welch en haar partner David Rawlings.

U kunt als lezer ook nog even kijken en luisteren naar dit drietal met de vermelde song “Valley of Tears”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Solomon Burke ft Gillian Welch & David Rawlings - Valley of Tears

Deze songs staan op het album “Nashville” van Solomon Burke in september 2006 uitgebracht door Shout Factory.

Het album is opgenomen gedurende de periode van 28 maart tot en met 6 april 2006 in de studio in het huis van Buddy Miller in Nashville Tennessee.

Buddy Miller, zanger/schrijver/gitarist en producer, ooit ook nog eens de lead-gitarist van Emmylou Harris Hot Band”, nodigde een aantal duet partners uit zoals Emmylou Harris, Dolly Parton, Patty Griffin en zoals bij deze songs nog  Patty Loveless en ook nog Gillian Welch.

Ook muzikale talenten als Brady Blade, Byron House, Al Perkins, David Rawlings, Sam Bush, Buddy Miller zelf en nog vele andere hebben bijgedragen aan dit album.

Nog voor een zeer fraaie video-clip opgenomen in het huis van Buddy Miller met Solomon Burke bij de opnames van de song “You’re the Kind of Trouble”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Solomon Burke & De Dijk - Don't Despair

Na een verkorte uitvoering van de agenda met de countrymuziek evenementen in de regio is toch ook nog tijd voor de nederlandse bijdrage aan dit programma door Solomon Burke samen met “De Dijk” met de song “Don’t Despair”, die staat op hun album “Hold on Tight” in oktober 2010 uitgebracht door Universal Music Records. Zij functioneren tevens als tevens de uitsmijter van dit programma.

Een eerbetoon aan deze blues en soullegende, die op zondag, 10 oktober 2010 bij de aankomst op Schiphol overleed op 70-jarige leeftijd.

Hij was vertrokken uit Los Angeles en onderweg naar Amsterdam om daar op volgende dinsdagavond, 12 oktober, samen met de Nederlandse groep “De Dijk” ter ere van hun nieuwe gezamenlijke  album “Hold On Tight” op te treden in theater Paradiso te Amsterdam.

Tot slot van dit korte bericht nog de unieke video-clip van Solomon Burke samen met Huub van der Lubbe (de voorman van De Dijk).

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard”.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Mar. 29 ‘16 19.00 – 19.30 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***   titel muziek ***   titel album   ***  Label

1. Jeff White   ***   Ain’t Gonna Work Tomorrow   ***   Right Beside You   ***   Jeff White Bluegrass Records

2. Jeff White   ***   Blue Trail of Sorrow   ***   Right Beside You   ***   Jeff White Bluegrass Records

3. Nitty Gritty Dirt Band   ***   Brand New Heartache   ***   Speed of Life   ***   Sugar Hill Records

4. Nitty Gritty Dirt Band   ***   Good to Be Alive   ***   Speed of Life   ***   Sugar Hill Records

5. Solomon Burke ft. Patty Loveless   ***   You’re the Kind of Trouble   ***   Nashville   ***   Shout Factory LLC.

6. Solomon Burke ft. Gillian Welch & David Rawlings   ***   Valley of Tears   ***   Nashville   ***   Shout Factory LLC.

7. Solomon Burke & De Dijk   ***   Don’t Despair   ***   Hold on Tight   ***   Universal Music Group

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies & via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *