No Heart in This Heartache

My darling Clementine - 100.000 Words

In het programma “Countrymusic Round-Up”  alvast een muzikaal voorproefje op het optreden van “My Darling Clementine” zaterdag, 31 oktober a.s. in “De Goudse Schouwburg” met bijzondere muziektitels als “Unhappily Ever After” net zo retro als de hoes van hun laatste album “The Reconciliation?” (De verzoening?).

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrass en die wordt deze keer verzorgd door Sideline met hun album “Session 2” en door “The Cox Family” vanuit Cotton Valley Louisiana met een drietal songs van hun nieuwe album “Gone Like the Cotton”, dat vrijdag, 23 oktober j.l. officieel werd gepresenteerd .

Na de agenda met een

overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma met aandacht voor het DCMA Award Gala op 7 november a.s. met o.a. Douwe Bob en Dick van Altena als genomineerden voor een Award.

Dan naar Texas voor Jason Boland and The Stragglers met de song “Break 19” vervolgens uit Oklahoma Wade Hayes met z’n album “Go Live Your Live” en treedt Carrie Underwood op als uitsmijtster van dit programma met een song van haar nieuwe album “Storyteller”.

Sideline - Session 2 - Lord, Don't Leave Me here

Het programma “Countrymusic Round-Up” werd begonnen met de songs “Going Across the Sea”, “I Won’t Go Away” en de a capelle gezongen gospel “Lord Don’t Leave Me Here” door de bluegrassgroep “Sideline”.

Deze songs staan op hun album “Session 2” op 2 juni van dit jaar uitgebracht door “Mountain Fever Records”.

“Sideline” bestaat uit Steve Dilling op banjo, Jason Moore op bass, Skip Cherryholmes op gitaar, Brian Aldridge op mandolin en Daniel Aldridge op viool.

Session 2 is natuurlijk de opvolger van Session 1, het album, waarmee de groep Sideline heel veel succes had en in 2014 door de IBMA werd genomineerd voor de Award IBMA “Emerging Artist of the Year”.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking met een “live” optreden van Sideline hier met de song “Mountain Girl”, die staat op hun album Session1 “.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Sideline - Line-Up

Allemaal doorgewinterde bluegrassspelers, die deel uitmaken van bekende groepen, maar in hun overgebleven tijd zelf ook eens aan de slag gingen, zoals bijvoorbeeld Steve Dilling, die deel uitmaakt van de succesvolle groep Russell Moore & IIIrd Tyme Out en Skip Cherryholmes normaal deeluitmakend van de familiegroep “Cherryholmes”.

Op het album Session 2 als gastspelers ook nog aanwezig de bekende Ron Stewart op viool en Aaron Ramsey op mandoline.

U kunt als lezer ook nog even luisteren naar Sideline hier met hun song “When You’re Lonely” .

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

The Cox Family - Gone Like The Cotton

Dan snel door naar The Cox Family hier met hun versie van de “Louvin Brothers” song “Cash on the Barrelhead”, “Too Far Gone” en “Gone Like the Cotton”.

Deze songs staat op hun album “Gone Like the Cotton”, dat op vrijdag, 23 oktober werd gepresenteerd door Asylum/Rounder Records.

Voor u als lezer nog het ingekorte verhaal achter “The Cox Family” en de titel van de song “Gone Like the Cotton”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

The Cox Family uit Cotton Valley Louisiana, die in 1996 na drie schitterende LP’s te hebben gemaakt via Rounder en waarvoor zij een Gramma Award verkregen, overgingen naar Asylum Records en met Alison Krauss als producer vervolgens in juli  van dat jaar het album “Just When We’re Thinking It’s Over” uitbrachten. Er werd er vervolgens in 1998 ook gestart met een vervolg album, maar dat werd door de platenmaatschappij op de plank gelegd.

The Cox Family - Just When we're thinking it's over

Drama achtervolgde de familie echter ook, want in 2000 raakten Willard en z’n vrouw Marie betrokken bij een auto-ongeluk, waarbij Willard verlamd raakte en in een rolstoel belandde, terwijl Marie  ondertussen ook probeerde kanker te overleden, maar waaran zij in 2009 overleed.

Zeer recent kwamen de vermiste opnames uit 1998 weer te voorschijn, waarna The Cox Family besloten de opnames verder af te werken in de studio.

De familiegroep bestaat uit de kinderen Sidney, Evelyn en Suzanne Cox en hun father, Willard Cox, die inmiddels is opgenomen in een verzorgingstehuis.

Onvergetelijk werd de familie door hun deelname met drie songs aan de film “O Brother Where Art Thou”?”.

U kunt ook nog even kijken en luisteren naar een promotie video van de terugkeer van The Cox Family na bijna 20 jaar met hun fraaie album “Gone with the Cotton”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

My darling Clementine - 100.000 Words

Dan gaan we nu naar het beloofde voorproefje van de Britse countrygroep “My Darling Clementine” hier met de song ““100.000 Words” , die staat op hun album “How Do You Plead?”, dat in 2011 werd uitgebracht door Drumfire Records.

Vervolgens ook nog de songs “The Gospel According George”en dat is natuurlijk een verwijzing naar George Jones en  “No Heart in this Heartache” eveneens door “My Darling Clementine, maar deze twee songs staan op hun album “The Reconciliation?”, dat in 2013 werd uitgebracht door Continental Sing City.

Twee zeer fraaie albums met countrymuziek helemaal in de vintage of retro sfeer met tal van verwijzingen naar songs uit de mid-jaren ‘50-60 zoals bijvoorbeeld ook “No Matter What Tammy Wynette Said( I Won’t Stand By Him).

Achter “My Darling Clementine” gaan schuil de Engelse singer/songwriter Michael Weston King met lead-zang hier op akoestische gitaar uit 1978 en zijn vrouw Lou Dalgleish eveneens met lead-zang en op percussie en de overige musici, die allemaal spelen allemaal op vintage instrumenten (uit het grijze verleden) zoals bijvoorbeeld Martin Belmont (Graham Parker & The Rumour) op een 1963 Fender Stratocaster, Alan Cook op een 1975 Emmons pedal steel-gitaar en Jim Russell op een 1967 Ludwig Super Classic drum kit.   De groep heeft het bezingen van echtelijke onrust op beide albums tot een ware kunst verheven.

Op zaterdag, 31 oktober a.s. in de Schouwburg te Gouda aanvang 20.30 tot 22.20 een optreden van “Darling Clementine” , zeer aanbevelenswaardig!

Natuurlijk kunt u als lezer ook alvast even kijken en luisteren naar “My Darling Clementine” hier met de song “No Heart in This Heartache”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Douwe Bob - Born in a Storm

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma en natuurlijk onder verwijzing naar het DCMA Award Gala op zaterdagavond, 7 november a.s. aandacht voor Douwe Bob, die is genomineerd als “Countryzanger van het Jaar” hier met de song “Born in a Storm” met een prima begeleidingsband met countryfolkmuziek album in 2013 uitgebracht door Rodeo Media.

In 2012 liet de Amsterdammer Douwe Bob Posthuma tijdens het TV- programma “De Beste Singer/Songwriter van Nederland” de concurrentie eenvoudig achter zich.

In mei van dit jaar bracht hij z’n album “Pass It On” uit met 13 nummers met als laatste track de song “Hold Me”, waarbij samenzingt met Anouk.

Vanaf een plat dak in het Marokkaanse Marrakech voor u nog een optreden van Douwe Bob hier met z’n song “Born in a Storm”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dick van Altena - Novemberwind

Vervolgens “Novemberwind” door Dick van Altena hier met de titelsong van z’n album, dat vorig jaar december werd uitgebracht via Continental Record Service.

Dick van Altena is ook dit jaar weer genomineerd door de DCMA voor een aantal Awards, namelijk voor de Award “Zanger van het jaar” tezamen met Douwe Bob, die u als luisteraar zonet heeft gehoord, Marcel Smulders van de countrygroep Savannah, Mark Blomsteel en Wim Pols.

Vervolgens is ook nog z’n album “Novemberwind” genomineerd voor de Award “Album van het Jaar”, tezamen met Lana Wolf met haar album “Nashville”, Mark Blomsteel met het album “Crank It”, Savannah met “Back to the Country Vol 1”en tenslotte The Common Linnets met hun album “The Common Linnets”.

DCMA Award Gala 2015

Ik ben zeer benieuwd naar de toekenning vande DCMA Awards en dat wordt best spannend op zaterdag, 7 november a.s. in Boekel.

Nog even terug naar de “Indian Summer” met Dick van Altena hier met de titelsong van z’n album “Novemberwind”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Jason Boland & The Stragglers - Break 19

Dan nu weer naar Texas maar nu voor Jason Boland and The Stragglers hier met de song “Break 19”.

Deze song staat op hun album “Squelch”, op 9 oktober j.l. werd uitgebracht door  het Thirty Tigers label, hun 10e album sedert 1998.

Jason Boland & The Stragglers, z’n achterblijvers, die jaarlijks zo’n 125 optredens wereldwijd verzorgen, hier weer met een fraai countrymuziek album met een leuke titel “squelch”.

De “Squelch” knop vaak aanwezig op zend-ontvangstapparatuur om in de ontvanger “ruis” te onderdrukken en waardoor je dus uitsluitend hun fraaie muziek hoort.

Natuurlijk kunt u als lezer ook nog even genieten van de countrymuziek uit Texas door Jason Boland & The Stragglers hier met de song “First One to Know”, die eveneens staat op het album “Squelch”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Wade Hayes - Go Live Your Live

Dan “Go Live Your Life” door Wade Hayes uit Oklahoma, maar inmiddels werkend vanuit Nashville TN,  hier met de titelsong van z’n album, dat in juni van dit jaar werd uitgebracht via Conabor Records.

Een album met een diepere betekenis en boodschap, zoals ook al in de titelsong van dit album verwoord.

Probeer iedere dag het beste ervan te maken en geniet van de dingen, die je gelukkig maken.

Wade Hayes met een fraaie countrymuziek album met 10 songs, waarvan 9 door hemzelf geschreven.

Wade bracht in 1995 z’n debuutalbum “Old Enough to Know Better” uit regelmatig gevolgd door andere succesvolle albums, waaronder in 2009 z’n voorlaatste “A Place to Turn”.

In 2011 werd hij behandeld voor darmkanker en vervolgens in 2012 weer geopereerd en behandeld aan lymphklierkanker op zelfde plek als destijds.

Voor iedere download van de song “Go Live Your Live” via iTunes  zal de biotech maatschappij Genentech $1 (tot een maximum van $50,000) storten op the Colon Cancer Alliance Blue Note Fund, een non-profit organisatie, die mensen met darmkanker helpt.

U kunt ook nog even kijken naar de video-clip van Wade Hayes hier met z’n song “Go Live Your Live””.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Carrie Underwood - Runaway Renegade

Dan is het nu ook al weer tijd voor onze uitsmijtster Carrie Underwood hier met de song “Renegade Runaway”, die staat als eerste track op haar nieuwe album “Storeyteller”, dat vrijdag,  23 oktober j.l. officieel werd uitgebracht door Arista Nashville en ook nu reeds in de studio hier bij uw RTV Krimpenerwaard.

Carrie won tijdens de CMT Music Awards in september van dit jaar in drie categorien o.a. voor de “Video of the Year” bij de song “Something in the Water” en ook de “Vrouwelijke Video van het Jaar” voor dezelfde titel.

Tot slot van dit bericht kunt u als lezer nog luisteren naar “Renegade Runaway” middels een toepasselijke slide-show.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep RTV Krimpenerwaard onstaan uit de lokale omroepen van de gemeenten Nederlek, Bergambacht, Schoonhoven en Vlist.

Vooralsnog via de drie etherfrequenties, kabelfrequenties van de vermelde omroepen en natuurlijk via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Oktober 27 ‘15 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techiek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***   titel muziek ***   titel album   ***  Label

1. Sideline   ***   Ging Across the Sea   ***   Session 2   ***   Mountain Fever Records

2. Sideline   ***   I Won’t Go Away   ***   Session 2   ***   Mountain Fever Records

3. Sideline   ***   Lord Don’t Leave Me Here   ***   Session 2   ***   Mountain Fever Records

4. The Cox Family   ***   Cash on the Barrelhead   ***   Gone Like the Cotton   ***   Rounder Records

5. The Cox Family   *** Too Far Gone   ***   Gone Like the Cotton   ***   Rounder Records

6. The Cox Family   ***   Gone Like the Cotton   ***   Gone Like the Cotton   ***   Rounder Records

7. My Darling Clementine   *** 100.000 Words   ***   How Do You Plead?   ***   Dumfire Records

8. My Darling Clementine   *** The Gospel According George   ***   The Reconciliation?   ***   Continental Record Service

9. My Darling Clementine   ***   No Heart in This Heartache   ***   The Reconciliation?   ***   Continental Record Service

10. Douwe Bob   ***   Born in a Storm   ***  Born in a Storm   ***   Rodeo Media

11. Dick van Altena   ***   Novemberwind  ***   Novemberwind   ***   Inlok115/Continental Record Service

12. Jason Boland & The Stragglers   ***   Break 19   ***   Squelch   ***   Thirty Tigers

13. Wade Hayes   ***   Go Live Your Life   ***   Go Live Your Life   ***   Conabor Records

14. Carrie Underwood   ***   Renegade Runaway   ***   Storyteller   ***   Arista Nashville

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *