The Long Journey Home

Rodney Crowell - Oh What a Beautiful World

In dit programma bijzondere aandacht voor het nieuwe album “Tarpaper Sky” van de bekende Texanse countryzanger/schrijver Rodney Crowell.

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrass met nog eens Rhonda Vincent met een drietal songs van haar nieuwe album “Only Me” gevolgd door de groep Chesapeake  met een tweetal songs van hun net uitgebrachte “live” album “Hook, Live & Sinker”

Natuurlijk ook nog de agenda met

een overzicht van countrymuziek evenementen in de regio en dan is het ook al weer tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma met deze keer uit Noord-Holland gitarist Hans Laduc met een instrumental van zijn album “My Way to Nashville” en uit Eindhoven “The Folk Survival Club met de song “Country Boy”.

Daarna voor de “Honky Tonk” country naar Dennis Leadbetter en de song met een typerende titel  “I Love You More (When You’re Not at Home)” en vervolgens als uitsmijters van dit programma de “Oak Ridge Boys” tijdens een “live” optreden met de song “You’re the One”.

We begonnen het programma “Country Music Round-Up” met de songs “Once a Day” gevolgd door de titelsong van het album “Only Me ” en  “I Need Somebody Bad Tonight”  door Rhonda Vincent.

Deze songs staan dus op het album “Only Me”,dat op 28 januari officieel werd gepresenteerd, maar de luisteraars van dit radioprogramma hebben reeds begin januari in de programma kunnen kennis nemen van dit fraaie album met betsaande uit twee delen , waarvan het eerste deel bestaat uit 6  bluegrass songs, terwijl het tweede deel 6 songs bevat in traditionele country stijl.

In de titelsong wordt Rhonda Vincent wordt bijgestaan door niet alleen haar bluegrassgroep “The Rage”, maar ook door Willie Nelson.

Rhonda Vincent & The Rage - On Stage

De begeleidingsgroep van Rhonda Vincent “The Rage” met Hunter Berry op viool, Mickey Harris op de bas, Aaron Mcdaris op de banjo, Brent Burke op de resonator-gitaar en Josh Williams op gitaar en natuurlijk Rhonda op de mandoline met leadzang.

Willie Nelson verklaarde nog : Als ik aan bluegrassmuziek denk, dat is dit geluid wat ik dan hoor en ik vond het een eer om mee te doen aan de totstandkoming van dit album”.

In het deel met traditionele countrymuziek wordt Rhonda bijgestaan door een groep “Music City’s” sessie professionals zoals Tim Crouch op viool, Kevin Grantt op de bas, Carl Jackson op acoustische gitaar, Mike Johnson op steel, Catherine Marx en Michael Rojas op piano, James Mitchell op elektrische gitaar en Lonnie Wilson op de drums.

Vermeldenswaardig is verder nog de deelname van Tim Crouch als violist, want hij werkte ook mee aan het “Award-winning” dubbel-album van de Goudse groep “Change of Key” ook bestaande uit een CD met akoestische muziek en eentje met “Change of Key” elektrisch spelend.

Goed voorbeeld doet goed volgen!

Op naar een “live” optreden van Rhonda Vincent tijdens de “Family Reunion” met tal van bekende countryzangers en zangeressen, zoals “Whispering Bill Anderson, Ferlin Husky, Doug Stone, Vince Gill, Ricky Skaggs met z’n vrouw Sharon White en haar zus Cheryl, Ferlin Huskey en Jean Shephard,  hier met de song “Once a Day”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Chesapeake - By the Side of the Road

Dan nu naar een “live” optreden van de groep Chesapeake met de songs “By the Side of the Road” en “White Dove” ooit geschreven door Carter Stanley maar hier tijdens een “live” optreden vertolkt op 6 september 1998 gedurende het “Strawberry Music festival” in Camp Mather Yoshimite Californie.

Deze songs staan op het album “Hook, Live & Sinker”, dat zeer recent dit jaar werd uitgebracht door Chesterbury Records.

De song “By the Side of the Road” werd opgenomen tijdens een optreden in de roemruchte “Station Inn” in Nashville TN op 9 september 1999.

Chesapeake - l. to r. :Jimmy Gaudreau, Moondie Klein, T. Michael Coleman en Mike Auldridge

Chesapeake werd opgericht in de mid-jaren ‘90 door Mike Auldridge op de dobro, T. Michael Coleman op de bas en Moondie Klein met lead-zang op gitaar.

Deze drie maakten in die jaren deel uit van de bluegrassgroep “Seldom Scene”, maar waren niet echt te vreden met de werkwijze van John Duffey met weinig optredens en het daardoor noozakelijk handhaven van hun dagelijkse werk.

Zij wilden eigenlijk een meer professionele carriere in de muziek maken en begonnen steeds meer buiten de Seldom Scene op te treden en vormden in de mid-jaren ‘94 de groep “Chesapeake samen met Jimmy Gaudreau mandolinespeler bij de “Tony Rice Unit” na hun laatste album “Like We Used the Be” met de Seldom Scene.

“Chesapeake”bleef vijf jaar tezamen, waarna Mike Auldridge verder ging op de solo-toer, terwijl Moondi Klein en Jimmy Gaudreau verder ging als duo en Michael T. Coleman optrok met Doc Watson.

“Hook, Live & Sinker” een fraai album dus met 20 songs opgenomen gedurende optredens in de periode ‘98 en ’99 en door de producer T. Michael Coleman opgedragen aan hun naaste collega’s Mike Auldridge en Doc Watson.

Tijdens de optredens waren er vaak gastspelers aanwezig zoals Tony Rice, John Cowan, Sam Bush en Doc Watson, die ook op dit album zijn te horen

Tijd om eens kennis te maken met “Chesapeake” hier tijdens een optreden in “The Birchmere” in Alexandria Virginia met “Seldom Scene” banjo-speler Ben Eldridge als gastspeler hier met de song “Rider”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Rodney Crowell - A Long Journey Home

Dan nu verder met Rodney Crowell hier met de songs “Frankie Please”, The Long Journey Home” opgedragen aan Ben en “Oh What a Beautiful World”, dat werd opgedragen aan John Denver.

Deze songs staan op zijn nieuwe album “Tarpaper Sky”, dat de vorige week dinsdag, 15 april officieel werd gepresenteerd door “New West Records”.

Natuurlijk moet u als lezer toch nog even kijken luisteren naar Rodney Crowell hier met de song “Frankie Please” tijdens een “live” sessie in de studio van KXT in Dallas Texas.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

De zeer gewaardeerde musicus, componist, schrijver en producer Rodney Crowell hier dus in samenwerking met “New West Records met z’n zelf geproduceerde “Tarpaper Sky”.

Rodney Crowell & Emmylou Harris - Old Yellow Moon

Dit album komt best wel snel na z’n vorige album “Old Yellow Moon”, dat hij in samenwerking met Emmylou Harris maakte.

Aan “Old Yellow Moon” werd niet alleen in 2013 een Grammy Award toegekend, maar werd in 2013 door de American Music Association ook nog eens uitgeroepen tot “Album van het Jaar”.

De Texaan Crowell heeft in z’n carriere al heel vaak de grenzen van de country, folk en roots muziek opgezocht, lang voordat de term “Americana” hiervoor werd bedacht en kreeg veel respect hiervoor zowel als liedjesschrijver en artiest.

Inmiddels ook al weer 40 jaar als musicus actief en natuurlijk vooral als zanger/gitarist met een rijke historie hier met een fraaie album, die een vergelijking met z’n vroegere topalbums als “Diamonds and Dirt” uit 1988 en “Life Is messy” uit 1992 uitstekend doorstaat.

Op dit album ook een reunie met z’n sublieme gitarist Steuart Smith, die samen met Rodney verantwoordelijk was voor hun herkenbare en succesvolle geluid gedurende de eind jaren  80.

Rodney wordt trouwens op dit album bijgestaan door tal van bekende vocalisten en musici als Jerry

Douglas op dobro, Fats Kaplan op mandoline, John Hobs op piano en vocalisten Vince Gill,Chely Wright, Nancy McNally e.v.a.

We gaan nog even door met Rodney Crowell met z’n band hier tijdens een optreden op 11 maart j.l. vanuit “El Mercado” in Austin, waar het radio station KDRP optreedt als gastheer voor een series “live-concerten” gedurende de SXSW (South by South West).

Een meer dan uitstekende start met Rodney Crowell  en z’n “The Long Journey Home”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Hans Laduc - My Way to Nashville

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu tijd voor de nederlandse inbreng in het programma “Countrymusic Round-Up” en daarvoor wordt gebruik gemaakt van het fraaie country dubbelalbum met de titel “Dutch Country Music 2014” met als eerste  Hans Laduc hier met z’n  instrumental “My Way to Nashville” tevens de titel van z’n album, dat vorig jaar tijdens een muzikale happening officieel werd gepresenteerd door de burgemeester van Heiloo, Hans Romeijn.

Natuurlijk kunt u in dit bericht ook nog even kennismaken met Hans Laduc hier in Nashville TN met z’n eerbetoon aan Chet Atkins middels de “instrumental” “My Way to Nashville” opgenomen in de kleine studio van het Ryman Auditorium.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

The Folk Survival Club - Country Boy

Vervolgens “Country Boy” door de “Folk Survival Club” hier met een song, die staat op hun album “I Believe in Rock & Roll” uitgebracht door Continental Europe.

Het is het tweede album van The Folk Survival Club, die bestaat uit de Eindhovenaar en multi-instrumentalist en schrijver Ad van Meurs, diens partner Ankie Keultjes en de Vlaamse Marjan Cornille.

Negen van de twaalf songs op het album zijn door Ad van Meurs geschreven. De zeer fraaie zang wordt verzorgd door Keultjes en Cornille.

Deze song staat trouwens ook op het vermelde dubbelalbum “Dutch Country Music 2014” bestaande uit 2 CD’s met in total 34 songs van verschillende groepen en musici, die zich bewegen op het gebied van de countrymuziek. Gewoon lid worden van de DCMA en u ontvangt ter verwelkoming ook een dergelijk exemplaar.

Voor de lezer nog de mogelijkheid om eens een fragment van het optreden van The Folk Survival Club bij te wonen en te luisteren naar hun vertolking van de Carter song “Wildood Flower” op 30 januari 2010 in het muziekpodium Thalia te Baarlo.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dennis Leadbetter - I Love You More (When You're Not at Home)

Dan nu naar de Honky Tonk door Dennis Leadbetter met de song “I Love You More(When You’re Not at Home)”, die staat op z’n album met een wel even toepasselijke titel “If You Drive Me to Drinking (I Will Buy the Gas)”.

Het is een album voor de liefhebber van fraaie traditionele countrystijl vorig jaar september in eigen beheer uitgebracht en zoals gewoonlijk niet te verkrijgen in de populaire muziekwinkels, maar alleen bij de specialisten in countrymuziek en natuurlijk van Dennis zelf via CdBaby.

U kunt ook nog even luisteren naar Denis Leadbetter hier met de titelsong van z’n album “If You Drive Me to Drinking ( I’ll Buy the Gas) ” middels een “lide-show”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

The Oak Ridge Boys - You're the One

En dan is het jammer genoeg ook al weer tijd voor onze uitsmijters van dit programma “The Oak Ridge Boys” tijdens een “live” optreden met de song “You’re the One”.

Dit is de eerste track van hun album “Boys Night Out”, dat op 15 april j.l. door Cleopatra Records officieel werd gepresenteerd. “ORB” al sinds de begin-jaren ’60 actief met schitterende samenzang in de country, gospel & pop-muziek, een soort “cross-over”, waarmee zij zeer populair zijn geworden met meer dan 41 miljoen verkochte albums.

The Oak Ridge Boys - Bobby Sue

Wellicht heeft u er als liefhebber een aantal van hun albums, maar dit is hun eerste “live” album in hun 50-jarige bestaan met veel tophits zoals “Elvira”, “Bobby Sue” en Fancy Free” en met uiterste zorg opgenomen tijdens hun verschillende concerten in 2013.

Natuurlijk kunt u tot slot nog kijken en luisteren naar het optreden van de Oak Ridge Boys met hun song “You’re the One” tijdens hun optreden in Galveston TX op 26 januari j.l.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”.

Maar u kunt hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Apr. 22 ‘14 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op Apr. 26 ‘14 12.00-13.00

Radio Vrolek- Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek at http://www.vrolek.nl

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***   Titel muziek ***   Titel Album   ***               Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   *** intromusic   ***   BGO Records

2. Rhonda Vincent   ***               Once a Day   ***   Only Me   ***   Upper Management

3. Rhonda Vincent ft. Willie Nelson   ***   Only Me   ***   Only Me   ***   Upper Management

4. Rhonda Vincent   ***   I Need Somebody bad Tonight   ***   Only Me   ***   Upper Management

5. Chesapeake   ***   By the Side of the Road   ***   Hook, Live & Sinker   ***   Chesterbury Records

6. Chesapeake   ***   White Dove   ***   Hook, Live & Sinker   ***   Chesterbury Records

7. Rodney Crowell   ***   Frankie Please   ***   Tarpaper Sky   ***   New West

8. Rodney Crowell   ***   The Long Journey Home (For Ben)   ***   Tarpaper Sky   ***   New West

9. Rodney Crowell   ***   Oh What a Beautiful World (For John Denver)   ***   Tarpaper Sky   ***   New West

10. Hans Laduc   ***   My Way to Nashville   ***   My Way to Nashville/Dutch Country Music 2014   ***   Hans Laduc/DCMA-Nash Music

11. The Folk Survival Club   ***   Country Boy   ***   I Believe in Rock & Roll/Dutch Country Music 2014   ***   Continental Europe/ DCMA-Nash Music

12. Dennis Leadbetter   ***   I Love You More(When You’re Not at Home)   ***   If You Drive Me to Drinking   ***   Mallory Records

13. Oak Ridge Boys   ***   You’re the One   ***   Boys Night Out   ***   Cleopatra Records

Be There Next Week! Same Time, Same Frequency and via the Internet

One thought on “The Long Journey Home

  1. Leuk Jan!! Gisteren stond Tim tijdens het Merle festival samen met Alan Jackson op het podium… hij liet weten dat het een meer dan gaaf was geweest.
    Weer bedankt voor de aandacht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *