Sittin’ on Top of the World

Ralph Stanley Still Going Strong!

In dit programma vieren we uitgebreid de verjaardag van de beroemde bluegrass legende Dr. Ralph Stanley met tal van vrienden, zoals Gillian Welch en haar partner David Rawlings, Bob Dylan, Laurie Lewis en Joe & Sonya Isaacs.

En dat betekent traditionele bluegrassmuziek van de bovenste plank.

Vervolgens gaan we naar de 50ste staat van de V.S, Hawaii, voor fraaie pianolocountrymuziek door o.a. Loeka Longakit en Sonny Slim. Nooit van gehoord?

Een reden temeer om gekluisterd aan uw radio danwel luidsprekers van uw PC te blijven zitten.

Natuurlijk ook nog de agenda met

een overzicht van countrymuziek evnementen in de regio en dan is het weer tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma met deze keer Sandra Mooy uit Den Helder 

Daarna gaan we voor de hedendaagse country uit Nashville TN naar Luke Bryan hier met de song “Drink a Beer” over het verwerken van een dramatisch verlies, gevolgd door Danielle Bradberry met de song “The Heart of Dixie”.

Brad Paisley treedt in dit programma op als uitsmijter met de song “The Mona Lisa” van z’n album “The Wheelhouse”.

Ralph Stanley & The Clinch Mounain Boys - Clinch Mountain Country

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up” met de songs “Gold Watch & Chain door Ralph Stanley samen met Gillian Welch en haar partner David Rawlings gevolgd door “The Lonesome River” door Bob Dylan & Ralph Stanley allemaal samen met The Clinch Mountain Boys.

Op m’n zoektocht naar een optreden van Ralph Stanley samen met Gillian Welch en David Rawlings kwam ik ook nog dit fraai “live” optreden tegen van Solomon Burke samen met dit bijzonder muzikale tweetal en schitterend gitaarspel van David en achtergrondzang door Gillian Welch in de song “Valley of Tears”, die staat op het Solomon’s album “Live in Nashville” en dat wil ik u niet onthouden.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Maar zoals gezegd een verjaardagsfeestje voor Ralph Stanley hier in de studio in het “Groene Hart van de Krimpenerwaard”en dus iets extra’s met ook nog “Old love letters “ of te wel “Oude liefdes brieven” door Laurie Lewis & Ralph Stanley

Songs, die staan op het schitterende album “Clinch Mountain Country”, dat is uitgebracht door Rebel onder REB-5001 met in totaal zo’n 36 tracks, waarbij Ralph Stanley wordt bijgestaan door tal van gastspelers zoals ook Marty Stuart, George Jones, Patty Loveless, Vince Gill, Alison Kraus, Ricky Skagss en Joe Diffie.

Als lezer van dit bericht kunt u nog eens luisteren naar de song “Gold Watch and Chain” maar nu in een uitvoering dor Ricky Skaggs en The White Family.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Ralph Stanley & Laurie Lewis - Old Love Letters

Laurie Lewis is een eerste klas violiste, basspeelster en zangeres uit Californie, die zich vooral bezig houdt met hedendaagse bluegrass muziek.

Als lezer van dit bericht kunt u nog even luisteren naar Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys samen met Laurie Lewis met de song “Old Love Letters”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Ralph Stanley & Bob Dylan - The Lonesome River

Ja en Bob Dylan, de folksinger/songwriter en gitarist, daar hoef ik nauwelijks iets over te vertellen.

De song “The Lonesome River” werd opgenomen op 30 november 1997 en het was de eerste keer sedert z’n album “Nashville Skyline” in 1969, dat Bob Dylan weer eens een opname maakte in Nashville.

Speciaal voor de lezer van dit bericht nog even een video-clip aangemaakt van de song “The Lonesome River” gezongen en gespeeld door Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys samen met Bob Dylan. Deze song staat dus ook op Bob Dylan’s album “Music from the Outlaw Hideout” – “Hard to Find Vol. 7”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

In mei 1997 begonnen Ralph Stanley en The Clinch Mountain Boys met een serie opnames, die werden gehouden in Nashville Tennessee.  De bedoeling van Ralph Stanley was om een album op te maken met een aantal van zijn favoriete collega musici.

Een dergelijk project opgenomen in 1992 had het succesvolle album “Saturday Night, Sunday Morning” opgeleverd.

“Clinch Mountain Country” werd opgenomen over een periode van 8 maanden en het resultaat daarvan is zo’n 36 tracks met schitterende bluegrass songs. 

Zo’n 30 zangers en zangeressen met een breed spectrum van muzikale genre zoals folk, country, gospel, bluegrass en rock hielpen graag mee om dit album “Clinch Mountain Country” tot een schitterende werkelijkheid te maken.

Vandaag, 25 februari, is het de verjaardag van Ralph Stanley en daarom blijven we nog even op z’n feestje hier samen met Tim O’Brien met de song “Let me Love You One More Time” gevolgd door

“Will You Miss Me At All” door Ralph hier samen met Joe & Sonya Isaacs.  

Ook deze songs staan op het dubbelalbum “Clinch Mountain Country” in 1998 uitgebracht door Rebel Records.

Voor de song “Let Me Love You One More Time” door Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys samen met Tim O’Brien heb ik nog een “slide-show” aangemaakt en waar u natuurlijk ook nog even naar kunt kijken en luisteren.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Hot Rize - Let Me Love You One More Time

U kunt ook nog even kijken en luisteren naar de bluegrassgroep “Hot Rize” met lead-zang door Tim O’Brien tevens op mandoline in 1994  tijdens het Winterhawk Bluegrass Festival in Hillsdale, NY – 1994 met de song “Let Me Love You One More Time”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

The Stanley Brothers

Ralph Stanley, banjo-speler en tenorzanger ,  vormde in 1946 op 19 jarige leeftijd samen met z’n oudere broer Carter Stanley, gitarist en lead-zanger en tevens een uitstekende liedjesschrijver het befaamde duo “Stanley Brothers” later versterkt met “The Clinch Mountain Boys”.

Zij werden één de populairste broers-duo’s in de countrymuziek geschiedenis en traden ruim twintig jaar op met hun schitterende en soms droevige songs totdat Carter in 1966 op 41-jarige leeftijd overleed.

Na verloop van enige tijd pakte Ralph Stanley de muzikale draad weer op en ging verder met The Clinch Mountain Boys, waarvan een aantal leden, zoals Ricky Skaggs, Larry Sparks en wijlen Keith Whitley ook deel van uitmaakten en niet te vergeten Jack Cooke gitarist, bassist en zanger.

In 2006 verscheen een album van Jack Cooke met Ralph Stanley als gast en van dit album in dit programma de song “Sittin’ on Top of the World”.

Jack Cooke maakte 37 jaar lang deel uit van The Clinch Mountain Boys en zeer zeker een record voor een musicus.

In 1955 werd hij basspeler voor Carter en Ralph Stanley en vertrok een jaar later om voor vier jaar deel uit te maken van Bill Monroe’s Bluegrass Boys.

Daarna trad hij niet alleen op met z’n eigen groep “The Virginia Mountain Boys, maar speelde ook nog enige tijd samen met Earl Taylor en “The Stoneman Family”.

Na het overlijden van Carter Stanley vormde Ralph “The Clinch Mountain Boys”, waar Jack vervolgens als bassist/gitarist en zanger deel van ging uitmaken.

Geboren in Norton, Virginia, zelfs nog een termijn als burgemeester van dit plaatsje, overleed hij hier ook op 2 december 2009 op bijna 73-jarige leeftijd.

Ook nog even terug naar 1977 met een “live” optreden van Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys met de bassist Jack Cooke alias “The Killer” met z’n leadzang in de hoodrol in de song “Sittin’ On Top of the World”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link

Ralph Stanley _ The Clinch Mountain Boys - Jesus Savior Pilot Me

Vervolgens in het programma “Countrymusic Round-Up” ook nog de bluegrass gospel “Jesus Savior Pilot Me” door Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys, die staat op het album “Clinch Mountain Gospel” uit 1977 in 2001 door Rebel Records op CD uitgebracht met Dr. Ralph Stanley op de banjo met lead-en tenorzang, Keith Whitley op gitaar en leadzang, Jack Cooke op de bas eveneens met tenor en baritonzang, Troy “Renfro” Profitt op lead-gitaar, Curly Ray Cline op de viool. De groep werd ook nog bijgestaan door Danny marshall op mandoline en Chester “Pop” Marshall met baszang.

Op dinsdag, 25 februari a.s. Ralph Stanley 87 jaar en in dit programma “Countrymusic Round-Up” een muzikaal eerbetoon aan deze jarige legende. Ralph van harte gefeliciteerd en nog vele jaren in goede gezondheid.

Tot slot van deze bluegrass sessie natuurlijk ook nog een schitterende uitvoering van de  song “When I Wake Up to Sleep No More” door Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys met de hulp van z’n vrienden Judy (mandoline) en David Marshall (baszang) middels een fraaie slide-show.

Deze uitvoering staat ook op het album “Clinch Mountain Country”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Loeka Longkit - My Little Grass Shack

Dan nu naar de countrymuziek uit Hawaii met Loeka Longakit en zijn vertolking van de song “My Little Grass Shack” gevolgd door Lorna Lim  met  de song “Ka Lehua I Milia” en “Makee Ailana” door Sonny Lim.

Speciaal voor u als lezer in “You Tube” geplaatst ter kennismaking met Loeka Longakit hier met zijn vertolking van de traditional “My Little Grass Shack”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Deze songs staan op een schitterende verzamelalbum met de titel “Na Mele Hula” uitgebracht door Palm Records.

Voor ons over het algemeen namen en titels, die moeilijk zijn thuis te brengen.

Er zijn naar alle waarschijnlijkheid weinig Nederlanders, die deze Polynesische taal machtig zijn, maar u kunt op Hawaii natuurlijk ook uitstekend met uw engelse taal terecht.

En omdat het zo’n leuke uitvoering is hierbij ook nog “My Little Grass Shack” in Kealakekua, Hawaii in een versie uit het verre verleden 1934 uitgevoerd door “Freddie Rich & His Orchestra” met Vera Van en the Eton Boys.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Sonny Lim - Makee Ailana

De staat Hawaii bestaat uit 8 grotere eilanden, verscheidene atollen en talrijke onbewoonbare rotsen en zandplaten, die zich over zo’n 2500 km uitstrekken in de Pacific.

Muziek uit pianolo country of wel “cowboycountry” van het grote eiland Hawaii of wel “The Big Island”, deel uitmakend als hoofdeiland van de 50ste staat van de V.S. hier dus door o.a. Sonny Lim.

Sonny Lim, een Hawaiiaanse zanger/”slack gitaar speler” , die opgroeide en evenals z’n vader werkte op de beroemde “Parker Ranch”.

Tijd om eens kennis te maken met het fraaie gitaarwerk van Sonny Lim met daarbij ook nog enige informatie over zijn achtergrond.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Z’n album “Slack Key Guitar Volume 2” was het eerste Hawaiaanse album, waaraan een Grammy Award werd toegekend.

Sonny maakt deel uit de muzikale Lim Family Band, maar speelde in de vroegere jaren samen met de Makaha Sons of Ni’ihau (onder z’n artiesten naam  “Kohala”) en heeft ook nog samengewerkt met o.a. Cyril Pahinui, zoon van de bekende Gaby Pahinui.

Maar ook de andere artiesten op dit album “Na Mele Hula” uitgebracht door Palm Records hebben een grote bekendheid in de staat Hawaii.

We blijven nog even op Hawaii voor de laatste bijdrage in dit programma met Sonny Lim met zijn schitterende vertolking van de song “Makee Ailana”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Sandra Mooy - What If We Fly...

Dan is het in het programma vervolgens niet alleen tijd voor de agend met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio, maar eveneens voor de nederlandse inbreng in dit programma ‘Countrymusic Round-Up” en daarvoor heb ik dit keer gekozen door Sandra Mooy uit den Helder hier met de songs “You’ve Got to Talk to Me” en de bekende Ierse song “All Smiles Tonight”.

Deze songs staan op haar album “What If We All Fly” in 2004 uitgebracht door Starsound.

Sandra viel afgelopen zondagmiddag in ter vervanging van de Goudse countrygroep “Change of Key”, die in verband met droevige persoonlijke omstandigheden hun concert in theater café Concordia te Haastrecht moesten afzeggen.

Sandra Mooy verleende muzikale hulp om als plaatsvervanger op te treden.

Ik was zelf niet aanwezig, maar hoop, dat de bezoekers van het concert toch een plezierige countrymuziek middag hebben mogen beleven.

Sandra is in de nederlandse countrymuziekgenre wis en waarachtig geen onbekende met een machtig mooi repertoire aan songs en zij wordt op dit album bijgestaan door tal van bekenden, zoals ook een duet met Wim van der Vliert en natuurlijk leden van het vroegere “Starsound’ huisorkest.

Naast een aantal singles bracht zij ook nog het album “On My Way to You” en het verzamelalbum met de titel “The best of…  “ via CNF Productions uit.

Nog even terug naar het Floralia countryfestival van 2010 te Oosterhout met een optreden van Sandra Mooy hier met een medley van bekende countrysongs.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Luke Bryan - Drink a Beer

Dan nu naar Nashville voor Luke Bryan hier met de song “Drink a Beer”, die staat op z’n album “Crash My Party” vorig jaar augustus uitgebracht door Capitol Records.

De titel doet je wellicht denken aan een grappige “Honky Tonk Song”, maar dat is het dus niet.

De goede verstaander heeft wel begrepen, dat het hier gaat om het afscheid nemen van een dierbare vriend.

Op dit moment staat de song “Drink a Beer” op de nr. 1 plaats van Billboards “Hot Country Songs”.

Het album is de opvolger van z’n succesvolle “Tailgates & Tanlines”, dat inmiddels een dubbel platinum status heeft en met 7,2 miljoen exemplaren behoorde tot de 8 best verkochte albums van 2012.

“When I Got the News Today” door Luke Bryan hier met zijn bijzondere song “Drink a Beer”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Danielle Bradberry - The Heart of Dixie

Vervolgens “The Heart of Dixie” door Danielle Bradberry  uit Cypress Texas hier met een song, die als single is uitgebracht en sinds kort ook op haar eerste album met haar eigen naam als titel op 25 november vorig jaar uitgebracht door Big Machine/Republic Nashville.

Zij won vorig jaar als jongste deelnemer het vierde seizoen van NBC’s “The Voice” en tekende de dag erna op 19 juni een platencontract bij Big Machine.

“The Voice” Danielle Bradberry hier met een leuke video-clip met een aantal vriendinnen in “The Heart of Dixie”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Brad Paisley - The Mona Lisa

Dan is het nu hoog tijd voor onze uitsmijter Brad paisley hier met de song The Mona Lisa”.

die staat op z’n album Wheelhouse dat in april van dit jaar werd uitgebracht door Arista Nashville.

En voor de liefhebbers opgelet.

Er bestaat naast de normale CD ook nog een “deluxe” versie met 21 tracks.

Tot slot onze uitsmijter Brad Paisley hier tijdens een “live” optreden in Las vegas met een stevige vertolking van zijn song “Mona Lisa”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”.

Maar u kunt hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Feb. 25 ‘14 19.00 – 20.00 uur Heruitzending Mar. 1 ‘14 12.00-13.00

Radio Vrolek- Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek at http://www.vrolek.nl

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***   Titel muziek   ***   Titel Album   ***    Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   *** intromusic   ***   BGO Records

2. Ralph Stanley ft. Gillian Welch & David Rawlings   ***   Gold Watch and Chain   ***   Clinch Mountain Country   ***   Rebel Records

3. Ralph Stanley ft. Bob Dylan   ***   The Lonesome River   ***   Clinch Mountain Country   ***   Rebel Records

4. Ralph Stanley ft. Laurie Lewis   ***   Old Love Letters   ***   Clinch Mountain Country   ***   Rebel Records

5. Ralph Stanley ft. Tim O’Brien   ***   Let Me Love You One More Time   ***   Clinch Mountain Country   ***   Rebel Records

6. Ralph Stanley ft. Joe & Sonya Isaacs   ***   Will You Miss Me At All  ***   Clinch Mountain Country   ***   Rebel Records

7. Jack Cooke ft. Ralph Stanley   ***   Sittin’ on Top of the World   ***   Sittin’ on Top of the World   ***   Pinecastle Records

8. Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys   ***   Jesus Savior Pilot Me   ***   Clinch Mountain Gospel   ***   Rebel Records

9. Loeka Longakit   ***   My Little Grass Shack   ***   Na Mele Hula   ***   Palm Records

10. Lorna Lim   ***   Ka Lehua I Milia   ***   Na Mele Hula   ***   Palm Records

11. Sonny Lim   ***   Makee Ailana   ***   Na Mele Hula   ***   Palm Records

12. Sandra Mooy   ***   You’ve Got to Talk to Me   ***   What If We All Fly   ***   Starsound

13. Sandra Mooy   ***   All Smiles Tonight   ***   What If We All Fly   ***   Starsound

14. Luke Bryan   ***   Drink A Beer   ***   Crash My Party   ***   Capitol Nashville

15. Danielle Bradberry   ***   The Heart of Dixie   ***   Danielle Bradbery   ***   Big Machine/Republic Nashville

16. Brad Paisley   ***   The Mona Lisa   ***   The Wheelhouse   ***   Arista Nashville

Be There Next Week! Same Time, Same Frequency and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *