The New Partner Waltz

Linda Ronstadt - The New Partner Waltz

In dit programma bijzondere aandacht voor Linda Ronstadt, die al enige jaren lijdt aan de ziekte van Parkinson en waarvoor als een soort eerbetoon op 8 april j.l. het verzamelalbumalbum “Duets” met mooie herinneringen aan betere tijden door Rhino werd uitgebracht.

Maar zoals altijd beginnen met de bluegrass met deze keer uit Callahan, Florida, de “Trinity River Band” met een drietal songs van hun album “Better Than Blue”.

Vervolgens ook nog The Daughters of Bluegrass met o.a. Dale Ann Bradley, Lorraine Jordan, Pam Gadd en Dixie Hall met een tweetal songs van het verzamelalbum “Good Home Grown Music”. 

Na de agenda met

een overzicht van de countrymuziek evenementen evenementen in de regio en dan is het ook al weer tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma met deze keer uit Gelderland de folkgroep “Daddy-O” met een song van hun album “Or Would You Not” en jong talent Laura van Elzen uit Noord-Brabant met de song“Glass”.

In dit programma “Country Music Round-Up” daarna een aantal “Hot Country Songs” uit de American Billboard met Brad Paisley en z’n single “River bank” vervolgens ook nog Miranda Lambert met haar nieuwe single “Automatic” en treedt Eric Church op als uitsmijter van dit programma met de song “Give Me Back My Hometown” van zijn album “The Outsiders”.

Trinity River Band - Better Than Blue

Het programma “Country Music Round-Up” werd begonnen met de songs “Better Than Blue” ,“Pure Poison” en “Steel and Blood” door de “Trinity River Band”.

Deze songs staan op hun album “Better Than Blue” op 22 april j.l. uitgebracht door “Orange Blossom Records”.

De Trinity River band is een bluegrass en akoestisch folk muziekgroep uit Calagan Florida, die zes jaar geleden werd opgericht en begon met optredens in kerken en andere gelegenheden in 2008.

Nadat zij steeds een grotere bekendheid kregen en meer werden gevraagd om op te treden, ging de groep vanaf 2011 op de professionele & landelijke toer en kregen steeds meer fans.

Er wordt wel eens beweerd, dat er geen betere samenzang bestaat dan die door een familie en die past ook nog eens uitstekend voor hun muziekstijl.   

De achterliggende jaren hebben hun stemmen nog meer geperfectioneerd en dat is dan ook duidelijk te horen op dit album

Tijd om eens een kennis te maken met de leden en de muziek van “The Trinity River Band” tijdens een optreden in de “Daytime” TV-show, Tampa Florida, met de song “Today It Don’t Look Like Rain”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Trinity River Band

De gezinsleden zijn vader Mike Harris op gitaar met lead-zang met de kinderen Lisa op de bas, Josh op de banjo en dobro, Brianna op de viool en tenslotte de getalenteerde leadzangeres Sarah Harris op de manoline.

In 2013 was Sara door de IBMA genomineerd als “Female Vocalist of the Year”.

In 2013 brachten zij het album “Today Don’t Look Like Rain” uit met ook weer een aantal akoestische muziekstijlen inclusief het schitterende duet “What Did I Ever Do” door Sara en Josh Williams (Rhonda Vincent & The Rage).

En nu dus hier in het programma “Country Music Round-Up” hun eerste verschijning met hun zesde album “Better Than Blue” met songs niet alleen geschreven door Mike en Sarah, maar ook afkomstig van Larry Cordle en Carl Jackson.

Zeer aanbevelenswaardig!

We gaan nog even verder met “The Trinity River Band” en de song “The Trains I Missed” tijdens een “live” optreden in Appling Georgia op 26 oktober 2013.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

The Daughters of Bluegrass - Pickin' Like a Girl

Dan nu naar de “Dochters van de Bluegrass” hier met de songs “Pickin’ Like a Girl” en “Walk Slow” door “The Daughters of Bluegrass”.

De titelsong van dit fraaie album “Pickin’ Like a Girl” met o.a. lead-zang en op gitaar Dale Ann Bradley, terwijl in de tweede song de lead-zang wordt uitgevoerd door Heather Berry-Mabe samen met Pam Tillis.

Deze songs staan op het zeer fraaie verzamelalbum “Pickin’ Like a Girl” op 31 januari 2013 werd uitgebracht door Blue Circle Records.

Een album bestaande uit 4 CD’s van het gaatje tot de rand gevuld met schitterende bluegrass met in totaal zo’n 69 songs uitgebracht door de platenmaatschappij van Tom T. en z’n vrouw Dixie Hall.

Het project “Pickin’ Like a Girl” nam ongeveer anderhalf jaar in beslag. Volgens Tom. T en Dixie had het sneller gekund, maar ze konden niet stoppen, want er was zoveel vrouwelijk talent voorhanden en dat mocht niet worden overgeslagen.

Een zeer fraaie box met bluegrassmuziek met zoals reeds gezegd vier CD’s, waarvan drie hartstikke nieuw inclusief een gospel album met daarbij ook nog het “Bluegrass Bouquet” album als bonus en dus 134 meisjes, die allemaal uitstekend kunnen zingen en spelen.

Een schitterende verzameling, uw geld meer dan waard.

The Daughters of Bluegrass

Ik ga de dames niet allemaal noemen, maar de meermalen door de IBMA uitgeroepen tot “Best Female Vocal Artist of the Year” Dale Ann Bradley is aanwezig evenals Brooke Aldridge, Frances Mooney, Laurie Lewis en Kathy Kallick, Michelle Nixon en Rebecca en Lilly Isaacs e.v.a.

The Daughters of Bluegrass hier tijdens een “live” optreden gedurende het SPBGMA  Bluegrass Festival (Society for the Preservation of Bluegrass Music of America” hier met de song “I Don’t Think I’m Going Back to Harlan” met lead-zang door Dale Ann Bradley.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Linda Ronstadt - He Darked the Sun

Dan nu naar een andere “Grand Lady” en nu uit San Franscisco, Linda Ronstadt, hier terug in de tijd met de song “He Darked the Sun”.

Deze country/rock song staat van oorsprong op haar album “Silk Purse”, dat in 1970 werd uitgebracht en dus stamt uit het begin van haar carriere. Inmiddels dit album digitaal opgepoetst en in 2009 op CD uitgebracht.

De song geschreven door Bernie Leadon en Gene Clark met als oorspronkelijke titel “She Darked the Sun” staat eveneens op een aantal verzamelalbums van Linda, zoals “The Best of Linda Ronstadt : The Capitol Years”.

Uit de jaren ’70 “He Darked the Sun” in een “country-rock” versie door Linda Ronstadt.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Linda Ronstadt - photo Amy Sussman

Vervolgens de duetsongs “I Will Never Marry” samen met Dolly Parton en “The New Partner Waltz” door Linda Ronstadt hier samen met Carl Jackson, die staan op het album “Duets” op 8 april j.l. uitgebracht door Rhino.

Rhino heeft in samenwerking met Ronstadt en haar eeuwige manager John Boylan een zeer fraai album samengesteld met 14 songs met schitterende vokale samenwerking van Linda Ronstad met tal van artiesten zoals hier Carl Jackson, Dolly Parton, Emmylou Harris, Aaron Neville, James Ingram, Bette Middler, Laurie Lewis , John David Souther.

Linda Ronstadt, die tijdens haar studio aan de Universiteit van Arizona in 1967 gitarist en zanger Bob Kimmel ontmoette en met hem naar Los Angeles vertrok om daar met gitarist en schrijver Kenny Edwards de folkgroep “The Stone Poneys” te vormen, een album te maken en trouwens ook gelijk een hitsingle te produceren. In 1968 begon ze aan haar solo-carriere en bracht in 1971 haar derde album met haar eigen naam als titel.

Haar begeleidingsgroep bestond toen uit muzikanten, die later The Eagles zouden vormen.

Linda Ronstadt een zangeres met niet alleen een fraaie carriere in de pop, country en folkmuziek, maar die ook als toneelactrice op “Broadway” optrad en waarvoor ze zelfs in 1981 werd genomineerd.

In dit countrymuziekprogramma kennen we haar beter als zangeres samen met Dolly Parton en Emmylou Harris met hun Award albums “Trio” en “Trio2” en natuurlijk ook van twee fraaie albums met Mexicaanse lieds (Canciones de mi Padre).

Linda Ronstadt - Memoire

Linda Ronstadt al reeds in het bezit van 11 Grammy Awards en 2 Academy of Country Music Awards werd de vorige week geïnstalleerd in de “Rock & Roll Hall of Fame” voor haar prestaties en belang voor de muziek.

Van haar verscheen september vorig jaar ook nog het boek “Simple Dreams: A Musical Memoir”.

Linda Ronstadt lijdt al een paar jaar aan de Ziekte van Parkinson, is daardoor inmiddels zo ernstig gehandicapt, dat zij beslist niet meer zingen en optreden.

Als lezer van dit bericht kunt u nog luisteren naar het fraaie duet van Linda en Carl Jackson hier met “The New Partner Waltz”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Daddy-O - Gutsy Dutchy

Dan is het nu tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma “Countrymusic Round-Up” en daarvoor maak ik gebruik van het fraaie country dubbelalbum met de titel “Dutch Country Music 2014” met als eerste de “Folkband Daddy-O” hier met de song “Gutsy Dutchy”.

Deze song staat op hun album “Or Would You Not” , dat vorig jaar september officieel tijdens een optreden in Harderwijk werd gepresenteerd.

Mik Lammers, die samen met Jos Jongeling de 14 songs heeft geschreven, verliet daarna i.v.m. z’n verhuizing de groep, die nu bestaat uit de viermans formative  Jos Jongeling op o.a. gitaar en met lead-zang, Renato Coenen op de bas, Co Spinhoven multi-instrumentalist met o.a. mandoline, banjo, dobro en gitaar en Ierse pijpen, Marco Sengers op viool, bodhrán.

Voor concerten kunnen ze ook nog eens beroep doen op een aantal andere muzikale vrienden en vriendinnen.

Voor u ook nog even de mogelijkheid om eens kennis te maken met Daddy-O en hun vermelde muzikale ondersteuning hier met de song “Inisheer” tijdens een “live” optreden op 7 febr 2009 in Ermelo.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dutch Country Music 2014 - Laura van Elzen - Glass

Vervolgens “Glass” door Laura van Elzen hier met een song, die dus staat op dat fraaie dubbelalbum uitgebracht door de DCMA en bestaatnde uit twee CD’s met in totaal zo’n 34 artiesten en/of groepen, die zich op het brede gebied van de countrymuziek bewegen.

Hier dus de jonge Laura van Elzen inmiddels 16 jaar, maar in 2012 ook al met een optreden tijdens het DCMA Award Gala met de song “Glass”.

Mooie video-opnames vanaf het zonnige Griekse schiereiland Lefkas met Laura van Elzen en haar song “Glass”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Brad Paisley

Dan nu naar de hedendaagse countrymuziek uit Nashville met als 1ste Brad Paisley met de song “River Bank” uitgebracht door Arista Nashville op dit moment als single uitgebracht.

Deze song zal ook staan op z’n nieuwe album, die binnenkort zal worden uitgebracht

Waarschijnlijk alvast bedoeld voor mooie & zomerse vakantiedagen aan de oever van een rivier door Brad Paisley hier met de song “River Bank”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Miranda Lambert - Automatic on Platinum

Vervolgens “Automatic” door Miranda Lambert hier met haar single, die in februari j.l. werd uitgebracht en die zal staan op haar nieuwe en zesde studio album “Platinum”, dat over niet al te lange tijd zal worden uitgebracht door Sony Nashville. De Canadese countryzangeres Carolyn Dawn Johnson verzorgt de achtergrondzang.

Voor u ook samen met Miranda Lambert herinneringen ophalen met haar single “Automatic”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Eric Church - Give Me Back My Home Town

En dan is het ook al weer tijd voor onze uitsmijter Erich Church hier met de song “Give Me back My Hometown”, die staat op z’n vierde album “The Outsiders”, dat op 11 februari j.l. werd uitgebracht door Universal Music.

En al deze drie laatst vermelde songs staan natuurlijk in de Billboard “Hot Country Songs” vermeld.

En natuurlijk kunt u tot slot nog naar de bijzondere video-clip van onze uitsmijter Erich Church met z’n song “Give Me Back My Home Town” kijken en luisteren.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”.

Maar u kunt hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Apr. 29 ‘14 19.00 – 20.00 uur heruitzending op mei 3 ‘14 12.00-13.00

Radio Vrolek- Lekkerkerk & Krimpen a.d.

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***          Titel muziek ***              Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   *** intromusic   ***   BGO Records

2. Trinity River Band ***   Better Than Blue   ***   Better Than Blue   ***   Orange Blossom Records

3. Trinity River Band ***   Pure Poison   ***   Better Than Blue   ***   Orange Blossom Records

4. Trinity River Band ***   Steel and Blood   ***   Better Than Blue   ***   Orange Blossom Records

5. The Daughters of Bluesgrass   ***   Pickin’ Like a Girl   ***   Good Home Grown Music   ***   Blue Circle Records

6. The Daughters of Bluesgrass   ***   The Next Train   ***   Good Home Grown Music   ***   Blue Circle Records

7. Linda Ronstadt   *** He Darked the Sun   ***   The Best of Linda Ronstadt : Capitol Years  ***   Capitol Records

8. Linda Ronstadt & Dolly Parton   ***   I Never Will Mary   ***   Duets   ***   Rhino

9. Linda Ronstadt & Carl Jackson   ***   The New Partner Waltz   ***   Duets   ***   Rhino

10. Daddy-O ft. Jos Jongeling   ***   Gutsy Dutchy   ***   Or Would You Not/Dutch Country Music 2014   ***   Daddy-O/ DCMA -Nash Music Service

11. Laura van Elzen   ***   Glass   ***   Dutch Country Music 2014   ***   DCMA -Nash Music Service

12. Brad Paisley   ***   River Bank   *** single   ***   Arista Nashville

13. Miranda Lambert   ***          Automatic   ***   single   ***     Sony Nashville

14. Eric Church   ***   Give Me Back My Hometown   ***   The Outsiders   ***   Universal Nashville

Be There Next Week! Same Time, Same Frequency and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *