If Teardrops Were Diamonds

Dwight Yoakam - Close Up The Honky Tonks

In dit programma “Countrymusic Round-Up” weer bijzondere countrymuziek met deze keer speciale aandacht voor het nieuwe verzamelalbum “21st Century Hits: Best of 2000-2012” van de veelzijdige Dwight Yoakam.

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrass met deze keer Scott Holtein en een drietal songs van z’n album “Cold Coal Town”.

Vervolgens ook weer eens de traditionele bluegrass gospel door o.a. Joe Mullins & The Radio Ramblers vokaal bijgestaan door Rhonda Vincent en ook nog Larry Sparks met de titelsong van zijn album “The Old Church Yard”.

Na de agenda met

een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het dan tijd voor de Nederlandse inbreng met deze keer aandacht voor het nieuwe album “After The Hurricane: Greatest Hits & More” van Ilse de Lange.

Vervolgens gaan we voor fraaie hedendaagse countrymuziek naar Canada met Dean Brody en z’n single “Bounty” , Bobby Wills met een song van z’n album “If It Was That Easy” en treedt Charlie Major tenslotte op als uitsmijter van dit programma met de song “A Night to Remember”.

Scott Holstein - Boone County Blues

Het programma “Countrymusic Round-Up werd begonnen met de songs “Boone County Blues” ,“ The Spell” en “Clinch Mountain Hills”, die staan op het album “Cold Coal Town” van Scott Holstein.

Zijn fraaie debuutalbum met 11 songs, die allemaal door hemzelf zijn geschreven, werd op 25 oktober 2011 in eigen beheer uitgebracht met het label Coal Records.

In de lente van 2009 besloot Scott Holstein, nadat hij jarenlang tijdens z’n zwerftocht door Amerika had opgetreden, dat het tijd was om zich te gaan vestigen in “Music City” Nashville en zich te richten op zijn eigen muzikale carriere.

Hij werd daarbij wel geadviseerd en geholpen door Grammy Award Producer winnaar en dobrospeler Randy Kohrs, toen zij elkaar hadden ontmoet tijdens een muziekfestival in Macon Georgia.

Daar werden dan ook de afspraken gemaakt, die leidden tot een muzikale opname sessie op 17 augustus 2010 in de “Slack Key Studio” van Randy Kohrs met Randy Kohrs op dobro, Clay Hess op lead-gityaar, Scott Vestal op de banjo, Aaron Ramsey op de mandoline, Tim Crouch op de viool, Jay Waever op de bas en Don Rigsby kwam ook nog even langs voor de achtergrondzang.

Tim Crouch speelt trouwens ook mee als violist in de begeleidingsgroep van Alan Jackson bij z’n nieuwe album “The Bluegrass Album” en niet te vergeten ook op het “Award-winning” dubbelalbum “When Music Calls My Name” van de  Goudse countrygroep “Change of Key”.

Scott Holstein - Cold Coal Town

Terug naar Scott Holstein, die was opgegroeid in de heuvels van het Appalachie gebergte en de kolenmijnbouw industrie van dichtbij had meegemaakt en inmiddels niet alleen songs over het verleden van deze duistere industrie had geschreven, maar ook een fraai eerbetoon aan The Stanley Brothers met de song “Clinch Mountain Hills”.

Bijzondere verhalen over de gevolgen van de mijnbouw in dit album “Cold Coal Town” van Scott Holstein zeer aanbevelenswaardig.

Tijd voor een hernieuwde kennismaking met Scott Holstein en kunt u luisteren naar de song “The Spell”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Joe Mullins & The Radio Ramblers ft Rhonda Vincent - We Missed You Last Sunday

Dan nu verder met de bluegrass gospelmuziek door Joe Mullins & The Radio Ramblers samen met Rhonda Vincent met de song “We Missed You Last Sunday”.

Van oorsprong staat deze song op hun album “Hyms from the Hills”  in 2011 dus eigenlijk zeer recent uitgebracht door Rebel Records.

Lary Sparks - Old Church Yard

Vervolgens ook nog “The Old Church Yard” door Larry Sparks hier met de titelsong van zijn album, dat in augustus 2002 werd uitgebracht door Rebel Records. Eigenlijk ook een verzamelalbum van Larry Sparks met songs opgenomen uit de periode 1973-1986.

En waarom vertel ik dit eigenlijk?

Wel, de vorige week dinsdag, 22 oktober j.l. werd door Rebel Records een fraai  bluegrass gospel verzamelalbum uitgebracht met de titel “Memories of the Old Country Church”.

Memories of That Old Country Church

Een album met 16 mooie songs van verschillende bluegrass groepen uit het heden, maar ook uit het grijze verleden.

En u voelt het natuurlijk al aan komen, beide hierboven vermelde songs staan ook op dit fraaie nieuwe verzamelalbum.

Nog even terug naar een “live” optreden van Larry Sparks met de song “The Old Church Yard” tijdens het Green Acres Bluegrass Festival Martinsville, Indiana, in 1988.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys - Old Country Church

Dan ook nog Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys met de song “Old Country Church”, die eveneens staat op het album “Memories of the Old Country Church”, maar oorspronkelijk de titelsong is van een album, dat in 2010 weer op CD werd uitgebracht door Rebel Records, maar daarvoor in het hele verre verleden en dan praat ik over 1961door de Carter & Ralph Stanley al was uitgebracht met toen Carter op gitaar en lead-zang, Ralph op de banjo en tenorzang, Curley Lambert op mandoline, Vernon Derrick op viool en Chick Stripling op de staande bas.

Deze opnames zijn natuurlijk ook bewaard gebleven en in 1992 door Highland Music uit Dearborn Michigan eveneens op CD uitgebracht.

Voor de liefhebbers van de bluegrass-gospelmuziek kan ik dit album “Memories of the Old Country Church” op 22 oktober j.l. uitgebracht door Rebel Records van harte aanbevelen.

Als lezer kunt u ook nog gebruikmaken van de mogelijkheid om nog eens te luisteren naar Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys met hun versie van “Old Country Church” uit de jaren ’70, die staat op de 3e CD van het fraaie en verbazingwekkende 4-CD verzamel album.

Ralph Stanley natuurlijk op de banjo en lead- tenorzang, Curley Ray Cline op de viool, Jack Cooke op de bas evenals Ed Ferris, Keith Whitley op gitaar en met lead-zang en Ricky Lee op lead-gitaar en trouwens ook nog met schitterende zang van Roy Lee Centers.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dwight Yoakam - If Teardrops Were Diamonds

Dan nu naar Californie voor Dwight Yoakam hier met de “Close up the Honky Tonks” en “If Teardrops Were Diamonds” in laatst vermelde song trouwens samen met Willie Nelson.

Deze songs staan het verzamelalbum “21st Century Hits: Best of 2000-2012” op 30 september j.l. uitgebracht door New West Records.

Dwight Yoakam hier met z’n speciale versie van “Close Up the Honky Tonks” nu eens in een heel ander ritme.

De oorspronkelijke versie was van Buck Owens en later trouwens ook bekend door o.a. The Flying Burritto Brothers ,The Byrds, Gram Parsons en Chris Hillmann.

Deze songs  op het vermelde verzamelalbum met 14 songs zijn allemaal hits en populaire songs, die Yoakam opnam in de periode bij de platenmaatschappijen Warner Brothers, Koch en z’n huidige firma New West Records.

Eigenlijk een voortzetting van z’n vorige verzamelalbum met nu songs van z’n albums “3 Pears”, “Blaim the Vain”, Population Me”, “Dwight Sings Buck” , “The Break-Up Sound track” en de nog niet eerder uitgebrachte “Long Goodbye”, waarbij Dwight vokaal wordt bijgestaan door Michelle Branch.

Dwight Yoakam’s nieuwe verzamelalbum met de “Best of 2000-2012” een fraaie opvolger van het album “3 Pears”, dat in 2012 werd uitgebracht door Warner Brothers.

Natuurlijk ook nog even kijken en luisteren naa Dwight Yoakam hier met de song “Close Up the Honky Tonks”, die niet alleen staat op z’n nieuwe album, maar in deze uitvoering ook staat op het album “Dwight Sings Buck”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Ilse de Lange - Blue Bittersweet

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma met deze keer aandacht voor het nieuwe album van Ilse de Lange met om te beginnen “Blue Bittersweet” gevolgd door “Next to Me”.

“Next to Me” door Ilse de Lange natuurlijk al een heel bekende bekende song, die ook deel uitmaakt van het album ‘”After The Hurricane – Greatest Hits & More”, dat op 25 oktober j.l. officieel werd gepresenteerd.

Op het album staan niet alleen haar 15 grootste hits, waaronder “World Of Hurt”, “The Great Escape”, “So Incredible”, “Miracle” en “Hurricane”, maar ook vier nieuwe nummers, waaronder ook “Blue Bittersweet”.

Het album kijkt niet alleen terug op haar carriere tot nu toe, maar is eveneens een vooruitblik op wat we nog van haar kunnen verwachten.

“Blue Bittersweet”, die ook als nieuwe single van Ilse DeLange werd uitgebracht, is tevens de “soundtrack” van de Eyeworks speelfilm “Het Diner”.

De film is een bewerking van de gelijknamige bestseller van Herman Koch. Ilse schreef het nummer met topproducer Patrick Leonard (o.a. Madonna, Elton John, Rod Stewart), een oude bekende van Ilse.

Patrick produceerde en schreef samen met haar bijna alle nummers van het album “The Great Escape” uit 2006.

Voor u als lezer van dit bericht nog even de mogelijkheid weer kennis te maken met Ilse en nu met de titelsong van de Nederlandse speelfilm “Het Diner”, die vanaf 7 november a.s. in de Nederlandse bioscopen beschikbaar is.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Voor meer informatie over Het Diner kunt u even de flyer raadplegen

Dean Brody - Bounty

Dan gaan we nu naar Canada voor de hedendaagse countrymuziek met als eerste Dean Brody en z’n song “Bounty”.

Deze song,  die op dit moment als single is uitgebracht, staat eveneens op z’n album “Crop Circle”, dat op 5 november a.s. officieel zal worden gepresenteerd.

De zeer succesvolle countryzanger/schrijver/gitarist Dean Brody werd tijdens het vermelde CCMA Award Gala op 8 september j.l. evenals vorig jaar uitgeroepen tot “Male Artist of the Year”.

Tijd voor weer eens een fraaie video-clip van Dean Brody hier met z’n nieuwe song “Bounty”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Bobby Willis - When It Comes To You

Vervolgens “When It Comes to You” door Bobby Wills hier met een song, die staat op z’n album “If It Was That Easy”, dat op 14 januari van dit jaar werd uitgebracht door On Ramp Records.

Tijdens het 31ste CCMA Awards Gala, dat werd door de TV werd uitgezonden vanuit Edmonton Alberta op 8 September j.l. werd aan Bobby Wills de “CCMA Rising Star”Award uitgebreikt.

U kunt ook nog even luisteren naar Bobby Wills  met de song “When It Comes to You” en tegelijkertijd even de tekst van deze song lezen.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Charlie Major - A Night to Remember

Dan gelet op de tijd op naar onze uitsmijter de inmiddels 58-jarige Canadese zanger/schrijver/gitarist Charlie Major met de song “A Night to Remember”, die staat op z’n verzamelalbum “Best 20 of the Last 20”, die de vorige maand op 10 september j.l. werd uitgebracht door MDM Recordings.

Een album bestaande uit twee CD’s met in totaal 22 songs en waarvan “A Night to remember” staat op het tweede album.

Charlie Major is tijdens de jaren ‘90 verscheidene malen uitgeroepen tot “Country Male Vocalist of the Year” en ontving in die periode ook nog een aantal Juno Awards.

Charlie Major - Make It Right

Tot slot van dit bericht nog een link naar een video-clip van onze uitsmijter, Charlie Major, hier met de song “Make It Right”, die als single in 2008 werd uitgebracht.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt nog een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Oct.29 ‘13 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op Nov.2 ‘13 12.00 – 13.00

Radio Vrolek- Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek at http://www.vrolek.nl

Samenstelling, techniek & presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***   Titel muziek   ***   Titel album   ***   Label

1. Scott Holstein   ***   Boone County Blues   ***   Cold Coal Town   ***   Coal Records

2. Scott Holstein   ***   The Spell   ***   Cold Coal Town   ***    Coal Records

3. Scott Holstein   ***   Clinch Mountain Hills   ***   Cold Coal Town   ***   Coal Records

4. Joe Mullins & The Radio Ramblers ft. Rhonda Vincent   ***   We Missed You Last Sunday   ***    Hyms from the Hills   ***   Rebel Records

5. Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys   ***   Old Country Church   ***   Memories of That Old Country Church   ***   Rebel Records

6. Larry Sparks   ***   The Old Church Yard   ***   Memories of That Old Country Church   ***   Rebel Records

7. Dwight Yoakam   ***   Close Up The Honky Tonks   ***   21st Century Hits:  Best of 2000 – 2012  

***   New West Records

8. Dwight Yoakam ft. Willie Nelson     ***   If Teardrops Were Diamonds   ***   21st Century Hits: Best of 2000 – 2012   ***   New West Records

9. Ilse de Lange   ***   Blue Bittersweet   ***   After The Hurricane: Greatest Hits & More   ***   Firefly Music/Universal

10. Ilse de Lange   ***   Next to Me   ***   After The Hurricane: Greatest Hits & More  Firefly Music/Universal

11. Dean Brody   ***   Bounty   ***  single Bounty   *** album Crop Circles   ***   Open Road Recordings

12. Bobby Wills   ***   When It Comes to You   ***   If It Was That Easy   ***   On Ramp Records

13. Charlie Major   ***  A Night to Remember   ***   Best 20 Of The Last 20   ***   MDM Recordings

Be There Next Week! Same Time, Same Frequency and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *