Bound to Ride

De 13-jarige Ralph Stanley met z'n vriend en fiddleplayer Bernard Nunley en z'n broer Carter Stanley

In dit programma weer eens aandacht voor de “Hardcore Bakersfield Honky Tonk” door Heather Myles hier tijdens een “live” optreden in haar TV-programma “Trucountry”.

Maar zoals altijd beginnen met de bluegrass deze keer door Dr. Ralph Stanley samen met z’n onafscheidelijke “Clinch Mountain Boys” en tal van vrienden zoals Vince Gill, Patty Loveless en Tim O’Brien.

Morgen, 25 februari 2015, viert de Ralph Stanley z’n 88ste verjaardag, maar nog geen echte “pensionado”, want in de afgelopen maand januari werd door Cracker Barrel z’n nieuwste album “Ralph Stanley & Friends : Man of Constant Sorrow” uitgebracht.

In het programma ook nog de agenda met

een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio en daarna is het tijd voor nederlands talent met Ben en Carmen Steneker en vervolgens ook nog Daniel Lohues uit Drenthe.

Daarna weer terug naar de US voor Rosanna Cash met een song van haar “Grammy Award Winning Americana” album “The River and the Thread” vervolgens uit Texas ook nog Kevin Deal en Aaron Watson en treedt Blake Shelton samen met Ashley Monroe op als uitsmijter van dit programma met een song van zijn nieuwe album “Bringing Back the Sunshine””.

Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys & Friends- Clinch Mountain Country

We begonnen het programma “Country Music Round-Up” met de songs “Let Me Love You One More Time” door Ralph Stanley & Tim O’Brien en vervolgens ook nog de songs “If That’s the Way You Feel” met Ralph Stanley, Vince Gill en Patty Loveless en “Old love letters “ of te wel “Oude liefdes brieven” door Laurie Lewis & Ralph Stanley en allemaal samen met The Clinch Mountain Boys.

Songs, die staan op het schitterende album “Clinch Mountain Country”, dat in 1998 is uitgebracht door Rebel onder REB-5001 met in totaal zo’n 36 tracks, waarbij Ralph Stanley wordt bijgestaan door tal van gastspelers, zoals Marty Stuart, George Jones, Sonya en Becky Isaacs, Alison Kraus, Ricky Skagss en Connie Smith.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht door Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys ft. Tim O’Brien met de song “Let Me Love You One More Time” middels een “slide-show”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

In mei 1997 begonnen Ralph Stanley en The Clinch Mountain Boys met een serie opnames, die werden gehouden in Nashville Tennessee.  De bedoeling van Ralph Stanley was om een album te maken met een aantal van zijn favoriete collega musici.

Een dergelijk project opgenomen in 1992 had het succesvolle album “Saturday Night, Sunday Morning” opgeleverd.

“Clinch Mountain Country” werd opgenomen over een periode van 8 maanden en het resultaat daarvan is zo’n 36 tracks met schitterende bluegrass songs. 

Zo’n 30 zangers en zangeressen met een breed spectrum van muzikale genre zoals folk, country, gospel, bluegrass en rock hielpen graag mee om dit album “Clinch Mountain Country” tot een schitterende werkelijkheid te maken.

Het eind resultaat is dan ook een dubbel CD bestemd voor de geschiedenis van bluegrass en daar heeft u in dit programma weer eens kennis van kunnen nemen.

Ralph Stanley & Friends : Man of Constant Sorrow

Ook het nieuwe album van Ralph Stanley met als titel “Ralph Stanley and Friends : Man of Constant Sorrow”, dat op 19 januari j.l. officieel werd gepresenteerd,  is weer zo’n schitterende vrienden album  nu geproduceerd door Buddy Miller en Jim Lauderdale met hedendaagse vrienden zoals Dierks Bentley, Robert Plant, Elvis Costello en Lee Ann Womack.

Een aantal songs van dit album heeft u natuurlijk al twee weken geleden kunnen beluisteren in dit programma “Country Music Round-Up”.

Van het album “Clinch Mountain Country” kunt u ook nog even luisteren naar de song “When I Wake Up to Sleep No More” met Judy & David Marshall.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Ralph Stanley Bound to Ride

Dan gaan we een aantal jaren verder terug in de historie met Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys” hier met de songs “Gold Watch and Chain”, “The Lonesome River” en “Man of Constant Sorrow” door Ralph Satnley & The Clinch Mountain Boys.

Op dit album ook nog de klassieker “Bound to Ride” en daar kunt u als lezer ook nog even naar luisteren.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Deze songs staan op het verzamelabum “Bound to Ride”, dat in 1991 door Rebel Records op CD werd uitgebracht.

Een album met 20 opnames gemaakt in de begin jaren ‘70 door de legedarische Ralph Stanley met de Clinch Mouintain Boys en waarvan mandolinespeler en zanger Ricky Skaggs, gitarist en leadzanger Roy Lee Centers en zelfs mandolinespeler en tenorzanger John Duffey, later de frontman van de bluegrassgroep “The Seldom Scene” regelmatig deeluitmaakte.

Daarnaast nog de “vaste” bemanning in die tijd met Curley Ray Cline op viool, Jack Cooke op de staande bas en Keith Whitley eveneens op gitaar met lead-zang.

De felle basis puurheid van de muziek van Stanley is schitterend samengevat tijdens de opname sessies en waarbij Ralph vaak de “clawhammer” banjo bespeelde, zoals hij dat had geleerd van z’n moeder.

Voor u als lezer ook nog de gelegenheid om eens te kijken en luisteren naar een flegmatieke Ralph Stanley hier samen met “The Clinch Mountain Boys” met hun instrumentale versie van “Train 45” tijdens een opnamesessie in de “Emery Theatre” in Cincinatti Ohio op 29 september 2012. Een werkelijk schitterende vertolking in super bluegrassstijl! Hier gaat het allemaal om.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Ralph Stanley with banjo

Maar ondanks dat hij meer dan uitstekend de banjo bespeelt, is het toch de tenorzang van Ralph Stanley, die hem doet onderscheiden van overige bluegrassgroepen en daar heeft u in deze songs uitgebreid van kunnen kennisnemen in de song “Man of Constant Sorrow”, die in Nederland zeer bekend werd van de muziek in de film “Oh Brother Where Art Thou?”

Ook van de schitterende samenzang van Ralph Stanley, Roy Lee Centers en John Duffey in de song “Lonesome River” krijg je kippenvel, onovertroffen!!

Dit is eigenlijk “Vintage Mountain Bluegrass” op z’n mooist en zeer aanbevelenswaardig.

En zo zijn er nog veel meer fraaie albums van Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys” in m’n voorraadschuur aanwezig.

Op dinsdag, 25 februari, wordt Ralph Stanley 88 jaar en hier vanuit de RTV Krimpenerwaard studio in Lekkerkerk feliciteren wij hem van harte en wensen wij hem en z’n naaste familie een heel plzierige dag.

Voor u als lezer nog Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys” hier tijdens een “live” optreden tijdens een reunie met lead-zanger en gitarist Larry Sparks, mandoline speler en zanger Ricky Skaggs en violist Art Stamper met hun versie van “Man of Constant Sorrow”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Heather Myles - I Need a Shoulder to Cry On

Dan weer eens aandacht voor de “Hardcore Honky Tonk” van de Westkust met een “live” optreden van Heather Myles hier met de songs “Sweet Talk Good Lies” gevolgd door “One Man Woman Again”en “I Need a Shoulder to Cry On”

Deze songs staan op haar album “Live on TruCountry” in 2013 uitgebracht door Floating World Records.

Heather heeft haar eigen TV-show in de V.S. met als titel “Tru Country”, waarin zij niet alleen zelf optreedt, maar ook jong talent introduceert en natuurlijk ook gasten ontvangt zoals bijvoorbeeld op dit album countryzanger/schrijver Justin Trevino en de Texaanse violist en zanger Bobby Flores.

Heather Myles - 23 Songs on Album

Het album bestaat uit een CD met 23 songs opgenomen tijdens vier sessies en vervolgens ook nog een fraaie DVD met TV opnames van de vermelde optredens.

Veel van de aanwezige songs op dit live album kunt u trouwens ook terugvinden op één van haar talrijke studioalbums, zoals bijvoorbeeld “I Need a Shoulder to Cry One’ op haar studio-album “In the Wind”, dat in 2011 werd uitgebracht door de Ah Ha Music Group.

Op het “live” album natuurlijk veel zelf geschreven songs, maar ook vertolkingen van songs van Marty Robbins, de eerder vermelde Justin Trevino, Web Pierce en Stonewall Jackson.

Heather wordt wel eens beschreven als de vrouwelijke Dwight Yoakam, maar “Koningin van de Westkust Honky Tonk” lijkt mij persoonlijk meer op z’n plaats.

Het fraaie album bestaande uit een CD boordevol country en de daarbij behorende fraaie DVD vormen een welkome aanvulling van haar inmiddels grote verzameling countrymuziek albums.

Heather is ook geen onbekende hier in Europa vooral in Engeland maar ook in Nederland treedt zij regelmatig op. Dus zorg, dat u er de volgende keer gewoon bij bent!

Heather Myles hier tijdens een “live” optreden met Justin Trevino met de song “This Time I Know We’re Gonna Make It” met natuurlijk Bobby Flores op viool tijdens de opname van haar TV-programma “Trucountry” in de Circle T Arena in Hamilton TX.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Ben en Carmen Steneker - My Dixie Darling

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu tijd voor de nederlandse inbreng en zoals reeds aangekondigd de “nestor van de nederlandse countrymuziek” Ben Steneker hier samen met z’n dochter met de klassieker “My Dixie Darling”.

Deze song staat op hun album “Remember Me” of te wel “Herinner Mij”, dat in oktober 2013 werd uitgebracht door RoodHit Blauw.

Op dit album worden ze zoals altijd bijgestaan door top musici zoals hier Johan Jansen op pedalsteel en ook een aantal Nashville sessie-spelers.

Ben Steneker, Fries van geboorte, maar al sinds jaar en dag woonachtig in Haaksbergen, bijgenaamd “De Ster van Twente”,  in de buurt van Hengeloo-Enschede in de provincie Overijssel.

Op 10 februari j.l. is hij 80 jaar geworden, oh,oh, wat gaat de tijd toch snel,  treedt nog regelmatig op zowel tijdens countryfestivals, maar ook bij lokale omroepen in Friesland en Overijssel kom je hem regelmatig tegen.

Ben en Carmen Steneker hier met de song “You Beat All I’ve Ever Seen” in een wel heel romantrische setting bij een kampvuur. Deze song staat trouwens op hun album “Country duets : like father, like daughter” in 2005 eveneens uitgebracht door Rood Hit Blauw Produkties

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Daniel Lohues - Van Vinden & Zuuken

Vervolgens “Van vinden & zuuken” door Daniel Lohues uit de omgeving van Emmen hier met een song, die staat op z’n album “Gunder”, in februari 2012 uitgebracht door Greytown Recordings.

Het album met veertien zelf geschreven nummers vormt een vormt een tweeluik met het een jaar eerder uitgebrachte Hout Moet (2011). De plaat opent met het vrolijke Van Vinden & Zuuken, waarmee de toon van het album direct is gezet. Hij bezingt de problemen in het leven op een opgewekte manier, die voor mensen van buiten Drenthe wellicht pas na een paar keer luisteren echt te begrijpen is. Maar die extra luisterbeurt is “Gunder” meer dan waard.

Als lezer van dit bericht kunt u nog even luisteren naar Daniel Lohues hier met de song “Van Vinden & Zuuken”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Rosanne Cash - A Feather's Not a Bird

Dan nu naar Rosanna Cash hier met de song “A Feather’s Not a Bird”, die staat op haar album “The River and The Thread”, dat vorig jaar januari werd uitgebracht door Blue Note Records.

Op 8 februari j.l. mocht zij het prestieuze Grammy Award festival drie Grammy’s in ontvangst nemen, want de song “A Feather’s Not a Bird” kreeg de Award “Best American Roots Song”, terwijl haar optreden met deze song werd uitgeroepen tot “Best American Roots Performance” en haar album “The River and The Thread” werd uitgeroepen tot “Best American Award”.

Rosanne Cash - Three Grammy's 2015

Voor u ook nog even de mogelijkheid om eens te kijken en te luisteren naar een “live’ optreden van Rosanna Cash hier met de song “A Feather’s Not a Bird” tijdens het Americana Music Awards festival met medewerking van o.a. Ry Cooder en Buddy Miller.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Kevin Deal - Finish Well

Vervolgens “Finish Well”of wel “Eindig Goed” door David Deal hier met een song, die staat op z’n country- gospelalbum “There Goes the Neighbourhood”, dat een paar jaar geleden in eigen beheer werd uitgebracht.

Op 10 februari j.l.  hadden we deze Texaanse singer/songwriter in het programma “Country Music Round-Up” met een song van z’n nieuwe album “Why Bad Things Happen”, dat op 1 februari 2015 eveneens in eigen beheer werd uitgebracht.

Ik merkte toen op, dat we deze singer/songwriter naar mijn beste herinnering nog niet eerder in het programma “Countrymusic Round-Up” hadden gehad, maar inmiddels is m’n voorraadschuur dankzij waardevolle muziekvrienden uit Delfzijl helemaal aangevuld en kunt u in de loop van de tijd nog wel meer van hem verwachten.

Kevin Deal tijdens een opname in de Cedar Creek Studios in Austin Texas met de song “I Need Revival”, die eveneens staat op z’n album “There Goes the Neighbourhood” met Lloy Maines weer als producer, lap-steel, dobro, mandoline en banjo, met recht dus een multi-instrumentalist.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Aaron Watson - Wildfire Country

Dan gaan we snel door met de Texaan Aaron Watson met de song “Wildfire Country”, die staat op z’n album “The Underdog”, dat de vorige week dinsdag, 17 februari  werd gepresenteerd door Big Label Records.

Tijd om eens kennis te maken met Aaron Watson hier met de song “Wlfdire”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Blake Shelton & Ashley Monroe - Lonely Tonight at the CMA Awards Festival

Dan nu naar onze uitsmijter Blake Shelton hier samen met Ashley Monroe met de song “Lonely Tonight” , die staat op z’n album “Bringing Back the Sunshine”, dat op 30 september j.l. werd uitgebracht door Warner Brothers.

Tot slot nog de laatste en fraaie video-clip van dit bericht met het gelegenheids duo Blake Shelton & Ashley Monroe hier met de song “Lonely Tonight”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep RTV Krimpenerwaard onstaan uit de lokale omroepen van Nederlek, Bergambacht en Schoonhoven.

Vooralsnog via de drie etherfrequenties, kabelfrequenties van de vermelde omroepen en natuurlijk via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

info@el-okay-ranch.nl

De speellijst van het radioprogramma ” Country Music Round-Up ” 

Datum: Feb. 24 ‘15 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

http://icecast.streamone.nl/j7DfTzx3Sd

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***   titel muziek ***   titel album   ***  Label

1. Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys ft. Tim O’Brien   ***   Let Me Love You One More Time   ***   Clinch Mountain Country   ***   Rebel Records

2. Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys ft.Vince Gill and Patty Loveless   ***   If That’s the Way You Feel   ***   Clinch Mountain Country   ***              Rebel Records

3. Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys ft. Laurie Lewis   ***   Old Love Letters   ***   Clinch Mountain Country   ***   Rebel Records

4. Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys   ***   Gold Watch and Chain   ***   Bound to Ride   ***   Rebel Records

5. Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys   ***   The Lonesome River   ***   Bound to Ride   ***   Rebel Records

6. Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys   ***   I Am a Man of Constant Sorrow   ***   Bound to Ride   ***   Rebel Records

7. Heather Myles   *** Sweet Talk Good Lies   ***   Live on Trucountry   ***   Floating World

8. Heather Myles   *** One Man Woman Again   ***   Live on Trucountry   ***              Floating World

9. Heather Myles   *** I Need a Shoulder to Cry On   ***   Live on Trucountry   ***   Floating World

10. Ben en Carmen Steneker   ***   My Dixie Darling   ***   Remenber me   ***             Rood Hit Blauw Produkties

11. Daniel Lohues   *** Van vinden & zuuken   ***   Gunder   ***   Greytwon Recordings

12. Rosanne Cash   ***   A Feather’s Not a Bird   ***   The River and the Thread   ***   Blue Note Records

13. Kevin Deal   ***   Finish Well   ***   There Goes the Neighbourhood   ***   Kevin Deal

14. Aaron Watson   ***                Wildfire Country   ***   The Underdog   ***   Big Label Records

15. Blake Shelton ft. Ashley Monroe   ***   Lonely Tonight   ***  Bringing Back the Sunshine   ***   Warner Brothers

Be Thedre Next Week! Same Time, Same Frequencies and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *