Moon over Memphis

Balsam Range - Five

In dit programma nog even terug naar de 25ste jaarlijkse IBMA Award Show voor een aantal Award winnaars, zoals de groep “Balsam Range”, Amanda Smith, Special Consensus & Friends en het duo “Dailey & Vincent”.

Daarna is het weer eens tijd voor de Independent countrymuziek met o.a. uit Canada de countryzangeres Bonita Mercer, uit Texas de bekende Johnny Bush met een song van het album “Honky Tonk Town” en uit Schotland Manson Grant & The Dynamos.

Natuurlijk ook nog de agenda met

een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio en daarna is het tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma door de countrygroep “Cash on Delivery” en vervolgens ook nog  de bekende steel-guitarist Johan Jansen hier op solotour, die voor dit jaar zijn genomineerd door een DCMA Award.

Vervolgens gaan we naar de Billboard Country Albums met Jason Aldean en de titelsong van z’n nieuwe album “Old Boots, New Dirt”, Tim McGraw samen met Catherine Dunn met de song “Diamond Rings & Old Barstools” en treden Miranda Lambert en Carrie Underwood op als uitsmijters van dit programma met de song “Somethin’ Bad”.

Balsam Range - Songs I've Sung

We begonnen het programma “Country Music Round-Up” trouwens met de songs “Moon Over Memphis” gevolgd door “Too High a Price to Pay” en “Songs I’ve Sung” door de bluegrassgroep “Balsam Range”

Deze songs die eveneens staan op het fraaie album “Five”, dat op 15 juli van dit jaar werd uitgebracht door Mountain Home Music Company.

Balsam Range afkomstig uit het Appalachie-gebergte in Haywood Country North Carolina, waar de hoge Smokey Mountains en de Blueridge Mountains in elkaar overgaan, bestaat uit Darren Nicholson op mandoline, Caleb Smith op gitaar, Marc Pruett op de banjo, Buddy Melton op viool en Tim Surrett op de staande bas.

En zoals bij de meeste bluegrassgroepen zingen ze ook allemaal mee.

Nadat zij in de jaren 2010 en 2011 al een aantal malen door de IBMA waren genomineerd voor een Award, ontving Balsam Range vorig jaar op 26 september 2013  voor hun album “Papertown” de Award “Album of the Year” .

Dit jaar werden zij tijdens de IBMA Award Show op 2 oktober j.l. uitgeroepen tot “Entertainer of the Year” en mocht de groep ook de Award “Vocal Group of the Year” in ontvangst nemen, terwijl Buddy Melton, zoals reeds vermeld de violist en zanger van de groep “Balsam Range” werd uitgroepen tot “Male Vocalist of the Year”.

Daarnaast ontving Tim Surrett nog de “Mentor Award” als een blijk van waardering voor z’n inspiratie en werken met jonge en beginnende artiesten.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht met de Balsam Range hier met een leuke video-clip over hun vertolking van de oorspronkelijke “blues-song” “Moon over Memphis” in bluegrass stijl.

Gewoon even doorschakelen/ Just Use the Link!

Kenny & Amanda Smith - Catch Me If I Try

Er werden natuurlijk nog veel meer Awards uitgereikt aan diverse artiesten en gropepen en werkelijk  teveel om allemaal in dit programma te laten horen en heb ik dus een keuze gemaakt uit de overige winnaars, waaronder Amanda Smith hier samen met haar echtgenoot Kenny met de song” Catch me If I Try”.

Het is de titelsong van hun album, dat in 2012 werd uitgebracht door Farmboy Records

Amanda Smith werd tijdens de IBMA Award Show uitgeroepen tot “Female Vocalist of the Year”.

Kenny & Amanda Smith zijn niet onbekend met IBMA Awards, want in 2003 ontvingen zij “Emerging Artist of the Year Award”, terwijl Kenny, die in het verleden ook al 6 jaar had gespeeld bij The Lonesome River Band, reeds twee keer door de IBMA werd onderscheiden met de Award “Guitarist of the Year”.

Kenny ontmoette z’n echtgenote Amanda tijdens een optreden van de Lonesome River Band en een paar jaar later brachten zij hun eerste album uit met de titel “Slowly but Surely” in 2001, waarop ook hun hitsong “Amy Brown”.

Inmiddels heeft het echtpaar zes albums uitgebracht, terwijl Kenny nog een tweetal instrumentale albums met gitaarmuziek heeft uitgebracht.

Natuurlijk nog even tijd voor de 2014 IBMA“Female Vocalist of the Year” Amanda Smith hier samen met Kenny met de titelsong van hun album “Catch Me If I Try”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Special Consensus & Friends - Thank God I'm a Countryboy

In dit programma ook nog Special Consensus & Friends met de instrumental “Thank God I’m a Country Boy”, die staat op hun album “Country Boy: A Bluegrass Tribute to John Denver” dat op 1 maart van dit jaar werd uitgebracht door Compass Records en waarbij de groep assistentie kreeg van o.a. Buddy Spicher, Michael Cleveland en Alison Brown.

Voor deze uitvoering mocht de groep de award “Instrumental Recorded Performance of the Year’ in ontvangst nemen, terwijl de uitvoering “Wild Montana Skies”, die eveneens staat op dit album werd onderscheiden met de Award “Recorded Event of the Year”.

Special Consensus werd bij deze opname o.a. bijgestaan door Claire Lynch met zang en Rob Ickes op dobro.

Claire Lynch - Dear Sister

Claire Lynch, die dus ook al reeds samen met Special Consensus een Award in ontvangst mocht nemen, kreeg ook nog de Award “Song of the Year” voor haar song “Dear Sister”, die u al een aantal weken geleden in het programma  “Country Music Round-Up” heeft kunnen horen.

Vervolgens ook nog “Won’t It Be Wonderful There” door het duo “Dailey & Vincent” hier met een fraaie bluegrass gospel, die staat op hun album “Brothers on the Highway”,  op 7 mei vorig jaar werd uitgebracht door Rounder Records.

Deze uitvoering van de song, die werd geschreven door Mildred Styles Johnson, geproduceerd door Jamie Dailey en Darrin Vincent en staat op het album “Brothers of the Highway” werd tijdens de IBMA Award show uitgeroepen tot “Gospel Recorded Performance of the Year”.

Het duo Dailey en Vincent wordt op dit album bijgestaan door o.a. Aubrey Haynie, Molly & B.J. Cherryholmes op viool en Andy Leftwich op o.a viool en mandoline, Mike Compton op mandoline, Joe Dean op banjo, Johnny Beller op dobro en Jessie Baker op banjo en gitaar.

Voor u als lezer nog het duo Dailey & Vincent met tal van vrienden tijdens een “live” optreden met de song “When I Reach the Home Upthere”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Bonita Mercer - The Key's in the Mailbox

Dan gaan we nu weer eens naar de countrymuziek gespeeld en gezongen door zogenaamde Independent musici met als eerste Bonita Mercer uit Ontario Canada hier met de song “ The Key’s in the Mailbox”.

Deze song staat niet alleen op haar album “You’ll Be the One”, dat in eigen beheer werd uitgebracht, maar tevens op een verzamelalbum van Hillcrest Radio Marketing Service in Cambridge Ontario.

Op een dergelijk album staan zo’n 16 songs van countryartiesten uit de hele wereld en die wordt gezonden aan de serieuze country DJ’s met het verzoek de songs en artiesten te promoten via hun radioprogramma.

De albums van deze vaak onbekende artiesten kan men natuurlijk aanschaffen tijdens hun optredens, maar voor ons in Nederland kunnen de luisteraars meestal ook gebruikmaken van de website CDBaby.com, ook weer zo’n bemiddelaar bij de verkoop van albums.

Uit Ontario Canada Bonita Mercer hier voor u met de song “Steppin’ Out on Me”, die eveneens staat op haar album “You’ll Be The One”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Johnny Bush - Honky Tonk Town

Op het album van Hillcrest stond ook de song “Drinkin’ To Your Memory” van de inmiddels 79-jarige legendarische Texaan Johnny Bush.

Deze song staat trouwens op het verzamelalbum “Honky Tonk Town”, dat dit jaar werd uitgebracht door Music Master Records.

Op dit album tal van oude bekende, zoals ook de Duitse zanger/gitarist en countrymuziekprogramma presentator Hermann Lammers Meyer met Jeff Chance, Donny Sawyer en een aantal anderen

Natuurlijk even luisteren naar Johnny Bush hier met met de titelsong van het verzamelalbum “Honky Tonk Town”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Manson Grant & The Dynamos - I've Loved You All Over the World

Op het Hillcrest album ook nog “I’ve Loved You All Over the World” door Manson Grant & The Dynamos met een song, die als single is uitgebracht.

Ongetwijfeld komt er binnenkort best wel een album of DVD uit van deze Schotse groep, want inmiddels zijn er in de afgelopen jaren zo’n 16 albums, 4 CD’s en twee DVD’s van hen uitgebracht.

In dit bericht kunt u ook nog even kennismaken met Manson Grant & The Dynamos en “Friends” met herinneringen aan tal van countrysongs.

Gewoon even doorschakelen/Use the Link!

DCMA Award Gala 2014

En dan is het nu tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma met als eerste “Cash on Delivery” hier met de song “When Do I (Get to be Me)” gevolgd door “Here Goes Nothin’” door pedalsteel guitarist Johan Jansen en die staan op het fraaie verzamelalbum “Dutch Country Music 2014” uitgebracht door de Dutch Country Music ter promotie van de countrymuziek uit Nederland. Het album bestaat uit 2 CD’s  met elk 17 tracks, dus van het gaatje tot de rand gevuld met fraaie countrymuziek.

Johan Jansen - Here Goes Nothin'

Johan Jansen, die als pedalsteelgitarist deel uitmaakt van de groep “Cash on Delivery”  is door de leden van de DCMA genomineerd voor de Award “ Muzikant van het Jaar” en met hem ook nog Cor Mutsers , Joop de Jong ( Change of Key), Joop van Es (4Wheel Drive), Peter Hill (Savannah) en Wim van der Vliert (Cash on Delivery).

Natuurlijk kunt u als lezer van dit bericht ook nog even luisteren naar het fraaie pedal-steel spel door Johan Jansen hier met de instrumental “Here Goes Nothin’”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Cash on Delivery met Wim van der Vliert

Wim van der Vliert hoorde u ook nog met de song “When Do I (Get to be Me)” als lead-zanger en lead-gitarist van Cash on Delivery en die staat op hun album “Echoes of Leaving”uitgebracht door Rounder Europe.

Wim van der Vliert is tevens genomineerd als “Zanger van het Jaar”, terwijl de “Cash on Delivery” ook is genomineerd voor de Award “Band Electrisch van het Jjaar”. 

U kunt als luisteraar en countrymuziekliefhebber via de website van de DCMA nog tot en met 15 okotber a.s. uw keuze aangegeven. Dus snel naar dcma.nl om uw voorkeur uit te spreken en kunt u zich ook gelijk nog aanmelden als lid van de Duch Country Music Assocition

Nog even terug in de tijd toen Jaqueline van de Griend nog als lead-zangeres met rhythm-gitaar deel uitmaakte van C.O.D. met hier met lead-zang en lead-gitaar door Wim van der Vliert met de song “She Thinks I Still Care”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Jason Aldean - New Boots, Old Dirt

Dan nu naar Nashville voor de Billboard Hot Country Songs met als eerste hier Jason Aldean met de titelsong van z’n album “Old Boots, New Dirt”.

Jason Aldean hier nog even met z’n verzoek  om z’n nieuwe album “Old Boots, New Dirt” aan te schaffen.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Het album zal vandaag, dinsdag, 7 okober officieel worden gepresenteerd door Broken Bow Records.

Jason Aldean treedt ook op in het afscheidstournee van George Strait’s “The Cowboy Rides Away” en waarvan inmiddels ook een fraaie DVD is verschenen.

Natuurlijk kunt u als lezer van dit bericht ook nog even luisteren naar de titelsong van het nieuwe album van Jason Aldean.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Tim McGraw ft. Catherine Dunn - Diamond Rings, Old Barstools

Vervolgens Tim McGraw hier samen met Catherine Dunn met de song “Diamond Rings, Old Barstools” een echte  “honky tonker” en die staat op z’n album “Sundown Heaven Town” (DeLuxe Edition) met 18 tracks en dat op 16 september j.l. werd uitgebracht door door Big Machine Records.

Tim McGraw & Catherine Dunn hier tijdens een “live” optreden met de song “Diamond Rings & Old Barstools.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Miranda Lambert t. Carrie

En dan met een kijkje op de klok naar onze uitsmijters van dit programma “Country Music Round-Up”,  Miranda Lambert hier samen met Carrie Underwood, met de song “Somethin’ Bad”, die staat op het album “Platinum” van Miranda, dat op 3 juni j.l. werd uitgebracht via RCA Records Nashville.

Tot slot van dit bericht een stevige video-clip van de uitsmijters Miranda Lambert & Carrie Underwood met de song “Somethin’ Bad” .

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”.

Maar u kunt hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: oct. 7 ‘14 19.00 – 20.00 uur heruitzending op oct. 11 ‘14 12.00-13.00

Radio Vrolek- Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***          Titel muziek    ***   Titel album   ***   Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   *** intromusic   ***   BGO Records

2. Balsam Range   ***   Moon Over Memphis   ***   Five   *** Mountain Home Music Company

3. Balsam Range   ***   Too High a Price to Pay   ***   Five   ***   Mountain Home Music Company

4. Balsam Range   ***   Songs I’ve Sung   ***   Five   ***   Mountain Home Music Company

5. Kenny & Amanda Smith   ***   Catch Me If I Try   ***   Catch Me If I Try   ***               Farmboy Records

6. Special Consensus & Friends ***   Thank God I’m a Country Boy   ***   A Bluegrass Tribute to John Denver   ***   Compass Records

7. Dailey & Vincent   ***   Won’t It Be Wonderful There   ***   Brothers of the Highway   ***   New Rounder Records

8. Bonita Mercer   ***  The Key’s in the Mailbox   ***   You’ll Be the One   ***                Bonita Mercer

9. Johnny Bush   ***   Drinkin’ to Your Memory   ***   Honky Tonk Town   ***   Music Master Records

10. Manson Grant & The Dynamos   ***   I’ve Loved You All Over the World   ***   single   ***   Panrecords

11. Cash on Delivery   ***   When Do I (Get to Be Me)   ***   Echoes of Leaving/Dutch Country Music 2014   ***   Rounder Europe/DCMA-Nash Music

12. Johan Jansen   ***  Here Goes Nothin’   ***   Dutch Country Music 2014   ***   DCMA-Nash Music

13. Jason Aldean   ***  Old Boots, New Dirt   ***   Old Boots New Dirt   ***   Broken Bow Records

14. Tim McGraw ft. Catherine Dunn   ***   Diamond Rings & Old Barstools   ***   Sundown Heaven Town   ***   Big Machine Records

15. Miranda Lambert ft. Carrie Underwood   ***   Somethin’ Bad   ***   Platinum   ***   RCA Records Nashville

Be There Next Week! Same Time, Same Frequency & via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *