Wine to Remember, Whiskey to Forget

Fifteen Rounds with Jose Cuervo

In dit programma “Countrymusic Round-Up” bijzondere aandacht voor T.G. Sheppard en z’n nieuwe album “Legendary Friends & Country Duets” met o.a. The Oak Ridge Boys, Jerry Lee Lewis, Merle Haggard, Ricky Skaggs & The Whites, Lorrie Morgan e.v.a.

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrass en die wordt deze keer verzorgd door “Nothin’ Fancy”, uit de Shenandoah Valley in Virginia,met een drietal songs hun nieuwe album “By Any Other Name”, dat officieel op 30 oktober j.l. werd gepresenteerd door Mountain Fever Records.

Vervolgens ook nog naar Austin Texas voor traditionele Honky Tonk door de Texaan Weldon Henson.

Na de agenda met

een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma met aandacht voor twee nederlandse groepen, die optraden tijdens het DCMA Award Gala n.l. “Woodwind” uit  Zuid-Beijerland en uit Limburg ook nog de Tex-Mex groep “Pinchitos Caliente”.

Vervolgens gaan we ook nog naar het 49ste jaarlijkse CMA Award Gala in de Bridgestone Arena te Nashvile voor een aantal CMA Award winnaars, zoals Chris Stapleton, Miranda Lambert, Little Big Town en treedt het winnende CMA duo “Florida Georgia Line”op als uitsmijter van dit programma.

Nothin' Fancy - Blue Tears

We begonnen dit programma “Countrymusic Round-Up” met de  songs “Blue Tears”, “I Probably Should” en “Last Train from Poor Valley” gespeeld en gezongen door de bluegrassgroep “Nothin’ Fancy”.

Deze songs staan op hun nieuwe album “By Any Other Name”, dat op 30 oktober j.l. werd uitgebracht door “Mountain Fever Records”.

Een fraai album met 12 songs, waarvan 9 nieuwe songs, die zijn geschreven door Mike Andes, terwijl “Last Train from Poor Valley” een droevige ballade is over een verloren liefde in de mijnindustrie van Virginia ooit geschreven door Norman Blake, ook nog Lester Flatt’s “The Bluebirds Are Singing For Me” en een “instrumental” geschreven door Buster Sexton, de vader van Chris Sexton, de violist van de groep.

Deze bluegrassgroep uit Lexington in de Shenandoah Valley in de staat Virginia is sinds 1994 actief en bestaat uit zanger/schrijver Mike Andes op mandoline en gitaar, Tony Shorter op de bass , Mitchell Davis op de banjo ,Chris Sexton op de viool en het nieuwste lid van de groep Caleb Cox op gitaar.

Ze hebben sindsdien tien albums uitgebracht via Pinecastle Records, terwijl “By Any Other Name” hun debuut en dus 11e album is bij “Mountain Fever Records” te Willis Virginia.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht met een “live” optreden van Nothin’ Fancy met de song “Blue Tears” tijdens hun installatie in “The Virginia Country Music Hall Of Fame” in Chesterfield, VA op 10 oktober 2015.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Weldon Henson - The Score

Dan nu naar de Texaanse Honky Tonk door Weldon Henson hier met de songs “Heartache Game” en “The Score” door Weldon Henson.

Deze songs staan op z’n album “Honky Tonk Frontier”, dat in juni van dit jaar werd uitgebracht door Hillbilly Renegade Records.

Weldon Henson on stage

Weldon Henson uit Austin Texas is niet zo’n bekende countryartiest in het programma “Countrymusic Round-Up, maar hij heeft inmiddels toch al vier fraaie albums uitgebracht met traditionele countrymuziek, terwijl hij iedere dinsdagavond optreedt met z’n groep bestaande uit Trey Kincade op bas-gitaar, Ronnie Huckaby op piano Eric C. Hughes opdrums en Rick Davis op pedal-steel, dobro en met achtergrondzang en Weldons zelf op electrische en akoestische gitaar.

Ook z’n vrouw Brooklyn Henson verleent op dit album nog vokale bijstand.

Tijd om voor de lezer om ook eens te kunnen kennismaken met Weldon Henson en zijn nieuwe album “Honky Tonk Frontier”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

T.G. Sheppard with Legendary Friends

Dan nu naar T.G. Sheppard met de songs “Fifteen Rounds with Jose Cuervo”, Wine To Remember” en “Down on My Knees”.

Deze songs staan op het album “Legendary Friends & Country Duets”, dat op 30 oktober officieel werd gepresenteerd door Cleopatra Records.

T.G. Sheppard hier samen met Delbert McClinton en Steve Cropper met de song “Fifteen Rounds with Jose Cuervo” en vervolgens met Mickey Gilley in de song “Wine to Remember” en samen met The Oak Ridge Boys bij de song “Down on My Knees”

Als lezer van dit bericht kunt u ook nog kijken en luisteren naar T.G. Sheppard met “The Oak Ridge Boys” in de studio met de song “Down on My Knees”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

“Legendary Friends & Country Duets” een fraai album met 14 tracks pop-country muziek, waarbij T.G. Sheppard u ook nog vokale hulp krijgt van tal van andere bekende countryartiesten zoals Merle Haggard, Jerry Lee Lewis, Ricky Skaggs met z’n schoonfamilie The Whites, Lorrie Morgan en Willie Nelson.

Vanuit dezelfde studio ook nog Delbert McClinton en T.G. Stapleton met de song “Fifteen Rounds with Jose Cuervo”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Pinchitos Caliente - Mendocino

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma en daarvoor heb ik gekozen door de groep “Pinchitos Caliente”, die tijdens het DCMA Award Gala op zaterdag, 7 november j.l. in Boekel met veel enthousiasme een optreden verzorgden tot groot plezier van de aanwezige toehoorders.

 “Pinchitos Caliente” uit Sittard-Geleen dus hier met hun versie van de song “Mendocino”, zeer bekend van de vertolking door de Texas Tornados.

Deze song staat op hun album “Crossing Borders”, dat in 2007 werd uitgebracht door Limbo Music.

De band met hun aanstekelijke Tex-Mex Muziek, die 13 jaar geleden werd opgericht door de Spaanse bandleider Gerardo Romero Butron, is tegenwoordig niet meer weg te denken uit de Europese muziekscene.

Sedert 2007 heeft de groep nog vier albums in eigen beheer uitgebracht, waaronder “Amigos del Corazon” in mei 2014 en binnenkort kunt u in dit programma natuurlijk ook muziek van dit album verwachten.

U kunt ook nog even kijken en luisteren naar een leuk optreden van “Pinchitos Caliente” met de song “Back in Your Arms Again”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Woodwind - Helplessly Hoping

Vervolgens de song “Helplessly Hoping” ooit geschreven door Stephen Stills naar aanleiding van zijn pijnlijke scheiding van Judy Collins, maar gespeeld en gezongen door de nederlandse groep Woodwind uit de omgeving van Zuid-Beijerland.

Deze song staat op hun album “Woodwind Sings CSN&Y”, dat in eigen beheer werd uitgebracht. Het album is niet in de winkels te koop, maar natuurlijk wel tijdens hun optredens te verkrijgen danwel via hun website.

Ook de groep Woodwind trad met veel succes op tijdens het DCMA Award Gala op 7 november j.l.

Voor u ook nog even de mogelijkheid om te luisteren naar Woodwind met hun versie van de Graham Nash song “Marrakesh  Express”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Chris Stapleton - Traveller

Dan nu naar het 49ste jaarlijkse CMA (Country Music Association) Award Gala in de Bridgestone Arena on November 4, 2015 in Nashville, Tennessee voor de befaamde zanger/schrijver gitarist Christ Stapleton, en leider vande bluegrassgroep “The Steeldrivers”, hier met titelsong van zijn de Award winning album “The Traveller”.

Tijdens het Gala ook nog even een “live” optreden van Justin Timberlake samen met Chris Stapleton met de song “Drink You Away”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Chris Stapleton - 3Times CMA Award Winner 2015

Chris werd niet alleen werd uitgeroepen tot “Male Vocalist of the Year”, maar kon tevens de Award “New Artist of the Year” in ontvangst kon nemen tevens terwijl zijn album “The Traveller” werd gekozen tot “Album of the Year”, dat in juni van dit jaar werd uitgebracht door RCA Nashville

Brad Paisley en Carrie Underwood  traden op als gastheer respectievelijk gastvrouw tijdens de CMA Award Gala.

Natuurlijk kunt u in dit bericht ook nog even luisteren en kijken naar een akoestisch optreden van Chris Stapleton hier met de song “The Traveller” met vokale hulp van z’n vrouw Morgane.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Miranda Lambert ft. Little Big Town - Smokin' and Drinkin'

Vervolgens “Smokin’and Drinkin’” door Miranda Lambert hier met de song, die staat op haar album “Platinum”, dat in juni 2014 werd uitgebracht door RCA Nashville.

Miranda Lambert werd tijdens het CMA Award Gala 2015 voor de 6de achtereenvolgende keer uitgeroepen tot “Female Vocalist of the Year” en dat kon ze ook wel gebruiken, nadat haar ex-man Blake Shelton had verklaard, dat hij een verhouding had met “The Voice” co-star Gwen Stefani.

Miranda Lambert and Little Big Town - CMA Award Winners 2015

Miranda werd trouwens bij deze song vokaal bijgestaan door Phillip Sweet, Kimberly Schlapman, Karen Fairchild, en Jimi Westbrook van de groep “Little Big Town”, die tijdens het vermelde CMA Gala de Awards “Vocal Group of the Year “ en de “Song of the Year Award” uitgereikt kregen.

U kunt ook nog kijken en luisteren naar een “live” optreden van Miranda Lambert op 19 februari van dit jaar in Toledo Ohio met de song “Smokin’ and Drinkin’”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Florida Georgia Line - Anything Goes

En dan is het in dit programma “Countrymusic Round-Up”  hoog tijd voor onze uitsmijter “Florida Georgia Line” hier met de titelsong van hun album “Anything Goes” uitgebracht door Big Machine Records.

Brian Kelley en Tyler Hubbard , waarbij de eerste afkomstig is uit Ormand Beach, Florida en de laatst vermelde uit Monroe, Georgia, vandaar dus de naam “Florida Georgia Line” kwamen in 2010 als een donderslag bij heldere hemel aan het muzikale horizon door hun zeer gelikte “crossover” “Cruise”.

Brian en Kelley mochten de CMA Award “Vocal Duo of the Year 2015” in ontvangst nemen.

Tot slot van dit bericht nog een “live” optreden van de “Florida Georgia Line” in april van dit jaar met de song “Anything Goes”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technial Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” onstaan uit de lokale omroepen van de gemeenten Nederlek, Bergambacht, Schoonhoven en Vlist.

Vooralsnog via de vier etherfrequenties, kabelfrequenties van de vermelde omroepen en natuurlijk via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

info@el-okay-ranch.nl

Luister mee in de ether op 105.5/105.9/106.6/107.7 MHz of via internet via de website van RTV Krimpenerwaard1 U kunt dit programma “Countrymusic Round-Up” ook nog eens opnieuw beluisteren via “Uitzendinggemist” onder column “Radio”

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Date: Nov. 17 ‘15 19.00 – 20.00 uur (CET)

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***   titel muziek ***   titel album   ***   Label

1. Nothin’ Fancy   ***   Blue Tears   ***   By Any Other Name   ***   Mountain Fever Records

2. Nothin’ Fancy   ***   I Probably Should   ***   By Any Other Name   ***   Mountain Fever Records

3. Nothin’ Fancy   ***   Last Train from Poor Valley   ***   By Any Other Name   ***   Mountain Fever Records

4. Weldon Henson   ***   Heartache Game   ***   Honky Tonk Frontier   ***   Hillbilly Renegade Records

5. Weldon Henson   ***   The Score   ***   Honky Tonk Frontier   ***   Hillbilly Renegade Records

6. T.G. Sheppard ft. Delbert McClinton and Steve Cropper   ***   Fifteen Rounds with Jose Cuervo   ***   Legendary Friends & Country Duets   ***   Cleopatra Records

7. T.G. Sheppard ft. Mickey Gilley     ***   Wine To Remember  ***   Legendary Friends & Country Duets   ***   Cleopatra Records

8. T.G. Sheppard ft. The Oak Ridge Boys   ***   Down on My Knees   ***   Legendary Friends & Country Duets   ***   Cleopatra Records

9. Pinchitos Caliente   ***   Mendocino   ***   Crossing Borders   ***   Limbo Music

10. Woodwind   ***   Helplessly Hoping   ***   Woodwind Sings CSN&Y   ***   Woodwind

11. Chris Stapleton   ***   The Traveller   ***   The Traveller  ***   Mercury Nashville

12. Miranda Lambert ft. Little Big Town   ***   Smokin’ and Drinkin’  ***   Platinum   ***   RCA

13. Florida Georgia Line   ***   Anything Goes   ***   Anything Goes   ***   Big Machine Records

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *