Willie’s Reserve

Willie Nelson - Always On My Mind

In dit programa “Country Music Round-Up” bijzondere aandacht voor de muziek van een aantal “Outlaws” of wellicht beter “vrijbuiters” in de countrymuziek, zoals Willie Nelson, Ray Wylie Hubbard en Rodney Crowell.

Als gast in het programma ook aanwezig Lourens Portasse, actief als columnist in de Krimpenerwaard, met zijn visie over “Willie’s Reserve” en dit naar aanleiding van een Amerikaans nieuwsbericht over Willie Nelson’s nieuwe activiteiten.

Maar zoals altijd beginnen met de bluegrass nu door Danny Santos y Los Bluegrass Vatos uit Texas met een tweetal songs van hun nieuwe album “Hogtied” en natuurlijk nog veel meer moois!

Na de agenda met

een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor nederlandse bijdrage deze keer door Lana Wolf en Toni Willé (Pussycat), die beiden op zondagmiddag, 19 april zullen optreden in Amicitia in Lekkerkerk.

Vervolgens naar een tweetal “Texas Outlaws” met Roger Creager en treedt Cooder Graw op als uitsmijter van dit programma met de song “Ain’t Livin’ Long Like This”.

Danny Santos y Los Bluegrass Vatos - Hogtied

We begonnen het programma “Country Music Round-Up” met de songs “Hogtied” en “Sittin’ On Top of the World”, een traditionele folk, blues song uit de jaren ‘30 en zeer bekend geworden door tal van verschillende uitvoeringen, maar hier gezongen en gespeeld door Danny Santos y Los Los Bluegrass Vatos”.

Het album “Hogtied” werd de vorige maand werd uitgebracht door de Duitse maatschappij Brambus Records en “Hogtied” betekent figuurlijk zoiets als “aan handen en voeten” gebonden, terwijl “een varken met de poten vastgebonden” de letterlijke betekenis is volgens Lourens en volgens hem is zo’n varkentje aan het spit niet te versmaden!

Danny Santos y Los Bluegrass Vatos uit Austin in de staat Texas met natuurlijk de Mexicaanse roots van Danny Santos met Los Bluegrass Vatos, wat zoiets betekent als “dudes” of te wel “kerels”.

Danny Santos y Los Bluegrass Vatos

Zanger/schrijver en instrumentalist Danny Santos hier op gitaar met banjoman Eddie Collins op banjo  en die samen Danny Santos de productie van dit album voor z’n rekening nam en ook nog drie songs aanleverde, vervolgens ook nog Wes Green op de mandoline, die de heel knappe instrumental “Snake Eyes”op de plaat zette.

Danny schreef ook een flink deel van de nummers met z’n oude maat Steve Brooks en ook dat werkt de diversiteit op deze CD in de hand.

Het  resultaat is een album met veertien nummers, waarvan drie instrumentals: “Snake Eyes” van zoals reeds gemeld van Wes Green en “Hobo’s Hubub” en “The Night Watchman”, van de hand van Eddie Collins.

Ook nog twee covers n.l. de traditionals “Rider” en “Sittin’ On Top of the World”, plus een herwerking van een oudere Santos song “Suburbia Blues”.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking in dit bericht met een “live’ optreden van Danny Santos y Los Bluegrass Vatos tijdens een “live” optreden gedurende “Halloween 2014” in “Threadgills” te Austin Texas.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Ray Wylie Hubbard - Live at the Cibolo

Dan nu naar Texas voor een “live” optreden van de countrytroubadour/singer/songwriter Ray Wylie Hubbard hier met de songs “Loco Gringo’s Lament” of te wel “Het klaaglied van een gekke Amerikaan” en  “Without Love” met een zeer humorische toelichting op de introductie van de laatstvermelde song.

In 1998 speelden Hubbard en een aantal vrienden een intiem semi-akoestisch concert in de jammer genoeg inmiddels opgeheven Cibolo Creek Country Club in San Antonio TX en gelukkig was er iemand zo slim om opname apparatuur mee te nemen en alles op te nemen.

Ray Wylie hier  met de helaas  in 2009 overleden multi-instrumentalist Steve Bruton, topsnaren tovenaar Lloyd Maines, Chris Maresh op staande bas, Lisa Mednick op accordion en achtergrondzang en Paul Pearcy op percussie.

Een schitterend concert met zoals Ray zelf ergens vertelt tal van “donkere songs”, die staan op het album “Live at Cibolo Country Club” in 1998 uitgebracht door “Misery Loves Company” en vervolgens in 1999 door Continental Song City. Aanschaffen is het devies!

Loco Gringo’s Lament is tevens de titelsong van zijn album, dat in 1994 werd uitgebracht door Dejadisc en vervolgens in 1999 nog eens door het reeds eerder vermelde label “Misery Loves Company”.

U kunt ook nog even luisteren naar Wylie Ray Hubbard hier de titelsong van z’n album “Loco’s Gringo Lament”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Waylon Jennings - Rough on the Livin'

Dan gaan we naar een “Outlaw” uit het recente verleden Waylon Jennings hier met de song “Rough on the Livin’” met ook weer een bijzondere tekst.  “Nashville is hard voor de levenden, maar laat zich zeer positief uit over de doden”.

Deze song staat op het album “Old Dogs” en waarbij “the Old Dogs” de ervaren en doorgewinterde countryartiesten Waylon Jennings, Mel Tillis, Bobby Bare en Jerry Reed waren.

Het album geproceerd door Bobby Bare, werd in 1998 uitgebracht door Atlantic Recordings.

“Old Dog” Waylon Jennings overleed in februari 2002 tengevolge van diabetes.

The Cherry Bombs

Daarna het bijzondere verhaal van The Cherry Bombs hier met een countrysong met volgens mij de langste titel “It’s Hard to Kiss the Lips at Night, That Chew Your Ass Out All Day Long” met o.a. Rodney Crowell en Vince Gill vol leuke humorische spot.

Voor u als lezer ook nog eens de humoristische video-clip van The Notorious Cherry Bombs met Rodney Crowell en Vince Gill in de hoofdrol met de song “It’s Hard to Kiss the Lips at Night, That Chew Your Ass out All Day Long”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Willie Nelson - Smoke! Smoke! Smoke! (That Cigarette)

En ja daar is hij dan Willie Nelson zijn versie van de Merle Travis songs“Smoke! Smoke! Smoke!, die staat op een fraaie verzamelalbum met de titel “Remember Me Vol. 1 in 2011 uitgebracht door R + J Records, speciaal geselecteerd voor dit programma in verband met het recente opzienbarende nieuws over z’n nieuwe onderneming

Even voor het Nieuw-Zeelandse “CKN100 Channel-News” over Willie Nelson’s Reserve:

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Lourens Portasse - Willie's Reserve

En nu we het toch hebben over de eeuwige vrijbuiter Willie Nelson tijd voor het fraai stukje proza door columnist Lourens Portasse.

Quote

Countryzanger Willie Nelson werkt aan zijn eigen wietmerk. De 81 jarige Amerikaanse zanger wil met zijn merk ‘Willie’s Reserve’ de Amerikaanse staten veroveren waar het roken van wiet legaal is. Aldus de Amerikaanse nieuwswebsite The Daily Beast.

Wat een land toch, de Verenigde Staten Van Amerika, the US of A.

Terwijl in de ene staat nog velen in de  gevangenis zitten  vanwege wiet gebruik en/of handel , is het zakenleven in de staten, waar wiet legaal is geworden, begonnen met de productie en verkoop van wiet.

Deze staten zijn Colorado, Alaska, Oregon en Washington. Dit zijn tot nu toe de enige staten  waar wiet zowel als medicijn als voor recreatief gebruik is toegestaan.

Voordeur en achterdeur is daar meteen legaal geregeld.

Wie had dat gedacht. Het land van zero tolerance is voorloper in legalisatie van softdrugs. Nederland ingehaald door het land, dat de grootste kritiek had op ons ‘gedoogbeleid’.

Op deze manier hoeven de Amerikaanse jongeren niet meer naar Amsterdam komen.

Binnen de USA zijn er nu al voldoende interessante steden om een wietreisje naar toe te maken. Dit maak naar mijn mening Seattle in de staat Washington tot één van de meest aantrekkelijke bestemmingen. En Amerikanen hoeven daarvoor voor niet eens een paspoort aan te vragen. 

“Willie’s Reserve”,alsof het een dure port, whisky of cognac betreft. Een countryzanger die op late leeftijd één van de eerste is die wiet een merknaam geeft.

Voordat je het weet staat ‘Willie’s Reserve ‘ genoteerd op de beurs van New York en wordt er dividend uitgekeerd. En wat dacht je van de export mogelijkheden. 

De paardenstaart dragende 81 jarige, onaangepaste, recalcitrante, brutale, opstandige, volkse, nog steeds optredende zanger heeft zich definitief bekeerd tot het kapitalisme.

“God bless” zouden de Amerikanen zeggen. En vele wietgebruikers zullen voortaan hardop meezingen met één van zijn grote hits: “You’re always on my mind”

Unquote

©Lourens Portasse

Willie Nelson - You're Always on My Mind

“You’re always on my mind” aansluitend in het programma “Country Music Round-Up” natuurlijk nog door Willie Nelson met z’n ervaren band tijdens een “live” optreden in de Amsterdamse po(t)ptempel Paradiso in juni 2000 en waarvan in 2004 door het Nederlandse label “Corazong Records” het album “Smokin’at the Paradiso-Amsterdam werd uitgebracht.

“ Always on My Mind” door Willie Nelson tijdens een “live” optreden als passende afsluiting van de column van Lourens Portasse.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Lan Wolf - Willin'

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu tijd voor de nederlandse bijdrage aan dit programma als eerste Lana Wolf hier met de song “Willin’, die staat op haar album “Nashville”, dat op 1 november j.l. officieel werd uitgebracht

Lana Wolf produceerde het album samen met John Heinrich en voor de opnames reisde ze naar Nashville, waar ze een groep top muzikanten uit Nashville verzamelde voor de opnames van haar album.

Het album “Nashville” bevat twaalf nummers, waarbij de invloed van de “oude” West Coast” en country-sterren goed te horen is.

Zij zal samen met Pam McBeth en o.a. Wim v.d. Vliert van “Cash on Delivery” tijdens het zondagmiddag matinee, 19 april a.s.  optreden in Amicitia in Lekkerkerk.

Voor meer informatie gewoon even naar de website van Amicitia!

Voor u nog een leuke video-clip van Lana Wolf met haar songs “Willin’” en “Sweet Baby James” tijdens een “live” optreden in het programma “Noardewyn Live” van de “Omrop Fryslân”.   

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Pussycat - My Broken Souvenirs

Vervolgens “My Broken Souvernirs” door The Pussycat met Toni Willé hier met lead-zang samen met haar zussen Marianne en Betty.

Deze song staat op het verzamelalbum “The Best of Pussycat” met 17 tracks en in 1996 uitgebracht door CNR

Speciaal voor geselecteerd voor dit programma “Country Music Round-Up” in verband met ook haar optreden tijdens het hierbovenvermelde zondagmiddag-matinee in Amicitia.

Toni Willé treedt nog zeer regelmatig op en waarbij in het verleden ook Lana Wolf als achtergrond zangeres optrad bij grotere concerten, zoals u wellicht heeft gezien in het TV programma  “Goue Stemme in Koncert” in Pretoria Zuid-Afrika met o.a. Jan Keizer Annie Schilder.

Nog even terug in de tijd naar een ZDF “Disco” TV-show  in 1977 met een optreden van Pussycat met hun song “My Broken Souvenirs”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Roger Creager - I Got the Gun

Dan nu naar Texas voor Roger Creager met de song “Guitar Town, die staat op een fraaie verzamelalbum “Texas Outlaws” in 2003 uitgebracht door Compadre Records.

Een album met 18 songs van verschillende Texaanse singer/songwriters zoals Pat Green, Jack Ingram, Robert Earl Keen, Ray Wylie Hubbard, Dale Watson en Billy Joe Shaver.

Inmiddels heeft Roger Creager zeven albums op zijn naam staan, waarvan in 2012 “Surrender” en vorig jaar het album “Roadshow”.

Voor u als lezer van dit bericht ook nog even een “live” optreden van Roger Creager met de song “I Got the Gun” in de “ 98.1 KVET Sprint Live Music Lounge” te Austin TX.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Cooder Graw - Ain't Livin' Long Like This

En dan nu naar onze uitsmijter de Texas band “Cooder Graw” hier met de “Rodney Crowell’s “ Ain’t Livin’ Long Like This”.

Tot slot nog onze uitsmijters “Cooder Graw” met Danny Martindale als lead-zanger/gitarist hier met de song “Ain’t Living Long Like This” speciaal voor de lezer nog in Youtube geplaatst.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep RTV Krimpenerwaard onstaan uit de lokale omroepen van Nederlek, Bergambacht en Schoonhoven.

Vooralsnog via de drie etherfrequenties, kabelfrequenties van de vermelde omroepen en natuurlijk via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst “Country Music Round-Up”.

Datum: Apr. 7 ‘15 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***   titel muziek ***   titel album   ***  Label

1. Danny Santos y Los Bluegrass Vatos   ***   Hogited   ***   Hogtied   ***   Brambus Records

2. Danny Santos y Los Bluegrass Vatos   ***   Sittin’ On Top of the World   ***   Hogtied   ***   Brambus Records

3. Ray Wylie Hubbard   ***   Loco Gringo’s Lament   ***   Live at the Cibolo Creek Country Club   ***   Misery Loves Company

4. Ray Wylie Hubbard   ***   Without Love   ***   Live at the Cibolo Creek Country Club   ***   Misery Loves Company

5. Waylon Jennings   ***   Rough on the Livin’  ***   Old Dogs   ***   Atlantic Recording Corporation

6. The Notorious Cherry Bombs   ***   I’t Hard to Kiss the Lips at Night, That Chew Your Ass Out All Day Long   ***   The Notorious Cherry Bombs   ***   Universal South Records

7. Willie Nelson   ***   Smoke! Smoke! Smoke! (That Cigarette)   ***   Remember Me Vol. 1   ***   R + J Records

8. Willy Nelson   ***   Always on My Mind   ***   Smokin’ at The Paradiso -Amsterdam   ***   Corazong Records

9. Lana Wolf   ***   Willin’  ***   Nashville   ***   JL Records

10. Toni Wille/Pussycat   ***   My Broken Souvenirs   ***   The Very Best of   ***   CNR

11. Roger Creager   ***   Guitar Town   ***   Texas Outlaws   ***   Compadre Records

12. Cooder Graw   ***  Ain’t Livin’ Long Like This   ***   Texas Outlaws   ***   Compadre Records

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *