You’re Still On My Mind

George Jones & Vince Gill - Selfishness in Man

In dit programma “Countrymusic Round-Up” met speciale aandacht voor het verzamelalbum “Burn Your Playhouse Down: The Unreleased Duets” van de “hardcore honky tonker” George Jones met o.a. Keith Richards & Mark Knopfler.

Maar zoals altijd beginnen we weer met de bluegrass, die deze keer o.a. wordt verzorgd door “Russell Moore And IIIrd Tyme Out” met songs van hun nieuwste album “It’s About Tyme”.

Vervolgens een drietal bluegrass gospels door o.a. Ralph Stanley & the Clinch Mountain Boys en Joe Mullin samen met Rhonda Vincent.

Natuurlijk ook nog

nog de nederlandse inbreng in dit programma met muziek van het debuutalbum “Strings Attached” door Zingga uit Drenthe en uit Noord Brabant Dirk-Wim In’t Hof met een song van zijn album “Liever Verloren”

Dan terug naar Nashville voor een aantal Billboard Hot Country Songs van Sam Hunt, Chris Janson en treedt vervolgens de Zac brown Band op als uitsmijter van dit programma met de song “Loving You Easy”.

Russell Moore & IIIrd TymeOut - Makes Me Wonder If I Ever Said Goodbye

We begonnen het programma “Countrymuic Round-Up” met de songs “Are You Tired of Me My Darling”, Poison Cove” en “Makes Me Wonder If I Ever Said Goodbye” door Russell Moore & IIIrd Tyme Out.

Deze songs staan  op hun album “It’s About Tyme”, dat op 4 september j.l. officieel werd gepresenteerd door “Break a String”.

Russell Moore - IBMA Male Vocalist of the Year

Russell Moore kennen we uit het verleden ook als lead-zanger/gitarist van Doyle Lawson & Quicksilver, maar hier dus met de 4 leden van de bluegrassgroep IIIrd Time Out met muziek van hun nieuwe album met 14 songs.

Een groep, die inmiddels al bijna 25 jaar actief is in de bluegrass en waarbij zowel Russell Moore alsook diverse bandleden en de groep als geheel meerdere bluegrass Awards hebben ontvangen, waaronder Russell Moore , die reeds vijf keer werd uitgeroepen door de IBMA tot “Male Vocalist of the Year”.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht met hier Russell Moore & IIIrd Tyme Out met de song”John & Mary” op 21 mei 2014 tijdens het programma Music City Roots live  in “The Loveless Cafe” te Nashville TN.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys - The Old Country Church

Dan nu snel door en daarvoor gaan we even terug in de tijd naar de jaren ‘70 met Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys hier met de titelsong van het album “Old Country Church”, dat oorspronkelijk in 1971 werd uitgebracht door Rebel Records met lead-zang door Roy Lee Centers op gitaar me medewerking ook nog van Ricky Skaggs en Keith Whitley. In 2011 werd dit album op fraaie wijze digitaal opgepoetst en opnieuw uitgebracht door Rebel Records.

Ver terug in de tijd om nog eens te luisteren naar  Carter en Ralph Stanley met de bluegrass gospel “Old Country Church”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Joe Mullins & The radio Ramblers ft. Rhonda Vincent - We Missed You Last Sunday

Vervolgens “We Missed You Last Sunday”  fraaie bluegrass gospelmuziek door Joe Mullins & The Radio Ramblers samen met medewerking van  Rhonda Vincent en die staat hun album “Hyms from the Hills”  in 2011 dus eigenlijk zeer recent uitgebracht door Rebel Records.

Larry Sparks - The Old Church Yard

En in dit programma ook nog “The Old Church Yard” door Larry Sparks hier met de titelsong van zijn album, dat in augustus 2002 werd uitgebracht door Rebel Records.

Eigenlijk ook een verzamelalbum van Larry Sparks met songs opgenomen uit de periode 1973-1986.

En waarom vertel ik dit eigenlijk? Wel, op  22 oktober 2013 werd door Rebel Records een fraai  bluegrass gospel verzamelalbum uitgebracht met de titel “Memories of the Old Country Church”.

Memories of that Old Country Church

Een album met 16 mooie songs van verschillende bluegrass groepen uit het heden, maar ook uit het grijze verleden, zoals ook Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys met hun song “Old Country Church” evenals trouwens de andere vermelde songs.

U kunt ook nog even kijken en luisteren naar Joe Mullins & The Radio Ramblers samen met Rhonda Vincent tijdens een “live” optreden met de song “We Missed You at Church Last Sunday”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

George Jones & Keith Richards - Burn Your Playhouse Down

Dan nu snel door naar George Jones samen met Keith Richards met de titelsong  “Burn Your Playhouse Down” gevolgd door  George samen met Marty Stuart met song “You’re Still On My Mind” en tenslotte het fraaie “I Always Get Lucky With You” door George Jones hier samen met Mark Knopfler en deze song staat op het bijzondere album “Burn Your Playhouse Down: The Unreleased Duets” in 2008 uitgebracht door Bandit Records.

Voor u nog een fraaie “slide-show” met George Jones en Marty Stuart hier met de song “You’re Still On My Mind”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

De vermelde songs staan op het album “Burn Your Playhouse Down”, dat  op 19 augustus 2008 werd uitgebracht door Bandit Records

Een album met 12 songs voor de liefhebbers van George Jones en de Honky Tonk, waarbij hij niet alleen wordt bijgestaan door tal van bekende pop-rock en countrysterren als Vince Gill, Shelby Lynn en Ricky Skaggs, maar ook nog een duet met z’n dochter Georgette en zelfs nog een duet bevat uit de mid-jaren ’70 met de “First Lady of Country Music”, Tammy Wynette.

Voor u als lezer nog even de mogelijkheid te luisteren naar “I Always Get Lucky With You” middels een slide-show vol met herinneringen aan de “King of Honky Tonk” George Jones.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Zingga - Foolish Heart

Dan is het nu tijd voor de Nederlandse inbreng in dit programma en daarvoor vanuit het Drenthe “Zingga” met de song”Foolish Heart” geschreven door John & Nienke, het duo “Zingga” .

Deze song staat op hun album “Strings Attached”, dat vorig jaar werd uitgebracht door Neo Records.

U kunt ook nog even kjken en luisteren naar de eerste video-clip van Zingga met hun versie van de song “Making Memories of Us”, die ook staat op hun album “Strings Attached”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

In 't Hoof - Is zoals het is

Vervolgens  “Is Zoals het Is” door Dirk-Wim In ‘t Hof hier met een song, die staat op z’n EP “Liever Verloren” vorig jaar juli uitgebracht door “Go Entertainment”, nadat hij in 2012 via Silvox ook al het album met zijn naam als titel heeft uitgebracht.

“Is Zoals het Is” is opgenomen met zanger, liedjesschrijver, multi- instrumentalist en producer BJ Baartmans. Een folkie en frisse ode aan het leven ….. Het “Is zoals het is”!

De twee hierboven vermelde songs staan  ook op het door de Dutch Country Music Association uitgebrachte album “Dutch Country Music 2015”.

Dit album met 18 tracks van verschillende nederlandse countryartiesten en groepen en bedoeld is om de countrymuziek van eigen bodem te promoten.

Voor meer infomatie dus gewoon even naar de website van de DCMA!

U kunt ook nog kennismaken met In’t Hof hier met z’n “Is Zoals Het Is” vol met herinneringen aan toen.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Sam Hunt - House Party

Dan nu naar de Billboard Hot Country songs in Nashville TN met Sam Hunt ook zo’n jonge ster aan het country firmament hier met de song “House Party”, die staat op z’n debuut-.album “Montevallo”. Zanger/ schrijver sam Hunt uit Cedartown Georgia, die vorig jaar 2014 een muziekcontract tekende bij  MCA Nashville en inmiddels met een drietal songs van z’n album in Billboard Hot Country Songs heeft gestaan. Hedendaagse countrymuziek een mix van pop, pop en countrymuziek, maar ja bij Countrymusic Round-Up is er voor iedereen wel wat te vinden.

U kunt als lezer van dit bericht ook nog even kijken en luisteren naar Sam Hunt hier met de song “House Party”. Tja, is dit nog countrymuziek of gewoon pop muziek? Een nieuwe richting in de countrymuziek, gewoon opnemen in “Countrymusic Round-Up” . De toekomst zal het wel uitwijzen.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Chris Janson - Buy Me a Boat

Vanuit de Billboard ook nog “Buy me a Boat” door Chris Janson hier met een song, die inmiddels ook via Warner Bros als single in de markt is gezet, nadat Chris Janson de song eigenhandig in maart van dit jaar via iTunes te koop aanbood. Aan het begin van deze maand waren er al ruim 600 duizend exemplaren van verkocht. Een album van Chris Janson kunt u natuurlijk beinnenkort verwachten.

Tijd om eens kennis te maken met de visie van Chris Janson hier met de song “Buy Me a Boat”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Zac Brown Band - Easy Loving You

Dan gelet op de tijd op naar onze uitsmijter de Zac Brown Band hier met de song “Loving You Easy”, die staat op het album “Jekyll + Hyde” op 28 april van dit jaar uitgebracht door Republic Records. Het vierde sudio-album van deze groep en waarvan “Homegrown” en “Dress Blues” ook als single werd en uitgebracht.

Regelrecht van uit de Billboard Hot Country Songs van de maand september 2015.

Tot slot van dit bericht nog de fraaie video-clip van de Zac Brown Band met de song “Lovig You Easy”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep RTV Krimpenerwaard onstaan uit de lokale omroepen van Nederlek, Bergambacht , Schoonhoven en Vlist.

Vooralsnog via de vier etherfrequenties, kabelfrequenties van de vermelde omroepen en natuurlijk via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst ” Country Music Round-up ”

Datum: September 15 ‘15 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***   titel muziek   ***   titel album   ***               Label

1. Russell Moore & IIIrd Tyme Out   ***               Are You Tired Of Me My Darling   ***   It’s  About Tyme   ***   Break a String

2. Russell Moore & IIIrd Tyme Out   ***               Poison Cove   ***   It’s  About Tyme   ***   Break a String

3. Russell Moore & IIIrd Tyme Out   ***               Makes Me Wonder If I Ever Said Goodbye   ***   It’s  About Tyme   ***   Break a String

4. Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys   ***   Old Country Church   ***Memories of That Old Country Church   ***   Rebel Records

5. Joe Mullin & Rhonda Vincent   ***   We Missed You Last Sunday   ***Memories of That Old Country Church   ***   Rebel Records

6. Larry Sparks   ***  The Old Church Yard   ***Memories of That Old Country Church   ***   Rebel Records

7. George Jones ft. Keith Richards  ***                Burn Your Playhouse Down   ***   Burn Your Playhouse Down : The Unreleased Duets   ***   Bandit Records

8. George Jones ft. Marty Stuart   ***   You’re Still On My Mind   ***   Burn Your Playhouse Down : The Unreleased Duets   ***   Bandit Records

9. George Jones ft. Mark Knopfler  ***               I Always Get Lucky With You   ***   Burn Your Playhouse Down : The Unreleased Duets   ***   Bandit Records

10. Zingga   ***   Foolish Heart   ***   Strings Attached/Dutch Country Music 2015   ***              Neo Records/DCMA Nash Music

11. In’t Hof   ***   Is Zoals Het Is   ***   Liever Verloren/Dutch Country Music 2015   ***   Go Entertainment/ DCMA Nash Music

12. Sam Hunt   ***   House Party   ***   Montevallo   ***   MCA Nashville

13. Chris Janson   ***   Buy Me a Boat   ***   single   ***   Warner Bros.

14. Zac Brown Band   ***   Loving You easy   ***   Jekyl + Hyde   ***   Republic

Be There next Week! Same Time, Same Frequencies and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *