Bump Bounce Boogie

Asleep at the Wheel - Bump Bounce Boogie

In dit programa weer eens aandacht voor de beste live “Texas Swing” Dance band “Asleep at the Wheel”, dus zet de meubels alvast maar aan de kant.

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrass deze keer verzorgd door Darin & Brooke Aldridge met een 3-tal songs van hun nieuwe album “Snapshot”.

Vervolgens ook nog vanuit Nashville de traditionele countrytroubadour Doug Seegers met songs van zijn debuutalbum “Going Down the River” met medewerking van o.a. Buddy Miller en Emmylou Harris.

Na de agenda met

een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor nederlandse bijdrage aan dit programma door de bluegrassgroep “4 Wheel Drive”  en uit Groningen singer/songwriter en gitariste Linde Nijland met een song van haar nieuwe album “I Am Here”.

Vervolgens naar Virginia voor de traditionele country door Lisa Meadows & The Virginian Dreamband met een tweetal songs van hun album “Breakin’ New Ground” en treedt de Australische Clelia Adams op als uitsmijtster van dit programma met “Play the Song”.

Darin & Brooke Aldridge - Get Up John

Het programma “Country Music Round-Up” werd begonnen met de songs “Get Up John”,“He’s Coming” en “Wait Til the Clouds Roll By” gespeeld en gezongen door het jonge echtpaar Darin & Brooke Aldridge.

Deze songs staan op hun album “Snapshots”, dat op 17 februari j.l. werd uitgebracht door Mountain Home Records.

Darin Aldridge heeft jarenlang deel uitgemaakt als mandolinespeler, guitarist en zanger van de Country Gentlemen en ook nog meegewerkt aan het laatste album van Charlie Waller “Songs of the American Spirit”, dat vlak voor diens fatale hartaanval op 18 augustus 2004 werd uitgebracht door Pinecastle records.

Darin trad vervolgens regelmatig op als gastspeler bij andere bluegrassgroepen, zoals “Blue Highway”, maar inmiddels ook met een eigen groep bestaande uit natuurlijk z’n vrouw Brooke met lead-zang, Tyler Collins op de banjo, Becky Buller op viool, Dwayne Anderson op de bas en Collin Willis op dobro.

Sam Bush - Get Up John

Darin en Brooke Aldrige worden op het album “Snapshots” verder nog vokaal bijgestaan door Doyle Lawson, vroeger ook deeluitmakend van The Country Gentlemen, Bobby Hicks op viool en ook nog Sam Bush op de mandoline in de song  “Get Up John”.

Dankzij hun opgewekte “love”songs “Corn”, “Lonely Ends Where Love Begins” en “That’s Just Me Loving You,” is het echtpaar Darin & brooke Aldridge bekend geworden als “Sweethearts of Bluegrass.

Op dit album 11 songs met ligt de nadruk echter meer op traditionele songs, waarvan het grootste aantal in de bluegrass gospelsfeer.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht met de introductie van hun nieuwe album “Snapshot” door Darin & Brooke Aldridge met achtergronden van de songs en de hulp van een aantal muzikale vrienden. Zeer de moeite waard!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Doug Seegers - Pour Me

Dan gaan we nu naar Nashville voor de country troubadour”Doug Seegers hier samen met Buddy Miller met de song “”There’ll Will be No Teardrops Tonight”, gevolgd door “Pour Me” en “She” de Gram Parsons song.

Op de laatstvermelde song wordt Doug Seegers vokaal wordt bijgestaan door Emmylou Harris.

De songs staan op z’n debuutalbum “Going Down the River”, dat op 28 mei vorig jaar werd uitgebracht door Lion Heart Music Group.

Een bijzonder verhaal toch wel van deze inmiddels 62 jarige Doug Seegers als countryartiest, gitarist en schrijver, afkomstig uit New York en die op straat speelde in New York en Austin Texas om na verloop van tijd verder te gaan als straatmuzikant in Nashville TN.

Daar was hij een bekende gast van “The Little Pantry That Could”, een West Nashville liefdadigheidsinstelling, die ook regelmatig singer/songwriteravonden organiseerde.

In maart 2014 kreeg Doug Seegers grote bekendheid toen hij optrad in de Zweedse TV-show “Jills Varanda”, een 6-delige TV-serie opgenomen in Nashville, waar Jill Johnson en zes Zweedse countryartiesten de stad verkenden.

Doug Seegers with Jill Johnson & Magnus Carlson

Tijdens de TV-opnames door het produktieteam Eyeworks van Reinout Oerlemans ontmoetten de presentatrice Jill Johnson en haar gast Magnus Carlson Doug Seegers, die op een parkbank zat en desgevraagd voor de filmcamera z’n zelfgeschreven lied “Going Down to The River” zong.

Johnson en Carlson vonden z’n optreden zo leuk, dat ze hem aanboden z’n lied op te nemen in de oude studio van Johnny Cash in Nashville.

Na de uitzending van het programma in Zweden werd hij daar zeer populair en z’n song kwam daar in de top van de muziekoverzichten te staan.

Dat werd weer bekend in Nashville en vervolgens nam Buddy Miller, die hem nog kende van z’n tijd in Austin, hem op sleeptouw en werd z’n debuutalbum “Going Down to the River” opgenomen met naast Buddy Miller de hulp van tal van bekende Nashville musici als Al Perkins op dobro , Barbara Lamb op viool en Will Kimbrough op gitaar.

Tijd om eens kennis te maken met Doug Seegers hier tijdens de studio-opname van de song “Going Down to the River” met de hulp van Jill Doug Seegers en Magnus Carlson.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Asleep at the Wheel - Bump Bounce Boogie

Dan nu weer iets heel anders! Zet de tafel en stoelen aan de kant voor Asleep at the Wheel met de songs “Bump Bounce & Boogie” en “The Letter” of eigenlijk “The Letter That Johnny Walker Read”.

Deze songs staan op  het album “The Best Country Stars” in 2012 uitgebracht door Platiunum Collection, dat in dit programma werd gebruikt.

“The Letter That Johnny Walker Read” is een lied geschreven en opgenomen door de Amerikaanse countrymuiekgroep, die bekend staat als de beste “live” countrymuziek dansband “Asleep at the Wheel”. Het werd in augustus 1975 uitgebracht als single van hun album “Texas Gold”. En verwijst natuurlijk naar “Johnnie Walker “Red label” Schotse whiskey.

Het was hun meest populaire single, die terecht kwam in de Top 10 “Hot Country Singles” in 1975.

In de uitzending van 3 maart j.l. had ik al iets meer verteld over het ontstaan en de verloop van de carriere van “Asleep on the Wheel” geen herhaling van zetten, maar dus vanavond als eerbetoon aan deze meer dan uitstekende Texas Swing groep nog even de deelnemende musici met Ray Benson – lead-zang, Jason Roberts op viool, gitaar, mandoline en eveneens met zang, Eddie Rivers op steelgitaar en op de sax , David Miller – op de bas en met zang, David Sanger op drums, Elizabeth McQueen op gitaar en met lead-zang en tenslotte Floyd Domino op de piano.

Tijd voor de dansvloer met een “live” optreden van Asleep at the Wheel met de song “Bump Bounce Boogie” in de Texas Music Scene.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

4 Wheel Drive & Jolanda Peters - He Thinks I Still Care

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu tijd voor de nederlandse bijdrage aan dit programma als eerste de nederlandse bluegrassgroep “4 Wheel Drive tezamen met Jolanda Peters hier met hun versie van de bekende countrysong “He Thinks I Still Care”.

Deze song staat op het album “Traveling Kind” , dat op 1 september vorig jaar tijdens de aftrap van het Parelsessie seizoen officieel werd gepresenteerd in “De Parel van Zuilen” aan de Burg. Norbruislaan 17 te Utrecht.

Aangezien Jolanda Peters de lead-zang voor haar rekening nam werd de officiele “George Jones” titel “She Thinks I Still Care” werd gewijzigd in “He Thinks I Still Care” .

Hierbij ook alvast maar even  melden, dat op 15 mei a.s. tijdens het Gulpener Bluegrass festival in de “Parel van Zuilen” Doyle Lawson & Quicksilver ook zullen optreden.

U kunt ook nog even kijken en luisteren naar  4 Wheel Drive en Jolanda Peters met de song “He Thinks I Still Care” tijdens een optreden het bluegrass festival in Omagh in Noord-Ierland op 4 september 2009.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Linda Nijland - Pack Up Your Sorrows

Vervolgens “Pack Up Your Sorrows” door de Groningse folkzangeres/gitariste en schrijfster Linde Nijland hier met een song, die staat op haar album “I Am Here” dit jaar uitgebracht door Noordfolk/CRS

In het programma van 10 en 17 maart heb ik i.v.m. Saint Patrick’s Day aandacht besteed aan de Ierse countrymuziek en daar doet de muziek en haar zang mij ook sterk aan denken.

Linde Nijland vormde samen met collega-zangeres Annemarie Coenders van 1991 tot 2007 het duo “Ygdrassil” met de laatste drie jaar Bert Ridderbos als multiinstrumentalist eveneens aanwezig.

Vier jaar na het uitbrengen van haar bijzondere album “A Musical Journey On The Road to Bhutan” verrast Linde ons met het buitengewoon mooi album “I Am Here” ook weer in samenwerking met haar partner Bert Ridderbos met zijn gitaren, banjo, citer, bas, accordeon en mandoline met daarnaast ook nog ook Joost van Es op viool, Sarah Bowman op cello, Gilbert Terpstra op drum en percussie en Jenny Piso met handengeklap.

Voor u ook nog een “live” optreden van Linde Nijland hier met o.a. met Bert Ridderbos gitaar, Joost van Es op viool en Gilber Terpstra op drums tijdens de CD presentatie van haar album “I Am Here” met als verrassing de Si Kahn song “Tarpaper Shacks”, die staat op zijn album “Thanksgiving” in 2007 uitgebracht door Strictly Country Records.

Aan dit laatstvermelde album werd ook meegewerkt door Linde en Annemarie (Ygdrassil).

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Lisa Meadows & The Virginian Dream Band - Once a Day

En dan nu naar Virginia voor de songs “Breakin’ New Ground” en de bekende “Once a Day” ooit geschreven door Bill Anderson en zeer bekend geworden van de vertolking door Connie Smith maar hier in dit programma Country Music Round-Up door Lisa Meadows & The Virginian Dream Band.

Deze songs staan op het album “Breakin’ New Ground”, dat in 2010 in eigen beheer uitgebracht.

Een album bevat een flink aantal country klassiekers, een paar rockabilly’s met nog wat Western Swing, Gospel en een “love”song. Voor iedereen wel wat dus.

Tijd om ook eens naar Virginia te gaan voor een “live” optreden van Lisa Meadows & The Virginian Dream Band hier met de song “Breakin’New Ground” tijdens Elkton Fields Day op 29 juli 2010

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Clelia Adams - Play the Song

Dan nu naar onze uitsmijtster Clelia Adams uit Australie met de song “Play the Song”, die staat op haar album “River Valley Dreaming”.

“River Valley Dreaming”, Clelia’s 6e album, werd international zeer goed ontvangen en bestaat uit een album met 14 nieuwe songs in de honky tonk, western swing en klassieke country sfeer me daarbij ook nog “La Poloma in Italian”. Een dubbel CD met 18 bonus tracks.

Clelia komt van oorsprong uit Italie, maar emigreerde met haar ouders naar New South Wales .

In 1996 bracht zij haar eerste solo-album met de toepasselijke titel “Fine Company” uit.

Zij was namelijk in 1990 succesvol geopereerd aan een tumor in haar hersenen en moest voor heel veel functies zoals praten en zingen weer helemaal opnieuw beginnen.

In 2001 bracht zij vervolgens het album “Bring It On” uit met tijdloze songs van Jimmy Rodgers, Hank Williams en de jongere garde als John Prine en K.D. Lang.

En in 2008 haar 5e studio album “Wildflowers” in eigen beheer en nu dus het album River Valley Dreaming, dat in 2011 ook in eigen beheer werd uitgebracht en waarvan “Play the Song” ter distributie is aangeboden bij de Canadese promotie firma Hillcrest en dus zo is terecht gekomen in het programma “Country Music Round-Up”.

Tot slot van dit bericht nog onze uitsmijtster Clelia Adams hier met de song “Play the Song” middels een “slide-show”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep RTV Krimpenerwaard onstaan uit de lokale omroepen van Nederlek, Bergambacht en Schoonhoven.

Vooralsnog via de drie etherfrequenties, kabelfrequenties van de vermelde omroepen en natuurlijk via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

info@el-okay-ranch.nl

Dinsdagavond, 31 maart, van 19.00 tot 20.00 “Country Music Round-Up” bij RTV Krimpenerwaard even terug in de tijd naar een “live” optreden van “Asleep at the Wheel” met o.a. tophits als “Bump Bounce Boogie” en “The Letter That Johnny Walker Read”.

Maar zoals altijd beginnen met de bluegrass nu door Darin & Brooke Aldridge uit North Carolina met een drietal songs van hun nieuwe album “Snapshots” en natuurlijk nog veel meer moois!

Speellijst” Country Music Round-up ” 

Datum: Mrt 31 ‘15 19.00 – 20.00 uur (CET)

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artist/groep ***   titel muziek ***   titel album   ***   Label

1. Darin & Brooke Aldridge   ***   Get Up John   ***   Snapshot   ***   Mountain Home Music Company

2. Darin & Brooke Aldridge   ***   He’s Coming   ***   Snapshot   ***   Mountain Home Music Company

3. Darin & Brooke Aldridge   ***   Wait Til the Clouds Roll By   ***   Snapshot   ***   Mountain Home Music Company

4. Doug Seegers ft. Buddy Miller   ***  There’ll Be No Teardrops Tonight   ***   Going Dow the River   ***   Lion Heart Music Group/Rounder

5. Doug Seegers ***   Pour Me   ***   Going Dow the River   ***   Lion Heart Music Group/Rounder

6. Doug Seegers ft. Emmylou Harris   ***   She   ***   Going Dow the River   ***   Lion Heart Music Group/Rounder

7. Asleep at the Wheel   ***   Bump Bounce Boogie   ***   The Best of Country Stars   ***   Platinum Collection/ Drew’s Entertainment

8. Asleep at the Wheel   ***   I Wonder   ***   The Best of Country Stars   ***   Platinum Collection/ Drew’s Entertainment

9. Asleep at the Wheel   ***   The Letter   ***   The Best of Country Stars   ***               Platinum Collection/ Drew’s Entertainment

10. 4 Wheel Drive   *** He Thinks I Still Care   ***   Traveling Kind   ***   Stoney Man

11. Linde Nijland   ***   Pack Up Your Sorrows   ***   CRS

12. Lisa Meadows & The Virginia Dream Band   ***   Breakin’ New Ground   ***   Breakin’ New Ground   ***   Virginia Dreams Records

13. Lisa Meadows & The Virginia Dream Band   ***   Once a Day   ***   Breakin’ New Ground   ***   Virginia Dreams Records

14. Clelia Adams   ***  Play the Song   ***   River Valley Dreaming   ***   Clelia Adams/Hillcrest

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies & via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *