Lover Killing Time

photo by christopher durst

In het programma “Countrymusic Round-Up” natuurlijk weer iets bijzonders met o.a. speciale aandacht voor singer/songwriter Kimmie Rhodes uit Austin Texas met een aantal fraaie songs van haar nieuwe album “Cowgirl Boudoir”.

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrass en die wordt deze keer verzorgd door Donna Ulisse & The Poor Mountain Boys met muziek van haar nieuwe album “Hard Cry Moon”, dat op 25 september j.l. werd gepresenteerd door de Hadley Music Group.

Vervolgens ook nog aandacht voor de bluegrassgospel , die staat op het nieuwe album “Gospel from My Grassroots van Jerry Salley.

Na de agenda met

een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma en met het knipoog naar het komende fraaie countrymuziek weekend met o.a. Lana Wolf met “The American Country Legends” in Capelle a.d. IJssel en vervolgens ook nog de Goudse countrygroep “Change of Key” in Haastrecht.

Dan weer terug naar Texas voor George Strait met de song “Cheaper Than a Shrink”, vervolgens ook nog Eric Strickland & the B-Sides uit North Carolina met de song “Haggard and Hell” en treedt Carrie Underwood op als uitsmijtster van dit programma met de song “Smoke Break” van haar nieuwe album “Storyteller”.

Donna Ulisse - It Could Have been the Mandolin

We begonnen dit programma “Countrymusic Round-Up” met de songs “Black Train” gevolgd door de titelsong van het album “Hard Cry Moon en “It Could Have Been the Mandolin” door Donna Ulisse tezamen met The Poor Mountains Boys.

Deze songs staan op nieuwe en alweer 9de album “Hard Cry Moon”, die zij via de Hadley Music Group heeft uitgebracht op 25 september j.l. , waarbij elf van de twaalf songs op dit album door Donna Ulisse zijn geschreven.

Na een kort uitstapje op haar album “Showin’ My Roots”, waarbij zij op zeer fraaie wijze voornamelijk bekende bluegrass songs vertolkt, nu dan weer een album, waarin zij als singer/songwriter laat zien, dat zij niet voor niets al voor de vierde keer door de IBMA werd genomineerd voor de Award “Songwriter of the Year”.

De productie van dit album “Cry Hard Moon”  heeft zij overgelaten aan gitaar virtuoos Bryan Sutton natuurlijk hier ook op gitaar, Scott Vestal op banjo, Stuart Duncan op viool, Dennis Crouch op staande bas, Casey Campbell op mandoline en met achtergrond zang door Jerry Salley en Rick Stanley.

Rick Stanley is niet alleen de echtgenoot van Donna, maar tevens neef van de beroemde Ralph Stanley en maakt ook deel uit van “The Poor Mountain Boys”.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking door Donna Ulisse met de titelsong van haar album “Hard Cry Moon”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Jerry Salley - Send the Anges Down

U zag wellicht net z’n naam al, de Award winning liedjesschrijver Jerry Salley. Hij heeft ook net een nieuw album uitgebracht met als titel “Gospel from My Grassroots” en dus nu tijd voor de bluegrassgospel.

Voor de luisteraars van het programma “Countrymusic Round-Up is gekozen voor de songs “How High Is That Mountain”, “Send the Angels Down” en “You Don’t Have to Go Home”.

 Het is Jerry’s eerste bluegrassgospel album “Gospel from My Grassroots” begin van deze maand oktober in eigen beheer uitgebracht, waarbij hij wordt geholpen door tal van bekende bluegrassmusici zoals Rob Ickes op dobro, Mike Bub op de bas, Larry Cordle, Carl Jackson en Val Storey en ook nog de meermalen door de IBMA  uitgeroepen “Female Vocalist of the Year” Dale Ann Bradley en z’n dochter Maggie Salley.

Voor u als lezer ook nog een “live” optreden van l.n.r. Carl Jackson, Val Storey, Larry Cordle en Jerry Salley met de gospel “Far Side Banks of Jordan” tijdens het Dumplin Valley Bluegrass Festival op 13 september 2012 in Kodak TN.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Kimmie Rhodes - Yes

Dan nu naar Austin Texas voor Kimmie Rhodes  met de songs “Yes”, “Worthy Cause” en “Lover Killing Time”.

Deze songs staan op haar nieuwe abum “Cowgirl Boudoir” uitgebracht via haar eigen studio en muziekuitgeverij Sunbird Music in Austin Texas.

Kimmie maakte haar eerste album in 1981 in de studio van Willie Nelson en heeft sedertdien ook heel veel songs geschreven voor Willie Nelson, destijds ook voor Waylon Jennings en om nog een paar bekende namen te noemen Wynonna Judd, Trisha Yearwood,Amy Grant, Mark Knopfler en Emmylou Harris.

Even terug in de tijd en voor u nog de mogelijkheid om eens te luisteren naar een schitterend duet van Kimmie Rhodes samen met Willie Nelson hier met de song “Hard Promises te Keep”, die staat op haar album “West Texas Heaven”. Zeer aanbevelenswaardig met o.a. ook nog Waylon Jennings en Townes vanZandt.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

De zoon van Kimmie Rhodes, Gabriel Rhodes, trad op als producer, maar is ook multi-instrumentalist en speelt natuurlijk ook mee in de “Sunbird Studio House Band.

Een fraai album met ook nog een duet met mede-liedjes schrijver Johnny Goudie bij de song “I’m Falling” met een mix van steelgitaar, dobro, ukelele, mandoline zorgen voor een fraaie begeleiding bij Kimmie hier met haar songs en het album “Cowgirl Boudoir” terug in in de countrysfeer.

Voor de lezer speciaal gekozen voor de huidige Herfstvakantie Kimmie Rhodes hier met haar song “I’m Not an Angel”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Lana Wolf & The American Country Legends

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen gaan we naar de nederlandse inbreng in dit programma en natuurlijk onder verwijzing naar haar optreden a.s. zondag in het Isala Theater, Lana Wolf hier met de song “Who Do You Think You Are”.

Lana Wolf - Who Do You Think You Are

Deze song staat op haar album “Nashville” en waarvan vast ook wel een aantal songs zullen zijn te horen tijdens  het “The American Country Legends Theaterconcert” met tal van bekende nederlandse musici/zangers en zangeressen, waaronder ook Pam McBeth (Nashville), Wim van de Vliert op lead-gitaar en Joost van Es op viool, Johan Jansen op pedal steel en Ad Welten op de bas.

U kunt ook nog even de sfeer proeven van het theaterconcert met een aantal fragmenten van bekende songs tijdens “The American Country Legends Show”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Change of Key at the Concordia Theater Haastrecht

Vervolgens “I’ll Regret It in the Morning” door Change of Key hier met een song, die staat op hun album “Home Is Where My Heart Is” al weer zo’n acht jaar geleden ook in eigen beheer uitgebracht.

DCMA Awards Gala - Go There!

In dit programma voor de luisteraars ook al even een aankondiging van het DCMA Award Gala, waar ook Change of Key niet alleen zal optreden, maar ook grote kans maakt op een aantal Awards waaronder de nominatie van Danielle Poot als countryzangeres  eenals trouwens ook Lana Wolf en Ilse de Lange, de groep Change of Key weer als “trio van het jaar” genomineerd, Joop de Jong als muzikant van het jaar, terwijl ook Countrycafe Concordia en Countrymusic on the Porch zijn genomineerd voor de Award “Show/festival/evenement van het jaar.

Dat wordt best spannend op zaterdag, 7 november a.s. in Boekel.

We zijn op dit moment volop in de “Indian Summer”, de herfst, en daarom hier “Change of Key” met Doug Deforest en  Tim Crouch op viool tijdens een “live” optreden met de song “Indian Summer of Live” natuurlijk met mooie herinneringen .

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

George Strait - Cheaper Than a Shrink

Dan nu weer naar Texas maar nu voor George Strait hier met de song “Cheaper than a Shrink”, die staat op z’n nieuwe album “Cold Beer Conversation” op 25 september j.l. werd uitgebracht door MCA Nashville.

Een fraai countrymuziek album met 13 songs ook in de sfeer van de Honky Tonk”, maar dat wist u natuurlijk al vanwege de titel “Cold Beer Conversation”.

Als je naar de muziek van dit album luistert, wordt het helemaal perfect met een lekker koel biertje tijdens een gezellig praatje.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Eric Strickland & the B-Sides - Haggard and Hell

En als we dan toch in een Honky Tonk zijn ook nog de song  Haggard and Hell” door Eric Strickland met z’n B-Sides uit North Carolina.

Deze song staat op z’n album “Honky Tonk Till I Die” in eigen beheer uitgebracht.

Natuurlijk kunt u als lezer van dit bericht ook nog even luisteren naar deze groep met de song”Haggard en Hell”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Carrie Underwood - Smoke Break

Dan nu op naar onze uitsmijtster Carrie Underwoond hier met de song “Smoke Break”, die staat op haar nieuwe album “Storeyteller”, dat op 23 oktober a.s. wordt uitgebracht door MCA Nashville en nu reeds in de studio hier bij uw RTV Krimpenerwaard.

Een zeer succesvolle countryzangeres, want Carrie won tijdens de CMT Music Awards in september van dit jaar in drie categorien o.a. voor de “Video of the Year” bij de song “Something in the Water” en ook de “Vrouwelijke Video van het Jaar” voor dezelfde titel.

Tot slot van dit bericht nog onze uitsmijtster  Carrie Underwood hier met de song “Smoke Break”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep RTV Krimpenerwaard onstaan uit de lokale omroepen van Nederlek, Bergambacht , Schoonhoven en Vlist.

Vooralsnog via de vier etherfrequenties, kabelfrequenties van de vermelde omroepen en natuurlijk via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Oktober 20 ‘15 19.00 – 20.00 uur

Luister mee in de ether op 105.5/105.9/106.6/107.7 MHz of via internet via de website van RTV Krimpenerwaard! ( http://www.rtvkrimpenerwaard.nl/radio ).

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***          Titel muziek ***              Label

1. Donna Ulisse   ***   Black Train   ***   Hard Cry Moon   ***   Hadley Music Group

2. Donna Ulisse   ***   Hard Cry Moon   ***   Hard Cry Moon   ***   Hadley Music Group

3. Donna Ulisse   ***   It Could Have Been the Mandolin   ***   Hard Cry Moon   ***   Hadley Music Group

4. Jerry Salley   ***   How High Is That Mountain   ***   Gospel from My Grassroots   ***   Very Jerry Records

5. Jerry Salley   ***   Send the Angels Down   ***   Gospel from My Grassroots   ***   Very Jerry Records

6. Jerry Salley   ***   You Don’t Have to Go Home   ***   Gospel from My Grassroots   ***   Very Jerry Records

7. Kimmie Rhodes   ***   Yes   ***   Cowgirl Boudoir   ***   Sunbird

8. Kimmie Rhodes   ***   Worthy Cause   ***   Cowgirl Boudoir   ***   Sunbird

9. Kimmie Rhodes   ***   Lover Killing Time   ***   Cowgirl Boudoir   ***   Sunbird

10. Lana Wolf   ***   Who Do You Think Your Are   ***   Nashville   ***   JL Records

11. Change of Key   ***   I’ll Regret It in the Morning   ***   Home Is Wher My Heart Is   ***   Change of Key

12. George Strait   ***   Cheaper Than a Shrink   ***   Cold Beer Conversation   ***   MCA Nashville

13. Eric Strickland & The B-Sides   ***   Haggard and Hell   ***   Honky Tonk Till I Die   ***   Eric Strickland

14. Carrie Underwood   ***   Smoke Break  ***   Storyteller   ***   MCA Nashville

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *