Knockin’ The Dust Off The Rust Belt Tonight

Pokey LaFarge - Bad Girl

In dit programa “Country Music Round-Up” weer heel iets anders met rechtstreeks uit de Midwest Pokey Lafarge en muziek van z’n nieuwe album “Something in the Water”, dat op 7 april a.s. officieel wordt uitgebracht door Rounder Records.

We gaan ook nog naar Louisiana voor Joe-El Sonnier en een drietal songs van zijn album “The Legacy”, Cajun muziek in optima forma!

Maar zoals altijd beginnen met de bluegrass door Tony Holt & The Wildwood Valley Boys met een drietal songs van hun nieuwe gospelalbum “Hymns from the Wildwood Valley”.

Na de agenda met

een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor de nederlandse bijdrage aan dit programma door Goudse countrygroep Change of Key en ook nog Zingga, die beiden afgelopen zaterdagavond, 21 maart, optraden tijdens het “Alie Rohling Festival” in Coevorden

Tot slot van dit programma nog een tweetal Billboard Hot Country songs door Miranda Lambert met de song “Little Red Wagon” en treedt de Zac Brown Band op als uitsmijter met de single “Homegrown”.

Tony Holt & The Wildwood Valley Boys - Stairway of Gold

We begonnen het programma “Country Music Round-Up” met de songs “Lead Me Down the Pathway”, “Battle Scarred Soldier” en “Stairway of Gold” door Tony Holt & The Wildwood Valley Boys”.

Deze songs staan op hun nieuwe album “Hymns of the Wildwood valley” , dat in de loop van de volgende maand zal worden uitgebracht door Old Heritage Records, maar nu reeds is te beluisteren hier bij uw RTV Krimpenerwaard.

Vroeger zou ik Tony Holt & The Wildwood Valley Boys hebben aangekondigd als “Those Boys from Indiana”.

Tony en Aubrey Holt hebben ook ooit deze bluegrass groep opgericht, maar sinds een aantal jaren zijn ze dus verder gegaan onder de naam “The Wildwood Valley Boys”.

De groep treedt vooral op in de V.S. en Canada en heeft in het zuidoosten van de staat Indiana z’n basis, terwijl de naam van de groep afkomstig is van de naam van de boerderij “Wildwood Farm” van de grootouders van Tony Holt.

“The Wildwood Valley Boys” is in 1992 opgericht en heeft in de achterliggende jaren al veel verschillende bezettingen gekend, maar de Holt-familie bleef centraal met inmiddels 5 albums uitgebracht via Rebel Records en nu dus nummer zeven via Old Heritage Records.

Tony Holt & The Wildwood Valley Boys

Tony Holt, woonachtig in Milan Indiana, hier op gitaar en lead-zang, vader Aubrey Holt, de bekende liedjes-schrijver voor o.a. Alison Krauss, The Cherryholmes en The Grascals eveneens op gitaar met zang en ook woonachtig in Milan In., Tom Patrick op de staande bas en Jeremy Blankenship op de banjo en Greg Moore op viool.

De twee laatstvermelde musici komen uit de buurstaat  Ohio en zingen zoals in de meeste bluegrassgroepen natuurlijk ook mee. Verder waren ook nog Andy Disney en Mark Poe ook nog op de staande bas aanwezig.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht middels een “live” optreden van Tony Holt & The Wildwood Valley Boys” hier met de song “Memories of Home” in Willis Music WoodSongs Coffeehouse, Florence Kentucky.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link.

Jo-El Sonnier - The Legacy

Dan nu van de midwest naar Louisiana en het Mississippi Deltagebied voor de Cajun muziek van Jo-El Sonnier hier met de songs “Mama’s Two Step”, “J’ai Gone Fou’ of te wel “I’m Going Crazy” en speciaal voor de “line” dansers de niet mis te verstane wals “Ya Yuste Toi” of wel “There’s Only You”. Deze songs op z’n album “The Legacy”, in december 2013, uitgebracht door Takau Records.

Jo-El Sonnier hier tijdens een bezoek aan het radiostation “Cajun Radio” in Lake Charles, Louisiana met een interview over z’n album “The Legacy”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Jo-El Sonnier uit Rayne Louisiana inmiddels 68 jaar, begon op zeer jeugdige leeftijd muziek te maken, trad op 6-jarige leetijd al op in een radioprogramma en schreef op 11-jarige leeftijd al z’n eerste song

Nu 57 jaar later met een succesvolle carriere als musicus en sessie-muzikant in Nashville en met verscheidene Grammy-Award genomineerde Cajun albums, na ruim 13 jaar weer terug met een Cajun-album in de Franse taal.

Terug naar de roots en de erfenis van z’n jeugd in Lousiana vandaar ook de titel van het album “The Legacy” of te wel “De erfenis”

Met de diatonische accordeon en zang van Jo-El Sonnier, de violen van Beau Thomas en Michael Doucet, Shane Theriot op guitar en percussie, Doug Belote op de drums, Kevin Hare op bas, Joe Rogers evenals Laine Thibodeaux op steel guitar.

Voor het album “The Legacy” met 13 door hemzelf geschreven songs verkreeg Joe-El Sonnier z’n 5e Grammy Award nominatie.

Joel Sonnier - Grammy Award 2015

Nog even terugkomend op de Grammy Awards van 2014, waarbij er eigenlijk twee terechte Awards werden uitgereikt en allebei ook nog eens in de “American Roots” categorie met Rosanne Cash en de drie Awards voor o.a. het album en de song “The River and The Thread”, die u een paar weken geleden in dit programma heeft kunnen beluisteren en nu vanavond dit album “The Legacy” van Jo-El Sonnier, die hiervoor de Award “Regional Roots Music Album” in ontvangst mocht nemen.

Natuurlijk voor u ook nog een “live” optreden van Jo-El Sonnier hier met z’n “two-step”song “Evangeline Special”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Pokey LaFarge - Something in the Water

Dan gaan we nu weer terug naar de Midwest voor Pokey LaFarge hier met de songs “Bad Girl”, “Knocking the Rust Off The Rust Belt Tonight”en “Cairo, Illinois”.

Pokey LaFarge hier met songs, die staan op het album “Something in the Water”, dat over 14 dagen officieel, dus op 7 april zal worden gepresenteerd door Rounder Records, maar ook nu weer reeds voor de luisteraars van “Country Music Round-Up” hier bij uw RTV Krimpenerwaard.

Voor de lezer van dit bericht tijd om kennis te maken met Pokey LaFarge hier met de titelsong van het album “Something in the Water” middels een zeer fraaie video-clip!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Pokey LaFarge mag dan een begin dertiger zijn, maar hij klinkt alsof hij al een jaar of 80 aan de oever van de Mississippi zit te spelen op zijn gitaar met zijn band The South City Three, die het geheel aanvullen met onder meer gitaar, mondharmonica, wasbord en contrabas.

Sinds 2013 is de naam van z’n oorspronkelijke backing groep “South City Three” vervallen door de uitbreiding met T.J. Muller (op kornet en trombone) en Chloe Feoranzo (klarinet en saxophone).

Als Pokey en zijn bandleden het podium betreden, waan je je zomaar in de jaren dertig en veertig.

Niet in de laatste plaats door de verschijning van de zanger, die al net zo strak in pak zit als zijn haar in het vet en bovendien word je meegenomen naar de Midwest St Louis in de tijden van vóór de Tweede Wereldoorlog.

Pokey LaFarge - line-up

De groep bestaat uit Pokey Lafarge met leadzang, gitaar en kazoo, Adam Hoskins op gitaar, Joey Glynn op de staande bas en Ryan Koenig op harmonica, drums en wasbord en allemaal zingen ze natuurlijk. Daarnaast wordt Pokey ook nog bijgestaan op dit album door leden van as well bijzondere groepen als de NRBQ (New Rhythm and Blues Quartet), the Fat Babies, the Modern Sounds en The Western Elstons.

Na zijn optreden bij de Annual Hootenanny van Jools Holland op de BBC op 31 december 2011 is de naam van Pokey LaFarge een begrip geworden in Engeland en ook in Nederland wist hij al diverse muziekliefhebbers te overtuigen o.a. bij het Take Root Festival.

In het voorjaar van 2012 hebben ze op de meest ouderwetse manier mogelijk Nederland veroverd. Zaal voor zaal, stad voor stad, voor steeds enthousiastere groepen bezoekers en met veel “mond op mond” promotie.

Op dit moment treedt Pokey LaFarge op in Australie, maar in juni zal hij ook in Nederland een aantal concerten geven met o.a. op 3 juni in de Maassilo te Rotterdam. U kunt nu al vast een toegangsticket bestellen bij Rotown Rotterdam en ik kan u verzekeren zeer de moeite waard!

Voor u als lezer nog een hardstikke leuk “live” optreden van Pokey LaFarge in de Mercy Lounge te Nashville met de song “Knocking The Dust Off The Rust Belt Tonight”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu tijd voor de nederlandse bijdrage aan dit programma en in verband met hun optreden a.s. zondag, 29 maart in Country Café Concordia natuurlijk de Goudse countrygroep “Change of Key” hier met hun song “The Wrong Time at the Wrong Place”.

Deze song staat op de 2e CD van hun dubbelalbum “When Music Calls My Name”.

Het belooft a.s. zondagmiddag weer een verrassende middag te worden met “Friends in Music” onderwie Harm van Sleen op z’n pedalsteel gitaar en natuurlijk ook met zijn aanstekelijke lach en goede humeur!

Jitske van den Oever, zangeres van BluesInn uit Den Haag e.o., brengt een aantal songs uit haar bluesy/country repertoire en wij mogen haar begeleiden.

Even terug naar een “live” optreden van Change of Key met assistentie van super-gitarist Peter van de Heuvel (Savannah) tijdens het DCMA 2011 Gala met de song “The Wrong Time at the Wrong Place”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Zingga - Making Memories of Us

Tijdens het “Alie Rohling festival” afgelopen zaterdagavond in Coevorden trad “Change of Key” op in het kader van “Pickers Against Cancer”, waarbij de baten van het concert te goede kwamen van het KWF Kankerbestrijding.

Naast Change of Key speelden ook nog de bluegrassgroep “Stringtime”, “Whiskey Rose” met een mix van bluegrass, country en Americana met heel plezierig verrassend nog een gezamelijk optreden van Nienke & John van de groep Zingga en Change of Key”.

En daarom in dit programma ook nog de Rodney Crowell song “Making Memories of Us” door de Drentse groep “Zingga” , die staat op hun fraaie album “Strings Attached”, dat vorig jaar in eigen beheer werd uitgebracht door Nero Records.

De regelmatige bezoekers van “Country Cafe Concordia” kennen hen vast nog wel van hun optreden op 22 februari  j.l. als gasten van Change of Key.

Natuurlijk kunt u nog kijken en luisteren naar de fraaie video-clip van Nienke en John hier met de zong “Making Memories of Us”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Miranda Lambert - Little Red Wagon

En dan nu aandacht voor een aantal Billboard Hot Country songs met als 1ste Miranda Lambert hier met de song “Little Red Wagon”, die staat op haar 5de studio album “Platinum”, dat in juni vorig jaar werd uitgebracht door RCA Records.

Met het album “Platinum”  won zij vorig jaar “The Album of the Year” bij Country Music Association Awards, terwijl zij tijdens het “Grammy Award Festival” op 8 februari j.l. voor dit album de “Best Country Album” ontving.

Ook voor u nog een fraaie video-clip van Miranda Lambert hier met de song “Little Red Wagon”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Zac brown Band - Homegrown

En dan is het nu de hoogste tijd voor onze uitsmijter The Zac Brown Band hier met de song “Homegrown”, die als single werd uitgebracht door Big Machine en ook zal staan op hun vierde studio- album “Jekyll & Hide”, dat in de loop van de volgende maand zal worden uitgebracht.

Op dit moment toert The Zac Brown  Band door Amerika ter promotie van dit album met hun “Jekyll & Hide” tournee.

Tot slot van dit bericht nog even naar een “live” optreden van de Zac Brown Band tijdens de Jimmy Kimmel “Live” TV-show.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep RTV Krimpenerwaard onstaan uit de lokale omroepen van Nederlek, Bergambacht en Schoonhoven.

Vooralsnog via de drie etherfrequenties, kabelfrequenties van de vermelde omroepen en natuurlijk via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Mrt 24 ‘15 19.00 – 20.00 uur (CET)

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, tecnhiek & presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***   titel muziek ***   titel album   ***   Label

1. Tony Holt & The Wildwood Valley Boys   ***                Lead Me Down the Pathway   ***   Hymns from the Wildwood Valley   ***        Old Heritage Records

2. Tony Holt & The Wildwood Valley Boys   ***                Battle Scarred Soldier   ***   Hymns from the Wildwood Valley   ***                Old Heritage Records

3. Tony Holt & The Wildwood Valley Boys   ***                Stairway of Gold   ***   Hymns from the Wildwood Valley   ***   Old Heritage Records

4. Joe-El Sonnier   ***   Mama’s Two Step   ***   The Legacy   ***   Takau Records

5. Joe-El Sonnier   ***   J’Ai Gone Fou   ***   The Legacy   ***   Takau Records

6. Joe-El Sonnier   ***   Ya Yuste Toi   ***   The Legacy   ***   Takau Records

7. Pokey LaFarge   ***  Bad Girl   ***   Something in the Water   ***   Rounder Records

8. Pokey LaFarge   ***  Knockin’ The Dust off The Rust Belt Tonight   ***   Something in the Water   ***   Rounder Records

9. Pokey LaFarge   ***  Cairo, Illinois   ***   Something in the Water   ***   Rounder Records

10. Change of Key   ***               The Wrong Time at the Wrong Place   ***   When Music Calls My Name CD2   ***   Change of Key

11. Zingga   ***                Making Memories of Us   ***   Strings Attached   ***   Neo Records

12. Miranda Lambert   ***   Little Red Wagon   ***   Platinum   ***   RCA Records

13. Zac Brown Band   ***   Homegrown   ***   Jekyll & Hide   ***   Big Machine

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *