Send Me a Picture

Willie Nelson - Guitar in the Corner

In dit programma besteden we extra aandacht aan het nieuwe album van Willie Nelson met de titel “Band of Brothers”, dat op 1 april j.l. werd uitgebracht.

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrass door Amy Gallatin & Stillwaters met een drietal song hun zeer recent uitgebrachte album “Everything I Wanted Love to Be” .

Vervolgens ook nog de kleinzoon van Ralph Stanley, Nathan Stanley, samen met The Clinch Mountain Boys” met songs van het album “The Legacy Continues”.

Natuurlijk ook nog de agenda

een overzicht van countrymuziek evenementen in de regio gevolgd door een nederlandse bijdrage met twee deelnemers aan het “Pijnackerplein Bluegrass Festival” n.l. de “EWOB- Award winnaars” de Blue Grass Boogiemen” met een song van hun album “Delivering the Grass” en de “Jesus Evil Band” uit Rotterdam met een song van hun “Crappy Bootleg Recordings”.

Vervolgens gaan we naar Nashville voor het nieuwe album van Miranda Lambert met de song “Two Rings Shy”, gevolgd door Luke Bryan met de song “Play It Again” en treedt hij tenslotte ook nog samen met Dierks Bentley op als uitsmijters van dit programma met een song van het album “Working Man’s Poet : A Tribute to Merle Haggard”.

Amy Gallatin & Stillwaters - Everythin I Wanted Love to Be

Het programma “Country Music Round-U” werd begonnen met de song “A Pathway of Teardrops” door Amy Gallatin & Stillwaters, die staat op hun nieuwste album “Everything I Wanted Love to Be”.

Van dit album, dat in mei van dit jaar werd uitgebracht door Happy Appy Records,  ook nog de songs

Amy Gallatin & Stillwaters traden 31 mei j.l. op voor een enthousiast publiek als slotspektakel van het succesvolle EWOB Festival in Voortuizen 2014

“Everything I Wanted Love to Be” is het tweede en langverwachte album van Amy Gallatin & Roger Williams, de eerste sinds 2007 na het verschijnen van het fraaie album Phoenix van Amy.

Amy Gallatin & Stllwaters line-up

De groep bestaat naast Amy Gallatin uit haar partner, de bekende gitarist , dobrospeler en zanger Roger Williams, diens zoon JD Williams op mandoline en eveneens met zang en de ervaren basspeler Eric Levenson uit Boston, die jaren heeft samengespeeld als bassist bij Joe Val & The New England Bluegrass Boys.

Een groot aantal van de EWOB bezoekers kenden hem nog van zijn optredens met Joe Val hier in Nederland begin 1981 in “The Home of Strictly Country” in Harpel in de buurt van Vlagtwedde Zuidoost Groningen en waarvan destijds het schitterende album “Joe Val and the New England Bluegrass Boys “ Live in Holland” is uitgebracht.

Op het album “Everything I Wanted Love to Be” staan naast een aantal veel gevraagdse songs ook een aantal nieuwe onweerstaanbare songs van schrijvers zoals Ryan Roberts uit Nova Scotia, Rick Lang uit New Hampshire en niet te vergeten Elly Beurskens uit Nederland.

Als gastspeler op het vermelde album was hier nog bij deze songs Dave Dick op de banjo en Ray Legere op viool.

“Everything I Wanted Love to Be” , een fraai album met 15 songs uitgebracht door Happy Appy Records zeer de moeite waard.

Tijd voor de eerste video-clip hier met Amy Gallatin & Stillwaters met de song “Send a Message to My Heart” tijdens een “live” optreden op tijdens het Fox Mountain Bluegrass Festival van 27 t/m 30 juni 2013 in de Annapolis Vallei te Berwick, Nova Scotia

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Nathan Stanley _ The Clinch Mountain Boys - Are You Missing Me

Vervolgens naar de kleinzoon van Ralph Stanley, Nathan Stanley & The Clinch Mountain Boys hier met de songs “Are You Missing Me”, “Meet Me by the Midnight” en “Rambling Letters”.

Deze songs staan  op het album “The Legacy Continues” vorig jaar uitgebracht door Nathan Stanley Entertainment.

Allemaaal bluegrassklassiekers door Nathan Stanley, de kleinzoon van de enige en echter Ralph Stanley,  opgenomen met de begeleidingsgroep van z’n grootvader.

Nog maar net 20 jaar en toch al 10 jaar ervaring door het samenspelen met de Clinch Mountain Boys heeft hij met dit album laten blijken, dat zijn voorkeur uitgaat naar de traditionele bluegrass.

In tegenstelling tot zijn vorig album “My Kind of Country”, dat een soort eerbetoon was aan de jaren 50 en ‘60 countrymuziek, ligt hier de nadruk op de bluegrass uit de periode van The Stanley Brothers en later Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys.

Nathan niet alleen op gitaar, maar hier ook met zang, wordt trouwens bijgestaan door Don Rigsby met tenorzang en samen hier dus met een aantal bluegrass klassiekers evenals een aantal nieuwe songs in de traditionele sfeer.

Zelfs de bekende countryzanger/gitarist Brad Paisley verleend ook nog vokale steun bij de traditonele song “Will You Miss Me When I’m Gone”

“Ramblin’ Letters” een klassieker van de Stanley Brothers en vroeger bekend onder de titel “Don’t Want Your Ramblin’ Letters”, terwijl de song “Are You Missing Me” bekend is van de vertolking door Jim & Jesse, maar toch echt komt uit het liedjesboek van the Stanley Brothers.

The Clinch Mountain Boys hier met de plaatsvervanger van Steve Sparkman,  Junior Blankenship, op lead-gitaar, Dewey Brown op de viool, Mitchell VanDyke op banjo en Randall Hibbitts op de bas.

Tony Dingus was als gastspeler aanwezig op de resonator gitaar bij een aantal songs.

Natuurlijk kunt u als lezer ook nog luisteren naar Nathan Stanley samen met The Clinch Mountain Boys hier met de song “For All the Love Is Gone”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Willie Nelson - Band of Brothers

Dan nu naar de inmiddels 81-jarige Willie Nelson met een drietal songs van z’n nieuwe album “Band of brothers” en we beginnen dan ook maar met de titelsong gevolgd door “Guitar in the Corner” en “Send Me a Picture”.

Deze songs staan dus op z’n album “Band of Brothers”, dat op 13 juni van dit jaar uitgebracht door Sony/Legacy Records.

Willie Nelson was met z’n band ter promotie van z’n nieuwe album ook aanwezig in de David Letterman Show met de titelsong van z’n album.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

In de afgelopen jaren zijn er tal van albums van Willie Nelson uitgebracht soms met familieleden, maar ook met vrienden met vaak bekende songs uit het verleden in een andere muzikale verpakking.

Willie Nelson - Band of Brothers - back album

Dit album bevat echter bijna uitsluitend nieuwe songs, zoals de titelsong “Band of Brothers” en waarvan er naast deze nog acht andere van de veertien door hemzelf zijn geschreven en waarbij hij werd bijgestaan door producer Buddy Canon

De vijf andere liedjes zijn tussen 1994 en 2014 geschreven door bevriende collega’s als Billy Joe Shaver, Bill Anderson en Vince Gill.

Deze songs passen ze trouwens uitstekend bij Nelsons eigen liedjes.

Billie Shavers “Hard To Be An Outlaw” en Bill Anderson’s “The Songwriters” zijn Willie Nelson op het lijf geschreven.

Dat de inmiddels 81-jarige Willie Nelson samen met Buddy Canon nog steeds mooie songs kunnen schrijven blijkt ook nog maar weer eens uit de song “Guitar in the Corner”.

Willie Nelson hier in het programma “Country Music Round-Up” bij uw lokale omroep “Vrolek” met z’n nieuwe album “Band of Brothers” voor de liefhebbers van Willie ongetwijfeld een “must” en voor andere countrymuziekliefhebbers tevens een fraaie aanwinst.

U kunt als lezer ook nog even luisteren naar Willie Nelson met z’n herinneringen vertolkt in de song “Send Me a Picture”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Jesus Evil Band - Little UFO

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is nu tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma en alvast een voorproefje met twee deelnemers van het bijzondere bluegrass festival, dat op a.s. zaterdag en zondag, respectievelijk 28 en 29 juni, wordt gehouden op het Pijnackerplein te Rotterdam-Noord 

Als eerste nu de Jesus Evil Band met de song “Pretty Little UFO”, die staat op hun promotie-album “The Crappy Bootleg Recordings”.

Tijdens het EWOB-festival stond op de parkeerplaats bij hun camper de Rotterdamse groep de “Jesus Evil Band” met twee extra musici alvast een beetje in te spelen om later aan de ingang van het gebouw een optreden te verzorgen. Van hen kreeg ik hun promotie-album met de titel “The Crappy Bootleg Recordings”.

Als u eens kennis wilt maken met deze groep dan kan dat, want zij treden ook op tijdens het “Pijnackerplein Bluegrass festival op 28 en 29 juni a.s. in Rotterdam Noord.

U kunt hier ook nog even kennismaken met de Jesus Evil Highway tijdens een optreden in het “Ukelele Paradijs” aan de Paradijslaan te Rotterdam met de song “Pretty Little UFO”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Blue Grass Boogiemen - A Strange Sense of Peace

Vervolgens ook nog “A Strange Sense of Peace” door The Blue Grass Boogiemen” hier met een song, die staat op hun album “Delivering the Grass” vorig jaar uitgebracht door Excelsior ook op LP trouwens.

The Blue Grass Boogiemen werd tijdens het EWOB-Festival 2014 onderscheiden met de “Publieks Award”.

Beide groepen treden dus op tijdens het Pijnackerplein Bluegrass festival a.s. zaterdag en zondag in Rotterdam Noord.

Voor meer informatie over het uitgebreide programma even naar hun fraaie website!

Voor u als lezer ook nog even een promotie video-clip van de The Blue Grass Boogiemen voor de introductie van hun album “Delivering the Grass”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Miranda Lambert - Two Ring Shy

Dan gaan we nu naar de Billboard Top countrymuziek met hier Miranda Lambert hier met de song “Two Rings Shy”.

Deze song staat op het album “Platinum” van Miranda Lambert, dat 3 juni j.l. werd gepresenteerd door RCA Records Nashville en nu dus ook al een song van dit album te beluisteren via uw lokale omroep Vrolek in het Groene Hart van de Krimpenerwaard.

Maar inmiddels natuurlijk ook ruim verkrijgbaar in de muziekhandel en gedurende de eerste week tot 8 juni werden meer dan 180 duizend albums van haar verkocht.

Dus dat wordt gegarandeerd een nr 1 plek voor zowel het fraaie album alsook voor een aantal singles van dit album.

U kunt natuurlijk ook nog even luisteren naar Miranda Lambert hier met de song “Two Rings Shy”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Luke Bryan - Play It Again

Vervolgens “Play It Again” door Luke Bryan hier met een song, die staat op z’n”eveneens succesvolle album “Crash My Party”, dat vorig jaar augustus werd uitgebracht door Capitol Records.

Deze song staat op dit moment op de tweede plaats van de Billboard Top Countrysongs

Middels een fraaie “ slide-show” kunt u nog luisteren naar Luke Bryan hier met de song “Play It Again” .

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Working man's Poet - A Tribute to Merle Haggard

En dan is het nu ook al weer tijd voor onze uitsmijters Luke Bryan samen met Dierks Bentley met een eerbetoon aan Merle Haggard met de “Townes Van Zandt” song “Pancho and Lefty”.

Deze song staat op het album “Working Man’s Poet: A Tribute to Merle Haggard”.

Vanzelfsprekend ook voor de lezer extra voor het nieuwe “Tribute” album “Working Man’s Blues” met een korte introductie.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!!

Een schitterend countrymuziek album met 19 songs zeer bekendgemaakt door Merle Haggard maar nu uitgevoerd door hedendaagse countryartiesten zoals ook Randy Hauser, Thompson Square, Jason Aldean, Joe Nichols en kristy Lee Cook.

Het album werd op 1 april j.l. uitgebracht door Broken Bow Records.

Nog geen video-clip van Luke Bryan en Dierks Bentley met de song “Pancho and Lefty” dus als meer dan gelijkwaardige vervanging een versie van deze song door de oude meesters Merle Haggard en Willie Nelson en Toby Keith tijdens een “live” optreden.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”.

Maar u kunt hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Juni 24 ‘14 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op Juni 28 ‘14 12.00-13.00

Radio Vrolek- Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***   Titel muziek   ***   Titel Album   ***   Label

1. Country Gazette   ***             Hot Burrito Breakdown   *** intromusic   ***   BGO Records

2. Amy Gallatin & Stillwaters   ***   I Heard the Bluebirds Sing   ***   Everything I Wanted Love to Be   ***   Happy Appy Records

3. Amy Gallatin & Stillwaters   ***   Nothin’ to Do But Pray   ***   Everything I Wanted Love to Be   ***   Happy Appy Records

4. Amy Gallatin & Stillwaters   ***   A Pathway of Teardrops   ***   Everything I Wanted Love to Be   ***   Happy Appy Records

5. Nathan Stanley & The Clinch Mountain Boys   ***   Are You Missing Me   ***   The Legacy Continues   ***   Nathan Stanley Entertainment

6. Nathan Stanley & The Clinch Mountain Boys   ***   Meet Me By the Midnight   ***   The Legacy Continues   ***   Nathan Stanley Entertainment

7. Nathan Stanley & The Clinch Mountain Boys   ***   Ramblin Letters   ***   The Legacy Continues   ***   Nathan Stanley Entertainment

8. Willie Nelson   ***     Band of Brothers   ***   Band of Brothers   ***                Legacy Recordings

9. Willie Nelson   ***   Guitar in the Corner   ***   Band of Brothers   ***   Legacy Recordings

10. Willie Nelson   ***   Send Me a Picture   ***   Band of Brothers   ***   Legacy Recordings

11. Jesus Evil Highway   ***   Downers Grove + Pretty Little UFO   ***   The Crappy Bootleg Recordings   ***   Jesus Evil Highway

12. Blue Grass Boogiemen   ***   A Strange Sense of Peace   ***   Delivering the Grass   ***   Excelsior

13. Miranda Lambert   ***   Two Rings Shy   ***   Platinum   ***   RCA Nashville

14. Luke Bryan   ***   Play It Again   ***   Crash My Party   ***   Capitol Records Nashville

15. Luke Bryan & Dierks Bentley   ***   Pancho & Lefty   ***  Working Man’s Poet – A Tribute to Merle Haggard   ***   Broken Bow Records

Be There Next Week! Same Time, Same Frequency and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *