Lonestar

Willie Nelson & Norah Jones - Lonestar

Dinsdag, 17 maart 2015, Saint Patrick’s Day en dat betekent het sluitstuk van het jaarlijks groot vierdaags feest in Ierland en in noordoostelijke staten van Amerika en daarom in dit programma natuurlijk nog ruimte voor de Ierse country/folk muziek met o.a. Van Morrison & The Chieftains.

Op speciaal verzoek ook nog aandacht voor Willie Nelson en voor hem gaan we terug naar een “live” optreden met een aantal muziekale gasten onder wie Norah Jones en Vince Gill.

Maar zoals altijd beginnen met de bluegrass door Ronnie Reno & The Reno Tradition met een drietal songs van hun nieuwe album “Lessons Learned”.

Na de agenda met met

een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor de nederlandse bijdrage aan dit programma nu door Dick van Altena samen met Toni Willé en vervolgens ook nog eens Dick van Altena met Caren van Kessel.

Vervolgens terug naar Nashville TN voor een tweetal Billboard Hot Country songs met als eerste Tim McGraw samen met Chatherine Dunn en treedt Billy Currington optreedt als uitsmijter met de titelsong van zijn album “Don’t It”.

Ronnie Reno - Lower Than Lonesome

We begonnen dit programma “Country Music Round-Up” met de songs “Lower Than Lonesome”, “Deep Part of Your Heart” en “Lessons Learned” door Ronnie Reno & The Reno Tradition.

Deze songs staan op het album “Lessons Learned”, dat officieel op 17 maart j.l. is uitgebracht door Rural Rhythm Records en natuurlijk hier al te beluisteren bij uw RTV krimpenerwaard.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking in dit bericht door Ronnie Reno hier met aanvullende informatie over z’n nieuwe album “Lessons Learned” en de song “Lower Than Lonesome”.

Gewoon even doorschakelen/Just doorschakelen!

De langverwachte “Lessons Learned” is het eerste album van Reno sinds tien jaar en tevens z’n debuut album bij Rural Rhythm Records en waarbij iedere song een verhaal bevat over het leven, liefde en relaties uit z’n rijke ervaring als artiest, liedjesschrijver en TV-gastheer.

Van de 11 songs zijn 9 door Reno geschreven, terwijl het album eveneens door hem werd geproduceerd.

Z’n begeleidingsgroep “The Reno Tradition” bestaat uit Mike Scott op banjo, Heath Van Winkle op de bas, John Mayberry op mandoline , Steve Day op viool en Harry Stinson op drums.

Reno's Old Time Music

Deze huidige groep zorgt ook voor de begeleiding tijdens zijn wekelijks TV-show “Reno’s Old Time Music”, die wordt uitgezonden op de zaterdagavond door RDF-Tv met gemiddeld zo’n 1, 2 miljoen kijkers.

Op het album wordt Ronnie vokaal nog bijgestaan door Heath Van Winkle en de “Award-Winning” Sonya Isaacs evenals ook nog door David Frizell bij de Lefty Frizell klassieker “Always Late” als 1ste track op dit album aanwezig.

Ook nog even de mogelijkheid om te kijken luisteren naar Ronnie Reno & The Reno Tradition hier met de bluegrass gospel “Little White Church” tijdens een “live” optreden het Jerusalem Ridge Bluegrass Festival bij Beaver Dam KY.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Fair Isle Folk - The Rooster

Dinsdag 17 maart is Saint Patricks Day ook wel aangeduid als “Paddy’s Day” en daarom nog even naar de Ierse folkmuziek met hier de “Fair Isle Folk” met de Ierse pub-song “The Rooster” of te wel een heel bijzondere “haan”, waarin de wonderbaarlijke avonturen van een haan worden bezongen door de Ierse groep “Fair Isle Folk”.

Deze song staat op een verzamelalbum met de naam “The Best of Irish Pub Songs” in 1996 uitgebracht door Torc

Van Morrison & The Chieftains - Irish Heartbeat

Natuurlijk zoals aangekondigd ook nog “Van The Man” of the wel Van Morrison hier tezamen met The Chieftains met de titelsong van het album “Irish Heartbeat”, dat in 1988 werd uitgebracht door Mercury/Phonogram.

Een opname uit december 1987 met een samenwerking van Van Morrison en The Chieftains met Paddy Moloney als producer en arrangeur en dat allemaal in dit programma ter ere van St. Patrick’s of te wel Paddy’s Day.

In dit bericht ook nog Van Morrison met The Chieftains met z’n song “Irish Heartbeat” middels een “slide-show” in Ierse sferen.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Saint Patrick, de beschermheilige van Ierland. Van deze bisschop wordt verteld, dat hij als jongen van 16 jaar door Ierse plunderaars als slaaf werd verkocht, maar na 6 jaar wist te ontsnappen en ging studeren bij de bisschop St Germain van Auxerre. Hij werd opgeleid tot priester en ging vervolgens terug naar Ierland om de heidenen daar te bekeren.

De Druiden waren het daar natuurlijk niet mee eens, maar hij wist het vertrouwen te winnen van de koning, die ook toetrad tot het katholieke geloof. St Patrick stichtte veel kloosters, scholen en kerken. 30 jaar was hij actief als bisschop en zijn sterfdag 17 maart 461 AD is thans niet alleen meer een katholieke feestdag, maar wordt meer beschouwd als een algemene feestdag. De viering van Saint Patrick’s Day kwam in 1737 naar Amerika, want dat was het 1ste jaar dat deze dag publiekelijk werd gevierd in Boston Massachusetts.

Johnny McEvoy - Those Brown Eyes

Vervolgens ook nog de romantische ballade “Those Brown Eyes” door Johnny McEvoy hier met een song, die staat op een verzamelalbum maar nu met de titel “Classic Irish Songs” eveneens uitgebracht door Torc Music.

Johnny McEvoy,  een singer/songwriter uit Banagher in de County of Offaly in het Oost van Ierland,  inmiddels 69 jaar en waarvan in 2010 nog een dubbel-album en DVD werd uitgebracht met de titel “For the Poor and for the Gentry – The Definitive Johnny McEvoy,”

U kunt ook als lezer ook nog even luisteren naar een “live” uitvoering van de song “Those Brown Eyes” door Johnny mcEvoy.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Willie Nelson & Friends - Stars & Guitars

Dan nu door naar Willie Nelson hier samen met Toby Keith met de song “Good Hearted Woman”, als stevige binnenkomer door Toby Keith tezamen met Willie Nelson gevolgd door een heel fraaie ingetogen uitvoering van “Lonestar” door Willie tezamen met Norah Jones.

Norah heeft deze schitterende Lee Alexander song ook opgenomen op haar fraaie album “Come Away with Me” in 2002 uitgebracht door Blue Note.

Ondanks technische geluidsproblemen toch nog even kijken en luisteren naar een “live” optreden van Willie nelson en Norah Jones hier met de song “Lonestar” tijdens de DirecTV uitzending van “Farm Aid 25: Growing Hope for America” op 2 oktober 2010 in Miller Park Milwaukee.

“Hulp aan de Boeren” actie werd ooit in 1985 gestart door Willie Nelson, Neil Young en John Mellenkamp met de bedoeling om te helpen familieboerderijen in stand te houden en ervoor te zorgen, dat hun producten voor iedereen beschikbaar zijn.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Vervolgens is dit programma ook nog  “Blue Eyes Crying in the Rain” door Willie Nelson hier samen met Vince Gill en waarbij Vince Gill het vokale gedeelte voor z’n rekening nam en de oude meester zelf op z’n bijzondere gitaar was te horen

 Deze songs staan op het album “Stars & Guitars” door Willie Nelson & Friends opgenomen tijdens een “live” optreden in de  Ryman Auditorium op 116 5th Avenue N, Nashville TN in 2002 en werd in datzelfde jaar uitgebracht door Lost Highway/Universal Records zowel op CD als later ook nog op DVD.

Een optreden met heel veel grote sterren zoals Cheryl Crow, Lee Ann Womack, Ray Price, Emmylou Harris, Bon Jovi en vele anderen, waardoor je zo nu en dan de weg even kwijt raakt in de country-muziek.

Willie Nelson heeft in z’n verleden tal van “live” albums opgenomen, waarbij muzikale vrienden van goede naam tezamen met hem optraden, waaronder bijvoorbeeld ook het album “The Great Divide” , “Live & Kickin’” en “Angels & Outlaws” .

Dit soort albums met zogenaamde “supergasten” zijn eigenlijk een vloek voor de kunstenaar en in dit geval geldt dat ook voor een deel voor Willie Nelson.

In een aantal songs op het album “Stars & Guitars” zoal bijvoorbeeld met Ryan Adams, Matchbox Twenty en Rob Thomas past het gewoon niet bij elkaar, maar enfin het album met 18 songs, waarvan twee alleen met Willie Nelson en zijn backing-groep bevat genoeg fraaie toppers om het toch een zeer aanbevelenswaardig album te maken.

Ook nog even naar een “live” optreden van Willie Nelson tijdens het “Crossroads Guitar Festival” met Vince Gill en Albert Lee hier met de song “Blue Eyes Crying in the Rain”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Major Dundee & Toni Wille - It Turned Out to Be You

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu tijd voor de nederlandse bijdrage aan dit programma en in verband met de komst van Tony Willé naar Amicitia op zondag, 19 april hier nog een duet met Dick van Altena met de song “You Ain’t What You Ain’t, die staat op het album “Young Gods” van de groep “Major Dundee”.

Dick van Altena was destijds leider, lead-zanger/gitarist van de groep “Major Dundee” en “Young Gods” werd in 2005 uitgebracht door Telstar.

Dit album werd tijdens de Dutch Country Award Gala in dat jaar uitgeroepen tot “Album van het Jaar 2005”.

U kunt als lezer van dit bericht ook nog even luisteren naar Dick van Altena samen met Toni Willé hier met de song “It Turned Out To Be You”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dick van Altena & Caren van Kessel - Hoe had ik dat kunnen weten

Vervolgens ook nog “Als ik jou niet had gekend” door Dick van Altena hier vokaal bijgestaan door Caren van Kessel met een song, die staat op z’n album “Novemberwind”, dat op 14 November vorig jaar in Angeren werd gepresenteerd. Een zeer fraaie album bevat verhalende liedjes maar ook sfeernummers met her en der een niemendalletje en een verkapte smartlap.

De afgelopen donderdagavond, 12 maart j.l., hoorde ik in het programma “Gewoon Joost”, mijn college bij RTV Krimpenerwaard, op de donderdagavond van 20.00 tot 22.00 ook een lied van dit album en dat klopt natuurlijk wel, want Joost draait in zijn programma nieuwe nederlandstalige muziek. Gewoon Joost, gewoon luisteren op de donderdagavond bij uw RTV Krimpenerwaard!

Nog even terug naar Dick van Altena, die zoals altijd weer wordt  bijgestaan door meer dan uitstekende muzikanten zoals Joost vanEs op viool, Patrick Senden op accordeon, multi-instrumentalist Patrick van Gerven o.a. op dobro en mandoline, Johan Jansen op pedal-steel en tenslotte Jan Gerrits nog op mondharmonica.

Natuurlijk kunt u ook nog even luistern naar Dick van Altena en Caren van Kessel hier met de song “Hoe had ik dat kunnen weten” middels een fraaie “slide-show”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Tim McGraw & Catherine Dunn - Diamon Rings & Old Barstools

Dan nu naar de Hot Billboard Country Songs met hier Tim McGraw samen met Catherine Dunn en “Diamond Rings & Old Barstools” of wel “Once’s for Queens & Once’s for Fools”,  een echte  “honky tonker”, die staat op z’n album “Sundown Heaven Town” vorig jaar september uitgebracht door Big Machine Records.

Een fraai album, waarop ook nog een duet met z’n vrouw, Faith Hill,  met een leuke song en de bijzondere titel “Meanwhile Back at Mama’s” en zelfs nog Kid Rock bij de song “Lincoln Continentals and Cadillacs

Inmiddels is ook nog een “(DeLuxe Edition) met 18 tracks uitgebracht.

Voor u ook nog een “live” optreden van Tim McGraw hier met de song “Diamond Rings & Old Barstools”.

Gewoon evn doorschakelen/Just Use the Link!

Billy Currington - Don't It

En dan is het nu al weer echt tijd voor onze uitsmijter van dit programma., Billy Currington, hier met z’n single “Don’t It” eind vorig jaar uitgebracht en dat waarschijnlijk wel de titelsong van z’n nieuwe album zal worden.

Tot slot onze uitsmijter Billy Currington hier met z’n song “Don’t It” middels een fraaie video-clip.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep RTV Krimpenerwaard onstaan uit de lokale omroepen van Nederlek, Bergambacht en Schoonhoven.

Vooralsnog via de drie etherfrequenties, kabelfrequenties van de vermelde omroepen en natuurlijk via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst” Country Music Round-up ” 

Datum: Mrt 17 ‘15 19.00 – 20.00 uur (CET)

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***   titel muziek   ***   titel album   ***               label

1. Ronnie Reno & The Reno Tradition   ***   Lower Than Lonesome   ***   Lessons Learned   ***   Rural Rhythm Records

2. Ronnie Reno & The Reno Tradition   ***   Deep Part of Your Heart   ***   Lessons Learned   ***   Rural Rhythm Records

3. Ronnie Reno & The Reno Tradition   ***   Lessons Learned   ***   Lessons Learned   ***   Rural Rhythm Records

4. Fair Isle Folk   ***   The Rooster   ***   The Best of Irish Pub Songs   ***   Torc Music Ltd.

5. Van Morrison & The Chieftains   *** Irish Heartbeat   ***   Irish Heartbeat   ***   Polydor

6. Johnny McEvoy   ***   Those Brown Eyes   ***   Classics Irish Songs   ***   Torc Music Ltd.

7. Willie Nelson ft. Toby Keith   ***   Good Hearted Woman   ***   Stars & Guitars   ***   Lost Highway/Universal

8. Willie Nelson ft. Norah Jones    ***   Lonestar   ***   Stars & Guitars   ***   Lost Highway/Universal

9. Willie Nelson ft. Vince Gill   ***   Blue Eyes Crying in the Rain   ***   Stars & Guitars   ***   Lost Highway/Universal

10. Dick van Altena & Toni Willé   ***   You Ain’t What You Ain’t   ***   Young Gods   ***   Telstar

11. Dick van Altena & Caren van Kessel   ***   Als ik jou niet had gekend  ***   Novemberwind   ***   Inlok115/CRS

12. Tim McGraw ft. Catherine Dunn   ***   Diamond Rings & Old Bartools   ***   Sundown Heaven Town   ***    Big Machine Records

13. Billy Currington   ***   Don’t It   ***   Don’t It   ***   Mercury Nashville

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies & via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *