Krimpenerwaard Stampede

Krimpenerwaard Stampede -Change of Key & Colonel Hammond's Four

In dit programma weer eens terug in de tijd voor de “Honky Tonk” countrymuziek van Billy Yates  en heb ik gekozen voor het album “Only One George Jones” en dat is natuurlijk zijn eerbetoon aan deze “Honky Tonker” pur sang.

Maar zoals altijd beginnen met de bluegrass met deze keer met een drietals songs  door Don Rigsby” van zijn  album “Docter’s Orders – A Tribute to Ralph Stanley” gevolgd door The Daughters of Bluegrass met muziek van hun bijzondere album van “Pickin’ Like a Girl” met o.a. Laurie Lewis, Kathy Kallick en Donna Ulisse.

Natuurlijk ook nog de agenda met

een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio en daarna is het tijd voor de nederlandse inbreng met alvast een voorproefje op het buitenfestival “Country Music on the Porch” met Change of Key en Colonels Hammond’s Four a.s. zondag in Haastrecht .

Dan is het ook weer eens tijd voor de hedendaagse Canadese countrymuziek als voorproefje op de Calgary Stampede, die van vrijdag 4 juli t/m zondag 13 juli wordt gehouden met in dit programma Canadese groep South Mountain met a.s. zondagmiddag een optreden in Schoonhoven en dinsdag, 8 juli in “Our Home Town” Lekkerkerk vervolgens ook nog Dean Brody en treedt de groep “Doc Walker” op als uitsmijter van dit programma.

Don Rigsby - Tennessee Truck Driving Man

We begonnen dit programma “Countrymusic Round-Up” met de songs “Tennessee Truck-driving Man, “I Only Exist” en “A Brand New Tennesse Waltz” door Don Rigsby

Deze songs staan op z’n album “Doctor’s Orders : A Tribute to Ralph Stanley”, dat vorig jaar uitgebracht door Rebel Records.

Don Rigsby heeft al heel z’n leven een passie voor de muziek van Dr. Ralph Stanley en het komt dan ok tot volle bloei op z’n laatste Rebel Records album “Doctor’s Orders : A Tribute to Ralph Stanley”

Het album omvat een keuze van 13 songs door zowel Don Rigsby alsookRalph Stanley uit een overzicht van meer dan 60 opnames van Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys en van The Stanley Brothers met uitzondering van de song “The Mountain Doctor”.

Deze songs werd geschreven door Don Rigsby samen met Larry Cordle, bekend van “Murder on Music Row”.

Ik heb voor u als lezer nog geen video-clip van Don Rigsby kunnen vinden met de muziek van z’n nieuwe album “Docto’rs Orders : A Tribute to Ralph Stanley”, maar er zijn wel talrijke andere clips met Don’s voorkeur voor de bluegrass hier samen met z’n groep “Midnight Call” en de klassieker “I’ve Seen the Rock of Ages”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Alle andere songs werden ooit door Ralph Stanley in z’n huidige 67-jarige carriere opgenomen en hij is nog niet van plan om er mee te stoppen..

Een aantal songs zijn natuurlijk best wel bekend, maar er zijn er ook een paar zeldzame juweeltjes bij, die de “Oude Meester” zelden of nooit tijdens een optreden heeft gezongen.

Don Rigsby werd voor dit album bijgestaan door Ralph Stanley zelf met daarnaast vroegere “Clinch Mountain Boys”, zoals Ricky Skaggs, een neeft van Don Rigsby, Larry Sparks, Charlie Sizemore en Steven Sparkman.

Ook de huidige lead-gitarist van Clinch Mountain Boys, James Alan Shelton speelt op veel van de 14 songs evenals andere top-musici als Ron Stewart en Barry Bales.

U kunt ook nog even luisteren naar Don Rigsby en Scott Holstein met een fragment van de song “Clinch Mountain Hills”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Daughters of Bluegrass - Laurie Lewis, Kathy Kallick & Donna Ulisse

Dan nu naar “The Daughters of Bluegrass”, waaronder Laurie Lewis en Kathy Kallick van de Westkust hier met de song “Hounddog Blues” en Donna Ulisse uit New Hampton Virginia met de song “Somewhere in Kentucky Tonight”.

Deze songs staan op het zeer fraaie verzamelalbum “Pickin’ Like a Girl”, dat op 31 januari 2013 werd uitgebracht door Blue Circle Records.

Een album bestaande uit 4 CD’s van het gaatje tot de rand gevuld met schitterende bluegrass met in totaal zo’n 69 songs uitgebracht door de platrenmaatschappij van Tom T. en z’n vrouw Dixie Hall.

Het project “Pickin’ Like a Girl” nam ongeveer anderhalf jaar in beslag. Volgens Tom. T en Dixie had het sneller gekund, maar ze konden niet stoppen, want er was zoveel vrouwelijk talent voorhanden en dat mocht niet worden overgeslagen.

Laurie Lewis & Kathy Kallick - Hound Dog Blues

U kunt nog even luisteren naar de fraaie samenzang van Laurie Lewis en Kathy Kallick  hier met de song “Is The Blue Moon Still Shining” met Laurie tevens op viool en Kathy op rhythm-gitaar.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Een zeer fraaie box met bluegrassmuziek met zoals reeds gezegd vier CD’s, waarvan drie hartstikke nieuw inclusief een gospel album met daarbij ook nog het Bluegrass Bouquet albums als bonus en 134 meisjes, die allemaal uitstekend kunnen zingen en spelen.

Een schitterende verzameling uw geld meer dan waard.

Naast Donna Ulisse uit New Hampton Virginia en tevens familie-lid van Ralph Stanley, hoorde u ook nog de bekende Laurie Lewis en Kathy Kallick met de song “Hounddog Blues” eveneens op de eerste CD van “Pickin’ Like a Girl.

Ik ga de dames niet allemaal noemen, maar meermalen door de IBMA uitgeroepen tot “Best Female Vocal Artist of the Year” Dale Ann Bradley, Brooke Aldridge, Heather Berry-Mabe, Pam Tillis, Michelle Nixon en Rebecca en Lilly Isaacs zijn ook aanwezig.

U kunt nog even naar een ‘live” optreden van Donna Ulisse hier samen met haar Poor Mountain Boys met haar song “Caney Creek to Canaan Land”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Billy Yates - Only One George Jones

Dan nu naar het eerbetoon aan George Jones door Billy Yates hier met de titelsong van zijn album “Only One George Jones” gevolgd door “The Man I Used to Be” en “Choices” met in de laatst vermelde song ook nog de stem van George Jones, die op 26 april vorig jaar. overleed in een ziekenhuis te Nashville TN

Deze songs staan op het album “Only One George Jones”, op 21 mei vorig jaar uitgebracht door z’n eigen platenmaatschappij M.O.D. Record Label.

Voor u als lezer nog de mogelijkheid on eens aanwezig te zijn bij een “live” optreden van Billy Yates hier met de song “Only One George Jones” begeleid door Savannah in Billy Bob’s Western Saloon in Marne La Vallee (Disneypark Parijs).

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

In 2001 nam countryzanger/schrijver en gitarist Billy Yates een behoorlijk risico, toen hij vertrok bij Columbia Records Nashville om z’n eigen platenmaatschappij M.O.D. (of te wel My Own Damn) Record label te starten.

In die tijd was het ongehoord in Music City of te wel Nashville TN, dat een artiest zo’n onderneming zou beginnen en zijn beslissing om op de independent toer te gaan was tamelijk driest aangezien er ook nog flink moest worden gewerkt aan z’n bekendheid als countryzanger.

Maar ja Billy Yates had ook weinig zin om zijn muzikale carriere en muziekkeuze door Columbia Nashville en werd zijn muziekcontract vervolgens verbroken.

Billy Yates at the 80th Birtday Party George Jones

De volgende dag begon Yates te werken aan zijn eerste “Independent” album met de titel “If I Could Go Back”, dat in 2001 werd uitgebracht.

Billy Yates ook regelmatig op in Europa, waarbij hij vaak wordt begeleid door de Nederlandse countrygroep “Savannah”.

Deze succesvolle groep bracht in 2009 hun album “Savannah” uit, die ook in de studio van Yates werd produceerd.

In 2006 ging Yates ook nog samenwerken met Scott Hacker bij het opzetten van de “Smokin’ Grapes Music Publishing”, die vanuit Nashville werkt.

Tal van Yates’ songs zijn gebruikt en gecovered door countrysterren als Gary Allan, Tracy Lawrence, George Strait, Sara Evans en Kenny Chesney.

U kunt ook nog even luisteren naar Billy Yates met de song “The Man I Used to Be” zoals aanwezig op z’n album “Only One George Jones”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Colonel Hammonds Four - Five

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma met een voorproefje op de “Krimpenerwaard Stampede” met a.s. zondagmiddag  een optreden van “Change of Key” en “Colonel Hammond’s Four” op het voorplein van theatercafe “Concordia” te Haastrecht met hier om te beginnen “Colonel Hammond’s Four” met de song “Adalida”.

Deze song staat op hun album “Closer Still”, dat werd uitgebracht door Multisound.

U kunt als lezer ook nog even kennismaken met Colonel Hammond’s Four hier tijdens hun CD-presentatie van hun nieuwe album “Five”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Change of Key in Concordia Haastrecht

Vervolgens “Unconditional Love” door de bekende Goudse countrygroep “Change of Key” hier met de eerste song, die staat op CD nr. 1 van hun dubbelalbum “When Music Calls My Name”.

Natuurlijk ook nog even naar Change of Key met hun optreden tijdens de CD-presentatie van hun album “When Music Calls My Name” hier met de song “Unconditional Love”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Nogmaals iets wat u niet mag missen a.s. zondagmiddag vanaf 15.00 in Haastrecht op het voorplein samen met “Colonel Hammond’s Four”.

Voor meer informatie kunt u nog even hun flyer raadplegen! Gewoon even aanklikken/Just Use the Link!

South Mountain - What a Way to Live

Vervolgens tijdens de “Krimpenerwaard Stampede” heel toepasselijk een optreden van  de Canadese groep “South Mountain”, die a.s. zondagmiddag optreden in Schoonhoven en dinsdag, 8 juli hier in partycentrum “Amicitia” in “Our Home Town” Lekkerkerk”.

In dit programma “Country Music Round-Up met echte “Honky Tonker” “What a Way to Live” die staat op hun album “South Mountain Cafe” in eigen beheer uitgebracht en natuurlijk tijdens hun optreden aan te schaffen.

Voor u nog even een korte impressie van hun optreden vorig jaar.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dean Brody - Underneath the Appletrees

Daarna gaan we naar de Calgary Stampede, dat a.s. vrijdag van start gaat, met natuurlijk Canadse countrymuziek door Dean Brody hier met de song “Underneath the Appletrees”.

“Underneath the Apple Trees” door Dean Brody hier met een song, die staat op z’n album “Dirt” vorig jaar april uitgebracht door Open Road Recordings.

De song “Underneath the Apple Tree” is op 8 januari vorig jaar ook als single uitgebracht evenals trouwens de titelsong “Dirt”, die op dit moment hoog in de Canadese Top 10 Country-overzicht staat.

Het album “Dirt” is het derde album van Dean en werd in 2012 door de CCMA onderscheiden met  de Award “Best Album of the Year”, terwijl Dean Brody werd uitgroepen tot “Male Artist of the Year”.

Voor u als lezer ook nog even de mogelijkheid om te kijken en te luisteren naar de fraaie video-clip van Dean Brody hier met de song “Underneath the Apple Trees”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Doc Walker - Put It into Drive

En dan is het nu tijd voor onze uitsmijter de groep “Doc Walker’ uit de provincie Manitoba hier met de song “Put into Drive” vorig jaar als single uitgebracht door Open Road Recordings.

Zij werden in 2010 door de CCMA uitgeroepen tot “Best Group of the Year”.

Tot slot van dit bericht nog even naar onze uitsmijter “Doc Walker” tijdens een fraaie rit met de hedendaagse pop-countrysong “Put It into Drive”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

One Stair Down for Technical Details

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”.

Maar u kunt hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Jul1 1 ‘14 19.00 – 20.00 uur met een heruitzending op Juli 5 ‘14 12.00-13.00 (CET)

Radio Vrolek- Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*                                 Artiest/groep *** Titel muziek ***              Label

1. Country Gazette   ***             Hot Burrito Breakdown   *** intromusic   ***   BGO Records

2. Don Rigsby   ***   Tennessee Truck Driving Man   ***   Doctors Orders: A Tribute to Ralph Stanley   ***   Rebel Records

3. Don Rigsby   ***   I Only Exist   ***   Doctors Orders: A Tribute to Ralph Stanley   ***               Rebel Records

4. Don Rigsby   ***   Brand New Tennessee Waltz   ***   Doctors Orders: A Tribute to Ralph Stanley   ***   Rebel Records

5. The Daughters of Bluegrass   ft. Laurie Lewis & Kathy Kallick   ***   Hound Dog Blues   ***   Pickin’ Like a Girl   ***   Blue Circle Records

6. The Daughters of Bluegrass   ft. Donna Ulisse  ***   Somewhere in Kentucky   ***   Pickin’ Like a Girl   ***   Blue Circle Records

7. Billy Yates   ***   Only One George Jones  ***   Only One George Jones   ***   M.O.D. Record Label

8. Billy Yates   ***   The Man I Used to Be  ***   Only One George Jones   ***   M.O.D. Record Label

9. Billy Yates ft. George Jones  ***   Choices   ***   Only One George Jones   ***   M.O.D. Record Label

10. Colonel Hammond’s Four   ***   Adalaida   ***   Closer Still   ***   Multisound

11. Change of Key   ***   Uncondtional Love   ***   When Music Calls My Name   ***   Change of Key   ***

12. South Mountain   ***  What a Way to Live   ***    South Mountain Café   ***   South Mountain

13. Dean Brody   ***   Underneath the Apple Trees   ***   Dirt   ***   Open Road

14. Doc Walker   ***   Put into Drive   *** single   ***   Open Road

Be Thare Next Week! Same Time, Same Frequency & via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *