Dutch Countrymusic’s Biggest Night

Dutch Country Music's Biggest Night

In dit programma “Countrymusic Round-Up” weer heel iets anders met nog eens bijzondere aandacht voor singer/songwriter en gitarist Jamey Johnson en z’n album “That Lonesome Song” met countrymuziek in de sfeer van Waylon Jennings en George Jones.

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrass en die wordt deze keer verzorgd door Alan Bibey & Grasstowne met hun nieuwe album “Grasstowne 4”, dat officieel op 6 november a.s. zal worden gepresenteerd in de wereldberoemde “Station Inn” in Nashville TN.

Gevolgd door fraaie gospelrootsmuziek van “God’s Favorite Band” de Asylum Street Spankers uit Austin TX.

Na de agenda met

een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma met aandacht voor het DCMA Award Gala op zaterdagavond, 7 november a.s. met in dit programma een tweetal genomineerden n.l. “The Country Trail Band” en ook nog uit Groningen  “De Stroatklinkers”. 

Dan voor de hedendaagse countrysongs weer eens naar het  Billboard Hot Country overzicht maar nu van week 45 met Blake Shelton, Tim McGraw en treedt Jason Aldean op als uitsmijter van dit programma.

Alan Bibey & Grasstowne - I'm Country

We begonnen dit programma met de songs “I’m Country” , “You Let Me Down” en “Look What I’ve Done to Me” door Alan Bibey & Grasstowne.

Deze songs staan op hun album “Grasstowne 4”, dat op vrijdagavond, 6 november a.s. tijdens een optreden in de wereldberoemde “Station Inn” te Nashville TN zal worden gepresenteerd door Alan Bibey & Grasstowne en hun uitgever “Mountain Fever Records.

Alan Bibey & Grasstowne line-up - Look What You've Done To Me

De groep bestaat uit Alan Bibey, meermalen uitgeroepen tot “mandolin Player of the Year” met zang, Justin Jenkins op banjo met zang, Gena Britt op de bas met zang en ze kregen nog hulp van Ronnie Bowman op gitaar met zang en hij zal ook aanwezig zijn en optreden bij de presentatie.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht door Alan Bibey & Grasstowne hier met de song “The Country Fool” tijdens hun “live” optreden op het Willow Oak Bluegrass Festival te Roxboro, NC op 25 april 2014.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Asylum Street Spankers - Down By the Riverside

Dan nu naar de gospels van The Asylum Street Spankers hier met de songs “Down by the Riverside” en “Last Mile of the Way”, twee toch wel heel bijzondere gospels.

 “The Asylum Street Spankers” afkomstig uit Austin, TX, een bijzondere groep, die werd geleid door zanger/wasbordspeler en dichter Wammo en banjospeelster en de meer dan uitstekende zangeres Christina Marrs.

De vermelde song staan op het album “God’s Favorite Band” met schitterende zang door Christina Marrs uit 2009 uitgebracht door Yellow Dog Records, die ik van harte wil aanbevelen

In 2011 werd aan de Asylum Street Spankers voor dit album tijdens de 10e Independent Awards Gala de “Gospel Album of the Year” uitgereikt.

Asylum Street Spankers - Last Mile of the Way

De groep was actief sedert 1995 hebben zo’n 12 albums uitgebracht, terwijl bij “live” optredens werd gewerkt zonder microfoon, waarbij de groep bestond uit in totaal 7 tot 10 personen.

In 2011 moest deze bijzondere groep in verband met financiele problemen worden opgeheven. Hun albums zijn nog steeds verkrijgbaar.

U kunt als lezer van dit bericht toch nog even kijken en luisteren naar zo’n fraai en ontspannen optreden van de Asylum Street Spankers hier met de song “Last Mile of the Way”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Jamey Johnson - Hich Cost of Living

Dan nu naar Nashville voor Jamey Johnson hier met de songs “High Cost of Living”, “Between Jennings and Jones” en “The Door is Always Open”

Deze songs staan op z’n album “That Lonesome Song”, dat in 2008 werd uitgebracht door Mercury Records Nashville.

Op dit album ook aanwezig de song “In Color”, die u als luisteraar van RTV Krimpenerwaard wellicht heeft kunnen beluisteren in het programma “Goedemorgen Krimpenerwaard” met Erik Rietvelt.

Natuurlijk ook nog even de opening van het album met de start “Release” evenals de song “High Cost of Living” door Jamey Johnson.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Hij ontving in 2009 voor de 2e achtereenvolgende keer de “Song of the Year” Award en deze keer voor deze song “In Color”, die hij samen schreef met James Otto en Lee Thomas Miller.

Het jaar daarvoor verkreeg hij dezelfde Award als schrijver van de song”Give It Away”,  die hij trouwens samen met Bill Anderson en Buddy Cannon schreef en waarmee George Strait heel veel succes had.

In 2010 bracht een fraai album uit met als titel “The Guitar Song” en vervolgens in 2012 het album “Living for a Song : A Tribute Album for Hank Cochran”, die natuurlijk ook al eens in dit programma aan de orde zijn geweest.

Als lezer van dit bericht kunt u ook nog even luisteren naar Jamey Johnson hier met de song “The Door Is Always Open” middels een slide-show.

Gewoon even doorschakelen/Justy use the Link!

Country Trail Band - Het spoor, dat je achtier liet

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma en natuurlijk onder verwijzing naar het DCMA Award Gala op zaterdagavond, 7 November a.s. aandacht voor een tweetal genomineerden met als eerste hier The Country Trail Band hier met de song “Het spoor, dat je achterliet”.

Deze song staat op hun album “Paradijsvogels” in juli van dit jaar uitgebracht door LV Music.

De groep is genomineerd voor de Award “Electrisch Spelend”, terwijl leadzanger/gitarist Wim Pols is genomineerd voor de Award “Zanger van het Jaar” en violist Gideon van Buitenenen als “Muzikant van het jaar Jaar”.

U kunt ook nog even luisteren naar de titelsong van het album “Paradijsvogels” en kijken naar de diverse “line-up’s” van “de genomineerde Country Trail Band”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

De Stroatklinkers - De Hoaven van Delfziel

Vervolgens “De Hoaven van Delfziel” door De Stroatklinkers uit het Hoge Noorden hier met een song, die staat op hun album “Knap Stoaltje”, dat in 2001 werd uitgebracht door Strictly Country Records. Een album vol mooie liedjes van Ede Staal, streektaaldichter/schrijver en zanger, die op hun eigen bluegrass manier weergegeven. Leuk om nog te vertellen is, dat Bob Heidema, gitarist en leadzanger van de groep ooit ook nog Ede Staal, die in 1986 overleed,  bij optredens heeft begeleid.

De groep “De Stroatklinkers” is door de DCMA genomineerd voor de Award “Band Akoestisch Spelend” samen trouwens met “Bluegrass Boogieman”, Annitta & The Starbombers”, “Four Wheel Drive” en de “Tennessee Studs”.

Dat wordt best spannend en leuk op zaterdag, 7 november a.s. van 19.00-in theater Nia Domo aan het St. Agathaplein 6 in Boekel tijdens het DCMA Award Gala festival met optredens van o.a. Change of Key, Zingga, Hillbilly Boogieman, Woodwind e.v.a. natuurlijk de uitreiking van tal van Awards aan Nederlandse countrymusici voor hun muziek en songs.

U kunt ook nog even kijken en luisteren naar een optreden van “De Stroatklinkers” tijdens de “Abel Tasman Struuntocht 2007”, een jaarlijkse winterwandeltocht vanuit Lutjegast door het fraaie Westerkwartier in de provincie Groningen.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!                                                  

Blake Shelton - Gonna

Dan nu naar de Billboard Hot Countrysongs met als 1ste Blake Shelton met de song “Gonna”. Deze song staat op z’n album “Bringing Back the Sunshine”, dat vorig jaar september werd uitgebracht door Warner Brothers.

Zeer recent is “Gonna” als 4e single van dit album nog eens apart uitgebracht, terwijl eerder ook al de song “Lonely Tonight” eveneens van dit album als single werd uitgebracht en waarbij Blake vokaal bijgestaan door Ashley Monroe.

Blake Shelton is meermalen uitgeroepen tot “Countryzanger van het Jaar” zelfs nog samen met z’n ex-vrouw Miranda Lambert die in datzelfde jaar werd uitgeroepen tot “Countryzangeres van het Jaar” . De twee waren getrouwd van 2011 tot 2015.

Naast actief als countryzanger eveneens als zeer succesvol jurylid in TV shows als “The Voice”, “Nashville Stars” en “The Clash of Choirs”.

Nog even terug naar Blake Shelton hier met de song “Gonna” vanuit zon’ typisch Amerikaanse plattelandsdorp.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Tim McGraw - Top of the World

Vervolgens “Top of the World” door Tim McGraw hier met een song, die op dit moment als single is uitgebracht, maar tevens staat op z’n nieuwe en 14e studio album “Damn Country Music”, dat op 6 November a.s. officieel zal worden uitgebracht door Big Machine. Deze song kreeg extra aandacht doordat het naar de astronauten aan boord van “The International Space Station” werd gezonden.

U kunt ook al vast even kijken en luisteren naar Tim McGraw hier met de song “Top of the World”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Ook nog vermeldenswaardig is dat z’n oudste dochter Gracie een duet met hem zingt in de song “Here Tonight”.

Toch wel even grappig, dat je dochter ook nog eens met je mee wil optreden en dus Tim nog even met z’n verhaal.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Jason Aldean - Gonna Know We Were Here

Dan snel door naar onze uitsmijter Jason Aldean hier met de song “Gonna Know We Where Here”, die staat op z’n album “Old Boots, New Dirt” vorig jaar uitgebracht door Broken Bow Records.

Van dit album is deze song als 4 single uitgebracht.

Tot slot van dit bericht onze uitsmijter Jason Aldean hier met z’n video-clip van de song “Gonna Know We Where Here”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” onstaan uit de lokale omroepen van de gemeenten Nederlek, Bergambacht, Schoonhoven en Vlist.

Vooralsnog via de vier etherfrequenties, kabelfrequenties van de vermelde omroepen en natuurlijk via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

info@el-okay-ranch.nl

Luister mee in de ether op 105.5/105.9/106.6/107.7 MHz of via internet via de website van RTV Krimpenerwaard http://www.rtvkrimpenerwaard.nl/radio ).

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Date: Nov. 3 ‘15 19.00 – 20.00 uur (CET)

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***   titel muziek ***   titel album   ***  Label

1. Alan Bibey & Grasstowne   ***   I’m Country   ***   Grasstowne 4   ***   Mountain Fever Records

2. Alan Bibey & Grasstowne   ***   You Let Me Down   ***   Grasstowne 4   ***   Mountain Fever Records

3. Alan Bibey & Grasstowne   ***   Look What I’ve Done to Me   ***   Grasstowne 4   ***   Mountain Fever Records

4. Asylum Street Spankers   ***   By and By   ***   God’s Favorite Band  ***   Yellow Dog Records

5. Asylum Street Spankers   ***   Down by the Riverside   ***   God’s Favorite Band  ***   Yellow Dog Records

6. Asylum Street Spankers   ***   Last Mile of the Way   ***   God’s Favorite Band  ***   Yellow Dog Records

7. Jamey Johnson   ***   High Cost of Living   ***   That Lonesome Song   ***   Mercury Nashville

8. Jamey Johnson   ***   Between Jennings and Jones   ***   That Lonesome Song   ***   Mercury Nashville

9. Jamey Johnson   ***   The Door Is Akways Open   ***   That Lonesome Song   ***   Mercury Nashville

10. Country Trail Band   ***   Het spoor dat je achterliet   ***   Paradijsvogels   ***   LW Music

11. De Stroatklinkers   ***   De Hoaven van Delfziel   ***   Knap Stoaltje   ***   Strictly Country Records

12. Blake Shelton   *** Gonna   ***  Bringing Back the Sunshine   ***   Warner Brothers

13. Tim McGraw   ***   Top of the World   ***   Damn Country Music   ***   Big Machine

14. Jason Aldean   ***   Gonna Know We Were Here  ***  Old Boots New Dirt   ***   Broken Bow Records

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *