I Wonder Were You Are Tonight

 

Tony Trischka - Do Re Mi

In dit programma weer eens terug in de tijd en naar de “Western Swing” ofwel de “Country Swing” uit Texas met een aantal songs door “Rooster Quantrell & The Borders Raiders”.

Maar zoals altijd beginnen we de bluegrass met deze keer “Big” Bill Emerson & Sweet Dixie met drie songs van hun nieuwe album “Dancin’ Annie”.

Vervolgens ook nog banjo-virtuoos Tony Trischka samen met een aantal zeer muzikale vrienden met zijn nieuwe album “Great Big World”

Natuurlijk ook nog de agenda met

een overzicht van countrymuziek evnementen in de regio en dan is het ook al weer tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma met deze keer de groep “Raebekah’ uit Overijsel en uit IJmuiden ook nog “Ezzcape” met een song van hun album “Head Over Heels”.

Daarna is het weer eens tijd voor de Independent musici zoals uit Ierland Just McGurk & Shauna McStravock, uit Alberta Canada Graig Moritz & Curtis Grambo met tenslotte de Zweedse Cina Samuelson als uitsmijtster van dit programma met de song “He’s  Going Crazy”.

Bill Emerson & Sweet Dixie - Will a Light Be Shining Bright

We begonnen het programma “Country Music Round-Up” met de songs “Dancin’ Annie”, A Face from Another Place” en “Will a Light be Shining Bright” door Bill Emerson & Sweet Dixie”.

Deze songs staan op het album “Dancin’ Annie”, dat vandaag, 4 maart, offcieel zal worden gepresenteerd door de groep en Rural Rhythm”, de uitgever.

 “Big” Bill Emerson, die in 1956 een trio vormde met zanger en mandoline-speler Buzz Busby en zanger/gitarist Charlie Waller.

Toen Buzz door een auto-ongeluk werd uitgeschakeld, vormden Charlie Waller en Bill Emerson samen met mandolinespeler John Duffey en bassist Tom Gray de legendarische bluegrass groep “The Country Gentlemen”.

En zoals de luisteraars inmiddels hebben kunnen horen Bill Emerson speelt nog steeds uitstekend banjo in Hills of Roane County met Wayne Lanham op mandoline met lead-zang, Chris Stifel op gitaar ook met lead-zang, Pat Whitge op viool en Teri Chism op de bas en met zang.

Daarbij ook nog een aantal gastspelers, zoals Wally Hughes op dobro en tenor-zang en Rickie Simpkins op viool. “Dancin’Annie” is het vierde album van Bill uitgebracht door Rural Rhythm Records z’n solo album “Eclipse”, dat in 2011 werd uitgebracht, inbegrepen.

Het nieuwe album bevat 12 songs en de instrumental  van Bill “State Line Ride” en waarvan een aantal geschreven door o.a. de bekende bluegrass en countryliedjesschrijvers Pete Gobel en Leroy Drumm.

Bill Emerson & Sweet Dixie hier tijdens de “Arcadia Bluegrass Series” met een “live” optreden op 24 november 2012 met een aantal fragmenten van hun albums “The Touch of Time” en “Southern”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

 

Tony Trischka - Do Re Mi

Dan nu door naar een andere banjo-virtuoos Tony Trischka hier met de “Woody Guthrie’s song “Do Re Mi” gevolgd door de bekende Johnny Bond song “I Wonder Where You Are Tonight”.

Deze songs staan op z’n nieuwe album “Great Big World” op 4 februari j.l. uitgebracht door Rounder Records.

Ga er maar even voor zitten de “live” presentatie van het nieuwe album “Great Big World” door Tony Trischka georganiseerd door Rounder Records.

Denkt u: “Dat gaat mij te lang duren”, dan kunt u na 5 minuten en 56 seconden luisteren naar Tony en z’n muzikale vrienden naar hun vertolking “I Wonder Where You Are Tonight”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Tony Trischka wordt beschouwd als een van de meest vernieuwende banjospelers van zijn generatie en hij bracht dus de vorige maand z’n 17de solo-album uit.

Zo solo was het nou ook weer niet, want hij werd daarbij geholpen door sublieme medestanders als violist Mike Barnett, mandolinespeler Mike Compton, zanger-gitarist Michael Daves en bassist Skip Ward.

Daarbij waren er ook nog een aantal beroemde gastspelers, zoals Steve Martin, niet alleen beroemd acteur, maar ook een uitstekende banjospeler en waarbij hij vaak samenspeelt met “The Stpeep Canyon Rangers”, de alternatieve bluegrass legende Andy Statman en gitarist Russ Barenberg, die al heel lang me Tony samenwerkten.

Trouwens Tony’s zoon Sean neemt de drums voor z’n rekening.

Verder ook nog Noam Pikelny spelende bij o.a. Punch Brothers, de legendarische folk-troubadour Ramblin’ Jack Elliott en zelfs nog als verteller aanwezig met z’n donkere stem de bekende filmacteur John Goodman. Niet helemaal een volledige opsomming, maar toch wil ik ook nog de vocalisten Catherine Russell en Abigail Washburn vermelden.

Heel veel namen voor u als luisteraar, maar zij stonden wel mede garant voor het heel bijzondere album met de titel “Great Big World” van Tony Trischka

U kunt nog luisteren en kijken naar een opname van de song “Do Re Mi” in de studio van Arlo Guthrie hier samen met o.a. Doug Dillard, die op 12 mei 2012 overleed in Nashville en z’n broer Rodney.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Rooster Quantrell & The Border Raiders - Any Place in Texas

Dan gaan we nu naar Texas voor Rooster Quantrell & The Border Raiders hier met de songs “Where Were You”, “Any Place in Texas” en “Don’ t Leave Me Here” door Rooster Quantrell & The Border Raiders”.

Deze songs staan op het album “20 Great Songs From The New King Of Western Swing” in 1998 uitgebracht door Stardust Records International.

Dit is een Amerikaanse “Independent Countrymuziek” promotor ooit in het grijze verleden opgericht door Colonel Buster Doss, die meer dan 50 jaar zeer actief was met niet alleen het promoten van de countrymuziek via een uitgeverij, maar ook ooit een radiostation beheerde evenals een aantal theaters, zelf muziek schreef en jonge countryartiesten begeleidde.

Verderop in het programma “Country Music Round-Up”  voor u nog meer muziek van Independent musici.

Rooster Quantrell - Where Were You

Rooster Quantrell & The Border Raiders nemen de luisteraar mee terug in de tijd toen “Good Ol’ Western Swing” zeer populair was.

Op dit moment is er zeker sprake van een hernieuwde belangstelling voor deze fraaie muziek, want in het recente verleden heb ik u in het programma ook al eens deze muziek van de “Time Jumpers” met o.a. Vince Gill, de ook zeer succesvolle Candese groep “The Western Swing Authortity” evenals “The GRO” ofwel de “Great Recession Orchestra”, laten horen.

Zoals reeds vermeld is Colonel Buster Doss niet alleen zeer betrokken geweest bij de samenstelling van deze “Western Swing” groep met o.a. de pianospeler van de bekende Texaanse countryzanger/gitarist Mark Chesnutt, maar hij schreef ook nog eens alle 20 songs van dit album.

Het album kreeg ik trouwens van mijn collega-country DJ, Dick Groot, van het radioprogramma “WL-Country” , dat op de maandagavond tussen 20.00 en 22.00 door RTV Purmerend wordt uitgezonden evenals trouwens op de woensdagavond via het radiosprogramma “Herringtown Country” van Radio Enkhuizen.

Zoals reeds eerder vermeld voor bijzondere countrymuziek moet u gewoon bij de lokale omroepen zijn, die net als uw lokale omroep “Vrolek” ook via het internet meestal zijn te beluisteren.

U kunt ook nog even luisteren naar de “Western Swing” van Rooster Quantrell met z’n  Border Raiders hier met de song “I Will Forgive You”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Raebekah Ban on Stage - Dirty Rotten Shame

Vervolgens in dit programma de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio en is het daarna tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma “Countrymusic Round-Up” en daarvoor maak ik gebruik van het fraaie country dubbelalbum met de titel “Dutch Country Music 2014” met als eerste de groep “Raebekah” hier met de song “Dirty Rotten Shame”.

Daarvoor hoorde u nog de groep “Rebeakah” met de song “Dirty Rotten Shame”, die staat op het fraaie dubbel-album “Dutch Country Music 2014” uitgebracht door de DCMA.

Dutch Country Music 2014

Gewoon lid worden van behartiger van de Nederlandse countrymuziek en u ontvangt als lid ook dit album.

De “Raebekah Band” trad trouwens vorig jaar ook met veel success “live”  op tijdens het DCMA Award festival in Waspik en de groep is gevormd  rondom country-pop zangeres Raebekah Roycroft uit Nieuw Zeeland, die sinds 2002 in Haaksbergen woont en samen met Peter Schilmöller, Peter Weissink, Reinout Vrijhoef, Sampha Jalloh optreedt.

Voor u als lezer nog de mogelijk om even te kijken en te luisteren naar een optreden van de Raebekah Band tijdens een “live” optreden in “hometown” Haaksbergen hier met een eental muzikale fragmenten van hun concert.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Ezzcape - What Lies Beneath

Vervolgens “What Lies Beneath” door het country-duo Ezzcape hier met een song, die staat op hun album “Head Over Heel’s”, maar die ook staat op het reeds vermelde dubbelalbum uitgebracht door

de 30-jarige DCMA (Dutch Country Music Association)

een fraai album met 2 CD’s met in totaal 34 songs door verschillende countrygroepen en zangeres/zangeressen, zoals ook hier het duo Ezzcape , bestaande uit Helmoet Hendriks op gitaar en met zang evenals Rebecca Wezenbeek met lead-zang uit de omgeving van Ijmuiden, waar de opnamestudio Droom Records is gevestigd. 

Tijd om eens kennis te maken met Ezzcape middels en fraaie video-clip met de titelsong van hun album “Head over Heels”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Justin McGurk & Shauna McStravock - Girl Like You Boy Like Me

Dan nu door naar de Independent muziek uit Nrd. Ierland door Justin McGurk & Shauna McStravock Girl hier met de song “Girl Like You Boy Like Me”.

Deze song staat op het promotiealbum van Hillcrest, maar is afkomstig van z’n nieuwe album “Get the Party Started” uitgebracht in eigen beheer door Boogiemen Records.

Justin heeft deze song aangeboden aan “Hillcrest Radio Marketing Service” te Cambridge Ontario met het verzoek deze song in de hele wereld te verspreiden.

McGurk treedt al meer dan tien jaar op als countryzanger/schrijver/gitarist met z’n begeleidings groep “The Boogie Men” en heeft ook niet alleen in z’n eigen land veel succes, maar heeft ook al een in 2005 opgetreden in Nashville Tennessee tijdens de CMA Global Artist Showcase in Nashville TN, waarbij o.a. ook Toby Keith, Alan Jackson en Dolly Parton optraden.

Hillcrest heeft dit lied tezamen met nog 16 andere songs van countryartiesten uit de hele wereld op een CD geperst en vervolgens verstuurd naar de bekende country DJ’s in diverse landen met het verzoek aandacht te willen besteden aan hun muziek.

En aangezien het promoten van goede countrymuziek ook het doel is van uw programmamaker werken wij bij uw lokale omroep “Vrolek” daar graag aan mee.

U kunt ook nog eens kijken en luisteren naar Justin McGurk hier met z’n Boogie Men middels een fraaie “slide-show” met de song “Girl Like You, Boy Like Me.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Craig Moritz & Curtis Grambo - I Got Mexico

Vervolgens “I Got Mexico” door Craig Moritz & Curtis Grambo hier met een song, die op dit moment als single is uitgebracht.

Craig Moritz uit de Canadese provincie “Alberta” heeft in de afgelopen jaren al een aantal albums uitgebracht en waarvan een aantal songs ook in dit programma reeds onder uw aandacht zijn gebracht.

Ook deze song staat op het vermelde verzamelalbum nr. 72 van Hillcrest.

Als extra bijdrage aan het huidige fraaie weer en om alvast een beetje in “zomerse” stemming te komen voor u als lezer nog de twee countrymuziek vrienden Craig Moritz en Curtis Grambo hier met de song “I Got Mexico”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Cina Samuelson - He's Going Crazy

En dan is het nu tijd voor onze uitsmijtster Cina Samuelson uit Zweden hier met de song “He’s  Going Crazy”, die staat op haar nieuwe album “The Fast Road Home” en het reeds eerder vermelde Hillcrest album.

Tot slot kunt u als lezer van dit bericht nog kennismaken met het nieuwe album “The Fast Road Home” van Cina Samuelson middels een aantal fragmenten. Fraaie hedendaagse countrymuziek uit Zweden!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”.

Maar u kunt hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Mar. 4 ‘14 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op Mar. 8 ‘14 12.00-13.00 (CET)

Radio Vrolek- Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek at http://www.vrolek.nl

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***          Titel muziek ***   Titel Album   ***   Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   *** intromusic   ***   BGO Records

2. Bill Emerson & Sweet Dixie   ***   Dancin’ Annie   ***   Dancin’ Annie   ***   Rural Rhythm

3. Bill Emerson & Sweet Dixie   ***   A Face from Another Place   ***   Dancin’ Annie   ***   Rural Rhythm

4. Bill Emerson & Sweet Dixie   ***   Will a Light Be Shining Bright   ***   Dancin’ Annie   ***   Rural Rhythm

5. Tony Trishka   ***   Do Re Mi   ***   Great Big World   ***   Rounder

6. Tony Trishka   ***   I Wonder Where You Are Tonight   ***   Great Big World   ***   Rounder

7. Rooster Quantrell & The Border Raiders   ***   Where Were You   ***   20 Great Songs From The New King Of Western Swing   ***   Stardust Records International

8. Rooster Quantrell & The Border Raiders   ***                 Any Place in Texas   ***   20 Great Songs From The New King Of Western Swing   ***   Stardust Records International

9. Rooster Quantrell & The Border Raiders   ***   Don’t Leave Me Here   ***   20 Great Songs From The New King Of Western Swing   ***   Stardust Records International

10. Raebekah   ***   Dirty Rotten Shame   ***   Dutch Country Music 2014   ***    DCMA/Nash Music

11. Ezzcape   ***   What Lies Beneath   ***   Head Over Heels/Dutch Country Music   ***   DCM/Nash Music

12. Justin McGurk & Shauna McStravock   ***   Girl Like You Boy Like Me   ***   Get the Party Started/Hillcrest 72   ***   Boogiemen Records Ireland/Hillcrest

13. Graig Moritz & Curtis Grambo   *** I Got Mexico   *** Single/Hillcrest 72   ***   Ravensong Music/Hillcrest

14. Cina Samuelson   ***   He’s Going Crazy   ***   The Fast Road Home/Hillcrest 72   ***   Cool Country Music/Hillcrest

Be There Next Week! Same Time, Same Frequency and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *