The Sparrow and the Hawk

The Sparrow and the Hawk

In dit programma gaan we nog even terug naar het zeer geslaagde “European World of Bluegrass” festival, dat de vorige week werd gehouden in en rondom het partycentrum ’t Trefpunt te Voorthuizen.

Zaterdag, 31 mei j.l. traden 13 groepen op, waaronder de Ierse band “Well Enough Alone”, uit Amerika “Mean Mary” en uit Tsjechie “The Noodles Band” op.

Vanavond bij “Country Music Round-Up” nog fraaie herinneringen aan deze musici.

Maar het is in dit programma niet alleen maar bluegrass wat de klok slaat, want uit Texas ook nog de groep “Cooder Graw”.

Vervolgens nog de agenda met

een overzicht van countrymuziek evenementen in de regio gevolgd door een nederlandse bijdrage aan het EWOB-festival met de “Audience Popularity Award 2014”  winnaar “Blue Grass Boogiemen” met een song van hun album “Delivering the Grass” en ook nog de “Jesus Evil Band” uit Rotterdam met twee songs van hun “Crappy Bootleg Recordings”.

Vervolgens gaan we naar Texas voor Bobby Flores , die als uitsmijter van dit programma optreedt met een song van zijn album “Fast Company”.

Well Enough Alone - High and Lonesome

We begonnen het programma met de Ierse groep “Well Enough Alone” met twee songs van hun debuutalbum  n.l. “High and Lonesome” en “High On the Mountain”, dat in 2011 in eigen beheer werd uitgebracht.

“Well Enough Alone” is een bluegrass band uit Dublin city. Zij spelen een mix van traditionele bluegrasssongs, snelle instrumentals en hedendaagse songs met ook nog een aantal eigen songs geschreven door zanger en gitaarspeler Hugh Taggart.

Luke Coffey met uitstekende banjospel en tenorzang met Niall Hughes op viool en tevens gitaarspeler met baritonzang, die ook bekend staat als een van de beste Ierse bluegrassspelers.

Vervolgens de frontman Martin McWhorter van oorsprong uit Chicago op de mandoline met traditionele speelwijze.

Well Enough Alone - High on the Mountain

De groep kreeg landelijke bekendheid toen hun debuutalbum ook via de Ierse omroep RTE was te beluisteren en nu ook in Nederland tijdens de laatste dag van het EWOB-festival in Voorthuizen, waar “Well Enough Alone” veel enthousiaste aanwezigen op een meer dan prima wijze vermaakten.

Voor u als lezer van dit bericht nog de mogelijkheid om eens te kijken en te luisteren naar de Ierse groep “Well Enough Alone” in traditionele bluegrass stijlrond 1 microfoon  hier met de “Stanley Brothers” song “A Beautiful Life”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Mean Mary - Wherefore Art Thou, Jane?

Tal van groepen die dag ondermeer uit Tsjechie, Duitsland, Noorwegen, Engeland, Zweden en uit de Verenigde Staten stonden borg voor zeer gevarieerde optredens met o.a. ook uit  “Mean Mary”.

In dit programma van haar de song “Wherefore Art Thou, Jane” en de “instrumental”“The Sparrow and the Hawk”.

Deze twee tracks staan op het album “The Year of the Sparrow”, dat vorig jaar werd uitgebracht door Woodrock Records.

Het album met 10 tracks, die allemaal zijn geschreven en gecomponeerd door Mary soms met de hulp van haar moeder Jean en waarbij instrumentaliste Mary op banjo, gitaar, viool en percussie met lead-zang wordt geholpen door haar broer Frank op de 12-snarige gitaar, bas en eveneens met zang.

“Mean Mary” de artiestennaam van Mary James van oorsprong uit Alabama, maar die met haar familie flink rondgezworven en kwamen o.a. terecht in Los Angeles, waarna Frank en Mary een aantal jaren optraden in tal van TV-shows en films in Hollywood.

Niet alleen dus muziek maken, maar ook betrokken bij TV en zij heeft daarnaast inmiddels ook een aantal boeken geschreven, waaronder ook het boek met de titel “Where Art Thou, Jane?”.

Tijd om eens kennis te maken met “Mean Mary” hier met de song “Iron Horse”, die als 2e track staat op haar fraaie album “Year of the Sparrow”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

The Noodles album

Op zaterdag 31 mei traden zo’n 13 groepen op, waaronder vijf Tjechische groepen met als eerste “The Noodles Band” en van deze groep een tweetal songs met om te beginnen “Tanecnice” of wel de “De eenzame danser”.

Vervolgens ook nog “Aljaška” door The Noodles Band en die titel spreekt wel een beetje voor zichzelf “Alaska”.

The Noodles on stage

The Noodles Band een vijf– persoons groep met uitstekende spelers, waaronder een sublieme 15-jarige dobrospeler met hier Bronislav Olah op mandoline en met lead-zang in de song “Tanecnice”  en nog de vrouwelijke basspeler Jitka Maslova met lead-zang bij de song “Aljaška”.

In dit programma heb ik gekozen voor een tweetal songs in de Tsjechische taal om te laten horen, dat de bluegrassmuziek internationaal leeft.

“The Noodles Band” hier tijdens een “live’ optreden in het Eurocentrum te Praag op 29 april 2014 met de song “Tanečnice”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Cooder Graw - This Hurt

Dan iets heel anders en daarvoor gaan we naar Texas en Cooder Graw hier met de song “Ain’t Living Long Like This” gevolg door “This Hurt” en  “Any Old Girl”.

De twee laatste songs van Cooder Graw staan op hun album “Shifting Gears”, dat in 2001 werd uitgebracht door “Three to One Records”.

U kunt ook nog even luisteren naar “Any Old Girl” door Cooder Graw, zoals aanwezig op het album “Shiftin Gears”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Bij “This Hurt” wordt de band bijgestaan door de Texaanse sing/songwriter Pat Green.

Cooder Graw bestond in 2001 uit Joe Ammons op drums met zang, Paul Baker op basgitaar, frontman Matt Martindale op acoustic gitaar en leadzang, Kelly Turner op lead gitaar, Jim Whisenhunt op pedal steel gitaar, Joe Ammons op de drums met als gastspelers Nick Worley op viool en mandoline.

Cooder Graw - Ain't Livin' Long Like This

U hoorde Cooder Graw, waarvan de naam een Texaanse verbastering is van “Coup de Grace”, ook nog met Rodney Crowell song “Ain’t Livin’ Long Like This”.

Deze song staat echter op het verzamelalbum “Texas Outlaws” in 2003 uitgebracht door Compadre Records.

Speciaal voor de lezer aangemaakt een  Cooder Graw slide-show videoclip aangemaakt met de song “Ain’t Livin’ Long Like This”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

EWOB 2014 - Optreden in hal 't Trefpunt te Voorthuizen

Na de agenda me een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is nu tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma “Countrymusic Round-Up” en daarvoor gaan we nog even terug naar het EWOB festival in Voorthuizen.

Naast de 13 groepen, die optraden in de grote zaal van ontmoetingscentrum ‘t Treftpunt in Voorthuizen, waren er ook nog groepen en personen, die her en der optraden rond en in het partycentrum ‘t Treftpunt.

Jesus Evil Highway - Downers Grove

Als eerste nu bij “Country Music Round-Up” de Jesus Evil Highway met de song “Downers Grove” en “Pretty Little UFO”.

Deze songs staan op hun promotie-album met de titel “The Crappy Bootleg Recordings”.

U kunt hier ook nog even kennismaken met de Jesus Evil Highway tijdens een optreden in het “Ukelele Paradijs” aan de Paradijslaan te Rotterdam met de song “Pretty Little UFO”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Jesus Evil Highway - In the Pines

Op de parkeerplaats bij hun camper stond ook de Rotterdamse groep de “Jesus Evil Band” met twee gast musici, een zanger/gitarist evenals een basspeler/zanger,  alvast een beetje in te spelen om later bij de ingang van het gebouw een erg leuk optreden te verzorgen.

Als u eens kennis wilt maken met deze groep dan kan dat, want zij treden ook op tijdens het 4e “Pijnackerplein Bluegrass festival op 28 en 29 juni a.s. in Rotterdam Noord.

Benieuwd wat daar allemaal gaat gebeuren?

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Blue Grass Boogiemen - A Strange Sense of Peace

Vervolgens in dit programma “A Strange Sense of Peace” door The Blue Grass Boogiemen” hier met een song, die staat op hun album “Deliveing the Grass” vorig jaar uitgebracht door Excelsior ook op LP trouwens.

Voor u als lezer ook nog even een promotie video-clip van de The Blue Grass Boogiemen voor de introductie van hun album “Delivering the Grass”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Deze bekende groep uit Utrecht werd tijdens het EWOB festival onderscheiden met de “Audience Popularity Award 2014” en dat betekent gewoon, dat deze groep door het aanwezige publiek tot beste bluegrass groep werd gekozen, terwijl de Zweedse groep “Dunderdead”, die ook op zaterdag een zeer goed optreden verzorgde door de technische jury werd uitgeroepen tot “Europese Bluegrass groep van het Jaar 2014”.

Aan de Groningse groep “Stroatklinkers” werd de prestieuze “Liz Meyer – European Innovation of Bluegrass Music Award 2014” toegekend.

Natuurlijk kunt u ook nog even luisteren naar hun song “A Strange Sense of Peace”, die is geschreven door Arnold Lasseur en vergeet natuurlijk niet dat u ze nog kunt aantreffen bij he 4e Pijnackerplein Bluegrass Festival op 28 en 29 juni a.s.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Bobby Flores - In the Corner of My Mind

En dan is het nu ook al weer tijd voor onze Texaanse uitsmijter Bobby Flores, violist, gitarist, zanger, producer etc., hier met de song “In the Corner of My Mind”, waarbij hij vokaal wordt bijgestaan door Laura Cash.

De song staat op z’n album “Fast Company” in 2011 uitgebracht door Yellow Rose Records.

Tot slot kunt u nog even luisteren naar onze uitsmijter Bobbie Flores hier met de song “In the Corner of My Mind”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

On Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”.

Maar u kunt hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst” Country Music Round-up ” 

Datum: Juni 1 ‘14 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op Juni 7 ‘14 12.00-13.00

Radio Vrolek- Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***   Titel muziek   ***   Titel Album   ***   Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   ***   intromusic   ***   BGO Records

2. Well Enough Alone   ***   High and Lonesome   ***   Well Enough Alone   ***   Well Enough Alone

3. Well Enough Alone   ***   High on the Mountain   ***   Well Enough Alone   ***   Well Enough Alone

4. Mean Mary   ***   Wherefore Art Thou, Jane   ***   The Sparrow and the Hawk   ***   Woodrock Records

5. Mean Mary   ***   The Sparrow and the Hawk   ***   The Sparrow and the Hawk   ***   Woodrock Records

6. Nudličky ( The Noodles Band)   ***   Tanečnice   ***   Dokud nepoznáš Nashville   ***   Nudličky

7. Nudličky ( The Noodles Band)   ***   Aljaška   ***   Dokud nepoznáš Nashville   ***   Nudličky

8. Cooder Graw   ***   Ain’t Livin’ Long Like This   ***   Texas Outlaws   ***   Compadre Music

9. Cooder Graw   ***   This Hurt   ***   Shifting Gears   ***   Three to One Records

10. Cooder Graw ft. Pat Green  ***   Any Old Girl   ***   Shifting Gears   ***   Three to One Records

11. Jesus Evil Highway   ***   Downers Grove + Pretty Little UFO   ***   The Crappy Bootleg Recordings   ***   Jesus Evil Highway

12. Blue Grass Boogieman   ***   A Strange Sense of Peace   ***   Delivering the Grass   ***   Excelsior

13. Bobby Flores   ***   In the Corner of My Mind   ***   Fast Company   ***   Yellow Rose Records

Be There Next Week! Same Time, same Frequency and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *