40 Shades of Green

Rosanne Cash - 40 Shades of Green

In dit programma “Country Music Round-Up” niet alleen Ierse country als een voorproefje op St. Patricks Day op 17 maart a.s. en het optreden van “Uncle Nobby” in “Het Gebouw” te Ammerstol, maar o.a. ook nog Eric Clapton & Friends, CSNY “live” in 1974 als voorproefje op het optreden van “The Cool Breeze Revival Band” in Cultureel Centrum “Concordia” te Haastrecht a.s. zondag, 15 maart.

Maar zoals altijd beginnen met de bluegrass nu door Laurie Lewis & Kathy Kallick met een drietal songs van hun nieuwe album “The Songs of Vern & Ray”.

Na de agenda met

een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor nederlandse bijdrage aan dit programma met als eerste The Irish Folk & Party Band “Uncle Nobby”, met een song van hun demo-album “Meet My Uncle Nobby” en vervolgens ook nog uit Boskoop “The Cool Breeze Revival Band” met de song “Nowhere Now”. 

Tot slot van dit programma nog een tweetal Billboard Hot Country songs met hier Darius Rucker en z’n single “Homegrown Honey”, terwijl Cole Swindell optreedt als uitsmijter met de song “Ain’t Worth the Whiskey”.

Laurie Lewis & Kathy Kallick Sing Vern & Ray

We begonnen dit programma trouwens met de songs “My Old Kentucky Home” en “Down Among the Budded Roses” en de bluegrass gospel “Touch of Gods Hand” door Laurie Lewis en Kathy Kallick.

Deze songs staan op hun nieuwe album “Laurie & Kathy Sing the Songs of Vern & Ray”, dat vorig jaar werd uitgebracht door “Spruce & Maple Music”.

Zoals de titel van het album al aangeeft een soort eerbetoon aan Vern Williams en Ray Park met hun bluegrassmuziek uit “The Gold Country” en dat houdt dus in muziek uit Californie met als bijnaam “The Golden State”.

Door de ontvangst van het album van Laurie Lewis en Kathy Kallick bezocht ik weer eens m’n voorraadschuur aan muziek en daarbij kwamen ook weer een aantal albums van Vern & Ray uit de eind jaren ‘60 tevoorschijn.

Vern & Ray with Herb Pedersen

Schitterende bluegrassmuziek met Vern Williams op mandoline, Ray Park op gitaar, de toen jong Herb Pedersen op banjo en Howard Courtney op de bas en waarbij ze allemaal zingen met uitzondering dan van Howard.

Heel erg leuk, dat Laurie en Kathy op het idee kwamen om herinneringen op te halen aan één van de meest invloedrijke groepen uit de geschiedenis van de Californische bluegrass, die trouwens jammer genoeg maar een paar albums hebben uitgebracht.

Laurie Lewis en Kathy Kallick hebben trouwens zelf ook een grote naam opgebouwd in de bluegrass en folksfeer met Laurie Lewis op viool met zang, Kathy Kallick op gitaar met zang, daarbij geholpen door Tom Rozum op mandoline, Patrick Sauber op banjo, Keith Little op de banjo en Sally van Meter op dobro met zang en tenslotte Annie Staninec ook nog op de viool.

Spruce & Maple Music

Laurie & Kathy Sing the Songs of Vern & Ray uitgebracht door haar eigen platenmaatschappij “Spruce & Maple Music” zeer aanbevelenswaardig. De naam van haar maatschappij “Sparreboom en Esdoorn”, is afgeleid van hout, waarvan veel violen en o.a. ook die van Laurie Lewis is opgebouwd. 

Tijd voor de eerste muzikale onderbrking hier door Laurie Lewis en Kathy Kallick met “The Helping Hands” hier met de bluegrass gospel “Happy I’ll Be” tijdens het “Father’s Day Festival” georganiseerd door “The Californian Bluegrass Association”

Gewoon even doorschakelen/Just doorschakelen.

The Clancy Brothers & Tommy Makem - Beer, beer, beer

Dan nu alvast een voorproefje op Saint Patrick’s Day op 17 maart a.s. een Iers feestje met The Clancy Brothers & Tommy Makem hier met de song “Beer, beer, beer”.

Deze song staat op het album “Reunion” destijds uitgebracht door RCA, maar inmiddels ook op albums uitgebracht Sanachie en zoals hier op een verzamel album met de titel “Irish Drinking Songs” uitgebracht door Sony Music.

The Clancy Brothers and Tommy Makem waren een familie van Ierse zangers en muzikanten,die de Ierse muziek enorm populair hebben gemaakt, zowel in Ierland alsook in de Verenigde Staten waarheen zij geëmigreerd zijn.

De broers waren; Liam, Paddy en Tom Clancy; later kwam Tommy Makem daarbij. The Clancys en Tommy Makem produceerden zo’n 55 albums en maakten talloze tournees in Ierland.

The Irish Rovers - Donald, Where's Your Trousers

Vervolgens de pubsong “Donald, Where’s Your Trousers” door The Irish Rovers hier tijdens een “live” optreden met hun fraaie toelichting op de titel, waarbij ze de gek staken met hun buren “De Schotten”, die zo’n 100 jaar geleden rokken gingen dragen in plaats van een broek en daardoor de bijnaam “Ladies from Hell” kregen.

De drinklied staat op o.a. op hun verzamelalbum “Irish Rovers Gems” bestaande uit twee CD’s. Speciaal voor de leifhebbers meer dan voldoende voor twee uur fraaie muziek uit Ierland.

Voor de lezer ook nog even een fraaie introductie van de populaire Irish pubsong “Donald, Where’s Your Trousers”.

Gewoon even doorschakelenJust the Link!

Mick Flavin - Wild Rose of Leitrim

Als bijdrage aan de pre-party van Saint Patricks Day ook nog de fraaie ballade “My Wild Rose of Leitrim” door de bekende Ierse country zanger Mick Flavin, waarbij deze song staat op z’n fraaie dubbelalbum “As Good As I Once Was” in 2012 uitgebracht door Dolphin Records.

U kunt ook nog even luisteren naar Mick Flavin hier met de song “Wild Rose of Leitrim”.

Gewoon even doorschakelen/Just the Link!

Rosanne Cash - 40 Shades of Green

Natuurlijk mag hier ook de song “40 Shades of Green” of tewel “40 tinten groen” niet ontbreken hier gezongen door Rosanne Cash en die staat op het album “Transatlantic Sessions 2” in 1998 uitgebracht door Iona Records.

Sinds de jaren ‘80 een zeer fraai initiatief van de Schotse vioolspeler Aly Bain en Jerry Douglas, de Amerikaanse dobrospeler, waarbij regelmatig albums worden uitgebracht met een mix van Ierse, Schotse, Engelse en Amerikaanse folk en countrymuziek.

Op dit zeer aanbevelenswaardige dubbelalbum ook o.a. bijdragen van Paul Brady, John Martyn, Nanci Griffith, Ricky Skaggs en Maura O’Connell.

Voor u ook nog een schitterende video-clip met Rosanne Cash en Paul Brady hier met de song “Forty Shades of Green”, zoals op het album “Transatlantic Sessions”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Crosby, Stills, Nash & Young - Change Partners

Dan nu naar de song “Change Partners” door Crosby, Stills, Nash & Young tijdens een “live” optreden in 1974.

Van deze toch wel zeer bekende groep uit de begin jaren ‘70 zijn tal van albums op vinyl uitgebracht en natuurlijk later op CD opnieuw uitgebracht, maar vorig jaar juli 2014 verscheen een zeer fraai verzamelalbum bestaande uit 2 CD’s en een DVD met alleen maar opnames van  “live” optredens.

Natuurlijk ook nog even reclame maken door Graham Nash voor dit fraaie “live” album “CSNY 1974” met fraaie herinneringen aan “The Goodle Days”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Eric Clapton & Friends - They Call Me Breeze

Vervolgens ook nog Eric Clapton & Friends met de song “The Call Me The Breeze”. Als eerbetoon aan Cale’s nalatenschap verzamelde Clapton een groep gelijkgestemde en bevriende muzikanten om zich heen voor het album “Eric Clapton & Friends: The Breeze, An Appreciation of JJ Cale”.

Het album, vernoemd naar Cale’s single “Call Me The Breeze” uit 1972, met daarop 16 Cale songs bevat bijdragen van Clapton, Mark Knopfler (Dire Straits), John Mayer, Willie Nelson, Tom Petty, Derek Trucks (Allman Brothers Band) en Don White.

JJ Cale stierf op 26 juli 2013 in het Scripps Hospital in La Jolla, Californië, aan de gevolgen van een hartaanval. Cale, was een van de uitvinders van het zogeheten Tulsa Sound, een genre gebaseerd op blues, rockabilly, country, en folk.

Beslist ook nog even kijken en luisteren naar de promotie video-clip van Eric Clapton & Friends van hun album “The Breeze : An Appreciation of JJ Cale”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Suzy Boguss, Alison Krauss, Kathy Mattea & CSN - Teach Your Children

Dan nog even terug naar een song van CSNY “Teach Your Children” maar nu door Suzy Boguss, Alison Krauss en Kathy Mattea met achtergrondzang door Crosby, Stills & Nash en die staat op het album “Red Hot + Country” uitgebracht door Mercury en waarbij de baten van dit album ten goede komen aan de bestrijding van AIDS en voorlichting hierover.

Een fraai album uit 1994 met 17 bijdrage door diverse bekenden uit de countrymuziek met o.a. Johnny Cash, Patty Loveless, Mark Chesnutt, Brooks & Dunn e.v.a.

De drie laatst vermelde songs zijn allemaal bedoeld als voorproefje op het optreden van de “Cool Breeze Revival Band” a.s. zondag in Haastrecht met mooie herinneringen aan de pop-rock countrymuziek uit de jaren ’70.

Voor u als lezer nog even terug naar 1994 met Suzy Boguss en Kathy Mattea met “back-up” van Crosby, Stills en Nash tijdens een “live” optreden in de Grand Ole Opry House met de song “Teach Your Children”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is nu tijd voor de nederlandse bijdrage aan dit programma met als eerste “Uncle Nobby” hier met de song “Johnnie Lad”.

Deze groep bestaande uit René Boerrigter, multi-instrumentalist, Viktor Peil, mede-oprichter van de groep op gitaar en Hans Baan op de staande bas zullen a.s. zondagmiddag vanaf 15.30. gaan optreden tijdens een Saint Patrick’s Pre-Party in Cultureel Café Ammerstol “Het Gebouw”.

De Ammerse St. Patricks’day Pre-party is een jaarlijks terugkerende traditie in het Cultureel Café. Met passie en vuur gespeelde Ierse muziek en Iers bier zijn de vaste ingrediënten,die je het echte Ierse pubgevoel in Ammerstol laten ervaren.

De band Uncle Nobby heeft al een aantal malen de Ierse middag tot een groot succes gemaakt. Met hartverscheurende ballades, rebelse strijdliederen en opzwepende danstunes weten ze het publiek enthousiast te maken en is een feest gegarandeerd.

U kunt deze informatie allemaal ook nog even teruglezen in de website van RTV Krimpenerwaard!

Voor Uncle Nobby tijdens hun optreden zo’n 5 jaar geleden in “Het Gebouw” met de song “I’ll Tell Me Ma”.

Viktor, Where’s Your Trousers?

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

The Coole Breeze Revival Band at Concordia Haastrecht

Vervolgens  ook nog de Andrew Gold song “Nowhere Now” hier gespeeld en gezongen door “The Cool Breeze Revival Band” beschikbaar gesteld als promotie van hun muziek.

De “Cool Breeze Revival Band” is het vervolg van “Cool Breeze”, met o.a. de Waddinxveense broers Kees en Ted Valk en Hans de Bruin uit Boskoop, die in de jaren 1980 t/m 1990 bekend waren in de Country & Western muziek.

Zij namen twee albums op (LP’s) en waren vele malen te horen op de radio, in verschillende Country programma’s, zoals van de TROS en KRO. Ook waren zij enkele malen te zien op de nationale TV.

“Cool Breeze” stopte als actieve band in 1990, wegens drukke werkzaamheden van enkele bandleden. Er werden daarna nog enkele optredens gedaan en maakten in de jaren daarna nog vele studio-opnamen.

In 2005 stopte de band definitief, wegens gezondheids-problemen van leadzanger Kees Valk. Hij leed aan de ziekte van Parkinson en is mede aan de gevolgen van deze ziekte in oktober vorig jaar overleden.

Het muzikale bloed kruipt echter waar het niet gaan kan, daarom zijn de muzikale vrienden Ted Valk en Hans de Bruin (zij spelen al 47 jaar samen in diverse bands), na een tussenpauze van 25 jaar na hun pensionering  weer een eigen band begonnen onder de naam “Cool Breeze Revival Band”.

De formatie bestaat nu uit 6 personen, t.w. Hans de Bruin uit Boskoop (gitaar en zang), Peter Vermeer (bas, gitaar en zang), Herman Lelieveld uit Nootdorp (lead-gitaar en zang), Raymond van Ruitenburg (drums) uit Leiderdorp en oprichter en leider Ted Valk uit Waddinxveen (bas, mandoline, gitaar en zang). Zijn zoon Martijn Valk (zang en percussie), woonachtig in Reeuwijk, doet mee met een gedeelte van het repertoire. Zorg, dat u erbij bent a.s. zondagmiddag vanaf 15.00 in Cultureel Centrum “Concordia” Haastrecht!

Voor meer informatie kunt u ook nog even hun flyer raadplegen!

U kunt ook alvast even kennismaken met “The Cool Breeze Revival Band” hier met vokale ondersteuning door Erca Laros en Marc de Loyer op lead-gitaar met de song “Its So Easy” tijdens hun optreden op 8 november 2014 in het fraaie Remonstrantse kerkgebouw aan de Zuidkade te Waddinxveen.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Darius Rucker - Homegrown Honey

Dan nu nog even naar de Amerikaanse Billboard Hot countrysongs met als eerste Darius Rucker met de song “Homegrown Honey”, die staat op z’n album “Southern Style”,  dat op 31 maart a.s. officieel zal worden gepresenteerd door Capitol nashville.

“Homegrown Honey” is als eerste single van z’n 5e studioalbum eind vorig jaar uitgebracht.

Natuurlijk voor u als lezer van dit weblogbericht nog even de mogelijkheid om eens te kijken en luisteren naar Darius Rucker hier met z’n video-clip met de song “Homegrown Honey”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Cole swindell - Ain't Worth the Whiskey

En dan is het nu tijd voor onze uitsmijter Cole Swindell hier met de song “Ain’t Worth the Whiskey” vorig jaar als single uitgebracht van z’n album met zijn naam als titel door Warner Music.

Deze twee laatst vermelde songs staan op dit moment bij de eerste 10 van de Billboard Hot Country Songs muziekoverzichten.

Tot slot onze uitsmijter Cole Swindell met z’n song “You Ain’t Worth the Whiskey” middels een leuke video-clip.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep RTV Krimpenerwaard onstaan uit de lokale omroepen van Nederlek, Bergambacht en Schoonhoven.

Vooralsnog via de drie etherfrequenties, kabelfrequenties van de vermelde omroepen en natuurlijk via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Date: Mrt 10 ‘15 19.00 – 20.00 uur (CET)

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***   titel muziek ***   titel album   ***   label

1. Laurie & Kathy   ***  My Old Kentucky Home   ***   Sing the Songs of Vern & Ray   ***   Spruce & Maple Music

2. Laurie & Kathy   ***  Down Among the Budded Roses   ***   Sing the Songs of Vern & Ray   ***   Spruce & Maple Music

3. Laurie & Kathy   ***  Touch of Gods Hand   ***   Sing the Songs of Vern & Ray   *** Spruce & Maple Music

4. The Clancy Brothers & Tommy Makem   *** Beer, Beer, Beer   ***  Irish Drinking Songs   ***   Sony Music Entertainment

5. The Irish Rovers   ***               Donald, Where’s Your Trousers   *** Irish Rovers Gems   ***   Rover Records

6. Mick Flavin   ***   My Wild Rose of Leitrim   ***   As Good As I Once Was   ***   Dolphin Traders Ltd

7. Rosanne Cash   ***   40 Shades of Green   ***   Transatlantic Sessions 2   ***             Iona Records

8. CSNY   ***   Change Partners   ***   Live 1974   ***   Warner Music

9. Eric Clapton & Friends   ***   They Call Me the Breeze   ***   The Breeze: An Appreciation of JJ Cale   ***   Polydor UK

10. Suzy Boguss, Alison Krauss & Kathy Mattea and CSN   ***   Teach Your Children   ***   Red Hot Country   ***   Mercury

11. Uncle Nobby   ***   Johnnie Lad   ***   single   ***  Uncle Nobby

12. Cool Breeze Revival Band   ***   Nowhere Now   ***   single   ***   Cool Breeze Revival Band  

13. Darius Rucker   ***   Homegrown Honey   ***   Southern Style   ***  Capitol Nashville

14. Cole Swindell   ***  Ain’t Worth the Whiskey   ***   Cole Swindell   ***   Warner Music

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies & via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *