East Virginia Blues

Ernie & Mack with The Blue Grass Cut-Ups

Na twee weken afwezigheid weer “live” terug in de studio met o.a. het nieuwe album “Blue Smoke” van Dolly Parton en van haar kunt u in het programma “Countrymusic Round-Up” drie fraaie songs verwachten.

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrass met eveneens drie songs van het nieuwe album “Side by Side” van Ralph Stanley en z’n zoon Ralph Stanley II.

Vervolgens terug naar de bluegrass uit de jaren ‘60 met Red White & His Dixie Blue Grass Band en ook nog Ernie & Mack met de “Blue Grass Cut-Ups”.

Natuurlijk ook nog de agenda met een overzicht

een overzicht van countrymuziek evenementen in de regio en dan is het ook al weer tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma met deze keer Dick van Altena met de song Julie-Ann gevolgd door de Goudse countrygroep “Change of Key” a.s. zondag weer met een optreden in Theater Country Café Concordia in Haastrecht.

Daarna gaan we naar Nashville TN voor hedendaagse country door Ashley Rose met haar bijdrage aan het “goede doelen” album “Joey’s Song” en vervolgens uit Ausin,Texas, de frontman van “Asleep at the Wheel”, Ray Benson, met de titelsong van z’n solo-album “Little Peace”  en treedt de groep “Girls Guns & Glory”  uit Boston op als uitsmijter met de song “All the Way to Heaven” van hun album “Good Luck”.

Ralph Stanley & Ralph Stanley II - Are You Just Waiting for Me

We begonnen dit programma met de songe “Are You Waiting Just for Me” , “Don’t Step over an Old Love” en “Dirty Black Coal” door Ralph Stanley en z’n zoon Ralph Stanley II.

Deze songs staan op hun album “Side by Side”, dat op dinsdag 18 februari 2014  officieel door Rebel Records zal worden gepresenteerd.

De volgende week op 25 februari a.s. wordt de beroemde bluegrass zanger en banjospeler Dr. Ralph Stanley 87 jaar en hier dus alvast nog eens samen met z’n zoon Ralph Stanley II beiden op dit moment wonend in Coeburn Virginia.

Ralph Stanley - Feb. 25 - His Birthday

Ralph Stanley, banjo-speler en tenorzanger,  vormde in 1946 op 19 jarige leeftijd samen met z’n oudere broer Carter Stanley, gitarist en lead-zanger en tevens een uitstekende liedjesschrijver het befaamde duo “Stanley Brothers” later versterkt met “The Clinch Mountain Boys”.

Zij werden één de populairste broers-duo’s in de countrymuziek geschiedenis en traden ruim twintig jaar op met hun schitterende en soms droevige songs totdat Carter in 1966 op 41-jarige leeftijd overleed.

Na verloop een jaar pakte Ralph Stanley de muzikale draad weer op en ging verder met The Clinch Mountain Boys, waarvan een aantal leden, zoals Ricky Skaggs, Larry Sparks en wijlen Keith Whitley ook deel van uitmaakten.

In 1976 ontving Ralph een ere-doctoraat in de muziek van de “Lincoln Memorial University” in Harrogate, TN, terwijl aan hem in 1984 de  “National Heritage Award” werd uitgereikt door de toemalige president Ronald Reagan.

In 1992 werd Ralph ere-lid van ” International Bluegrass Music Hall of Honor”, terwijl hij in 2000 ere-lid werd van the Grand Ole Opry. 

Op dinsdag, 25 februari a.s. wordt hij dus 87 jaar en het programma “Countrymusic Round-Up” op die avond natuurlijk een uitgebreid muzikaal eerbetoon.

Ralph I en II werden op het album “Side by Side” bijgestaan door de bekende John Rigsby op viool en mandoline, Steve Sparkman op de banjo en Randall Hibbitts op de bas.

Voor u als lezer nog even luisteren naar Ralph Stanley samen met z’n zoon Ralph Stanley II en o.a. John Rigsby hier met de bluegrass gospel “The Angels Are Singing in Heaven Tonight”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Red White & His Dixie Blue Grass Band on Vintage Bluegrass Power Picks

Dan nu terug naar de jaren ‘60 met Red White & His Dixie Blue Grass Band hier met de songs “Tragic Romance” en “I Wonder How the Old Folks Are at Home”.

Deze songs staan op het album “Vintage bluegrass Power Picks—30 Traditional Classics” , dat

op 21 januari van dit jaar werd uitgebracht door Rural Rhythm.

Even een kijkje in de keuken van Rural Rhythm Records.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

De “Vintage Bluegrass Power Picks,  nr. 7 in de Power Picks” serie bevat 30 authentieke optredens en geliefde tijdloze klassiekers uitgevoerd door verscheidene bluegrass legendes

“I Wonder How the Old Folks Are at Home” nu eens in een uitvoering door Porter Wagoner in 1965 en die staat op z’n album “ The Bluegrass Album” destijds uitgebracht door RCA Victor

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Rural Rhythm Records

In het programma gaan nog even terug naar dit album voor “Ernie & Mack with The Blue Grass Cut-ups” hier met de songs “Careless Love” en de bekende “East Virginia Blues ”.

De huidige opleving van de populariteit bluegrassmuziek heeft ook weer de interesse naar het verleden gewekt.

Rural Rhythm is met Rebel Records en Rounder Records op dit moment één van de belangrijkste labels, die bluegrass muziek uitbrengen.

Sam Passamano Jr., President of Rural Rhythm Records

Sam Passamano, President of Rural Rhythm Records

Sinds het begin in 1955 hield de oprichter van Rural Rhtyhm, “Uncle Jim O’Neal,  van traditionele muziek en wist waarschijnlijk evenveel songs van vroegere tijden als elke folkfanaat en z’n maatschappij heeft nog zo’n 4000 opnames van diverse bluegrass groepen in de voorraadschuur.

Wellicht wordt het eens tijd om eens bij Rural Rhythm te gaan winkelen. Helemaal niet moeilijk!

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Op dit album bluegrassmuziek door bluegrass legendes als Don Reno, Red Smiley, Hylo Brown, Earl Taylor, Bill Harrell, Mac Martin and the Pioneers en zoals hier Red White & His Dixie Bluegrass Band en natuurlijk , “Ernie & Mack with The Blue Grass Cut-ups” die hun hele muziekcariere trouw bleven aan deze muziek.

In dit bericht kunt u nog eens luisteren naar de song “Careless Love” hier vertolkt door Doyle Lawson & Quicksilver tijdens een optreden op 24 februari 2012 in de Bluegrass Underground, Cumberland Caverns, TN.

Doyle Lawson op mandoline en met zang, Jason Barle op viool, Jessie Baker op banjo,  Corey Hensley op de bas, Mike Rogers op gitaar en tenslotte Josh Swift op dobro.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dolly Parton - Blue Smoke Album

Dan nu naar nog een nieuw album maar nu van Dolly Parton hier met de songs “Lay Your Hands on Me”, “Don’t Think Twice” en “Banks of the Ohio”.

Deze songs staan op haar album “Blue Smoke”, dat op 4 februari j.l. werd uitgebracht in Australie door haar eigen platenmaatschappij “Dolly Works” en vervolgens in samenwerking met Sony Masterworks wordt gedistribueerd.

Het album, dat ik hier dus in de studio voor mij heb liggen, komt dus uit Australie, want de Amerikaanse en Europese uitgaven hiervan verschijnen in de loop van de maand maart vooruit lopend op haar “Blue Smoke World” tour.

Deze maand voor haar een groot aantal optredens in Nieuw-Zeeland en Australie, in mei gevolgd door een tour door Amerika en dan in de maand juli dezelfde promotie-tour door Europa met optredens o.a. Ierland, Schotland, Engeland, Wales, Duitsland, Denemarken, Noorwegen en tenslotte Zweden.

Dolly Parton met optreden in Keulen en Berlijn.

Jammer, jammer, maar dus geen optreden in Nederland tot dusver. Misschien kunt u uw zomervakantie gelijk combineren met een concert van Dolly Parton.

De legendarische countryzangeres, liedjesschrijfster, Multi-instrumentalist, entertainer en zakenvrouw Dolly Parton, internationale superster, die al bijna 50 jaar in dit vak grote successen boekt.

Van haar op haar nieuwe album niet alleen nieuwe songs, maar ook nog haar versie van Bob Dylan’s song “Don’t Think Twice” en de traditional “Banks of the Ohio”, een ballade over een moord aan de oevers van de Ohio op een geliefde en die voor het eerst zo rond de jaren ‘30 ten gehore werd gebracht.

Deze song is al vele malen vertolkt door tal van andere countrymusici zoals o.a. The Carter Family, The Stanley Brothers, Johnny Cash en ook door Porter Wagoner in 1969 en bij wie Dolly Parton haar carriere begon.

Porter Wagoner - Banks of the Ohio

Haar versie van deze song lijkt enigszins overeen te komen met die op Porter Wagoner’s album “The Bluegrass Album” uit 1965.

U kunt als lezer van dit bericht al even aanwezig zijn bij een optreden van Dolly Parton tijdens haar Blue Smoke World Tour optreden in Sydney, Australie op 18 februari j.l. met de song “Banks of the Ohio”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dick van Altena - Julie-Ann

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma “Countrymusic Round-Up” en daarvoor heb ik het fraaie album “Flowers from the Moon” van Dick van Altena meegenomen en hiervan de volgende song “Julie-Ann”.

Dick van Altena hier samen met de countrygroep “Savannah” werd tijdens de DCMA Award Gala uitgeroepen tot “Countryzanger van het Jaar” , terwijl hun gezamenlijk theatertoer “Back to the Country” verkreeg ook de Award “Show/Festival of Evenement van het Jaar”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Change of Key - Heaven's Perfect Husband Catalogue

Vervolgens “Heaven’s Perfect Husband Catalogue” door de bekende succesvolle Goudse countrygroep “Change of Key”, hier met een song, die staat op hun bekende album “Whe Music calls My Name”.

Niet voor niets” dit album voor dit programma vanavond weer tevoorschijn gehaald, want a.s. zondagmiddag, 23 februari is het weer zover.

De laatste zondag van de maand en dat betekent met z’n allen weer naar “Theater Country Café Concordia” aan het Concordiaplein 1 te Haastrecht.

Inmiddels een traditie met een optreden van de Goudse countrygroep “Change of key” in Country cafe Condordia aan het Concordiaplein 1 te Haastrecht, maar jammer genoeg de laatste van de serie.

Change of Key zal vast wel weer worden  bijgestaan door Peter Vermeer op gitaar met zang en Tom Ensink, de huidige voorzitter van de DCMA,  op pedalsteel.

Change of Key at Concordia Haastrecht Feb. 23 2014

Dus zet alvast in uw agenda zondag, 23 februari vanaf 15.00 Cafe Concordia te Haastrecht “The Place to Be”.

Voor u als lezer ook nog eens de fraaie video-clip van Change of Key gemaakt tijdens hun muzikale verblijf in de VS hier met de song “Heavens Perfect Husband Catalogue”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Ashley Rose - The Buckle

Dan nu naar Nashville TN voor de in Nederland vrij onbekende en jonge liedjesschrijfster en pianiste Ashley Rose uit Sun Prairie, Wisconsin, met haar bijdrage aan het “goede doelen” album “Joey’s Song” met de song “The Buckle”.

Deze song staat van oorsprong op haar album met haar eigen naam als titel en in 2010 in eigen beheer uitgebracht.

Ashley Rose on Joey's Song

Maar zoals reeds gemeld staat haar song ook op het countrymuziek album, dat is uitgebracht door de organisatie “Joey’s Song”en die middels muziek geld inzamelt ter financiering van het onderzoek naar epilepsie.

The Joseph Gomoll Foundation (Joey’s Song) organiseert niet alleen benefiet-concerten, maar heeft inmiddels ook al een vijftal albums uitgebracht, waaronder een fraai countrymuziek album met 15 songs door bekende countrysterren zoals het duo Montgomery Gentry, Aaron Tippin, Blackhawk en Kevin Sharp en de minder bekende als het duo Coldwater Jane en Maddy Rodriguez.

Voor meer informatie kunt u even hun website raadplegen !

Ashley Rose heeft ook enige digitale ruimte bij “My Space” gereserveerd voor de promotie van haar songs en daarvan kunt natuurlijk even gebruik maken om te luisteren.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Ray Benson - A Little Piece

Vervolgens naar Austin Texas voor Ray Benson met de titelsong van zijn album “A Little Peace”, dat in januari van dit jaar werd uitgebracht door Bismeaux Recods.

Veertig jaar als frontman van “Asleep at the Wheel” betekent niet dat er niets buiten de “Western Swing” bestaat voor Ray benson.

Het album “A Little Peace” bevat allerlei stromingen in de muziek aanwezig., maar altijd met een “country”-smaak. Op zijn eerste solo-album “Beyond Time” had de muziek meer jazz-invloeden, terwijl op dit album treedt hij meer op als folkzanger, rocker en crooner.

Op het album ook nog een duet met Willie Nelson tijdens de Waylon Jennings song “I An’t You”.

U kunt als lezer ook nog luisteren en kijken naar Ray Benson met meer informatie over z’n nieuwe album “A Little Piece” en natuurlijk onderbroken door een aantal fraaie muzikale fragmenten.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Girls Guns & Glory - All the Way to Heaven

En dan is het ook al weer tijd voor onze uitsmijter, de groep “Girls Guns & Glory” met de song “All the Way to Heaven”, die staat op hun album “Good Luck” dat op 4 februari j.l. werd uitgebracht door Lonesome Day Records.

De groep is afkomstig uit Boston, MA, en bestaat uit Ward Hayden op akoestische gitaar en lead-zang,  J. Ellis Kiggans op de drum kit, Chris Hersch op electrische gitaar, banjo en eveneens met zang, en  Paul Dilley op de staande en electrische bas en zang.

Ook de muziek op dit vijfde album “Good Luck” van “Girls Guns & Glory” of wel “GGG” is weer een mix van traditionele country, rock an roll uit de vroegere jaren en blues.

Muziek geinspireerd door countrysterren van weleer zoals Hank Williams, Johnny Cash en Johhny Horton.

Hoog tijd om eens kennis te maken met onze uitsmijter “Girls, Guns & Glory” met de song “All the Way to Heaven”, die ook als single werd uitgebracht.

Hier GCG met een fraaie video-clip tijdens een optreden in de Rodeo Bar in NYC.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”.

Maar u kunt hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Feb. 18 ‘14 19.00 – 20.00 uur heruitzending op Feb. 22 ‘14 12.00-13.00

Radio Vrolek- Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek at http://www.vrolek.nl

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***          Titel muziek   ***   Titel Album   ***  Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   *** intromusic   ***   BGO Records

2. Ralph Stanley & Ralph Stanley II   ***   Are You Waiting Just for me   ***   Side by Side   ***                Rebel Records

3. Ralph Stanley & Ralph Stanley II   ***   Don’t Step Over an Old Love   ***   Side by Side   ***   Rebel Records

4. Ralph Stanley & Ralph Stanley II   ***   Dirt Black Coal   ***   Side by Side   ***  Rebel Records

5. Red White & His Dixie Blue Grass Band   *** Tragic Romance   ***   Vintage Bluegrass Power Picks – 30 Traditional Classics   ***   Rural Rhythm

6. Red White & His Dixie Blue Grass Band   *** I Wonder How the Old Folks Are at Home   ***   Vintage Bluegrass Power Picks – 30 Traditional Classics   ***   Rural Rhythm

7. Ernie & Mack with The Blue Grass Cut-Ups   ***   Careless Love   ***   Vintage Bluegrass Power Picks – 30 Traditional Classics   ***   Rural Rhythm

8. Ernie & Mack with The Blue Grass Cut-Ups   ***   East Virginia Blues   ***   Vintage Bluegrass Power Picks – 30 Traditional Classics   ***   Rural Rhythm

9. Dolly Parton   ***   Lay Your Hands on Me   ***   Blue Smoke   ***   Sony Masterworks/Dolly Records

10. Dolly Parton   ***    Don’t Think Twice   ***   Blue Smoke   ***   Sony Masterworks/Dolly Records

11. Dolly Parton   ***   Banks of the Ohio   ***   Blue Smoke   ***   Sony Masterworks/Dolly Records

12. Dick van Altena   ***   Julie-Ann   ***   Flowers from the Moon   ***   Interlokaal Inlok 110/CRS

13. Change of Key   ***   Heaven’s Perfect Husband Catalogue   ***   When Music Calls My Name   ***   Change of Key

14. Ashley Rose   ***   The Buckle   ***   Ashley Rose/ Joey’s Song   ***   Omnivore Recordings

15. Ray Benson   ***   A Little Piece   ***   A Little Piece   ***   Bismeaux Productions

16. Girls Guns & Glory   ***   All the Way to Heaven   ***   Good Luck   ***   Lonesome Day 

Be There Next Week! Same Time, Sam Frequency and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *