Makin’ Believe

Willie Nelson - Makin' Believe

Ook in dit programma weer bijzondere countrymuziek met deze keer speciale aandacht voor het nieuwe album “To All The Girls…” van de inmiddels 80-jarige zanger/schrijver/gitarist en acteur Wilie Nelson.

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrass vanavond door Charlie Sizemore met een drietal songs van z’n album “Heartache Looking For a Home”.

Vervolgens terug in de tijd naar de stringband-muziek uit de jaren ‘70 van The Highwoods String Band met een tweetal songs van hun album “Fire on the Mountain”.

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het dan tijd voor de Nederlandse inbreng met

deze keer uit Gouda de bekende groep “Change of Key” en uit Rotterdam Mark Blomsteel met zijn vertolking van de song “Someone Somewhere Tonight mede in verband met hun optreden a.s. zondagmiddag, 27 oktober, in Haastrecht.

Dan ook weer eens aandacht voor de Independent countrymuziek met uit Australie The Bobkatz en ook nog Kate Linke gevolgd door Lonnie Bartmess uit de USA en treden Lisa Lambert & Tim Buppert tenslotte op als uitsmijter van dit programma met de song “Close Enough to Walk”.

Charlie Sizemore - Walking the Floor Over Me

We begonnen het programma met de songs “Walking the Floor Over Me” en “Red Wicked Wine” en “I Don’t Remember Loving You” door Charlie Sizemore en z’n Band.

Deze songs staan staat op het album “Heartache Looking For a Home” met 14 songs, dat in februari 2011 werd uitgebracht door Rounder Records.

The Charlie Sizemore Band: Charlie Sizemore op gitaar en met leadzang en z’n Band bestaande uit Danny Barnes op mandoline, banjo en achtergrondzang en met leadzang bij de song “Poor Rambler”, Matt DeSpain – op dobro en achtergrnd zang; Josh McMurray op de banjo met achtergrondzang bij de “Pay No Attention to Alice.” en tenslotte schrijver/bassist  John Pennell.

Verder nog als gast Ron Stewart op viool en Ralph Stanley vokaal aanwezig in “Red Wicked Wine” en dat is natuurlijk niet zo vreemd, want toen Charlie 16 jaar was, ging hij optreden als lead-zanger/gitarist bij de Clinch Mountain Boys van Ralph Stanley in de plaats kwam van Keith Whitley, “The Kentucky Bluebird”.

Ralph Staley ft. Charlie Sizemore - Can't You Hear the Mountains Calling

Charlie maakte bijna tien jaar deel uit van deze groep, waarbij in de periode eind jaren ‘70 begin jaren ‘80 meer dan 12 albums werden uitgebracht, voordat hij z’n eigen groep “the Charlie Sizemore Band” vormde.

Met deze groep bracht hij zeven albums uit, de meeste via het bekende bluegrass label Rebel Records en toerde met zijn groep gedurende de volgende 12 jaar. Hij zag in de tussentijd ook nog kans om op de Universiteit van Kentucky af te studeren in de politieke wetenschap.

Vervolgens ging hij verhuizen naar Nashville, waar hij ook nog ging werken voor “Paul Craft Music” met songs voor o.a. Ralph Stanley, Jimmy Martin, Doyle Lawson en The Dry Branch Fire Squad.

In Nashville ging hij ook weer naar de universiteit , studeerde af als advocaat en werkt daar ook als zodanig, maar ondertussen ook nog steeds muziek maken en opnemen met The Charlie Sizemore Band.

Tijd voor de lezer om nog weer eens iets te horen van Charlie Sizemore & Band hier met de song “I Don’t Remember Loving You”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

The Highwoods Stringband - On a Cold Winters Night

Dan nu terug in de tijd naar de jaren ‘70 en de stringbandmuziek van The Highwoods String Band hier met de songs “ On a Cold Winters Night” en “Old and Grey” of wel “Oud en Grijs, voordat je het in de gaten hebt”.

Deze songs,ooit opgenomen in juli 1972, staan op het album “Fire on the Mountain” , dat in 2009 werd uitgebracht door Rounder Records.

The Highwoods String band uit de begin jaren 70 zeer actief in de straten van de staat Californie, maar al snel verkast naar Ithaca in de staat New York was gedurende 6 jaar zeer actief en bestond toen uit Mac Benford op banjo , Walt Koken hier op viool, Bob Potts ook op viool, Doug Dorschug op gitaar en Jenny Cleland op de staande bas. Met uitzondering van Bob Potts zingen ze ook allemaal. Een album met 15 tracks met bijzondere “old timey” songs en instrumentals.

Stringband muziek, het woord zegt het al, snaarinstrumenten met de nadruk op violen, de melodie en ritme met een ondergeschikte rol voor de zang en vooral populair gedurende de jaren ‘20, maar die in de jaren ‘30 enigzins op de achtergrond geraakte bij de opkomst van countrysterren als Jimmie Rodgers en de Carter Family.

Stringband muziek uit het Appalachie-gebergte op een schitterende wijze teruggebracht door The Highwoods String Band.

The Highwoods Stringband at The Carnegie hall 1978

De meeste groepsleden zoals Mac Benford, Bob Potts, Doug Dorschug en Walt Koken zijn nog steeds zeer actief in de folk-muziek met nog regelmatig optredens in de staat New York en lesgeven in de muziek.

Er vindt trouwens in de eerste week van augustus nog jaarlijks het “Apalachian String Band Festival” plaats in Camp Washington-Carver in Clifftop, West Virginia . Een schitterend “folk” -festival met zo’n 3000 musici en liefhebbers van deze muziek uit verschillende landen en de andere staten van de V.S. Ook in Nederland zijn er nog een aantal fraaie “stringbands” actief, waaronder “The Old Time String Band”, die op zondag, 27 oktober a.s. nog een bijzonder concert verzorgen in het Witte Kerkje te Andijk, maar daarover iets meer in de agenda.

Hierbij nog een link naar een heel leuke “trailer’ van de ducumentaire over “The Highwoods String Band” met mooie herinneringen van de bandleden en andere bekende musici.

Zeer de moeite waard!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Willie Nelson with Norah Jones (left) and Chaeryl Crow (on the right)

Dan nu naar Willie Nelson hier samen met Brandi Carlile met de song “Making Believe”, evenals Willie samen met Emmylou Harris met de “Bruce Springsteen song “Dry Lightning” ofwel “Een donderslag bij heldere hemel”.

Vervolgens ook nog “Walkin’ “ door Willie Nelson samen met zangeres/pianist en schrijfster Norah Jones.

Allemaal songs, die staan op het nieuwe album van Willie Nelson met de titel “To All the Girls…”, dat de vorige week dinsdag, 15 oktober officieel werd gepresenteerd door Legacy.

U kunt ook nog even kennismaken met “All the Girls…” van Willie Nelson met hun visie over deze legendarische Texas countryzanger/schriver/gitarist met een aantal fragmenten van dit album.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Het lijkt wel of de 80-jarige Willie Nelson nog even een eindspurt inzet, want hij heeft sinds vorig jaar toen hij een contract tekende bij Legacy drie nieuwe albums uitgebracht.

Een project als “Willie And Friends” lijkt eigenlijk minder interessant en dat is eigenlijk ook wel een beetje zo, want een optreden met jonge sterren als Miranda Lambert, Carrie Underwood, Cheryl Crow en Nora Jones lijkt meer op een poging om de kassa’s te laten rinkelen dan een voorzetting van de opzet van albums als “Heroes” en de zeer recent uitgebrachte “Let’s Face the Music and Dance”

Maar toch zijn er ook nog oudere sterren aanwezig zoals Dolly Parton met de vertolking van haar song “From Here to the Moon and Back”, als “soundtrack” van de film “The Joyful Noise” uitgebracht in 2012.

Rosanne Cash & Barndi Carlile

Ook Loretta Lynn, Alison Krauss, Rosanna Cash evenals Emmylou Harris geven “acte de presence”.

De versie van Bruce Springsteen’s “Dry Lightning” door Willie en Emmylou en “Making Believe” van Jimmy Work en in 1955 al zeer bekend door Kitty Wells, maar hier dus door Willie samen met Brandi Carlile hebben mijn persoonlijke voorkeur.

Al met al toch weer een fraai album en zeker aanbevelenswaardig!

Natuurlijk kunt u ook nog even luisteren naar Willie Nelson hier samen met Brandi Carlile en hun versie van “Makin’ Believe”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Change of Key at Cafe Concordia Haastrecht - The Place to Be

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma met hier de Goudse countrygroep “Change of key” hier met de song “Friendship Is a Two-way Street”, die staat op de eerste CD hun “Award’ dubbelalbum “When Music Calls My Name”.

In de afgelopen weken is meerdere malen aandacht besteed aan deze group ter promotie van hun fraaie initiatief om gedurende de komende maanden iedere laatste zondagmiddag van de maand een concert te verzorgen in Cafe/Theater Concordia in Haastrecht, waarbij ook nog een gastoptreden wordt georganiseerd.

En dus nogmaals opgelet op zondagmiddag 27 oktober a.s. in café/theater Concordia in Haastrecht een mooie countrymuziekmiddag! Voor meer informatie gewoon even hun website raadplegen.

Nog even terug naar 2011 met “Change of Key” in het theater “Concordia” in Haastrecht als voorproefje op zondag, 27 oktober a.s.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Mark Blomsteel - Someone Somewhere Tonight

Vervolgens in dit programma “Someone Somewhere Tonight” door Mark Blomsteel hier met een song, die staat op z’n nieuwe album “Crank It”, dat binnenkort in eigen beheer wordt uitgebracht.

Ook z’n nieuwe album is weer voor en groot deel opgenomen in Nashville in de studio Fred Vail and Treasure Isle Recorders

Op dit moment maakt Mark een toernee door Nederland ter promotie van z’n nieuwe album. Op 16 oktober trad hij op samen met guitarist Tom Ensink, op vrijdag, 18 oktober met z’n band in RTV’ Rijnmond “Live in Lloyd’s” en jawel a.s. zondagmiddag dus een gastoptreden van Mark Blomsteel samen met Tom Ensink(tevens voorzitter van de “Dutch Country Music Association”) in “Country Café Concordia” in Haastrecht.

Middels een “slide-show” kunt u nog even luisteren naar Mark Blomsteel met de song “Someone Somewhere Tonight”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

The Bobkatz - Life's Like Fishing

Dan nu voor de Independent countrymusici naar Australie voor The Bobkatz hier met de song “Life’s Like Fishing”, die staat op hun album “Coals” in 2010 uitgebracht door WJO Distribution

Een duo, die al meerdere albums heeft uitgebracht, waaronder nog zeer recent het album “Under the Hat” en zij werden dit jaar in Australie o.a. genomineerd voor de Award “Duo/Trio of the Year”.

U kunt ook nog kennismaken met The Bobkatz hier met de song “What’s Wrong with Crazy”, die op dit moment hoog in de Australische muziekoverzichten staat en op hun album “Under the Hat”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Kate Linke - I Haven't Met You Yet

Vervolgens “I Haven’t Met You Yet” door de succesvolle Australische zangeres/schrijfster en guitarist Kate Linke uit West Australie hier met een song, die staat op haar album “Stay Where You Are” vorig jaar in eigen beheer uitgebracht.

U kunt ook nog even naar een “live” optreden van Kate Linke hier met de titelsong van haar album “Stay Were You Are”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens door naar de USA voor Lonnie Bartmess hier met de song “Chance to Be Together Again”, die staat op z’n nieuwe album “It Don’t Matter” in eigen beheer uitgebracht via CSM Pructions Nashville TN.

U kunt in dit bericht als lezer natuurlijk luisteren naar Lonnie Bartmess  en z’n traditionele countrymuziek hier met de song “She’s Still Under My Skin”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Lisa lambert - Come on Home

Tenslotte onze uitsmijter Lisa Lambert uit Tishomingo County Mississippi met de song “Close Enough to Walk”, die staat op haar album “Come on Home” de vorige maand september in eigen beheer uitgebracht en onder onze aandacht gebracht door Hillcrest Radio Marketing Service, die deze song samen met de hierbovenvermelde songs en tal van andere op een verzamel album heeft geperst en vervolgens heeft gestuurd aan bekende country DJ’s met het verzoek aandacht aan de songsin hun programma te besteden en daar doen wij natuurlijk graag aan mee.

Lisa Lambert is op gitaar en viool met lead-zang, geen nieuwkomer in de countrymuziek, maar is ook al jaren actief geweest met haar bluegrass band “The Pine Ridge Boys”, waarvan tot dusver drie albums zijn uitgebracht.

Zij is inmiddels op de solo-tour gegaan en wordt op haar nieuwe countrymuziek album “Come on Home” met fraai viool en pedalsteel werk o.a. bijgestaan door sessie meesters Joe Spivey en Steve Hinson.

Lisa schreef samen met haar echtgeoot, Scott Nunley, de 11 songs van haar fraaie nieuwe album “Come on Home” en “Home” bevindt zich in Dennis Mississippi.

Tot slot kunt u ook nog even kennismaken met Lisa Lambert hier tijdens een “live” optreden in een rumoerig zaaltje met de song “Promised Land”, die eveneens staat op haar nieuwe album “Come On Home”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Oct.22 ‘13 19.00 – 20.00 uur heruitzending op Oct.26 ‘13 12.00 – 13.00 (CET)

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest(en)/Band ***   Titel muziek    ***   Titel album   ***   Label

1. Charlie Sizemore   ***   Walking the Floor Over Me  ***   Heartache Looking for a Home   ***   Rounder Records

2. Charlie Sizemore   ***   Red Wicked Wine  ***   Heartache Looking for a Home   ***   Rounder Records

3. Charlie Sizemore   ***   I Don’t Remember Loving You   ***   Heartache Looking for a Home   ***   Rounder Records

4. The Highwood String Band   ***   On a Cold Winters Night   ***   Fire on the Mountain   ***   Rounder Records

5. The Highwood String Band   ***   Old and Grey   ***   Fire on the Mountain   ***   Rounder Records

6. Willie Nelson ft. Brandi Carlile  ***   Making Believe   *** To All the Girls…  ***   Legacy

7. Willie Nelson ft. Emmylou Harris  ***   Dry Lightning   *** To All the Girls…  ***   Legacy

8. Willie Nelson ft. Norah Jones   ***   Walkin’  *** To All the Girls…  ***   Legacy

9. Change of Key   ***  Friendship Is a Two-way Street   ***   When Music Calls My Name   ***   Change of Key

10. Mark Blomsteel   ***   Someone Somewhere Tonight   ***   Mark Blomsteel

11. The Bobkatz   ***   Life’s Like Fishing   ***   Coals   ***   Bluewater Music Services /Hillcrest

12. Kate Linke   ***        I Haven’t Met You Yet   ***  Stay Where You Are   ***                Kate Linke/Hillcrest

13. Lonnie Bartmess   ***   Chance to Be Together Again   ***   It Don’t Matter   ***   CSM Productions / Hillcrest

14. Lisa Lambert   ***   Close Enough to Walk   ***   Come on Home   ***   Lisa Lambert Music/Hillcrest.

Be There Next Week! Same Time, Same Frequency and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *