Bring It On Down to My House

Asleep at the Wheel - Bring It Down to My House

In dit programma weer eens extra aandacht voor de “Western-Swing” door “Asleep at the Wheel” uit Austin,TX met een eerbetoon aan Bob Wills & The Texas Playboys.

Maar zoals altijd beginnen met de bluegrass in dit programma “Country Music Round-Up” door de Texaanse singer/songwriter Robert Earl Keen met songs van z’n album “The Happy Prisoner”: The Bluegrass Sessions” en daarna ook nog  Feller & Hill met een drietal songs van hun bluegrass gospelalbum “I Firmly Promise You” met schitterende samenzang, dat officieel op 24 maart a.s. zal worden gepresenteerd en nu reeds bij RTV Krimpenerwaard!

Na de agenda met met

een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor nederlandse inbreng in dit programma door The Raebekah Band uit Haaksbergen, Overijssel en daarna singer/songwriter Eric DeVries.

Vervolgens ook weer eens aandacht voor een aantal Independent countrymusici met uit Calgary,Canada, Sherry Kennedy, uit Engeland Dave Sheriff treedt Andy Martin uit Zwitserland op als uitsmijter met een song van zijn album “Honky Tonk Downstairs”.    

Robert Earl Keen - Footprints in the Snow

We begonnen het programma met de songs “Footprints in the Snow”, T for Texas” en Poor Ellen Smith” door Robert Earl Keen.

Deze songs staan op z’n album “Happy Prisoner : the Bluegrass Sessions”,  dat op 10 februari j.l. is uitgebracht door Dualtone Records.

De Texaanse singer/songwriter Robert Earl Keen uit Austin Texas hier eens van een heel andere kant met zijn keuze uit materiaal van bluegrass iconen als Bill Monroe/Peter Rowan, Flatt & Scruggs en The Stanley Brothers.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking in dit bericht door Robert Earl Keen met zijn visie over het ontstaan van zijn album “Happy Prisoner: The Bluegrass Sessions” deel 1.

Gewoon even doorschakelen/ Just Use the Link!

Het album is geproduceerd door de bekende Texaanse pedalsteelspeler Lloyd Maines, die dat ook al deed voor het vorige album “Ready for Confetti” van de Texaanse country icoon, terwijl z’n dochter Natalie Maines, ook bekend van de Dixie Chicks,  eveneens vokale assistentie heeft verleend.

Verder ook nog een bijdrage door Lyle Lovett bij de song T for Texas en Peter Rowan, tevens schrijver van de song “Walls of Time” uit de tijd van Bill Monroe’s Bluegrass Boys ook nog is te horen op dit fraaie album.

We gaan gewoon nog even door met Robert Earl Keen met aanvullende informatie over z’n album “Happy Prisoner: The Bluegrass Sessions” deel 2 met natuurlijk ook nog een aantal fragmenten van z’n muziek en een opsomming van z’n muzikale vrienden op dit album.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Verder nog Sara Watkins van Nickel Creek op viool, Davey Barnes op de banjo tezamen met nog een aantal gastspelers evenals trouwens de “back-up band” van Robert Earl Keen.

Voor u als lezer ook nog een bijzondere versie van de traditional “Hot Corn, Cold Corn” middels een fraaie video-clip.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Feller & Hill - What a Beautiful Day

Dan gaan we nu snel door naar Feller & Hill hier met de bluegrass gospelsongs “Let the Savior In”, “I Firmly Promise You” en “What a Beautiful Day”.

Deze songs staan op hun nieuwe album “I Firmly Promise You”, dat op 24 maart a.s. officieel zal worden uitgebracht door hun eigen label “Tommy Hillpicker Records.

Als luisteraar van “Country Music Round-Up” via uw RTV Krimpenerwaard heeft alvast kennis kunnen nemen van een drietal schitterende bluegrass-gospels.

De twee jonge bluegrass veteranen Tom Feller en Chris Hill hier met hun derde album en natuurlijk een beetje volgens traditie mag een bluegrass– gospel album niet ontbreken in hun muziekvoorraad.

Beiden zijn multi-instrumentalisten maar Tom meestal op de gitaar, maar hier ook op mandioline en bas en Chris op de banjo, hammond orgel en accordion net als hun vorige albums weer geassisteerd door tal top bluegrass musici onder wie de bekende IBMA Award-winnaar violist Mike Cleveland

En trouwens ook nog Steve Thomas en Jonathan Rigsby op viool, Cody Jones op de bas, Glenn Gibson op dobro evenals Tim Graves.

Heel bijzonder is de uitvoering van de song geschreven door Ruby Moody “Walking My Lord Up Calvary’s Hill”, waarbij met meer dan uitstekend technisch studiowerk een vokale mix met de stemmen van Aubrey Holt and Harley Gabbard, die zo’n 30 jaar geleden waren opgenomen toen de twee laatst vermelden deel uitmaakten van de bluegrassgroep “Boys From Indiana”.

Tom Feller is een neef van Aubrey en Harley, terwijl Chris opgroeide als één van de grootste fans van deze groep.

Feller & Hill and Dixie Hall - In Better Days

Zoals reeds gemeld zijn Feller & Hill ook gestart met een eigen opname en platenmaatschappij “Tommy Hillpicker Records”, waarbij gebruik kan worden gemaakt van de ervaring, kennis en middelen van Blue Circle Records.

Deze platenmaatschappij van Tom T en Dixie Hall is gestopt na het overlijden van Dixie Hall I op 16 januari op 80-jarige leeftijd als gevolg van een hersentumor.

Feller & Hill zijn inmiddels al benaderd door andere artiesten om bij hun nieuwe maatschappij albums op te nemen.

Zoals reeds vermeld wordt het album “I Firmly Promise You” van Feller & Hill officieel gepresenteerd op dinsdag, 24 maart a.s. gepresenteerd en nog video-clip van hen beschikbaar, maar u kunt wel even luisteren naar fragmenten van songs van dit album.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Asleep at the Wheel - A Tribute to the Music of Bob Wills & The Texas Playboys

Dan nu naar de western swing van Asleep at the Wheel hier met de song “Bring It Down to My House”, gevolgd door Corina Corina”, waarbij “Asleep at the Wheel” vokaal wordt geassisteerd door “Brooks & Dunn” en “Billy Dale” door Dolly Parton.

Deze songs staan op het album “A Tribute to the Music of Bob Wills & The Texas Playboys” in 1993 uitgebracht door Capitol Records.

Voor een “live’ optreden van “Asleep at the Wheel” met Ray Benson als lead-zanger met als gast Vince Gill hier met een wel heel bijzonder uitvoering van de song “Corrine, Corinne”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Een eerbetoon aan de Texaan Bob Wills, geboren in 1905  en zoon van een katoenboer en tevens  kampioen vioolspeler van Texas, die de muziek met de paplepel al naar binnenkreeg. De hele famile was betrokken bij de muziek.

In 1930 vormde hij met oa. Milton Brown de Light Crust Doughboys en speelden populaire dansmuziek, die later werd aangeduid als Western Swing.

In ‘34 vormde hij de The Playboys en speelde eerst een poosje vanuit Waco Texas en later met de Texas Playboys met Tulsa Oklahoma als basis voor een dagelijks optreden bij het radiostation KVOO, een radiostation met een uitzendvermogen van 50KW in de middengolf. Een tijd met heel veel succes volgde met films en concerten. In 1969 beeindigde hij z’n carriere na een hersenbloeding.

Op 26 mei 1975 overleed Bob Wills op 70jarige leefijd aan longontsteking inFort Worth TX met schat aan bekende Western Swings songs als”Tack Me Back to Tulsa” en “New San Antonio Rose” als erfenis.

“Asleep at the Wheel” van oorsprong uit West Virginia, maar al sinds 1974 destijds op verzoek van Willie Nelson werkend vanuit Austin Texas onder leiding van lead-zanger Ray Benson is inmiddels in het bezit van 9 Grammy Awards en heeft meer dan 20 studioalbums uitgebracht.

Vandaag, dinsdag 3 maart ontving hun nieuwe album met als titel “Still the King: Celebrating the Music of Bob Wills and His Texas Playboys”, dat officeel vanavond zal worden gepresenteerd door Bismeaux Records.

Asleep at the Wheel - Bob Wills : Still the King

Binnenkort in dit programma “Country Music Round-Up” van dit nieuwe album boordevol “Western Swing” natuurlijk ook een aantal songs nu met o.a. Merle Haggard, Pokey LaFarge, The Time Jumpers en Willie Nelson.

U kunt als lezer ook nog even luisteren naar Dolly Parton hier met “Asleep at the Wheel” met de song “Billy Dale”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

The Raebekah Band - Take me Home

Dan is het nu tijd voor de nederlandse bijdrage aan dit programma met als eerste The Raebekah Band hier met de song “That’s What You Say Now”.

Begin februari had ik in het programma “Country Music Round-Up” nog een uitgebreid interview met een aantal songs en daarom hier niet zovedel informatie meer, maar toch nog even voor de volledigheid het volgende

De “Raebekah Band” trad twee jaar geleden met veel success “live”  op tijdens het DCMA Award festival in Waspik en de groep is gevormd rondom country-pop zangeres Raebekah Roycroft uit Nieuw Zeeland, die sinds 2002 in Haaksbergen woont en samen met Peter Schilmöller, Peter Weissink, Reinout Vrijhoef, Sampha Jalloh regelmatig optreedt.

Natuurlijk ook nog naar The Raebekah Band hier met een fraaie video-clip met de song “Take Me Home”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Eric Devries - She Never Said as Much

Vervolgens “She never Said As Much” door singer/songwriter EricDevries hier met een song, die staat op z’n album “Close to Home” vorig jaar juni uitgebracht door Continental Records Service.

Een album met 14 songs, waarvan er eentje geschreven door Gilvert O’Sullivan en de overige 13 door hemzelf en geproduceerd door Baartmans.

Naast Eric Devries en Bart-Jan (BJ) Baartmans hoor je Janos Koolen op electrische gitaar, Sjoerd van Bommel op drums en Rob Geboers toetsen en als speciale gasten op “ One More Try” de amerikaanse songer/songwriters JD Foster op gitaar en Anna Coogan met een vokale bijdrage.

Eric Devries - on stage at the Kargadoor Utrecht

Hij organiseert ook nog een programma met als titel “Ramble On” , waarin hij optreedt als gastheer, maar daarover in de toekomst meer informatie, want in principe hebben we al een afspraak gemaakt om eens een interview hierbij RTV Krimpenerwaard te laten plaatsvinden in dit programma met natuurlijk ook zijn muziek .

Voor u als lezer van dit bericht nog de mogelijkheid om te luisteren en kijken naar een video-clip van Eric Devries hier met de song “Memories of You”, die eveneens staat op z’n album “Close to Home”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Sherry Kennedy - That's What I Like about You

Dan nu naar de independent countrymusici met als eerste vanuit Calgary, Canada, Sherry Kennedy met de song “That’s What I Like About You”, die staat op haar album “High Performance Woman” uitgebracht door haar eigen platenmaatschappij Sheaken Music Inc.

Sherry Kennedy - CD presentation

Het vermelde album werd op 27 februari j.l. officieel gepresenteerd in “The National Music Centre” op 11 Ave SE Calgary.

De vermelde song en ook de twee hieronder vermelde songs staan niet alleen op de respectievelijk aangegeven albums, maar tevens op een verzamelalbum van Hillcrest Radio Marketing Service in Cambridge Ontario.

Op dit album staan  16 songs van countryartiesten uit de hele wereld en die zijn verstuurd aan de serieuze country DJ’s met het verzoek de songs en artiesten te promoten via hun radioprogramma.

De albums van deze vaak minder artiesten kan men natuurlijk aanschaffen tijdens hun optredens, maar voor ons in Nederland kunnen de luisteraars meestal ook gebruik maken van hun website’s dan wel de website CDBaby, ook weer zo’n bemiddelaar bij de verkoop van muziekalbums.

Tijd om eens kennis te maken met Sherry Kennedy hier met de song “She’ll Give You Something”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dave Sheriff & The Nashville Superpickers

Vervolgens uit Engeland Dave Sheriff hier met de song “”More Than One Heart”, die staat op z’n album “Dave Sheriff & The Nashville Super Pickers” uitgebracht door Stomp Music. Dave Sheriff heeft meerdere malen in Nederland opgetreden tijdens grote “line-dans” festivals.

Zoals reeds gemeld Dave Sheriff een echte “line-dance performer” en voor deze groep van countrymuziek liefhebbers nog even de song “Here Comes That Song Again” plus dans-instructies.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Andy Martin - Misery, Here I Come

En zoals reeds aangekondigd uit Zwisterland Andy Martin als uitsmijter van dit programma met de song “Misery, Here I Come” en die staat op z’n album “Honky Tonk Downstairs” evenals het album van Dave Sheriff al weer een aantal jaren geleden uitgebracht.

Andy Martin is al ruim 24 jaar actief in de Europese countrymuziek en meermalen genomineerd en altijd met z’n “Live” band onderweg met inmiddels honderden optredens in geheel Europa.

Voor meer informatie over deze Zwitserse countryzanger/gitarist kunt u even z’n website raadplegen, maar u kunt ook nog eens luisteren naar zijn countrymuziekprogramma “Pure Country” op zaterdag van 13.00-14.00 uitgezonden door “Country Radio Switzerland”.

Tot slot van dit bericht nog even Andy Martin hier met de titelsong van zijn album “Honky Tonk Downstairs.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep RTV Krimpenerwaard onstaan uit de lokale omroepen van Nederlek, Bergambacht en Schoonhoven.

Vooralsnog via de drie etherfrequenties, kabelfrequenties van de vermelde omroepen en natuurlijk via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Mrt 03 ‘15 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***          Titel muziek ***              Label

1. Robert Earl Keen   ***   Footprints in the Snow   ***  Happy Prisoner : The Bluegrass Sessions   ***   Dualtone Music

2. Robert Earl Keen ft Lyle Lovett   *** T for Texas   ***  Happy Prisoner : The Bluegrass Sessions   ***   Dualtone Music

3. Robert Earl Keen   ***   Poor Ellen Smith   ***  Happy Prisoner : The Bluegrass Sessions   ***   Dualtone Music

4. Feller & Hill   ***   Let the savior In   ***   I Firmly Promise You   *** Tommy Hillpicker Records

5. Feller & Hill   ***   I Firmly Promise You   ***   I Firmly Promise You   ***   Tommy Hillpicker Records

6. Feller & Hill   ***   What a Beautiful Day   ***   I Firmly Promise You   ***   Tommy Hillpicker Records

7. Asleep at the Wheel   ***   Bring It Down to My House   ***   A Tribute to the Music of Bob Wills & The Texas Playboys   ***   Capitol/Liberty Records

8. Asleep at the Wheel ft. Brooks & Dunn   ***                Corina Corina   ***   A Tribute to the Music of Bob Wills & The Texas Playboys   ***   Capitol/Liberty Records

9. Asleep at the Wheel ft Dolly Parton   ***   Billy Dale   ***   A Tribute to the Music of Bob Wills & The Texas Playboys   ***   Capitol/Liberty Records

10. The Reabekah Band   ***   That’s What You Say Now   ***   The Raebekah Band   ***   TRB

11. Eric Devries   ***      She Never Said As Much   ***    Close to Home   ***   Continental Europe

12. Sherry Kennedy   ***   That’s What I Like About Yoy   ***   High Performance Woman   ***   Kennedy /Sheaken Records/Hillcrest

13. Dave Sheriff  ***   More Than One Heart   ***   Dave Sheriff & The Nashville Super Pickers   ***   Somp Music/Hillcrest

14. Andy Martin ***   Misery, Your Company is Here   ***   Honky Tonk Downstairs   ***   Country Elite Special/Hillcrest

Be There Next Week! Same Time, Same Frequency

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *