Hard Rain’s Gonna Fall

The Charlie Daniels Band - Hard Rain's Gonna Fall

In het programma “Countrymusic Round-Up” niet alleen speciale aandacht voor “The Charlie Daniels Band” met muziek van hun album “Off the Grid: Doin’ It Dylan”, maar ook voor mooie herinneringen met Gene Watson aan songs van zijn nieuwe dubbelalbum “Barrooms & Bedrooms/The Capitol & MCA Years”, dat op 26 februari j.l. werd uitgebracht.

Maar zoals altijd beginnen we het programma met de bluegrass, die deze keer wordt verzorgd door de “Lonesome River Band” met muziek van hun nieuwe album “Bridging the Tradition”, dat vrijdag, 18 maart j.l., officieel werd gepresenteerd door Mountain Home Music.

Halverwege het programma nog de agenda met

een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio en daarna is het tijd voor de nederlandse bijdrage en daarvoor in de schijnwerpers  de goudse countrygroep “Change of Key” en uit de Hoekse Waard de 6-mans formatie “Woodwind”.

Vervolgens uit Nashville Buck Ford met een song van z’n album “Somethin’ Bout Those Cowgirls” daarna flitsend naar The Golden State voor de countryzangeres Cam met een song van haar debuut-album “Untamed” en treedt de groep Sister Hazel uit Gainesville Florida op als uitsmijter van dit programma met de song “Fall of the Map.

Lonesome River Band - Mirrors Don't Lie

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up” met de songs “Mirrors Never Lie” , “Real People” en “Showing My Age” door de bluegrass supergroep “Lonesome River Band”.

Deze songs staan op hun album “Bridging the Tradition”, dat op 18 maart j.l. werd uitgebracht door Mountain Home Music.

Deze bluegrass supergroep vierde in 2012 hun 30-jarig jubileum met het uitbrengen van 3 albums met als titel “Chronology Volumes One, Two & Three, die in 2012 werden uitgebracht door Rural Rhythm Records en de ontvangst van twee 2012 IBMA Awards , waarvan de eerste IBMA Instrumental Recorded Performance of the Year 2012 (voor Angeline the Baker die staat op Chronology, Volume Two) en Sammy Shelor’s 5de Award als “IBMA Banjo Performer of the Year Award”.

Hoe zorg je er voor dat inmiddels na bijna 35 jaar zo’n groep nog steeds zo dynamisch en levendig klinkt? Fraaie nieuwe songs en zo nu en dan nieuwe musici in de groep hebben daarbij vast een rol gespeeld.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking en om eens uitgebreid kennis te maken met de “Lonesome River Band” tijdens een “live” optreden met de song “Shelley’s Winter Love”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

In ieder geval schijnt dat de formule te zijn, die de “Lonesome River Band” ook volgt bij hun niuewe album “Bridging the Tradition” uitgebracht door Mountain Home Music, die sedert april 2014 de groep onder contract heeft en in oktober 2014 ook lRB’s album “Turn on a Dime” in de markt zette.

De groep bestaat nu uit Sammy Shelor op banjo en met leadzang en sinds 1990 bij de groep, zanger/schrijver Brandon Rickman op gitaar en eveneens met leadzang ook al voor de tweede keer bij de groep sedert 2001, Mike Hartgrove op viool en sedert 2008 bezig met z’n tweede periode bij LRB, nadat hij ook al in de periode 2002 t/m 2005 ,Barry Reed sedert 2010 bij de groep op de staande bas en sedert kort Jesse Smathers op mandoline.

De Lonesome River Band hier met hun nieuwe album “Bridging the Tradition” uitgebracht door Mountain Home Music zeer de moeite waard.

Natuurlijk kunt u nog even luisteren naar de Lonesome River Band tijdens een opname in de studio hier met de song “Thunder and Lightning”, die eveneens staat op hun fraaie album “Bridging the Tradition”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Gene Watson - No One Will Ever Know

De vorige maand bracht Gene Watson z’n fraaie album “Real Country Music” uit en waarvan u een aantal songs in dit programma heeft kunnen horen. Tot mijn verrassing verscheen op 4 maart een verzamelalbum en dus nu Gene Watson hier met de songs “Cowboys Don’t Get Lucky All the Time”, “Speak Softly (You’re Talking to My Heart) en “No One Will Ever Know”.

De laatstvermelde song ooit in de jaren ‘40 geschreven door de bekende liedjesschrijver Fred Rose en bekend geworden van de vertolking door Hank Williams, maar hier in dit programma de fraaie versie van Gene Watson.

Deze songs staan op het schitterende verzamelalbum “Barrooms & Bedrooms + The Capitol & MCA Years”, dat op 4 maart j.l. werd uitgebracht door Humphead Records.

Een album dus met twee CD’s met in totaal zo’n 50 songs en dat betekent dus tal van muzikale herinneringen uit z’n inmiddels bijna vijftigjarige country-muziek carriere.

De bovenvermelde songs staan op de eerste CD getiteld “Barrooms & Bedrooms” . De inmiddels 72-jarige Gene Watson uit Palestine Texas begon in 1963 met z’n carriere als countryzanger/gitaarspeler gedurende de avonduren in tal van lokale gelegenheden.

U kunt ook nog even kijken en luistreren naar een optreden van Gene Watson in gezelschap van tal van bekende countrymusici hier met de song “Cowboys Don’t Get Lucky All the Time”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

In de jaren ‘70 kreeg hij een contract bij de platenmaatschappij Capitol Records na het uitbrengen van de song “Love in the Hot Afternoon”, dat in de zomer van 1975 een top 5 country top hit werd.

Gedurende de jaren 1975 tot 1985 werden tal van schitterende pure countrymuziek albums van hem uitgebracht. In die periode op z’n minst gelijkwaardig aan George Jones en Merle Haggard.

Gene Watson - In a Perfect World

Gene Watson inmiddels een veteraan in de countrymuziek, die niet op z’n lauweren rust, maar nog steeds zeer actief is en ook recent nog zeer fraaie albums heeft uitgebracht, waaronder in 2007 het album “In a Perfect World” een fraaie duet-album met o.a. Connie Smith, Rhonda Vincent, Lee Ann Womack, Vince Gill.

In 2014 ook nog het fraaie album “My Heroes Have Always Been Country” met een eerbetoon aan z’n helden Lefty Frizzell, Marty Robbins en George Jones.

Voor u als lezer ook nog de gelegenheid om nog eens te kijken en luisteren naar Gene Watson hier samen met Rhonda Vincent met hun duet in de song “Staying Together”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

The Charlie Daniels Band - I'll Be Your Baby Tonight

En nu we het toch over een eerbetoon hebben hoog tijd voor de aangekondigde speciale aandacht voor The Charlie Daniels Band met een eerbetoon aan Bob Dylan hier met de songs “Country Pie”, Hard Rain’s Gonna Fall” en “I’ll Be Your Baby Tonight” geschreven door Bob Dylan, maar hier vertolkt door The Charlie Daniels Band en die staat op het album “Off the Grid: Doin’ It Dylan”.

Alvast even kennismaken met Charlie Daniels hier met z’n toelichting op “Country Pie”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Voor de kenners van Bob Dylan en Charlie Daniels is de titel eigenlijk heel verklaarbaar.

De laatstvermelde song staat namelijk als laatste track op het 8ste studio vinylalbum van Bob Dylan met de titel “John Wesley Harding” in 1967 uitgebracht door Columbia Records.

Dat album betekende de terugkeer van Bob Dylan naar de akoestische muziek na drie albums met electrische muziek. 

De term “Off the Grid” en vrijvertaald betekent dat “Afgeschakeld van de netspanning”.

En dat geldt voor de Charlie Daniels Band deze keer ook voor hen een akoestisch album met tien fraaie songs van Bob Dylan vertolkt door de Charlie Daniels en z’n groep.

Bob Dylan - Nashville Skyline

En dat is nou ook weer niet zo toevallig, want Charlie Daniels maakte in de eind jaren ‘60 deel uit van de begeleidingsgroep van Bob Dylan en maakte met hem o.a. ook nog het eerste en zeer succesvolle countrymuziek album van Bob Dylan “Nashville Skyline” en vervolgens ook nog “Self Portrait”en “New Morning”.

Charlie Daniels was in die periode een sessie-muzikant en speelde op de gitaar en op de bas. Aan het album “Nashville Skyline” werkten trouwens ook nog de bekende gitarist Norman Blake en Johnny Cash mee.

Terug naar Charlie Daniels en z’n album “Off the Grid : Doin’ It Dylan”, want van dit album in dit programma ook nog “Country Pie” en “Hard Rain’s Gonna Fall”.

De laatst vermelde song stond in 1963 op het fraaie Bob Dylan album “The Freewheelin’ Bob Dylan” met o.a. ook de bekende songs als “Blowin’ in the Wind” , “Girl from the North Country” en “Don’t Think Twice, It’s Alright”.

The Charlie Daniels Band hier met tal van Dylan klassiekers op het album “Off the Grid: Doin’ It Dylan” uitgebracht door “Blue Hat Records” zeer aanbevelenswaardig.

U kunt ook nog even kijken en luisteren naar een “live” optreden van Charlie Daniels met z’n band hier met de song “Tangled Up in Red”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Change of Key at the Country Cafe Haastrecht

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het hoog tijd voor de nederlandse bijdrage aan dit programma met als eerste de Goudse countrygroep “Change of Key” hier met de song “If This Were My Movie”.

Deze song staat op de tweede CD van hun album “When Music Calls My Name” en deze succesvolle countrygroep mag natuurlijk niet ontbreken in dit programma bij de promotie van hun optreden op 2de Paasdag s’middags in het Cultureel Centrum Concordia te Haastrecht.

U kunt ook nog even kijken en luisteren naar een optreden van “Change of Key” in het Country Cafe te Haastrecht met Peter Vermeer op de rhythm gitaar, Harm van Sleen op de pedalsteel en Joop de Jong, die door het beeld loopt.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Woodwind - Long May You Run

Vervolgens “Long May You Run” in 1976 geschreven door Neil Young in dit programma gespeeld en gezongen door de groep “Woodwind” uit de Hoekse Waard.

Natuurlijk niet zo maar gekozen, want zoals reeds in de agenda vermeld, zal Bas Riede optreden als gastspeler bij “Change of Key” bij hun optreden van  2e Paasdag in het Cultureel Centrum Concordia te Haastrecht.

Bas Riede als leider en multi-instrumentalist, producer met een complete opname studio, van de groep “Woodwind”.

De song “Long May You Run” staat op hun album “Faces”, dat in 2011 in eigen beheer werd uitgebracht. Een album met twaalf fraaie covers van bekende groepen en schrijvers als Neil Young, Townes Van Zandt, Richard Thompson en Don Henley samen met Glenn Frey .

De groep heeft in 2013 ook nog het album “Woodwind plays CSN&Y” uitgebracht. Normaal niet in uw platenzaak te verkrijgen, maar a.s. maandagmiddag vast wel aan te schaffen tijdens “Country Café” in Concordia te Haastrecht.

Al vast voor u als luisteraar ook een voorproefje van het laatst vermelde album met Woodwind en de song “Marrakesh Express”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Buck Ford - Cold Beer

Dan nu terug naar Nashville voor Buck Ford hier met de song “Cold Beer”. Deze song staat op z’n album “Somethin’ Bout Those Cowgirls” eind vorig jaar in eigen beheer uitgebracht.

Dit is dan weer een album met fraaie hedendaagse honky tonk songs en het hoeft dus niet allemaal pop-countrymuziek te zijn om toch populair te worden. Buck treedt op dit moment met z’n groep onder de naam “Buck Ford Pure Country Band” op in de staat Californie en de naam van z’n 6 mans formatie is dan ook heel terecht.

Natuurlijk kunt u nog even luisteren naar Buck Ford hier met de song “Cold Beer”.

Gewoon doorschakelen/Just Use the Link!

Cam - My Mistake

Vervolgens “My Mistake” door de jonge Amerikaanse singer/songwriter Cam uit Californie hier met een song van haar debuutalbum “Untamed”, dat in december vorig jaar werd uitgebracht door Arista Nashville.

“Cam”,de afkorting van haar naam Cameron Ochs, schreef mee aan alle elf songs van dit album “Untamed” een mix van pop-countrymuziek.

U kunt ook nog even kijken en luisteren naar Cam tijdens een “live” optreden met haar song “My Mistake”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Sister Hazel - Fall Off the Map

Gelet op de tijd op naar onze uitsmijter, de vijfmans formatie Sister Hazel,  uit Gainesville Florida, hier met de eerste track, “Fall Off the Map”, van hun album Lighter in the Dark”, dat op 19 februari j.l. werd uitgebracht door “Croakin’ Poets Records”.

Tot slot van dit bericht nog een “live” optreden van Sister Hazel met de song “Fall Off the Map” in de “The Windjammer”  te Isle Of Palms, SC.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard”.

Luister mee in de ether op 106.6 MHz, de diverse kabelfrquenties of wereldwijd via het internet  middels de website van RTV Krimpenerwaard  ( http://www.rtvkrimpenerwaard.com/radio ).

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Mar. 22 ‘16 19.00 – 20.00 uur (CET)

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***   titel muziek ***   titel album   ***  Label

1. Lonesome River Band   ***   Mirrors Never Lie   ***   Bridging the Tradition   ***   Mountain Home Music

2. Lonesome River Band   ***   Real People   ***   Bridging the Tradition   ***  Mountain Home Music

3. Lonesome River Band   ***   Showing My Age   ***   Bridging the Tradition   ***   Mountain Home Music

4. Gene Watson   ***   Cowboys Don’t Get Lucky All the Time   ***   Barrooms & Bedrooms   ***   Humphead Records

5. Gene Watson   ***   Speak Softly (You’re Talking to My Heart)   ***   Barrooms & Bedrooms   ***   Humphead Records

6. Gene Watson   ***   No One Will Ever Know   ***   Barrooms & Bedrooms   ***   Humphead Records

7. The Charlie Daniels Band   ***   Country Pie   ***   Off the Grid   ***   Blue Hat Records

8. The Charlie Daniels Band   ***   Hard Rain’s Gonna Fall   ***   Off the Grid   ***   Blue Hat Records

9. The Charlie Daniels Band   ***   I’ll Be Your Baby Tonight   ***   Off the Grid   ***   Blue Hat Records

10. Change of Key   ***   If This Were My Movie   ***   When Music Calls My Name CD2   ***   Change of Key

11. Woodwind   ***   Long May You Run   ***   Faces   ***   Woodwind

12. Buck Ford   ***   Cold Beer   ***   Somethin’ Bout Those Cowgirls   ***   Buck Ford

13. Cam   ***   My Mistake   ***   Untamed   ***   Arista Nashville

14. Sister Hazel   ***   Fall of the Map   ***   Lighter in the Dark   ***   Croakin’ Poets Records

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *