Pickin’ Like a Girl

The Daughters of Bluegrass (photo Larry McCormack - The Tennessean

In het programma “Countrymusic Round-Up” gaan we naar Austin Texas voor de traditionele countrymuziek van Amber Digby met songs van haar album “The World You’re Living In”.

Vervolgens ook weer eens aandacht voor de Americana door Ian McFeron met een tweetal songs van z’n nieuwste album “Time Will Take You”.

Maar zoals altijd beginnen met de bluegrass met deze keer door The Daughters of Bluegrass met een drietal songs  van hun bijzondere album “Pickin’ Like a Girl”  met o.a. Heather Berry-Mabe en Pam Tillis.

Natuurlijk ook nog de agenda met

een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio en daarna is het tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma door Jannet Bodewes uit Emmen met twee songs van haar nieuwe album “Hank and Patsy’s Ghost”.

Dan is het net als de vorige week tijd voor de hedendaagse Canadese countrymuziek als bijdrage aan de Calgary Stampede, die van vrijdag 5 juli t/m zondag 14 juli wordt gehouden, met in dit programma Gord Bamford, Johnny Reid en treedt het duo “One More Girl” op als uitsmijter van dit programma met hun single “Run, Run, Run.

The Daughters of Bluegrass - Walk Slow

We begonnen dit programma trouwens met de titelsong “Pickin’ Like a Girl” door “The Daughters of Bluegrass” gevolgd door “Walk Slow” met lead-zang door Heather Berry-Mabe samen met Pam Tillis, en “Bluebird in the Rain” met leadzang door Sally Jones en Alecia Nugent, allemaal deeluitmakend  van de dochters van de bluegrass.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking met op zeer humoristische wijze aangekondigd door Tom T. Hall (we hebben geen geld voor ze, maar we geven ze wel titels zoals de IBMA) Sally Jones & Alecia Nugent hier met de song “Bluebird in the Rain”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Deze songs staan op het zeer fraaie verzamelalbum “Pickin’ Like a Girl” op 31 januari 2013 uitgebracht door Blue Circle Records.

Een album bestaande uit 4 CD’s van het gaatje tot de rand gevuld met schitterende bluegrass met in totaal zo’n 69 songs uitgebracht door de platenmaatschappij van Tom T. en z’n vrouw Dixie Hall.

Het project “Pickin’ Like a Girl” nam ongeveer anderhalf jaar in beslag. Volgens Tom. T en Dixie had het sneller gekund, maar ze konden niet stoppen, want er was zoveel vrouwelijk talent voorhanden en dat mocht niet worden overgeslagen.

Een zeer fraaie box met bluegrassmuziek met zoals reeds gezegd vier CD’s, waarvan drie hartstikke nieuw inclusief een gospel album met daarbij ook nog het “Bluegrass Bouquet” album als bonus en dus 134 meisjes, die allemaal uitstekend kunnen zingen en spelen.

Een schitterende verzameling, uw geld meer dan waard.

Ik ga de dames niet allemaal noemen, maar de meermalen door de IBMA uitgeroepen tot “Best Female Vocal Artist of the Year” Dale Ann Bradley evenals Brooke Aldridge, Frances Mooney, Laurie Lewis en Kathy Kallick, Michelle Nixon en Rebecca en Lilly Isaacs zijn ook aanwezig.

Voor de geinteresseerde lezer hierbij nog de mogelijkheid om een aantal fragmenten te beluisteren van de eerste CD “Pickin’ Like a Girl”. Natuurlijk kunt u ook in het programma “Countrymusic Round-Up” songs van dit fraaie album aanvragen deze weblog danwel via

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Ian McFereon - Back to the Farm (Life is Good)

Dan nu weer eens aandacht voor de Americana met een mix van folk en countrymuziek door Ian McFeron hier met de songs “Back to the Farm” en “How the Money Gomes”.

 Deze songs staan op z’n zevende album “Time Will Take You” op 2 april j.l. in eigen beheer uitgebracht.

Zanger/schrijver/gitarist Ian McFeron uit Seattle in de staat Washington kreeg in 2003 grotere bekendheid toen hij kort nadat hij z’n debuutalbum “Don’t Look Back” in 2003 uitbracht en optrad in het programma “The Mountain” van het radio- en tv station KMTT in Seattle.

Binnen twee weken na dit optreden werd de song “Love Me twice” van dit album door de luisteraars tot favoriete song gekozen.

Je hoeft trouwens niet veel over z’n achtergrond te weten om te veronderstellen, dat zijn songs waarschijnlijk zijn geschreven in goedkope hotels en dan ook nog midden in de nacht en de geschiedenis leert ons, dat daar meestal de mooiste vandaan komen.

In ons land mag McFeron dan wel niet erg bekend zijn, maar als je het podium hebt gedeeld met Patty Griffin, Nancy Griffith en Shawn Mullins dan zegt dat genoeg over de man als muzikant en kan je alleen maar hopen, dat hij de oversteek durft te maken naar ons land.

Met gemiddeld zo’n 200 shows per jaar kunnen er nog wel een paar bij.

Soms gaat zijn muziek richting folk met een ultieme bijna jazzy afsluiter “You And Me”, waarin hij wordt bijgestaan door Alisa Milner backing vocal en viool .

Ian McFeron - Summer Nights

Het album is de opvolger van “Summer Nights” en werd wederom geproduceerd door Doug Lancio, die al eens als producer voor een Grammy Award werd genomineerd en trouwens ook hier weer tevens veel snaarinstrumenten voor zijn rekening neemt.

Ian McFeron werd verder bijgestaan door een zogenaamde “All-Star” Nashville band, waaronder Brad Pemberton en Jon Graboff van Ryan Adam’s groep “The Cardinals” alsook leden van John Hiatt’s en Patty Griffin’s begeleidingsgroep.

Het album “Time Will Take You” met tien over het algemeen melodieuze songs die prettig aandoen en een groot luistergehalte hebben. Een echte aanrader! 

U kunt ook nog even een “live” optreden van Ian McFeron met de song “How the Money Comes” bijwonen in de “Bing Lounge” van het tv en radio-station KINK.FM in Portland Oregon op 14 augustus 2012.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Amber Digby - Saturday Night

Dan nu van Nashville TN naar  Austin,Texas voor Amber Digby.

In februari van dit jaar was zij ook al eens in het programma “Countrymusic Round-Up” en dus een hernieuwde kennismaking met Amber Digby en haar Midnight Flyers hier met de songs “Saturday Night”, “It’s aLong Way from Heaven (to the World You’re Livin’ In ” en “One More Thing I Wished I’d Said”.

Deze songs staan op haar album “The World You’re Livin’ In”, dat op 15 januari van 2013 uitgebracht door “Heart of Texas Records”.

Naast haar uitstekende begeleidingsgroep “Midnight Flyer” wordt Amber ook nog bijgestaan door een aantal gastspelers onder wie de bekende pedalsteelspeler “Lloyd Green”, Vince Gill en nog een aantal leden van “Nashville’s legendarische muzikale “A-Team”, waaronder Pig Robbins en Pete Wade.

Het albums is geproduceerd door de bekende Texaanse zanger/gitarist Justin Trevino samen met Amber Digby.

Deze twee werken ook al meer dan tien jaar samen, die begon zo rond 2002 toen Amber via “Heart of Texas” haar fraaie en succesvolle debuut album “Music from the Honky Tonks” uitbracht.

Voor de lezer, die nog nooit iets hebben gehoord van Amber Digby “the Texas Honky Tonk & Dance Hall Girl”, hierbij de gelegenheid om uitgebreid met haar kennis te maken.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Jannet Bodewus - Goodbye Moon

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma deze keer door Jannet Bodewes met twee songs van haar nieuwe album “Hank and Patsy’s Ghost” met als eerste “This Ain’t Your Daddy’s Honky Tonk” gevold door “Goodbye Moon”.

 Dit album is uitgebracht door “Westwood International Records”, de platenmaatschappij van Ronnie Ratcliff, die ook international zeer actief is met het promoten van countrymuziek.

Nadat Jannet al jaren actief was als zangeres bij de Groningse countrygroep “Eemscreek” deed zij in 2002 mee met de landelijke Country Award Show. de S.C.P.O. ,waar ze ook twee zelf geschreven liedjes ten gehore bracht. Ze won zowel de solo-award als de “Over All- Award 2002”. In 2006, tijdens de jubileum S.C.P.O Award show, waaraan alleen winnaars van vorige shows deelnamen, won zij wederom de Award voor beste solist!

Sedert 2011 is zij echt seriues gaan werken aan haar countrymuziek carrierre en werd haar eerste album “Here I am” uitgebracht met zelfgeschreven liedjes en van o.a. Vic Holdroyd en Lonnie Ratliff. Een andere mijlpaal van 2011 was uiteraard het winnen van de titel  “Country Music Euro Master 2011”! In 2012 won ze deze titel wederom, kreeg ze bovendien een award voor haar “Tammy Wynette Tribute Act” en werd ook nog 2de in de band categorie met haar toen pas gevormde begeleidingsband “Countryline”.

Tijd voor u als lezer om eens kennis te maken met Jannet Bodewes en kunt u hier nog even luisteren naar haar song “Goodbye Moon”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Gord Bamford - Farm Girl Strong

Dan nu als bijdrage aan de grootste openlucht countryshow op aarde de “Calgary Stampede” Gord Bamford met de song “Farm Girl Strong”.

Deze song staat op z’n vijfde album “Is It Friday yet” , dat vorig jaar maart werd uitgebracht door Sony Music Canada.

Gord in Australie verhuisde op 5-jarige leeftijd naar Lacombe in Alberta en bracht in 2001 z’n eerste album “God’s Green Earth” uit.

Hij is inmiddels ook al een paar keer in Canada genomineerd als “Countryzanger van het Jaar” en in 2010 ontving hij deze prestieuze Award alsook de Award “Album of the Year” voor z’n “Day Job”.

Vorig jaar werd hij samen met Roger Brown en Byron Hill door de CCMA uitgeroepen tot “Songwriter of the Year” voor de song “Is It Friday Yet”

De video-clip van “Farm Girl Strong” bent u vast in een eerder bericht als eens tegengekomen vandaar nu eens Gord Bamford met de titelsong van zijn album “Is It Friday Yet”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Johnny Reid - Slow Down

Vervolgens “Slow Down” door Johnny Reid hier met een song, die staat op z’n album “Dance with Me” in maart 2009 uitgebracht door Open Road Recordings.

Johnny Reid, van oorsprong een Schot, emigreerde op 6-jarige leeftijd met z’n ouders naar Canada omdat z’n vader van mening was, dat Johnny en z’n broer in hun nieuwe land meer kansen zouden hebben om een goed bestaan op te bouwen.

En success had Johnny in ieder geval als countryzanger/schrijver/gitarist, want in 2008 werd hij genomineerd voor de Juno Award “Recording of the Year” voor z’n album “Kicking Stones”, terwijl hij in datzelfde jaar en trouwens ook 2009 en 2011door de CCMA werd onderscheiden met de Award “Male Artist of the Year”.

Naast talrijke nominaties en Awards dan dit jaar 2013 de Juno Award voor “Album of the Year” “Fire It Up” en van dit album heeft u in dit programma “Countrymusic Round-up” in de maand april als eens de song “Right Where I Belong” kunnen beluisteren.

Wellicht voor u een hernieuwde kennismaking met de song “Slow Down” door Johnny Reid middels deze fraaie slide-show.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One More Girl - Run, Run, Run

Dan nu snel door naar onze uitsmijtsters de zusjes Carly en Britt McKillip, die als duo “One More Girl” in 2009 hun debuutalbum “Big Sky” uitbrachten via EMI en reeds in 2010 zeer succesvol de Award “Rising Star” van de CCMA ontvingen.

One More Girle hier met hun single “Run, Run, Run, op dit moment in eigen beheer als single uitgebracht.

Tot slot van dit bericht onze uitsmijter van dit programma het duo “One More Girl” hier met hun song “Run, Run, Run” en daarmee nogmaals aantonend, dat countrymuziek in al z’n vormen ook voor jonge mensen aantrekkelijk kan zijn.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: juli 9 ‘13 19.00 – 20.00 uur heruitzending op juli 13 ‘13 12.00 – 13.00

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***          Titel muziek ***              Label

1. The Daughters of Bluegrass   ***       Pickin’ Like a Girl   ***   Blue Circle Records

2. The Daughters of Bluegrass ft. Heather Berry-Mabe & Pam Tillis  ***   Walk Slow   ***   Blue Circle Records

3. The Daughters of Bluegrass ft. Sally Jones & Alecia Nugent   ***   Bluebird in the Rain   ***   Blue Circle Records

4. Ian McFeron   ***   Back to the Farm ( Life Is Good)   ***   Ian McFeron  

5. Ian McFeron   ***   How the Money Gomes   ***   Ian McFeron  

6. Amber Digby   ***   Saturday Night   ***   Heart of Texas Records

7. Amber Digby   ***   It’s a Long Way from Heaven (to the World You’re Living in)   ***   Heart of Texas Records

8. Amber Digby   ***   One More Thing I Wished I’d Said   ***   Heart of Texas Records

9. Jannet Bodewes   ***   This Ain’t Your Daddy’s Honky Tonk   ***   Westwood International Records

10. Jannet Bodewes   ***   Goodbye Moon   ***   Westwood International Records

11. Gord Bamford   ***   Farm Girl Strong   ***   Sony Music Canada

12. Johnny Reid   ***   Slow Down   ***   Open Road Recordings

13. One More Girl   ***   Run, Run, Run   ***   One More Girl

Be There Next Week! Same Time, Same Frequency and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *