Anyway You Want Me To

The Amigos - More Than Friends

In dit programma bijzondere aandacht voor het debuutalbum “Diner in the Sky” van de groep The Amigos uit New York met een fraaie mix van country, Cajun/Zydeco en jazz.

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrass  deze keer door The Spinney Brothers, die op 2 april nog in Nederland zullen optreden, maar daar over meer in de agenda.

Vervolgens ook nog de groep “Circa Blue” met een tweetal songs van hun debuutalbum “A Darker Blue”.

Natuurlijk ook nog de agenda met

een overzicht van countrymuziek evenementen in de regio en dan is het ook al weer tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma met deze keer uit Zuid-Drente Amber Jo Ann met de titelsong van haar album “Breathless” en de van oorsprong uit Rotterdam afkomstige Mark Blomsteel met z’n single “Someone Somewhere Tonight.

Daarna is het weer eens tijd voor de Independent musici zoals uit Zwitserland Andy Martin , Karen Wiltz uit Beamont Texas met tenslotte Graeme Clarke & Heather Johnson uit Australie als uitsmijters van dit programma met de song “Some Is Looking For Someone Like You”.

The Spinney Brothers - I Want My Dog Back

Het programma “Country Music Round-Up” werd begonnen met de songs “I Want My Dog Back”,  “Louisville Woman” en “I Am Not Over You” door The Spinney Brothers.

Deze songs staan op hun album “No Borders”, dat op 7 mei 2013 werd uitgebracht door Mountain Fever Records uit Virginia en dit is hun tweede album uitgebracht dat werd uitgebracht via deze muziekuitgever.

“The Spinney Brothers” komen uit de Annapolis vallei in de Canadese provincie Nova Scotia met Allan Spinney op gitaar en lead-zang en Rick op de banjo met achtergrond-zang.

Zij traden voor het eerst op in 1992 met hun groep en trokken onmiddellijk de aandacht door hun schitterende samenzang en duidelijk herkenbare geluid.

Sedert die tijd hebben zij 8 albums in eigen beheer uitgebracht en zijn inmiddels beloond met een aantal “Eastern Canadian Bluegrass Awards” en ook reeds drie keer gekozen tot “Vocal Group of the Year”.

De Spinney Brothers” zijn inmddels ook toegetreden tot de “Nova Scotia Music Hall of Fame” en zij worden op dit album begeleid door Gary Dalrymple op mandoline, Darryl Hebb op de bas.

De groep heeft  in geheel Canada opgetreden en van het zuidwesten van de VS Californie tot het Noordoosten in Maine in de VS, waardoor je toch wel mag spreken van “Canada’s International Bluegrass Band”.

En dan dit voorjaar een aantal optredens in Europa met o.a. op woensdag, 2 april a.s. een optreden in partycentrum “De Vriendschap” Spanbroek Noord-Holland georganiseerd door de bekende nederlandse promotor van de bluegrassmuziek, Loek Lamers tevens mede-DJ van het radioprogramma WL-Country uitgezonden via RTV Purmerend.

The Spinney Brothers hier met hun grappige song “I Want My Dog Back”  tijdens een optreden in het programma “Bluegrass Country” in studios van het openbare radiostation WAMU ( American University Radio) in Washington DC.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Circa Blue - Ain't Got No Money

We gaan nu verder met de bluegrass, want ik ontving ook het nieuwe album van de groep “Circa Blue” hier met de song met de herkenbare tekst “Ain’t Got No Money” of wel “Ik heb geen geld”.

Vervolgens ook nog de traditional “Dark as a Dungeon” een klaagzang over het werken in de mijnen in het Appelachie-gebergte ooit in de jaren ’20 geschreven door Merle Travis en vele malen vertolkt door tal van countrymusici zoals ook Johnny Cash, maar hier ook op fraaie wijze door “Circa Blue”.

Even door de lezer het eerste couplet en refrein van de tekst :

Come all young fellows so young and so fine

And seek not your fortune in the dark dreary mines

It’ll form like a habit and creep in your soul

Til the stream of your lifeblood runs black as the coal

 

It’s dark as a dungeon, damp as the dew

Where the dangers are plenty and the pleasures are few

Where the rain never falls and the shine never shines

It’s dark as a dungeon way down in the mines

Deze song staat ook op hun 2de album “A Darker Blue”, dat dit jaar in eigen beheer werd uitgebracht.

Het album bevat 8 zelf geschreven nummers en 5 “covers”, waartoe “Dark as a Dungeon” natuurlijk ook behoord

Circa Blue is een prograssieve bluegrassgroep, die werd opgericht in 2011 bestaande uit Steve Harris op gitaar,  Ron Webb op mandoline en Matt Hickman op de banjo en allemaal zingen ze natuurlijk met nog een viertal gastspelers onderwie Marshall Wilborn op de bas, Gaven Largent, Chris Sexton op viool en Aaron Ramsey.

Als lezer van dit bericht kunt u ook nog even naar een “live” optreden van” Circa Blue” vorig jaar maart met de song “Ain’t Got No Money” in de “Barns Of Rose Hill” in Berryville VA.

Met Steve Harris op gitaar en met lead-zang, Dave Harris op de bas, Ron Webb op mandoline en Matt Hickman op de banjo.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

The Amigos - Any Way You Want Me To

Dan is het nu tijd voor iets heel anders namelijk bijzonder countryfolk muziek uit New York door The Amigos hier met de songs “Any Way Yoy Want Me To”, “Diner in the Sky”en “More Than Friends”.

 Deze songs staan op hun album, dat op 21 januari j.l. in eigen beheer werd uitgebracht.

Een bijzonder fraai album van deze 6-mans formatie uit New York met 11 songs, waarvan er 8 zijn geschreven door accordeon-speler Sam Reider en lead-zanger en z’n “Amigo” collega en gitarist Justin Poindexter tevens met zang.

Naast die 8 eigen songs ook nog een aantal covers van inmiddels echte traditionals zoals “Wayfaring Stranger”, “Hey Joe” en “California Blues”

Tijd om eens kennis te maken met The Amigos hier met de introductie van hun album “Diner in the Sky” met een aantal fragmenten.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Sam Reider on accordeon & Justin Poindexter on Guitar

Heel bijzonder is ook hun samenwerking met de legendarische componist/schrijver en muziek historicus, David Amram, die hen op het goede pad hielp bij het produceren van hun debuut EP met als titel “The Amigos Band” en trouwens ook nadrukkelijk aanwezig is als fluitist in de song “California Blues”, dat wordt voorafgegaan door een 42 seconden durende verhaal van z’n ontmoeting met de legendarische sing/songwriter Woody Guthrie.

De stijl van de muziek van The Amigos doet een beetje denken aan die van “The Band” en “The Rolling Stones” vooral bij de nummers “Katie” en “Young at Heart”. Op dit album ook nog een fraaie cover van “Hey Joe” vanuit de jaren ’60 bekend door “The Byrds” en Jimmy Hendrix.

The Amigos traden inmiddels op tijdens een aantal uitverkochte concerten in het “Lincoln Center”, het Philadelphia Folf Festival en de bekende “Nashville’s Music City Roots” en traden o.a. met Pete Seeger, Vince Gill and TheTime Jumpers.

Op dit moment zijn zij op verzoek van het Amerikaanse Ministerie van Buitenlandse Zaken op een vijf-weken durende toer om als muzikale ambassadeurs op te treden in China, Cambodja, Laos, Birma en Vietnam.

“The Amigos” met hun nieuwe album “Diner in the Sky” zeer aanbevelenswaardig.

The Amigos vertolken op hun album een breed spectrum van de “Americana” en hierbij dan ook een fraai voorbeeld  met hun versie van de song “The California Blues”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Amber Jo Ann - Breathless

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma “Countrymusic Round-Up” en daarvoor maak ik gebruik van het fraaie country dubbelalbum met de titel “Dutch Country Music 2014” met als eerste Amber Jo An hier met de titelsong van haar album “Breathless”, dat eind vorig jaar werd uitgebracht door AJA Promotions.

Op dit album met elf songs hedendaagse countrymuziek enigzins in stijl vergelijkbaar met Carrie Underwood en Taylor Swift.

Amber Jo Ann hier tijdens de presentatie van haar album in “De Gashouder”met de titelsong “Breathless”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Mark Blomsteel - Someone Somewhere Tonight

Vervolgens “Someone Somewhere Tonight” door Mark Blomsteel hier met een song, die als “single” is uitgebracht, maar ook zal staan op z’n nieuwe album “Crank It”, dat binnenkort in eigen beheer wordt uitgebracht.

Evenals z’n debuutalbum “Mark Blomsteel” is ook dit nieuwe album weer voor en groot deel opgenomen in Nashville in de studio Fred Vail and Treasure Isle Recorders.

Deze song staat trouwens ook staat op het fraaie dubbel-album “Dutch Country Music 2014”,  dat is uitgebracht door de DCMA ter promotie van nederlandse countrymusici.

Een fraai album met 2 CD’s met in totaal 34 songs door verschillende countrygroepen en countrymusici.

Gewoon lid worden van deze behartiger van de Nederlandse countrymuziek en u ontvangt als lid ook dit album. DCMA.nl

Middels een “slide-show” met meer informatie kunt u nog even luisteren naar Mark Blomsteel met de song “Someone Somewhere Tonight”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Andy Martin - Two Stepping Mind

Nog meer Independent country musici, maar nu uit Zwitserland door Andy Martin hier met de song “Two Stepping Mind” op dit moment als single uitgebracht,maar die ook staat op z’n album “The Real Thing”, dat in mei van dit jaar zal worden uitgebracht.

Deze song staat ook op een promotie-album van Hillcrest Radio Marketing Service tezamen met nog 15 songs van andere countrymusici uit vele landen. Dit album wordt dan weer door Hillcrest verstuurd naar bekende country DJ’s over de hele wereld met het verzoek de muziek onder de aandacht van de luisteraars te brengen.

Andy Martin treedt veel op met zijn 5-mans formatie dan wel samen met een aantal solo-countryzangers onder de naam “Swiss Highway Men”.

Vanuit Zwitserland nog de titelsong van het album “Lost Highway” door Andy Martin.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Karen Wiltz - Blue Moon Toniht

“Blue Moon Tonight” door Karen Wiltz uit Beaumont, Texas, hier met een song, die staat op haar EP-album “Chapters” in eigen beheer uitgebracht en vorig jaar op 9 augustus officieel gepresenteerd in “The Listening Room Nashville TN.

Ook staat deze song op het hierboven vermelde verzamelalbum “Hillcrest 72” evenals de song van onze Australische uitsmijters van dit programma “Country Music Round-Up”.

Natuurlijk kunt u ook nog even luisteren naar Karen Wiltz hier met de song “Blue Moon Tonight”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Graeme Clarke & Heather Johnson - Someone Is Looking For Someone Like You

Dan nu naar Australie voor het gelegenheidsduo “Graeme Clarke & Heather Johnson” hier met de song “Someone Is Looking For Someone Like You”, die staat op hun album “Boots, Things & Golden Rings” uitgebracht in eigen beheer.

U kunt tot slot van dit bericht nog even kennismaken met Graeme Clarke uit North Beach, Zuid-Australie en een aantal songs, die via z’n website zijn te beluisteren.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”.

Maar u kunt hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst” Country Music Round-up ” 

Datum: Mar. 11 ‘14 19.00 – 20.00 uur heruitzending op Mar. 15 ‘14 12.00-13.00 (CET)

Radio Vrolek- Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek at http://www.vrolek.nl

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***   Titel muziek ***   Titel Album   ***               Label

1. Country Gazette   ***             Hot Burrito Breakdown   *** intromusic   ***   BGO Records

2. The Spinney Brothers   ***   I Want My Dog Back   ***   No Borders   ***   Mountain Fever Records

3. The Spinney Brothers   ***   Louisville Woman ***   No Borders   ***   Mountain Fever Records

4. The Spinney Brothers   ***   I’m Not Over You   ***   No Borders   ***   Mountain Fever Records

5. Circa Blue   ***   Ain’t Got No Money   ***   A Darker Blue   ***   Circa Blue

6. Circa Blue   ***   Dark As a Dungeon   ***   A Darker Blue   ***   Circa Blue

7. The Amigos   ***   Any Way You Want Me To   ***   Diner in the Sky   ***   2014 The Amigos

8. The Amigos   ***   Diner in the Sky   ***   Diner in the Sky   ***   2014 The Amigos

9. The Amigos   ***   More Than Friends   ***   Diner in the Sky   ***   2014 The Amigos

10. Amber Jo Ann   ***   Breathless   ***   Breathless/   Dutch Country Music 2014   ***             AJA Promotions/DCMA- Nash Music

11. Mark Blomsteel   ***   Someone Somewhere Tonight   ***   Crank It/Dutch Country Music 2014   ***   Mark Blomsteel/DCMA-Nash Promotions

12. Andy Martin   ***   Two Stepping Mind   ***   The Real Thing/Hillcrest 72   ***   Elite Special/Hillcrest

13. Karen Wiltz   ***   Blue Moon Tonight   ***   Chapters/Hillcrest 72   ***   Karen Wiltz/Hillcrest

14. Graeme Clarke & Heather Johnson   ***   Someone Is Looking For Someone Like You   ***   Boots Things & Golden Rings/Hillcrest 72   ***   Graeme Clarke/Hillcrest

Be There Next Week! Same Time, Same Frequency and via the Internet

One thought on “Anyway You Want Me To

  1. Thank you Jan for including my songs “Country Club” and “Someone is Looking For Someone Like You” on your playlist. “Country Club” has just made it to No1 on the European Country Music Top 100 chart after 9 weeks.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *