Blues Rollin’ In

Del McCoury Band - Streets of Baltimore

Zoals altijd in het radioprogramma “Countrymusic Round-Up” weer bijzondere countrymuziek met deze keer speciale aandacht voor het nieuwe album “Influence Vol.1: The Man I Am” van zanger/schrijver en acteur Randy Travis.

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrass vanavond door de Del McCoury Band met een drietal songs van hun nieuwe album “The Streets of Baltimore”.

Vervolgens gaan we nog even door met de keuze van een aantal country DJ’s van lokale omroepen voor Alan Jackson en de song “Margaritaville”.

Na de agenda

met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het dan tijd voor de Nederlandse inbreng met deze keer uit Gouda de bekende groep “Change of Key” en uit Amsterdam “Rene Meijer & Friends”.

Dan voor de hedendaagse pop en rock-countrymuziek uit Nasville TN Keith Urban samen met Miranda Lambert en een song van Urban’s nieuwste album “Fuse”, gevolgd door de echtgenoot van Miranda, Blake Shelton, met de song “Boys “Round Here”.

 En dan is het ook al weer tijd voor onze uitsmijter van dit programma, Randy Houser met de song “Runnin’ Outta Moonlight” van z’n album “How Country Feels”.

Del McCoury Band - Blues Rollin' In

We begonnen het programma met de songs `Blues Rollin´ In” , de titelsong van het album “Streets of Baltimore” en “I Wanna Go Where You Go” door de DelMcCoury Band.

Deze songs staan op hun album “The Streets of Baltimore, dat op 17 september j.l. werd uitgebracht door McCoury Music.

In September 2011 werd in de bluegrass wereld veel aandacht besteed aan 100ste geboortedag van Bill Monroe, “The Father of Bluegrass”, die trouwens op 9 september 1996 overleed.

Er zijn in die tijd en ook nu nog veel albums gemaakt met een eerbetoon aan deze legendarische leider van “The Blue Grass Boys”, schrijver, zanger en mandolinespeler, die deze muziekstijl ontwikkelde.

In januari 2012 werd door Del McCoury het album “Old Memories: The Songs of Bill Monroe” uitgebracht met een aantal minder bekende, maar toch 16 fraaie songs, die allemaal afkomstig waren van Bill Monroe en waarvan sommige nog nooit eerder waren opgenomen.

Del McCoury - Old Memories

Het album was een spontane bijdrage van Del McCoury aan het eerbetoon en niet een zorgvuldig opgezette commerciële actie.

Del maakte als zanger/gitarist van 1963 tot en met 1964 deel uit van de Bluegrass Boys.

Op het album “The Streets of Baltimore” staan deze songs met daarbij een groot aantal nieuwe songs zoals de fraaie wals “I Wanna Go Where You Go” , “Blues Rollin’ en ook zijn herinneringen aan Baltimore, waar Del McCoury in z’n jonge jaren speelde in de diverse “Honky Tonks”middels Bobby Bare’s “Streets of Baltimore.

Een aantal countrysongs dus in bluegrass stijl, waarbij Del wordt bijgestaan door z’n zoons Ronnie op mandoline en Rob op de banjo, Jason Carter op viool en Alan Bartram op de bas.

The Del McCoury Band met “The Streets of Baltimore” uitgebracht door McCoury Music zeer aanbevelenswaardig.

Tijd voor de eerste video-clip hier met een ‘live” optreden van de Del McCoury Band met de titelsong van hun album “Streets of Baltimore” in de studio van het openbare radio & TVstation “KDHX” St. Louis Missouri.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Alan Jackson - The Bluegrass Album

We blijven nog even bij de bluegrass met Alan Jackson hier met de song “Blacktop”, die staat op z’n nieuwste album “The Bluegrass Album”, dat de vorige maand werd uitgebracht door EMI/Universal.

Alan Jackson op de bluegrass toer bijgestaan door tal van gerenommeerde bluegrass musici, zoals Don Rigsby, Ronnie Bowman, Rob Ickes, Adam Steffey en Tim Crouch, de vioolspeler, die verderop in het programma ook nog bij de Goudse groep “Change of Key” is te horen.

Alan Jackson - Margaritaville

Vervolgens “Margaritaville” door Alan Jackson hier met een song, die staat op z’n album “Under the Influence” op 12 oktober 1999 uitgebracht door Arista Nashville.

Een album met 12 songs met 11 covers van bekende countrysongs als “Pop a Top” van Ed Stuckey bekend van de vertolking door Jim Ed Brown en “Farewell Party” in 1979 een groot succes voor Gene Watson en die stond op diens album “Reflections”.

Jimmy Buffett - Margaritaville

Ja en dan als laatste song van het album “Margaritaville” van Jimmy Buffet uit 1977 met herinneringen van Jimmy Buffet aan zo’n heerlijk zomerse cocktaildrankje met de naam “margarita”, die hij gerserveerd kreeg in “Lung’s Cocina del Sur” restaurant in Austin Texas.

Hij schreef daar deze song over, die staat op z’n album “Changes in Latitudes, Changes in Attitudes” met de Coral Reefer Band in 1977 uitgebracht en trouwens in 1999 op CD uitgebracht door MCA.

Naast succesvol schrijver is Jimmy Buffet inmiddels ook een geslaagd zakenman met een aantal eetcafe’s en restaurants met de naam “Margaritaville”.

Deze song van Alan Jackson is door country DJ’s van een aantal lokale omroepen gekozen tot “song van de week” en daar doen wij natuurlijk ook aan mee.

Voor meer informatie hierover gewoon even naar het programma “Facebook” en dan even kijken op “Country Radio NL”.

Ondanks het huidige herfstweer toch in vakantiestemming? Gewoon even kijken en luisteren naar Alan Jackson en Jimmy Buffett hier met de song “Margaritaville” middels een fraaie video-clip.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Randy Travis - You Asked Me To

Dan nu naar countryzanger/gitarist en schrijver Randy Travis hier met zijn vertolking van de song “Saginaw Michigan” uit het verre verleden en dan praat ik over 1963 door Lefty Frizell en nadien nog veel vaker vertolkt door o.a. George Jones en Johnny Cash.

Vervolgens ook nog de song “You Asked Me To” van Waylon Jennings uit 1973 dus veertig jaar geleden bekend geworden en z’n eigen compositie “Tonight I’m Playin Possum” door Randy hier vokaal bijgestaan door Keith Urban.

Deze songs staan op het album van Randy Travis met de titel “Influence Vol.1: The Man I Am” op 30 september j.l. uitgebracht door Warner Bros.

Randy, de Multi-Platinum en in het bezit van 7 Grammy’s en talrijke Country Music Awards, hier met z’n 21ste studio-album.

Deze zomer heeft  de nu 54-jarige Travis te kampen gehad met ernstige gezondheidsproblemen. Hij werd namelijk in Nashville getroffen door een  herseninfarct en moest later worden geopereerd in Plano Texas, nadat zijn verloofde hem tegen het dringend advies van behandelende artsen per vliegtuig had meegenomen naar Texas.

Terug naar dit album “Influence Vol. 1: The man I Am”, waarin Travis terugkijkt naar songs en artiesten, die hem in zijn muzikale carriere positief hebben beinvloef zoals o.a. George Jones, Lefty Frizzell, Merle Haggard en Waylon Jennings.

“Influence Vol.1: The man I Am” van Randy Travis een fraai album met 13 fraaie songs zeer aanbevelenswaardig. Evenals trouwens zijn  “25th Anniversary Celebration album”, waarbij hij z’n mooiste songs uit het verleden heeft opgepoetst met medewerking van tal van country coryfeen als  Zac Brown Band, Kenny Chesney, Don Henley, Alan Jackson, Jamey Johnson, Josh Turner, George Jones, Kris Kristofferson, Tim McGraw, Willie Nelson, Brad Paisley and Carrie Underwood

Natuurlijk kunt u ook nog even luisteren naar Randy Travis hier met zijn vertolking van de Waylon Jennings/Billy Joe Shaver song “You Asked Me To”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma met hier de Goudse countrygroep “Change of key” hier met de song “After the Beep”, die staat op hun “Award’ album “When Music Calls My Name”.

En nogmaals opgelet op zondagmiddag 27 oktober a.s. in café/theater Concordia in Haastrecht een mooie countrymuziekmiddag met natuurlijk veel aandacht voor de drie “Awards”, die de groep ontving tijdens het DCMA Award Gala op 8 september j.l. in Waspik NB.

Voor u als lezer ook nog even deze fraaie song “An Old Suitcase Filled With Yesteryears” van “Change of Key” middels een mooie video-clip!

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Daarnaast zullen de jonge Rotterdamse pop-countryzanger/schrijver/gitarist Mark Blomsteel begeleidt door gitarist Tom Ensink (tevens voorzitter van de DCMA) een gastoptreden vezorgen.

Mark, die vorig jaar z’n debuutalbum “Mark Blomsteel” in eigen beheer uitgebracht, zal binnenkort als inwoner van Music City USA weer een nieuw album uitbrengen, dat is eveneens opgenomen bij Treasure Isles Recorders in Nashville TN.

 Natuurlijk kunt u als bezoeker van de countrymuziekmiddag in Haastrecht een aantal nieuwe songs van Mark verwachten.

Voor de lezer van dit bericht meld ik nog, dat Mark samen met z’n band op vrijdagavond, 18 oktober om 22.00 zal op treden in RTV Rijnmond’s Live uit Lloyd en daar kunt u middels uw radio danwel via het “ streaming” internet alvast mee kennismaken.

Mark Blomsteel  tijdens een “live” opname in de studio te Nashville met de song “Barbed Wire” voor z’n nieuwe album.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Rene Meijer & Friends - Our Place

Vervolgens “Our Place” door Rene Meijer & Friends hier met de song, die staat op hun album “Dashboard Jesus” in eigen beheer uitgebracht. Rene Meijer & Friends.

De afgelopen 25 jaar speelde René op verschillende bekende country-festivals in Nederland, Belgie en Duitsland.

Hij werkte toen al samen met een Amerikaanse vriend en tekstschrijver Tom R. Lansner. Samen schreven ze alles songs voor het debuutalbum Dashboard Jesus, die werd opgenomen in Nederland met Rene Meijer op gitaar en met lead-zang en sessiemuzikanten in Nashville TN.

Inmiddels heeft zanger/schrijver Rene Meijer een mooie muziakel groep om zich heen verzameld, die bestaat uit Robert Curiel  op drums, Thijs Jacobs op de bas, Rob van Duuren op pedalsteel, Ron Griffioen op akoestisch gitaar en met achtergrondzangen “last but nog least”Albertine Verhoeff met zang. Tijdens de 29ste DCMA Award Gala op 8 September j.l. in Waspik NB werd door Rene Meijer & Friends het festival gestart met een aantal songs van z’n fraaie album.

En daar kunt u als lezer van dit bericht ook nog even naar kijken en luisteren! Rene Meijer & Friends hier met de titelsong van hun album “Dashboard Jesus”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Keith Urban & Miranda Lambert - Fuse

Dan nu snel door naar Music City USA, Nashville TN voor Keith Urban hier samen met Miranda Lambert met de song “We Were Us”, die staat op z’n album “Fuse” met 13 songs, die op 10 September j.l. werd uitgebracht door Hit Red Records/Capitol Nashville.

Op dit moment ook verkrijgbaar “DeLuxe” editie met drie extra songs met hedendaagse countrymuziek met zo nu en dan een “cross-over” naar de pop-muziek.

Deze song staat op dit moment op plaats 13 van de Billboard Top  50 Countrysongs.

Op het album “Fuse” staat ook nog de song “Raise ‘Em Up”, waarin Keith samen met Eric Church zingt.

U kunt ook nog even luisteren naar Miranda Lambert hier samen met Keith Urban met de song “We Were Us”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Blake Sheldon - Boys 'Round Here

Vervolgens “Boy’s Round Here” door Blake Shelton vokaal bijgestaan door The Pistol Annies en dat is natuurlijk niet zo vreemd, want Miranda Lambert, z’n echtgenote maakt hier deel van uit.

De song staat op dit moment op plaats 19 van de Billboard Top 50 Countrysongs en u kunt ‘em vinden op Shelton’s album “Based on a True Story”, dat in het voorjaar van 2013 werd uitgebracht door Warner Bros.

Kosten nog moeite zijn gespaard door Blake Shelton, The Pistol Annies & Friends om een fraaie video-clip te maken ter promotie van de song “Boys ‘Round Here” en daar zijn ze dan ook uitstekend in geslaagd. Zeer de moeite waard om eens te kijken en te luisteren. Erg grappig!

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Randy Houser - Runnin' Outta Moonlight

En dan nu snel door naar onze uitsmijter Randy Houser hier met de song “Runnin’ Outta Moonlight”, die staat op z’n derde studio-album “How Country Feels” in januari van dit jaar uitgebracht door Stoney Creek Records.

De song “Runnin’ Outta Moonlight” werd in maart 2013 als single uitgebracht en staat op dit moment op plaats 20 van de Billboard Top 50 Countrysongs.

En jawel, dan is het ook al weer tijd voor de laatste link naar een video-clip in dit bericht en natuurlijk van Randy Houser hier met de song “Runnin’ Outta Moonlight”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Oct.15 ‘13 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op Oct.19 ‘13 12.00 – 13.00 (CET)

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***   Titel muziek   ***   Titel album   ***   Label

1. Del McCoury Band   ***   Blues Rollin’ In   *** The Streets of Baltimore   ***   McCoury Music

2. Del McCoury Band   ***   Streets of Baltimore   *** The Streets of Baltimore   ***   McCoury Music

3. Del McCoury Band   ***   I Wanna Go Where You Go   *** The Streets of Baltimore   ***   McCoury Music

4. Alan Jackson   ***   Blacktop   ***   The Bluegrass Album   ***   EMI/Universal Nashville

5. Alan Jackson   ***   Margaritaville   *** Under the Influence   ***   Arista

6. Randy Travis   ***   Saginaw Michigan   ***   Influence Vol.1: The Man I Am   ***   Warner Bros.

7. Randy Travis   ***   You Asked Me To   *** Influence Vol.1: The Man I Am   ***   Warner Bros.

8. Randy Travis ft. Joe Nichols  ***   Tonight I’m Playing Possum   ***   Influence Vol.1: The Man I Am   ***   Warner Bros.

9. Change of Key   ***   After the Beep   ***   When Music Calls My Name   ***   Change of Key

10. Rene Meijer   ***   Our Place   ***   Dashboard Jesus   *** Rene Meijer

11. Keith Urban & Miranda Lambert   ***   We Were Us   ***   Fuse   ***   Capitol Nashville

12. Blake Shelton   ***   Boys ‘Round Here   ***   Based On a True Story   ***   Warner Bros.

13. Randy Houser   ***   Runnin’ Outta Moonlight   ***   Runnin’ Outta Moonlight   ***   Stoney Creek Records

Be There Next Week! Same Time, Same Frequency & via

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *