Quand le Soleil Dit Bonjour aux Montagnes

Quand le Soleil Dit Bonjour aux Montagnes

In dit programma veel aandacht voor de Canadese countrymuziek, zowel in de Franse als Engelse taal met o.a. muziek van het album “Quand le Country Dit Bonjours…”.

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrass met deze keer James King en een drietals songs van zijn nieuwe album “Three Chords and the Truth” gevolgd door Feller & Hill and The Bluegrass Buckaroos met eveneens een drietal songs van hun debuutalbum.

Na de agenda met

een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het dan tijd voor de belgisch -nederlandse inbreng met deze keer aandacht voor de belg Robby Longo met een song van zijn debuut album “Country Man” en nog eens Jacky met een song van haar album “Living in a Lovesong”.

Vervolgens gaan we weer terug naar Canada voor hedendaagse countrymuziek door Dean Brody met de song “Bounty” van zijn nieuwe album “Crop Circles”, George Bamford met een song van zijn nieuwste album “Country Junkie” en treedt de groepThe Road Hammers op als uitsmijter van dit programma.

James King - Things Have Gone to Pieces

We begonnen het programma “Country Music Round-Up” met de songs “Blue Blue Day”, “Chiseled in Stone” en “Things Have Gone to Pieces” door James King.

Deze songs staan op zijn nieuwe album met de titel “Three Chords and the Truth” op 30 september j.l. uitgebracht door Rounder Records.

James King heeft bij de samenstelling van zijn albums altijd een goede keuze kunnen maken uit mooie songs, die hem niet voor niets de bijnaam “The Bluegrass Storyteller” bezorgden.

Een fraai album samengesteld uit 12 fraaie countrysongs in mooie bluegrass stijl vertolkt met

“Blue Blue Day” in 1958 geschreven door Don Gibson geschreven en bekend gemaakt gevolgd door James King’s versie van “Chiseled in Stone” of te wel “In steen gebeiteld”.

Laatstvermelde countrysong is afkomstig van Vern Gosdin uit 1988 en dan tenslotte ook nog zijn versie van George Jones “Things Have Gone to Pieces”.

Inderdaad allemaal songs regelrechtuit een countrymuziek catalogus, maar door de arrangementen van James Kings, zijn keuze en hulp van meer dan uitstekende musici tot mooie traditionele bluegrass songs omgebouwd.

James wordt op dit album muzikaal bijgestaan door o.a. Stewart op de piano, Jesse Brock op de mandoline, Jason Moore op de bas, Jimmy Mattingly op viool en Josh Williams op gitaar en waarbij vervolgens Don Rigsby en Dudley Connor hem vokaal bijstaan.

James King hier met z’n album “Three Chords and the Truth” uitgebracht door Rounder zeer de moeite waard.

Tijd voor de eerste video-clip  van James King & His Band hier tijdens een “live-optreden” in het Kirby Theater te Roxboro, North Carolina.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Feller and Hill & The Bluegrass Buckaroos

We gaan nog even door met de bluegrass, maar nu door Tom Feller en Chris Hill hier met de songs “Big Blue Roses”, “The Old Kentucky Man” en “Together Again”.

 Deze songs staan op het album “Feller and Hill & The Bluegrass Buckaroos” heel toepasselijk met de Buck Owen country klassieker, “Together Again” in februari van dit jaar uitgebracht door Blue Circle Records, de platenmaatschappij van Tom T. en z’n vrouw Dixie Hall.

Twee jonge bluegrass veteranen Tom Feller en Chris Hill tonen hier hun liefde voor de traditionele bluegrass en klassieke countrymuziek met hun debuutalbum.

U kunt ook nog even kijken luisteren naar een “live” optreden van Feller and Hill & The Bluegrass Buckaroos tezamen met een aantal muzikale vrienden zoals violist Michael Cleveland hier met de song “Big Blue Roses”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Een beetje in traditie van legendarische duo’s als Lester Flatt & Earl Scruggs en The Osborne Brothers zijn Feller en Hill ook flink beïnvloed door klassieke country grootheden als Buck Owens en Ray Price.

De leadzang van Feller past uitstekend bij de messcherpe tenorzang van Hill en toen zij hun demo “Gonna Lay Down My Old Guitar ” hadden rondgestuurd kregen zij al heel snel bericht van Cindy Beaucom, dat hun song zou worden gespeeld in haar wekelijkse radioprogramma “Knee deep in Bluegrass”, dat nationaal door vele stations wordt uitgzonden.

Het album heeft inmiddels veel lof en erkenning ontvangen van andere bluegrass muziek grootheden als Rhonda Vincent, Dudley Connell, Larry Stephenson en Larry Cordle.

En dat is natuurlijk niet zo vreemd, want het is niet allen een mooi album, maar Tom heeft ook gespeeld bij o.a. Rhonda Vincent & The Rage, The Larry Stephenson Band en Chris bij The Wildwood Valley Boys en de James King Band.

Beiden zijn multi-instrumentalisten maar Tom meestal op de gitaar en Chris op de banjo geassisteerd hier door Mark Poe op gitaar en Glen “Cookie” Inman op de staande bas.

Deze groep werd trouwens voor dit album nog bijgestaan door tal van andere bluegrasstoppers zoals Michael Cleveland op viool.

Natuurlijk kunt u als lezer ook nog even luisteren naar Feller and Hill & The Bluegrass Buckaroos hier met hun versie “Together Again”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Quand le Country Dit Bonjours

Maar dan nu naar het Canadese Quebec en de Franstalige countrymuziek met om te beginnen Vole Colombe ” of te wel “Vliegende duif” hier gezongen door Jean-Francois Breau, die afkomstig is uit Ontario en opgegroeid in de Canadese staat New Brunswick.door Jean-Francois Breau.

Vervolgens van hetzelfde album met 15 tracks de song “Perce les Nuages” of te wel “dwars door de wolken” gezongen door Mario Pelchat, een Franstalige singer/songwriter uit de staat Quebec en tevens eigenaar van de platenmaatschappij MP3 Disques.

En tenslotte “Quand le Soleil Dit Bonjours aux Montagne” voor vele luisteraar wellicht zeer herkenbaar, maar deze vertolking staat op het album met de zeer toepasselijke naam “Quand le Country Dit Bonjours…”.

Voor u als lezer even een korte kennismaking met het album “Quand le Country Dit Bonjour…”.

Gewoon even doorschakelen.

Lucille Star - The French Song

“Quand le Soleil Dit Bonjour aux Montagnes” of te wel “Als de zon afscheid neemt van de bergen” natuurlijk ooit in het verre verleden bekend geworden door de vertolking door Lucille Star ook wel onder de naam “The French song” en dat was al weer in 1965.

Maar hier dus een vertolking door een aantal Franstalige Canadese zangers en zangeressen , die hebben meegewerkt aan het album “Quand le country dit bonjour…”, dat in oktober van 2006 werd uitgebracht door het label MP3 Disques. Het project werd opgezet door Mario Pelchat, die een groot aantal veteranen uit de countrymuziek vroeg een bijdrage te leveren.

Jean-Francois Breau - Vole Colombe

Jean-Francois Breau

Niet alleen voor duivenliefhebbers, maar toch vooral voor de countrymuziek de fraaie chanson “Vole Colombe” door Jean-Francois Breau!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Binnen een maand na het uitbrenging van dit bijzonder album waren er al meer 35.000 verkocht en dat betekende in die tijd een “gouden” album.

13 verschillende artiesten uit de omgeving van Quebec, waaronder ook Daniel Lavoie, Les Respectables, Dany Bédar en Ginette Reno bezingen hun liefde voor de countrymuziek.

Wegens het grote succes van dit album werd in 2007 Vol.2 uitgebracht en op dit moment wordt het project nog regelmatig in Canadese theaters opgevoerd.

Een bijzonder mooi countrymuziek album, die ik van harte kan aanbevelen “Quand le Country Dit Bonjour” dus “Als de country goedendag zegt” .

Mario Pelchat - Perce les Nuages

Mario Pelchat

U kunt ook nog even luisteren naar Mario Pelchat hier met de “chanson” “Perce les Nuages” middels een “slide-show”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Robby Longo - Let Your Love Flow

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu tijd voor de belgisch/nederlandse inbreng in dit programma met deze keer aandacht voor Robby Longo uit Genk hier met de song “Let Your Love Flow”, die staat op z’n album “Country Man” uitgebrachtg dor ARS Entertainment/Uiversal.

Robby komt uit Genk Belgie. Hij had al op jonge leeftijd zanglessen gehad, maar tijdens een reis door Amerika ontdekte hij pas echt de countrymuziek.

In 2012 schreef hij zich in voor de liedjeswedstrijd “The Voice van Vlaanderen”. Hij eindigde uiteindelijk als tweede in deze wedstrijd, maar kreeg prompt een platencontract aangeboden door Universal Music.

In 2013 was hij genomineerd voor de Radio 2 Zomerhit-trofee voor “Beste mannelijke artiest”, maar eindige hij ook op de tweede plaats.

Eind augustus 2013 kwam zijn reeds eerder vermelde debuutalbum “Country Man” uit, dat 11 weken in de top 10 van best verkochte albums stond en waarvoor hij midden november een “gouden” plaat ontving.

Tijd om eens kennis te maken met Robby Longo hier tijdens een “live” optreden met de song “Let Your Love Go”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Jacky - Get in Trouble with You

Vervolgens in het programma “Countrymusic Round-Up” “Get in Trouble with You” door Jacky hier met een song, die staat op haar album “Living in a Lovesong” in augustus van dit jaar uitgebracht door Vosound.

Jacky hebben we natuurlijk al vaker met songs van haar nieuwe album in dit programma gehad en staat ook vermeld in eerdere weblogbericht van deze site, dus nadere toelichting is eigenlijk een beetje overbodig.

U kunt nog weer eens kijken en luisteren naar Jack hier met de titelsing van haar album “Living in a Lovesong”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dean Brody - Bounty

Dan nu weer terug naar Canada voor de countryzanger/gitarist Dean Brody hier met de song “Bounty”, die niet alleen als single is uitgebracht, maar tevens staat op z’n album “Crop Circles”, dat op 5 november j.l. werd uitgebracht door Open Road Recordings.

De zeer succesvolle Dean Brody werd tijdens het CCMA Award Gala in Edmonton Alberta op 8 september j.l. evenals vorig jaar uitgeroepen tot “Male Artist of the Year”.

Ook in dit bericht nog eens die fraaie video-clip van Dean Brody met z’n song “Bounty”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Gord Bamford - Whe Your Lips Are So Close

Vervolgens de Canadese multi Award winnaar Gord Bamford hier met de song “When Your Lips Are So Close” door de succesvolle George Bamford hier met een song, die staat op z’n album “Country Junkie”  op 15 oktober j.l. uitgebracht door Cache Entertainment Inc.

Zijn album “Is It Friday Yet” uitgebracht door Sony Music werd in september j.l. tijdens het bovenvermelde CCMA (Canadian Country Music Association) Award Gala uitgeroepen tot “Abum of the Year”, terwijl de song “Leaning on a Lonesome Song” eveneens op dit album aanwezig werd uitgeroepen tot “Song of the Year” en de daarbij behorende video-clip werd uitgeroepen tot “CMT Video of the Year”.

We blijven nog even in Canada met mooie beelden en natuurlijk Gord Bamford met z’n nieuwe song “When Your Lips Are So Close”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

The Road Hammers - Get on Down the Road

En dan is het nu tijd voor onze stevige uitsmijter, de groep “The Road Hammers” uit British Columbia kennelijk weer opgestaan, nadat zij in 2010 de brui er aan hadden gegeven, hier met de single “Get On Down the Road” uitgebracht door RKG Entertainment Group Inc.

Tot slot van dit bericht nog een video-clip met een “slide-show” van opnames van The Road Hammers hier met de song “Get On Down the Road”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Nov.26 ‘13 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op Nov.30 ‘13 12.00 – 13.00

Radio Vrolek- Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek  at http://www.vrolek.nl

Samenstelling, techniek & presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***   Titel muziek   ***   Titel Album   ***   Label

1. James King   ***   Blue Blue Day   ***   Three Chords and the Truth   ***   Rounder Records

2. James King   ***   Chiseled in Stone   ***   Three Chords and the Truth   ***   Rounder Records

3. James King   ***   Things Have Gone to Pieces   ***   Three Chords and the Truth   ***   Rounder Records

4. Feller and Hill  ***   Big Blue Roses   ***   Feller & Hill and the Bluegrass Buckaroos   ***   Blue Circle Records

5. Feller and Hill  ***   The Old Kentucky Man   ***   Feller & Hill and the Bluegrass Buckaroos   ***   Blue Circle Records

6. Feller and Hill  ***   Together Again   ***   Feller & Hill and the Bluegrass Buckaroos   ***   Blue Circle Records

7. Jean-Francois Breau   ***   Vole Colombe   ***   Quand le Country Dit Bonjours   ***   MP3 Disques

8. Mario Pelchat   ***   Perce les Nuages   ***   Quand le Country Dit Bonjours   ***   MP3 Disques

9. Tous   ***   Quand le Soleil Dit Bonjour aux Montagnes   ***      Quand le Country Dit Bonjours   ***   MP3 Disques

10. Robby Longo   ***   Let Your Love Flow   ***   Country Man   ***   ARS Entertainment Belgium

11. Jacky   ***   Get in Trouble   ***   Living in a Lovesong   ***   Vosound

12. Dean Brody   ***   Bounty   ***   Crop Circles   ***   Open Road Recordings

13. Gord Bamford   ***   When Your Lips Are so Close   ***   Country Junkie   ***   Cache Entertainment Inc.

14. The Road Hammers   ***   Get On Down the Road   ***   single   ***   RKG Entertainment Group Inc.

Be There Next Week! Same Time Same Frequency and via the Internet

Happy Thanksgiving!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *