Beer, Beer, Beer

In dit programma speciale aandacht aandacht voor de viering van Saint Patrick’s Day ook wel Paddy’s Day genoemd op donderdag, 17 maart .

Niet alleen een bijzondere nationale feestdag in Ierland, oost Canada en in het Noordoosten van Amerika, maar het wordt ook a.s. zondagmiddag, 20 maart uitbundig gevierd in “Het Gebouw” te Ammerstol met muzikale omlijsting door de groep “Dodargh” en “Los Irlandeses”

In het radioprogramma “Countrymusic Round-Up” alvast een voorproefje met dus bijzondere country & folkmuziek met o.a. The Chieftains bijgestaan door o.a. Ricky Skaggs, Martina McBride en ook Van Morrison, The Clancy Brothers, The Irish Rovers e.v.a.

Halverwege het programma nog de agenda met

een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio en daarna is het tijd voor de nederlandse bijdrage en daarvoor in de schijnwerpers de “The Jolly Beggars” uit Nrd-Brabant.

Dan terug naar Ierland voor Shaun Loughrey met de song “Can You Hear me Now” en van het album Transatlantic Sessions Volume 2 Rosanne Cash met de song “40 Shades of Green” en treedt de Noord-Ierse singer/songwriter Paul Brady op als uitsmijter van dit programma met de song “Steel Claw” van het album “True for You”.

The Chieftains - The Nashville Sessions

We begonnen het programma “Country Music Round-Up” met een Iers feestje in Nashville TN met The Chieftains bijgestaan door  John Hiatt, Bela Fleck en Jeff White met de titelsong van het album “Down The Old Plank Road: The Nashville Sessions”.

Vervolgens de vermelde legendarische Ierse folkgroep ook nog met Ricky Skaggs & Kentucky Thunder met hun versie van de amerikaanse folksong “Cindy” en de klassieker “I’ll Be All Smiles Tonight” met de bekende Amerikaanse countryzangeres Martina McBride hier met lead-zang.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking met een fraaie introductie van het album “Down the Old Plank Road” door o.a. Paddy Moloney en John Hiatt.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Deze songs staan op het album “ The Nasville Sessions ”, dat in september 2002 werd uitgebracht door RCA.

Een schitterend album, waaraan door tal van bekende Amerikaanse countrysterren zoals Earl Scruggs, Vince Gill, Buddy & Judy Miller, Gillian Welch & David Rawlings, The Del McCoury Band en nog vele anderen, waaronder Martina McBride, die U dus hoorde met “I’ll Be All Smiles Tonight”.

Een van de vele Ierse folksongs op deze bijzondere CD en dat allemaal ter ere van Saint Patrick, de beschermheilige van Ierland.

Van deze bisschop wordt verteld, dat hij als jongen van 16 jaar door Ierse plunderaars als slaaf werd verkocht, maar na 6 jaar wist te ontsnappen en ging studeren bij de bisschop St Germain van Auxerre.

Hij werd opgeleid tot priester en ging vervolgens terug naar Ierland om de heidenen daar te bekeren.

De Druiden waren het daar natuurlijk niet mee eens, maar hij wist het vertrouwen te winnen van de koning, die ook toetrad tot het katholieke geloof.

St Patrick stichtte veel kloosters, scholen en kerken. 30 jaar was hij actief als bisschop en zijn sterfdag 17 maart 461 AD is thans niet alleen meer een katholieke feestdag, maar wordt meer beschouwd als een algemene feestdag.

Saint Patrik's Day

De viering van Saint Patrick’s Day kwam officieel in 1737 naar Amerika, want dat was het 1ste jaar dat deze dag publiekelijke werd gevierd in Boston Massachesetts.

U kunt ook nog even luisteren naar een “live” optreden van Martina Mcbride hier samen met The Chieftains met de song “I’ll Be All Smiles’.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

The Clancy Brothers & Tommy Makem - Beer, Beer, Beer

Bij zo’n feestje in de pub behoort ook natuurlijk veel “ales” en “stout” en daarvoor gaan we naar The Clancy Brothers samen met Tommy Makem tijdens een “live” optreden met de Ierse pub-song  “Beer, Beer, Beer”, die u ook terug kunt vinden op het album “Reunion” destijds uitgebracht door RCA, maar inmiddels ook staat op albums zoals “Irish Drinking Songs” uitgebracht door Sony en trouwens ook nog door Sanachie.

The Clancy Brothers and Tommy Makem zijn een familie van Ierse zangers en muzikanten,die de Ierse muziek enorm populair hebben gemaakt, zowel in Ierland alswel in de Verenigde Staten waarheen zij geëmigreerd zijn.

De broers waren: Liam, Paddy en Tom Clancy, later kwam Tommy Makem nog bij de groep.

Tom en Pat emigreerden naar de USA in de vroege jaren vijftig en werden daar acteurs. Liam en zijn vriend Tommy Makem, geboren in Keady, County Armagh, de zoon van ballade-zangeres Sarah Makem, gingen in 1956 naar de U.S.

Tot mijn spijt moet ik nog melden, dat inmiddels alle vermelde broers en Tommy Makem zijn overleden.

Maar gelukkig kunt u toch nog steeds luisteren naar deze klassieker van de pub-songs “Beer, Beer, Beer door The Clancy Brothers samen met Tommy Makem.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

The Irish Rovers - Donald Where's Your Trousers

Vervolgens een wel heel bijzondere pub-song,“Donald, Where’s Your Trousers” door The Irish Rovers hier tijdens een “live’ optreden, maar als u op zoek gaat naar hun muziek, dan zult u dit lied ook aan treffen op het mooie dubbelalbum met de titel “The Irish Rover Gems” in eigen beheer uitgebracht. “Donald, Where’s Your Trousers” een schitterende pub-song met leedvermaak over de Schotten en Kelten, die dus een paar eeuwen geleden hun broeken hebben ingeruild en rokken zijn gaan dragen en tijdens de 2e Wereldoorlog bekend stonden als “Ladies from Hell”.

U kunt ook nog luisteren naar deze bijzonder fraaie pub-song “Donald Where’s Your Trousers” door de Irish Rovers”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

The Irish Ceili Band - The Black Velvet Band

Ook tijdens een “live” optreden “The Black Velvet Band” door de Irish Ceili Band hier met een song, die staat op hun album “Spend a Hour in the Irish Country Side” uitgebracht door Suite 102.

Het dramatische verhaal van een jongeman, die wordt verleid door een mooi meisje en blijft zitten met een zwarte sjaal, die blijkt te zijn gestolen en waarvoor hij vervolgens wordt veroordeeld tot een werkstraf van zeven jaar op Van Diemenslandt, dat in 1856 als eerbetoon aan Abel Tasman, de ontdekker van het eiland ten zuiden van Australie, werd hernoemd tot Tasmanië.

U kunt nog eens het bijzondere verhaal van The Black Velvet Band beluisteren hier vertolkt door “The Dubliners”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Van Morrison & The Chieftains - Irish Heartbeat

We blijvens natuurlijk in Ierland, maar nu met “Van The Man” oftewel Van Morrison tezamen met The Chieftains hier met de titelsong van het album “Irish Heartbeat”, dat in 1988 werd uitgebracht door Mercury/Phonogram.

Een opname uit december 1987 met een samenwerking van Van Morrison en The Chieftains met Paddy Moloney als producer en arrangeur en dat allemaal in dit programma ter ere van St. Patrick’s of te wel Paddy’s Day.

Zeer de moeite waard om nog eens te luisteren naar Van Morrison hier samen met The Chieftains met de song “irish Heartbeat”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

The Fair Isle Folk Band - The Rooster

In het programma “Country Music Round-Up” trouwens ook nog het bijzondere verhaal van “The Rooster”of te wel “De Haan”, die op avontuur gaat, gespeeld en gezongen door “The Fair Isle Folk” hier met een song, die staat op het album “The Best– of Irish Pub Songs”.

U kunt als lezer van dit bericht ook nog even luisteren naar het bijzondere verhaal van “De Haan” door The Fair Isle Folk”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

The Chieftains ft Marianne Faithfull - Love Is Teasin'

Vervolgens “Love Is Teasin’”of te wel “Liefde is verleidelijk” door The Chieftains hier heel toepasselijk  samen met Marianne Faithful.

Deze song staat op het fraaie album “ The Long Black Veil” van The Chieftains, dat werd uitgebracht doorRCA/BMG.

Een album, waarbij The Chieftains worden bijgestaan door tal van bekende Britse en Ierse musici zoals Mark Knopfler, Sting, Mick Jagger, Sinead OÇonnor, Van Morrisson zelfs The Rolling Stones als groep en tenslotte als buitenbeentje Ry Cooder met het bijzondere song “Coast of Malabar”.

Marianne Faithfull - As Tears Go By

Maar hier dus samen met Marianne Faithful, die werd ontdekt door Mick Jagger en in 1964 in Nederland zeer bekend werd van haar vertolking van de Mick Jaggers en Keith Richards song “As Tears Go By”.

Marianne inmiddels 69 jaar heeft een behoorlijk ruig leven achter rug, waarin er sprake was van drugsverslaving, die zij na twee jaar wist te overwinnen, drie huwelijken en dat is dan ook wel duidelijk te horen in haar bijzondere vertolking van “Love Is Teasin’”.

Een heel bijzondere opname van een optreden van Marianne Faithful hier met de Chieftains met de song “Love Is Teasin’”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

The Jolly Beggars - Williams Taylor

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu tijd voor de nederlandse bijdrage aan dit programma met de groep “The Jolly Beggars”, die in 2013 ook optraden tijdens de Ierse middag in Het Gebouw te Ammerstol hier met de song “William Taylor”.

De song “William Taylor” staat op hun album “It’s a Long Way in eigen beheer in 2007 uitgebracht.

De opname in dit programma “Country Music Round-Up” is gemaakt tijdens een live-optreden van de groep in de katholieke kerk van Goes in 2012, maar het geluid van de songs op hun album klinkt aan aanzienlijk beter. De folkband heeft inmiddels drie albums in eigen beheer uitgebracht.

Nog even terug naar Goes voor het optreden van The Jolly Beggars.

Gewoon even doorschakelenJust Use the Link!

Shaun Loughrey - Can You Hear Me Now

Dan nu weer terug naar Ierland voor Shaun Loughrey hier met de song “Can You Hear Me Now”, die staat op z’n album “Back Home To You” uitgebracht in 2009 door Diamond Records.

Inmiddels zijn sedert die tijd tal van andere albums uitgebracht, waaronder z’n laatste album “Look at Us” en ook een DVD met als titel “The Ultimate Collection” met mooie Ierse beelden, een interview met Shaun en natuurlijk z’n fraaie muziek.

Een verzameling van drie DVD’s “A Musical Journey”, “Highway of Hits” en “On the Road With” Hoog nodig tijd om voorraadschuur weer eens aan te vullen.

Voor u ook nog een opname van z’n dvd met een optreden van Shaun Loughrey met de song “Galway Girl”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Rosanne Cash - 40 Shades of Green

Vervolgens “40  Shades of Green ” of te wel “ 40 tinten groen “ door Rosanna Cash vokaal bijgestaan door Paul Brady. Deze song staat op het album “Transatlantic Sessions Volume 2 in 1998 uitgebracht door Iona Records.

Rosanna Cash  geboren op 24 mei 1956 in Memphis Tennessee is de dochter van de bekende Johnny Cash en z’n eerste vrouw Vivian Liberto. Na de scheiding van haar ouders in de begin jaren 60  groeide zij op bij haar moeder in Zuid Californie, maar ging toch naar Nashville om een fraaie carriere op te bouwen als succesvolle countryzangeres en liedjesschrijfster.

Vorig jaar februari werd Rosanne onderscheiden met 3 Grammy Awards, waarbij het album “The River & the Thread” werd uitgeroepen tot “Best Americana Album” en de titelsong “Best American Roots Song” met haar echtgenoot John Leventhal en voor  “A Feather’s Not A Bird” de Award “American Roots Performance”.

In oktober 2015 werd zij benoemd in de “Nashville Songwriters Hall of Fame”.

Natuurlijk kunt u nog even luisteren naar Rosanne Cash hier samen met Paul Brady met de song “40 Shades of Green”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Paul Brady - Steel Claw

Dan nu snel door naar onze uitsmijter de Noord- Ierse singer/songwriter Paul Brady uit Strabane hier met de song “Steel Claw”, die staat op z’n 4 studio album “True for You” in 1983 uitgebracht door Mercury. Inmiddels zijn er daarna nog zo’n vijftien albums van hem uitgebracht, terwijl hij ook regelmatig is te beluisteren op de fraaie “Transatlantic Sessions” albums van de Schotse violist Aly Bain en Amerikaanse dobro-speler Jerry Douglas, financieel gesteund en geproduceerd voor BBC Scotland, BBC Four en RTE of Ireland.

Tot slot voor u als lezer nog een “live” optreden van singer/songwriter Paul Brady hier met de song “Crazy Dreams” tijdens de zeer populaire Ierse ontbijtshow “The Ian Dempsey Breakfast Show” via Today FM

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard”.

Luister mee in de ether op 106.6 MHz, de diverse kabelfrquenties of wereldwijd via het internet  middels de website van RTV Krimpenerwaard http://www.rtvkrimpenerwaard.com/radio ).

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst ” Country Music Round-up ”

Datum: Mar. 15 ‘16 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep  ***   titel muziek   ***  titel album   ***   Label

1. The Chieftains ft.John Hiat, Bela Fleck & Jeff White   ***   Down the Old Plank Road   ***   Down the Old Plan Road : The Nashville Sessions   ***   RCA

2. The Chieftains ft. Ricky Skaggs & Kentucky Thunder   ***   Cindy   ***   Down the Old Plank Road : The Nashville Sessions   ***   RCA

3. The Chieftains ft. Martina McBride    ***   I’ll Be All Smiles Tonight   ***   Down the Old Plank Road : The Nashville Sessions   ***   RCA

4. The Clancy Brothers and Tommy Makem   ***   Beer, Beer, Beer   *** Irish Drinking Songs   ***   Sony

5. The Irish Rovers   ***   Donald Where’s Your Trousers   ***   The Irish Rovers Gems   ***   Rover Records

6. The Irish Ceili Band   ***   The Black Velvet Band   ***   Cry of the Celts   ***   Suit 102

7. Van Morrison & The Chieftains   *** Irish Heartbeat   ***   Irish Heartbeat   ***   Polydor

8. Fair Isle Folk   ***   The Rooster   ***   The Best of the Irish Songs   ***   Aran

9. The Chieftains ft. Marianne Faithful   ***   Love Is Teasin’  ***   Long Black Veil   ***    RCA/BMG

10. The Jolly Beggars   ***   William Taylor   ***  It’s a Long Way   ***   The Jolly Beggars

11. Tip Jar   ***   That’s Why   ***   Let Go   ***   Shine a Light Records

12. Shaun Loughrey   ***   Can You Hear me Now   ***   Back Home to You   ***   Diamond Records

13. Rosanne Cash   ***   40 Shades of Green   ***   Transatlantic Sessions 2   ***   Iona Records

14. Paul Brady   ***   Steel Claw   ***   True for You   ***   Mercury

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *