Knee Deep In The Wakarusa River

Chuck Mead - Knee Deep in the Wakarusa River

In dit programma bijzondere aandacht voor het nieuwe en 3e solo-album “Free State Serenade” van Chuck Mead, de frontman van de vroegere countrygroep BR5-49.

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrass deze keer door “Mountain Heart” tijdens een “live” optreden in “The Ark” te Ann Arbor in de staat Michigan op 26 maart 2007.

Vervolgens in dit programma fraaie countrymuziek uit Canada door Del Barber met twee songs van zijn nieuwe album “Prairieography”.

Natuurlijk ook nog de agenda met

een overzicht van countrymuziek evenementen in de regio en dan is het ook al weer tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma met deze keer nog eens uit Gouda “Change of Key” in verband met hun theaterprogramma “Country on the Porch” a.s. zondagmiddag, 18 mei in Haastrecht. In het programma “Countrymusic Round-Up” mogen “The Common Linnets” ook niet ontbreken met een fraaie song van hun album met hun eigen naam als titel.

Vervolgens gaan we voor een aantal top countrysongs naar de Amerikaanse Country Billboard met  Brad Paisley, Miranda Lambert en tenslotte met Keith Urban als uitsmijter van dit programma met de song “Cop Car” van z’n album “Fuse”.

Mountain Heart - While the Getting's Good

Het programma “Country Music Round-Up werd begonnen door de bluegrassgroep “Mountain Heart” met de start van een concert in maart 2007 in “The Ark” in Ann Arbor in de staat Michigan.

Zij begonnen hun optreden trouwens met de songs “The Road That never Ends” gevolgd door “God and Everybody” en “While the Getting’s Good”

Deze songs staan op hun album “The Road That Never Ends” The Live Album” in oktober 2007 uitgebracht door Rural Rhythm Records.

Het optreden van “Mountain Heart” begon met de kracht van een orkaan met niet alleen de titelsong “The Road That Never Ends”, maar daarna nog gevolgd door “I’m Just Here to Ride the Train”  en “While the Getting’s Good”.

Mountain Heart bestond toen uit gitarist en violist Jimmy VanCleve, Clay Jones op gitaar, Adam Steffey op mandoline,, Johhny Dowdle op de bas en tenslotte Barry Abernathy op de banjo met Joshua Shilling op de piano met lead-zang .

De groep werd opgericht in 1998, dus eigenlijk nog een tamelijk jonge groep, maar ieder lid nam al een heleboel ervaring mee, terwijl sommigen zelfs al in het bezit zijn van een Award.

Barry Abernathy werd in 1997 uitgeroepen tot beste banjospeler door de Society of the Preservation of Bluegrass Music in America (SPBMA), VanCleve en Abernathy hadden hun ervaring opgebouwd in de groep van Doyle Lawson & Quicksilver, terwijl Dowdle bij andere groepen hadden gespeeld.

In 1999 werd de groep Mountain Heart tijdens het World of Bluegrass Festival uitgeroepen tot de “meestbelovende nieuwe groep”.

Jimmy VanCleve heeft trouwens op 15 april j.l. na 16 jaar “Mountain Heart” zijn vertrek aangekondigd. Hij gaat verder op de solo-tour, maar zal het seizoen 2014 nog wel voor zijn oude groep beschikbaar blijven

Tussen 2000 en 2006 brachten zij 4 albums, vervolgens in 2007 dit “live” album “The Road That Never Ends” en in 2011 in eigen beheer he album “That Just Happened”.

Tijd voor de eerste video-clip hier met “Mountain Heart” Mountain hier met de song  “While The Getting’s Good” tijdens een “live” optreden in de “Grand Ole Opry”  op 6 oktober 2007.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Del Barber - The Sparrow and the Crow

Dan nu naar de canadese prairies voor Del Barber hier met de song “Living with a Long way to Go” gevolgd door “The Sparrow and the Crow”.

 Deze songs staan op z’n album “Prairieography”, dat op 15 april j.l. werd uitgebracht door True North Records.

Niet alleen uit de titel van het album “Prairieography” maar ook de inhoud van de songs kun je  opmaken, dat Del Barber zich niet alleen thuis voelt in het Canadse landschap van de vruchtbare Red River vallei in de provincie Manitoba, maar ook zijn liefde voor de prairie’s in het verre westen van Saskatchewan en Alberta en veel opheeft met de mensen, die er wonen en hun verhalen.

De songs werden allemaal geschreven door Del en vervolgens met veel zorg opgenomen in  de “Empire Recording” in Winnipeg, waarbij het album werd geproduceerd door Del en zijn vertrouwde pedalsteel speler Bill Western.

De opvolger van z’n “Love Songs for the Last Twenty” en “Headwaters”, waarvoor Del Barber een Awards ontving, is een mooi muzikaal reisverhaal van zwervende troubadour.

Mooie countrymuziek op dit album, dat ik hierbij dan ook van harte wil aanbevelen met Buffy Andrews op viool, Del Barber natuurlijk op gitaar met leadzang, Julian Bradford op de staande bas en basgitaar,  Luke Enns en Grant Siemens op electrische gitaar, Jordan Jackiew op Hammondorgel, Nadine Klowak met achtergrondzang, Ken Pinchin op accordion en piano, Ariel Posen op electrische en slide gitaar evenals mandoline, Mitchell Schimnowski op akoestische gitaar, Ryan Voth op drums en dan tenslotte  “last nut not least” William J. Western op pedal-steel gitaar.

Vanuit het “St Norbert Art Centre” in Winnipeg MB een “live’ optreden voor u van Del Barber en z’n band met de song “Living With A Long Way To Go”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Chuck Mead - Ain't Nothin' Like the Love of a Woman

Dan gaan we nu naar het wat steviger werk met de vroeger frontman van de countrygroep BR5-49, Chuck Mead  hier samen met z’n Grassy Knoll Boys met de songs “Ain’t Nothin’ Like the Love of a Woman”, “Knee Deep in the wakarusa River” en ““Reno Country Girl”.

Deze songs staan op z’n nieuwe album “Free State Serenade”, dat op 31 maart j.l. werd uitgebracht door Plowboy Records.

Het is inmiddels het 3e solo album van de  frontman van de niet meer bestaande countrygroep“BR5-49”, Chuck Mead.

Tijd om eens kennis te maken met Chuck Mead hier tijdens een opname in de studio met de song “Knee Deep in the Wakarusa River”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

BR5-49 (een telefoonnummer van een dealer in oude auto’s in de voor-oorlogse Hee-Haw show), die in 1993 werd opgericht, bestond uit een vijfmans-formatie en werd bekend vanwege hun jaren ‘50 countrymuziek en kleding-stijl, ging na trouwens  na het uitbrengen van hun 6de album, “Dog Days”, in 2006 uit elkaar.

Mead ging vervolgens op de solotoer, naast z’n functie als staf-schrijver bij een van Nashville’s belangrijkste liedjes-uitgevers en het samenstellen van z’n nieuwe groep “The Hillbilly All-Stars” met vroegere leden van de countrygroep “” The Mavericks”.

Chuck Mead & The Grassy Knoll Boys

In 2009 bracht Mead z’n eerste album uit met de Grassy Knoll Boys en vervolgens “Back at the Quonset Hut”, met een verzameling country klassiekers, die hij opnam met de oorspronkelijke BR5-49 producer Mike Janas.

Chuck hier met z’n eerste verzameling nieuw materiaal sedert z’n album “Journeyman’s Wager”, dat eind 2009 werd uitgebracht.

In dit album “Free State Serenade” volgens vermelding op de achterzijde van het album met 10 songs, maar in werkeljkheid uitgerust met 12 smaakvolle songs, die varieren tussen ouwe getrouwe country tot stevige “rock en roll”, waarbij het natuurlijk weer gaat over ware liefde en mooie tijden tot moordenaars op de vlucht, bandieten uit de Burgeroorlog en UFO’s op de snelweg.

“Free State Serenade” , een fraai album, waarbij Chuck ook nog wordt bij gestaan door z’n vroegere BR5-49 collega, Don Herron, op viool en banjo.

Als een extraatje nog een “live” optreden van Chuck Mead & His Grassy Knoll Boys hier met de song “The Light Of Day” in de “Artist Co-Op” in Nashville, Tennessee. Ook deze song staat op z’n album “Free State Serenade”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Change of Key - One of Those Places

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma “Countrymusic Round-Up” met alvast even een voorproefje op het optreden van de bekende Goudse countrygroep “Change of Key”, Sandra Mooij en vrienden a.s. zondagmiddag, 18 mei in theater cafe “Concordia” in Haastrecht,  hier met de song “One of Those Places”.

 “Change of Key” hier met de song “One of Those Places”, die staat op de 2e CD van hun succesvolle en onderscheiden dubbelalbum “When Music Calls My Name”. A.s. zondagmiddag hun theaterprogramma “Countrymusic on the Porch” in “Concordia Haastrecht. Zorg, dat je er bij bent!

Nog even terug in de tijd met een live-optreden van Change of Key hier met hun “Western Swing” song “One of Those Places”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

The Common Linnets - Still Loving After You

Vervolgens “Still Loving After You” door The Common Linnets of wel “De gewone grasvinken” Ilse de Lange en Waylon.

Deze song staat op hun album met hun eigen naam als titel “The Common Linnets” .

Ilse en Waylon kregen inmiddels op maandagavond j.l., 12 mei, een gouden plaat uit handen van presentator Humberto Tan in een speciale thema-uitzending van “RTL Late Night”, dat geheel was gewijd aan de twee artiesten.

De platenmaatschappij Universal liet maandagochtend al weten, dat de schijfjes niet zijn aan te slepen. De voorraad is op, dus het label kan op dit moment geen nieuwe cd’s leveren aan platenwinkels met lege schappen.

Er wordt „met man en macht” gewerkt om nieuwe exemplaren te drukken. De verwachting is dat de plaat binnenkort ook de platina status behaalt.

Het album staat sinds vrijdag bovenaan de lijst van populairste cd’s in de Nederlandse iTunes-store. De hit Calm After The Storm, waarmee The Common Linnets tweede werden op het Eurovisiesongfestival, behaalde in liefst 14 landen de hoogste positie in de iTunes Top 100.

Ise de Lange en Waylon hier met een fragment van hun song “Still Loving After You” tijdens de TV-show “DWDD”, toen zij nog moesten beslissen met welke song van hun album zij zouden willen gaan deelnemen aan het Eurosong festival.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar de hedendaagse countrymuziek uit Nashville met als 1ste Brad Paisley met de song “River Bank” uitgebracht door Arista Nashville op dit moment als single uitgebracht.

Deze song zal ook staan op z’n nieuwe album, dat binnenkort zal worden uitgebracht

Waarschijnlijk alvast bedoeld voor mooie & zomerse vakantiedagen aan de oever van een rivier met Brad Paisley en natuurlijk een goeie binnenkomer bij z’n komende zomertour.

Brad Paisley hier dus met z’n zonnig uitstapje middels een trailer met een eenvoudig bootje met aanhangmotor en heel veel plezier! Ook iets voor de lezer?

Gewoon even doorschakalen/Just Use the Link!

Miranda Lambert - Automatic

Vervolgens “Automatic” door Miranda Lambert hier met haar single, die in februari j.l. werd uitgebracht en die zal staan op haar nieuwe en 6de studio album “Platinum”, dat over niet al te lange tijd zal worden uitgebracht door Sony Nashville.

De canadese countryzangeres Carolyn Dawn Johnson verzorgt de achtergrondzang.

Wellicht kent u deze versie al van een vorig bericht, maar een herhaling van de song “Automatic” door Miranda Lambert in dit bericht is op z’n plaats. Ook deze song staat hoog genoteerd in de “Hot Country Songs” Billboard.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Keith Urban - Cop Car

Dan nu naar onze uitsmijter Keith Urban hier met de song “Cop Car”, die staat op z’n album “Fuse”, dat in 2013 werd uitgebracht door Capitol Nashville.

Op dit fraaie album trouwens ook nog het zeer succesvolle duet song “We Were Us” van Keith met Miranda Lambert.

De song “Cop Car” staat op dit moment op de 8ste plaats van de Hot Country Songs Bill Board.

Tot slot de laatste video-clip van dit bericht met onze uitsmijter Keith urban hier met de song “Cop Car”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”.

Maar u kunt hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst” Country Music Round-up ” 

Datum: mei 13 ‘14 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op mei 17 ‘14 12.00-13.00

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Radio Vrolek- Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek

Via het internet : http://vrolek.nl/DBM-radioplayer/html/Players_Vrolek/Radio.html

Nr*        Artiest/groep ***          Titel muziek ***              Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   ***   intromusic   ***   BGO Records

2. Mountain Heart   ***   The Road That never Ends   ***   The Road That Never Ends   ***   Rural Rhythm Records

3. Mountain Heart   ***   God and Everybody   ***   The Road That Never Ends   ***   Rural Rhythm Records

4. Mountain Heart   ***   While the Getting’s Good   ***   The Road That Never Ends   ***   Rural Rhythm Records

5. Del Barber   ***   Living with a Long Way to Go   ***  Prairieography   ***   True North Reecords

6. Del Barber   ***   The Sparrow and the Crow   ***  Prairieography   ***    True North Reecords

7. Chuck Mead   ***   Ain’t Nothin’ Like the Love of a Woman   ***   Free State Serenade   ***   Plowboy Records

8. Chuck Mead   ***   Knee Deep in the Wakarusa River   ***   Free State Serenade   ***   Plowboy Records

9. Chuck Mead   ***   Reno Country Girl   ***   Free State Serenade   ***   Plowboy Records

10. Change of Key   ***   One of Those Places   ***   When Music Calls My Name CD2   ***   Change of Key

11. The Common Linnets   ***  Still Loving After You   ***   The Common Linnets   ***   Firefly/Universal Music

12. Brad Paisley   ***   River Bank   ***    single River Bank   ***   Arista Nashville

13. Miranda Lambert   ***   Automatic   *** Platinum   ***    Sony Nashville/RCA

14. Keith Urban   ***   Cop Car   ***   Fuse   ***   Capitol Nashville

Be There Next Week! Same Time, Same Frequency & via the Internet

One thought on “Knee Deep In The Wakarusa River

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *