Low Down on the Backstreets

Whitey Morgan & Te 78's - Low Down on the Backstreets

In het programma “Countrymusic Round-Up” speciale aandacht voor de “outlaw country” muziek vanuit “The Automotive Capital”, Flint, MI door Whitey Morgan and the 78’s met hun album “Sonic Ranch”.

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrass en die wordt deze keer verzorgd door de “Hamilton County Ramblers” met muziek van hun debuutalbum, dat op 11 oktober j.l. werd gepresenteerd in “The Barking Legs Theater” te Chattanooga, TN.

Vervolgens gaan we ook nog naar bijzondere folk/roots muziek door de Texaanse groep “The Asylum Street Spankers”.

Na de agenda met een overzicht

van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma en met een knipoog naar het optreden an Dee-Ann & the Nightcaptains a.s. zondagmiddag in Ammerstol in de sfeer van boogie en rockabillymuziek met de “Red Shots” en “Annitta & The Starbombers”.

Dan ook weer eens aandacht voor de Independent  countrymusici met uit Ierland Robert Mizzell en single “John Deere Beer”, uit Australie Clelia Adams met een song van haar album “River Valley Dreamind” en treedt de Zwitser Andy Martin op als uitsmijter van dit programma met de song “Let It Burn.

Hamilton County Ramblers - Cora's Gone

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up” met de songs “I Just Came to Say Goodbye” en “I Hear Ya’ Talkin’” door de “Hamilton County Ramblers” uit Chattanooga TN, dat afgelopen zondagmiddag, 11 oktober werd gepresenteerd in de “Barking Legs Theater” te Chattanooga en in eigen beheer is uitgebracht.

Vervolgens van dit album ook nog de traditional  “Cora’s Gone”. Een verdrietig verhaal over een verloren gegane liefde bekend gewoorden van de vertolking door de bekende bluegrassgroep “Lester Flatt & Eral Scruggs & The Foggy Mountain Boys”, maar hier gespeeld en gezongden door de “Hamilton County Ramblers” .

I’ll wake with the blues at dawn

My darling, Cora is gone

I don’t know why she told me goodbye

But my darling, Cora is gone

The ring that she wears I bought for her finger

Purchased her raiment so fine

Gave her my last green back dollar

And now she’s left me behind

En dan weet u wel hoe laat het is,. Cora is er gewoon vandoor!

De Hamilton County Ramblers bestaat uit John Boulware op viool,  James Kee op mandoline en lead-zang, Roy Curry op gitaar, Josh Hixson eveneens met lead-zang op de staande bas en Jim Pankey op de banjo en natuurlijk zingen ook de anderen mee.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht met een “live’ optreden van de Hamilton County Ramblers hier met de song “Gone, Gone, Gone”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

The Asylum Street Spankers - Monkey Rag

Dan nu met een knipoog naar het optreden van Dee-Ann & The Nightcaptains a.s. zondag in Ammerstol terug in de tijd een “rag” door de “Asylum Street Spankers” hier met de songs “Monkey Rag”, Mountain Town en Wingless Angels” .

Deze songs staan op hun album “My Favorite Record” in 2002 uitgebracht door Bloodshot.

“The Asylum Street Spankers” afkomstig uit Austin, TX, was een bijzondere groep, die werd geleid door zanger/wasbordspeler en dichter Wammo en banjospeelster en zangeres Christina Marrs.

Op dit album een mix van allerlei stijlen zoals folk, country, akoestische blues, jazz en muziek uit zelfs voor die tijd zoals de rag, een voorloper van de jazz en dixielandmuziek uit de jaren ‘20 van de vorige eeuw

The Asylum Street Spankers Calling It Quits

De groep Asylum Street Spankers actief sedert 1995 hebben zo’n 12 albums uitgebracht, terwijl bij “live” optredens wordt gewerkt zonder microfoon, waarbij de groep bestaat uit in totaal 7 tot 10 personen. In 2011 moest deze bijzondere groep in verband met financiele problemen worden opgeheven.

Hun albums zijn nog steeds verkrijgbaar, waarbij ik toch vooral ook het gospel album “God’s Favorite Band” met schitterende zang door Christina Marrs uit 2009 uitgebracht door Yellow Dog Records van harte kan aanbevelen.

U kunt als lezer ook nog even naar een “live” optreden van The Asylum Street Spankers in Austin Texas hier met de bijzondere “Monkey Rag”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Whitey Morgan and The 78's - Low Down on the Backstreets

Dan nu zoals aagekondigd naar de “outlaw country muziek” van Whitey Morgan & the 78’s “ hier met de songs “Me and the Whiskey”, Drunken Nights in the City” en “Low Down on the Backstreets”.

Deze songs staan staan op hun album “Sonic Ranch”, dat in de zomer van dit jaar in eigen beheer werd uitgebracht.

In 2008 verscheen hun eerste album “Honky Tonk’s & Cheap Motels” vervolgens een akoestisch album “Grandpa’s Guitar”, in 2010 gevolgd door een album met hun eigen naam als titel, in 2014 het album “Born Raised & Live from Flint” en waarbij de groep bestaat uit natuurlijk Whitey op rhythm en lead-gitaar en lead-zang, Benny james Vermeylen op lead-gitaar en met achtergrondzang, Tony Dicello op drums, Brett Robinson op steelgitaar, Dan Coburn op harmocia en met achtergrond zang, JD MacKinder op de bas en Mike Lynch op piano en electronisch orgel.

Hedendaagse Honky Tonk” en “Outlaw” country muziek uit Motor City e.o. , waarin vaak wanhoop, pijn, spijt en onzekerheid doorklinkt gepaard met drank, verblijf in een gevangenis of onderweg, liefde en/of in de steek laten.

Songs, die niet gaan over mooie stranden of Margaritaville, maar gewoon over hedendaagse problemen, waar heel veel burgers in de VS op dit moment van nog steeds grote werkloosheid en financiele problemen in de omgeving van Detroit City mee te maken hebben.

Natuurlijk ook weer eens kennismaken met “Whitey Morgan and the 78’s” hier met de song “Ain’t Gonna Take It Anymore”, die eveneens staat op hun album “Sonic Ranch”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

The Red Shots - Play My Boogie

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen inde regio dan nu dus alvast even een voorproefje op zondagmiddag a.s. in Ammerstol hier met de Red Shots en de song “Play My Boogie”. “

Deze song staat op het verzamelalbum“Play That Boogie Again”, dat in 2001 werd uitgebracht door Rarity Records.

De viermans formatie Red Shots, bestaande uit de broers Hans en Koos Nelemans, Eddy Poppens en Rogier Hermans, met hun stijl van ouderwetse rockabilly, boogie, swing en zelfs skiffle.

Zij hadden in de periode 1989-1992 veel succes in Nederland en veel van deze muziek kunt u beluisteren bij RTV Krimpenerwaard in het programma “Back to the Fifties” van Gijs van den Dool op de zondagmiddag van 17.00-18.00.

Ook nog even terug in de tijd van “The Red Shots” hier met de song “Cats Are Jumpin’ To Town”, die ook staat op het vermelde verzamelalbum.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Annitta & The Starbombers - Honeymoon's Over

Vervolgens ook nog “The Honeymoon’s Over”, WesternSwing door Annitta & The Starbombers

Deze song staat op haar album “What Good’ll It Do Me” in eind 2002 uitgebracht door Rounder Europe, maar staat ook op het promotiealbum, dat in 2002 werd uitgebracht door de DCMA ter promotie van de countrymuziek van eigen bodem.

De 5-mans begeleidingsgroep treedt alleen ook op, maar dan onder de naam “The Barnstompers”, een “Honky Tonk en Rockabilly” groep in 1991 opgericht door Jeroen Haagedoorn en Kees Stigter.

Natuurlijk kunt u ook nog even kennismaken met Annitta & The Starbombers hier met de song “Hi Diddle Dee”, die ook staat op haar album “What Good’ll It Do Me”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

 

Robert Mizzell - John Deere Beer

Dan nu door naar de Independent Countrymusici met als eerste Robert Mizzell met de song “John Deere Beer” op 18 september j.l. als single uitgebracht door IMRO en nog net op tijd voor  de The National Ploughing Championships 2015, die werden gehouden in Ratheniska, Stradbally, Co Laois van 22 tot en met 24 september j.l. en die werden bijgewoond door meer dan 280 duizend bezoekers.

Robert Mizzell van oorsprong uit Shreveport Lousiana, maar al een tiental jaren geleden verhuisd naar Ierland, waar hij heel veel succes met z’n muziek en optredens heeft.

Robert heeft inmiddels een aantal fraaie countrymuziekalbums, waaronder vorig jaar het verzamelalbum “The Essential Collection”, een dubbelalbum met 36 songs.

Voor u als lezer ook nog een grappige video-clip van Robert Mizzell hier samen met z’n vader Richard en  The Country Kings met een eerbetoon aan Johnny Cash.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Clelia Adams - The Captain and the Gypsy

Vervolgens “The Captain & The Gypsy” door Clelia Adams uit Tamsworth New South Wales in Australië hier met een song, die staat op haar album “River Valley Dreaming” in 2011 in eigen beheer uitgebracht.

Deze song staat ook op het verzamelalbum Hillcrest 78 van Hillcrest Radio Marketing Service in Cambridge Ontario. Op een dergelijk album staan zo’n 16 songs van countryartiesten uit de hele wereld en die wordt gezonden aan de serieuze country DJ’s met het verzoek de songs te promoten via hun programma.

Ook “John Deere Beer” van Robert Mizzell uit Ierland, die hij de vorige maand als single heeft uitgebracht staat op Hillcrest 78.

In dit bericht ook nog even naar de “River Valley Express” in New South Wales middels een leuke video-clup van Clelia Adams. Deze song staat als eerste track op haar albu “River Valley Dreaming

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Andy Martin - Let It Burn

En dan is het ook al weer tijd voor onze uitsmijter, Andy Martin uit Zwitser5land,  hier met de song “Let It Burn”, die staat op z’n album “Honky Tonk Downstairs” in eigen beheer uitgebracht. Al meer dan 20 jaar is Andy Martin actief in de Europese countrymuziek en meermalen genomineerd en altijd met z’n “Live” band onderweg.

Tot slot van dit bericht kunt u nog luisteren naar onze uitsmijter Andy Martin hier met de titelsong van zijn album “Honky Tonk Downstairs”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep RTV Krimpenerwaard onstaan uit de lokale omroepen van Nederlek, Bergambacht , Schoonhoven en Vlist.

Vooralsnog via de vier etherfrequenties, kabelfrequenties van de vermelde omroepen en natuurlijk via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

info@el-okay-ranch.nl

Luister mee in de ether op 105.5/105.9/106.6/107.7 MHz of via internet via de website van RTV Krimpenerwaard! ( http://www.rtvkrimpenerwaard.nl/radio ).

En via die “site” kunt u onder de column “Radio” via “Uitzendinggemist” en “Countrymusic Round-Up” de radioprogramma’s van de afgelopen vier weken nog eens beluisteren.

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Oktober 13 ‘15 19.00 – 20.00 uur (CET)

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep   ***   titel muziek   ***   titel album   ***   Label

1. Hamilton County Ramblers   ***   I Just Came Back to Say Goodbye   ***   Hamilton County Ramblers   *** Hamilton County Ramblers

2. Hamilton County Ramblers   ***   I Hear Ya’ Talkin’  ***   Hamilton County Ramblers   ***   Hamilton County Ramblers

3. Hamilton County Ramblers   ***   Cora’s Gone   ***   Hamilton County Ramblers   ***   Hamilton County Ramblers

4. Asylum Street Spankers   ***   Monkey Rag   ***   My Favrite Record   ***   Bloodshot

5. Asylum Street Spankers   ***   Mountain Town   ***   My Favrite Record   ***   Bloodshot

6. Asylum Street Spankers   ***   Wingless Angels   ***   My Favrite Record   ***   Bloodshot

7. Whitey Morgan and the 78’s   ***   Me and the Whiskey   ***   Sonic Ranch   ***   Whitey Morgan

8. Whitey Morgan and the 78’s   ***   Drunken Nights in th City   ***   Sonic Ranch   ***   Whitey Morgan

9. Whitey Morgan and the 78’s   ***   Low Down on the Backstreets   ***   Sonic Ranch   ***   Whitey Morgan

10. Red Shots   ***   Play My Boogie   ***   Play That Boogie Again   ***   Rarity Records

11. Annitta & The Starbombers   ***     The Honeymoon’s Over   ***   Dutch Country Music Awards 2006   ***                DCMA/Nashmusic Service  

12. Robert Mizzell   ***                John Deer Beer   ***   single   ***          IMRO/Hillcrest

13. Clelia Adams   ***   Liner + The Captain and the Gypsy   ***   River Valley Dreaming   ***   Clelia Adams/Hillcrest

14. Andy Martin   ***   Let It Burn   ***   Honky Tonk Downstairs   ***   Country Elite Special/Hillcrest

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *