I Forgot to Remember to Forget

Chris Isaak - Beyond the Sun

In dit programma weer eens aandacht voor de “rockabilly” muziek uit Memphis TN nu door Chris Isaak met een drietal songs van zijn album “Beyond the Sun”.

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrass deze keer door The Spinney Brothers uit Nova Scotia Canada. Vervolgens in dit programma ook nog fraaie herinneringen aan “The Voice of Country” Vern Gosdin.

Natuurlijk ook nog de agenda met

een overzicht van countrymuziek evenementen in de regio en dan is het ook al weer tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma met deze keer uit Limburg de  “Terry White Band” met een song van hun album “Feel Right” en uit Drente Jannet Bodewes met de titelsong van haar album “Hank & Patsy’s Ghost”.

Vervolgens gaan we naar Oxfordshire Engeland voor Ags Connolly met een song van zijn debuutalbum “How About Now” dan naar Texas voor Mary Sarah hier nog samen met Ray Price met de bekende song “Heartaches by the Number” en treden de “Lennerockers” uit Duitsland op als uitsmijter van dit programma met een snog van hun nieuwe album “Rustin’ and Rollin’”.

The Spinney Brothers - How Many Times

Het programma “Country Music Round-Up” werd begonnen door “The Spinney Brothers” met de songs “We’ll Meet Again” , “How Many Times” en “When Golden Leaves Begin to Fall”.

Deze songs staan op hun album “When Golden Leaves Begin to Fall”, dat in 2009  in eigen beheer werd uitgebracht. 

Een paar weken geleden heb ik in dit programma een aantal songs van hun nieuwe album “No Borders” laten horen en dat was zeker een heel goede reden om nog eens een aantal albums uit hun verleden onder uw aandacht te brengen.

“The Spinney Brothers” komen uit Wolfville in de Annapolis vallei in de Canadese provincie Nova Scotia met Allan Spinney op gitaar en lead-zang en Rick op de banjo met achtergrond-zang.

Zij traden voor het eerst op in 1992 met hun groep en trokken onmiddellijk de aandacht door hun schitterende samenzang en duidelijk herkenbare geluid.

Sedert die tijd hebben zij 8 albums in eigen beheer uitgebracht en zijn inmiddels beloond met een aantal “Eastern Canadian Bluegrass Awards” en ook reeds drie keer gekozen tot “Vocal Group of the Year”.

The Spinney Brothers” zijn inmddels ook toegetreden tot de “Nova Scotia Music Hall of Fame” en zij worden op dit album begeleid door Gary Dalrymple op mandoline, Darryl Hebb op de bas.

The Spinney Brothers - Memories

De groep heeft  in geheel Canada opgetreden en van het zuidwesten van de VS Californie tot het Noordoosten in Maine in de VS, waardoor je toch wel mag spreken van “Canada’s International Bluegrass Band”.

Vanuit de studio van het radiostation WAMU in de Washington University een ‘live” optreden van The Spinney Brothers hier met de titelsong van hun album “Memories” uitgebracht in 2012.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vern Gosdin - Dream of Me

Dan is het nu tijd voor “The Voice of Country” Vern Gosdin voor een tweetal fraaie songs met om te beginnen “Dream of Me” gevolgd door “Chiseled in Stone”.

 Zowel de titelsong van z’n album “Chiseled in Stone” of te wel “In steen gebeiteld” in 1988 uitgebracht door Columbia Records en trouwens in 2008 nog eens opnieuw door Sony/BMG als

“Dream of Me” zijn door Vern Gosdin met overtuiging en met veel gevoel gezongen, waarschijnlijk ook door het feit, dat z’n huwelijk in die periode op de klippen liep ging en hij ging scheiden.

Deze songs staan ook op het mooie verzamelalbum “40 Years of the Voice” in 2008 uitgebracht door VGM/Tangent Nashville.

Vern Gosdin - Chiseled in Stone

Als u een fraaie verzameling van Vern Gosdin in uw bezit wil krijgen, dan kan ik u dit laatst vermelde album, bestaande uit vier CD’s met in totaal zo’n honderd songs van Vern Gosdin, van harte aanbevelen.

Vern Gosdin, geboren op 5 augustus 1934 in Woodland Alabama, die samen met z’n broer Rex, een muzikale carriere begon in de bgin jaren ‘60 in Long Beach California met hun deelname aan “The Golden State Boys”, waarvan de naam later werd gewijzigd in “The Hillmen”.

Nog even vermeldt, dat de song “Chiseled in Stone” in 1989 werd door de Country Music Association werd uitgeroepen tot “Song of the Year”.

Op 29 april 2009 overleed Vern Gosdin op 73-jarige leeftijd, nadat hij daarvoor al jaren met ernstige hartproblemen kampte

In het programma “Country Music Round-Up” zijn we hem zeker niet vergeten en hebben we nog heel veel schitterende albums van Vern Gosdin “The Voice of Country”, waar u als luisteraar natuurlijk ook ongetwijfeld van zult genieten!

Natuurlijk kunt u ook nog weer eens luisteren naar die schitterende ballade “Chiseled in Stone” door “The Voice of Country” Vern Gosdin middels een fraaie “slide-show”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Chris Isaak - Live it Up

Dan nu naar een heel andere hoek van de countrymuziek namelijk naar de “rockabilly” met Chris Isaak met herinneringen aan de “Sun-jaren” hier met de songs “Live It Up”, She’s Not You” en “I Forgot to Remember to Forget”.

Deze songs staan op z’n album “Beyond the Sun”, dat in 2011 werd uitgebracht door Vanguard Records.

Vanuit de studio van Fordham University Public Radiostation in New York City een optreden van Chris Isaak hier met de song “I Forgot to remember to Forget”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Sommige albums zijn zo vanzelfsprekend, dat het een wonder is, dat ze nog niet eerder bestonden en zo gaat het ook met het album “Beyond the Sun” van Chris Isaak.

Het gaat hier dus over een eerbteoon aan de mix van “klassieke rock en roll” en “countrymuziek” , die in de jaren ‘50 werd uitgebracht door het beroemde label “Sun Records” , het platenlabel van Sam Phillips, de ontdekker van Elvis Presley. 

Sun Records - Heart of the Rock & Roll

Het label had als thuisbasis Memphis TN en werd gestart op 27 maart 1952. Sedert Isaak’s  eerste album “Silvertone” in 1985 wordt veel eer betoond aan de de grote artiesten, zoals Roy Orbison, Johnny Cash, Jerry Lee Lewis en Elvis Presley.

Op dit album dan ook een aantal songs, die zeer bekend zijn van de uitvoering in dit geval door Elvis Presley zoals “”She’s Not You” en “I Forgot to Remember to Forget”.

De naam van z’n album “Beyond the Sun” doet zeker eer aan de inhoud, want er staan ook songs van hemzelf op evenals trouwens bijvoorbeeld “Can’t Help Falling in Love with You”, dat door Elvis Presley na z’n periode bij Sun werd uitgebracht.

Chris Isaak , geboren in Stockton, Californië op 26 juni 1956,  is een Amerikaans zanger, muzikant, songwriter en tevens acteur.

Zijn muziek kan omschreven worden als een mengeling van country, blues, rock and roll, pop en surf rock.

Chris Isaak richtte in 1981 de band Silvertone op en zij begeleiden Isaak nog steeds als begeleidingsband met Rowland Salley op bas, James Calvin Wilsey op gitaar en Kenney Dale Johnson op drums.

Wereldwijd succes kwam er, nadat regisseur David Lynch in 1991 de single “Wicked Game” gebruikte in de film “Wild at Heart”.

 In 2001 begon Isaak met zijn eigen televisieshow “The Chris Isaak Show”. In deze komische show speelden Chris Isaak en zijn band fictieve gebeurtenissen achter de schermen van hun wereld na.

De show was in Nederland in 2002 kortstondig te zien op Veronica.

Vanuit de eerder genoemde studio ook nog Chris Isaak hier met z’n versie van de song “That Lucky Old Song”.

Tijdens de “Sun” jaren o.a. bekend door de versie van Jerry Lee Lewis, maar later ook nog door o.a. Johnny Cash, Willie Nelson en Kenny Chesney.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma “Countrymusic Round-Up” en daarvoor maak ik net als de afgelopen weken gebruik van het fraaie country dubbelalbum met de titel “Dutch Country Music 2014” met als eerste de “Terry White Band” hier met de song “Masquarade of a Fool”.

Deze song staat op hun debuut album “Feel Right”, dat op 16 juni 2012 werd gepresenteerd in de “Witte Hoeve” te Venray.

De “Terry White Band” hier met de song “Masquerade of a Fool” tijdens een “live” optreden op 18 mei 2013 in partycentrum “Flamingo” in Hoogvliet.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Jannet Bodewes - Hank and Patsy's Ghost

Vervolgens “Hank & Patsy’s Ghost” door Jannet Bodewes hier met de titelsong van haar album, dat vorig jaar werd uitgebracht door Westwood International Records Nashville TN en dat eigendom is van de bekende promotor van countrymuziek Lonnie Ratliff.

Jannet Bodewes zowel solo als samen met haar begeleidingsgroep “Countryline” zeer actief en treedt niet alleen in Nederland, maar vooral ook in Duitsland veelvuldig op.

Deze song en ook die van de Terry White Band staan eveneens op dat fraaie dubbelalbum uitgebracht door de DCMA en bestaande uit twee CD’s met in totaal zo’n 34 artiesten en/of groepen, die zich op het brede gebied van de nederlandse countrymuziek bewegen.

Jannet Bodewes hier met Country Line met de song “Hank and Patsy’s Ghost” tijdens een “live’ optreden op camping “Klein Finland” te Wagenborgen (in de buurt van Delfzijl).

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Ags Connolly - When Country Was Proud

Dan nu naar Oxforshire Engeland voor Ags Connolly hier met de song “When Country Was Proud”.

Deze song is de eerste track van zijn debuut album “How About Now” met fraaie “honky tonk” uitgebracht door Drumfire Records.

De foto op de voorzijde van z’n album ademt ook een en al z’n voorliefde voor deze muziek, want hij zit aan de bar in een cafe met aan de wand z’n helden als Willie Nelson, Waylon Jennings, David Allan Coe en Paycheck. Ik zag ook nog Hank Snow maar dat is weer een ander verhaal.

Ags Connolly heeft trouwens zelf de elf songs op dit bijzondere album zelf geschreven.

Voor u ook nog de gelegenheid om eens kennis te maken met Ags Connolly hier met een solo-optreden in de Drumfire studio met de song “Get Out of My Mind”, die ook staat op z’n album “How About Now”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Mary Sarah ft. Ray Price - Heartaches by the Number

Vervolgens “Heartaches by the Number” door Mary Sarah & Friends hier met een song, die staat op haar album “Bridges” in Europa uitgebracht door AGR Television Records, een Duits Independent label.

Mary Sarah komt trouwens uit Texas en daar is ook dit fraaie duet album geproduceerd met medewerking van tal van grote counstrysterren, zoals hier nog Ray Price, die op 16 december vorig jaar overleed op 86-jarige leeftijd.

Maar ook andere namen zols Dolly Parton, Willie Nelson, Merle Haggard en Tanya Tucker geven deze jonge countryzangeres uit Houston Texas een steuntje in de rug.

Even naar een optreden van Mary Sarah met haar versie van de Ray Price klassieker “Heartaches by the Number” tijdens een met lokale “The River Pointe Opry Band”.

Gewoon een doorschakelen/Just use the Link!

The Lennerockers - Try Hard, Dig Deep, Break Through

Dan nu snel door naar onze uitsmijters The Lennerockers uit Duitsland hier met hun song “Try Hard Dig deep Break Through”, die staat op hun nieuwe album “Rustin’ and Rollin’ zeer recent uitgebracht door het Independent label AGR television Records.

“Try Hard, Dig Deep, Break Through” is de eerste single van hun 30-jarige jubileumalbum van “The Lennerockers”, “Rustin’ and Rollin'”.

Tot slot van dit bericht kunt u nog even kijken en luisteren naar The Lennerockers hier met hun eerste single  van het album “Rustin’ and Rollin’”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”.

Maar u kunt hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst” Country Music Round-up ” 

Datum: mei 6 ‘14 19.00 – 20.00 uur Heruitzending mei 10 ‘14 12.00-13.00

Radio Vrolek- Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***   Titel muziek ***   Titel Album   ***               Label

1. Country Gazette   ***             Hot Burrito Breakdown   *** intromusic   ***   BGO Records

2. The Spinney Brothers   ***   We’ll Meet Again   ***   When Golden Leaves Begin to Fall Again   ***   Spinney Bros.

3. The Spinney Brothers   ***   How Many Times   ***   When Golden Leaves Begin to Fall Again   ***   Spinney Bros.

4. The Spinney Brothers   ***   When Golden Leaves Begin to Fall Again   ***   When Golden Leaves Begin to Fall Again   ***   Spinney Bros.

5. Vern Gosdin   ***   Dream of Me   ***   40 Years of the Voice   ***   VGM

6. Vern Gosdin   ***   Chiseled in Stone   ***   40 Years of the Voice   ***   VGM

7. Chris Isaak   ***   Live It Up   ***   Beyond the Sun   ***   Vanguard

8. Chris Isaak   ***   She’s Not You   ***   Beyond the Sun   ***               Vanguard

9. Chris Isaak   ***  I Forgot to Remember to Forget   ***   Beyond the Sun   ***   Vanguard

10. Terry White Band   ***   Masquarade of a Fool   ***   Feel Right/Dutch Country Music 2014   ***   AGR Television Records /DCMA-Nash Music Service

11. Jannet Bodewes   ***   Hank & Patsy’s Ghost   ***   Hank & Patsy’s Ghost/Dutch Country Music 2014   ***   Westwood International Records/DCMA-Nash Music Service

12. Ags Connolly   ***   When Country Was Proud   ***   How About Now   ***   Drumfire Records

13. Mary Sarah   ***   Heartaches by the Numbers   ***   Bridges   ***   AGR Television Records

14. The Lennerockers   ***   Try Hard Dig Deep Break Through   ***  Rustin’ and Rollin’  ***   AGR Television Records

Be There Next Week! Same Time, Same Frequency and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *