Only One George Jones

Billy Yates - Only One George Jones

In dit programma bijzondere aandacht voor het nieuwe album van Billy Yates  “Only One George Jones” met natuurlijk zijn eerbetoon aan deze “Honky Tonker Pur Sang”

Maar zoals altijd beginnen met de bluegrass en deze keer verzorgd door Don Rigsby met een drietals songs  van zijn nieuwe album “Docter’s Orders A Tribute to Ralph Stanley”.

Vervolgens The Daughters of Bluegrass met muziek van hun bijzondere album van “Pickin’ Like a Girl” met o.a. Laurie Lewis, Kathy Kallick en Donna Ulisse.

Natuurlijk ook nog de agenda met

een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio en daarna is het tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma door Eddy Gee met een song van zijn EP “I Need You” en Dick van Altena met de titelsong van zijn album “Flowers from the Moon”. Dan is het ook weer eens tijd voor de hedendaagse Canadese countrymuziek als voorproefje op de “Calgary Stampede”, die van vrijdag 5 juli t/m zondag 14 juli wordt gehouden in Calgary e.o. in de provincie Alberta CA met in dit programma The Boom Chucka Boys, Dean Brody en treedt de “Manitobian” groep “Doc Walker” op als uitsmijter van dit programma.

Don Rigsby - Tennessee Truckdriving Man

We begonnen dit programma “Countrymusic Round-Up” met de songs “Tennessee Truck-driving Man, “I Only Exist” en “A Brand New Tennesse Waltz” door Don Rigsby

Deze songs staan op z’n album “Doctor’s Orders : A Tribute to Ralph Stanley” op 21 mei j.l. uitgebracht door Rebel Records.

Don Rigsby heeft al heel z’n leven een passie voor de muziek van Dr. Ralph Stanley en het komt dan ook tot volle bloei op dit fraaie album met een keuze van 13 songs door zowel Don Rigsby alsook door Ralph Stanley  uit een overzicht van meer dan 60 opnames van Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys en van The Stanley Brothers met uitzondering van de song “The Mountain Doctor”.

Deze songs werd geschreven door Don Rigsby samen met Larry Cordle, bekend van “Murder on Music Row”.

Ik heb voor u als lezer nog geen video-clip van Don Rigsby kunnen vinden met de muziek van z’n nieuwe album “Docto’rs Orders : A Tribute to Ralph Stanley”, maar er zijn wel talrijke andere clips met Don’s voorkeur voor de bluegrass hier samen met z’n groep “Midnight Call” en de klassieker “I’ve Seen the Rock of Ages”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Alle andere songs werden ooit door Ralph Stanley in z’n huidige 67-jarige carriere opgenomen en hij is nog niet van plan om er mee te stoppen..

Een aantal songs zijn natuurlijk best wel bekend, maar er zijn er ook een paar zeldzame juweeltjes bij, die de “Oude Meester” zelden of nooit tijdens een optreden heeft gespeeld.

Don Rigsby werd voor dit album bijgestaan door Ralph Stanley zelf met daarnaast vroegere “Clinch Mountain Boys”, zoals Ricky Skaggs (trouwens een neef van Don Rigsby), Larry Sparks, Charlie Sizemore en Steven Sparkman.

Ook de huidige lead-gitarist van Clinch Mountain Boys, James Alan Shelton, speelt op veel van de 14 songs evenals andere top-musici zoals Ron Stewart en Barry Bales.

U kunt ook nog even luisteren naar Don Rigsby en Scott Holstein met een fragment van de song “Clinch Mountain Hills”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

The Daughters of Bluegrass - Hound Dog Blues

Dan nu naar “The Daughters of Bluegrass”, waaronder Laurie Lewis en Kathy Kallick van de Westkust hier met de song “Hounddog Blues” en Donna Ulisse uit New Hampton Virginia met de song “Somewhre in Kentucky Tonight”.

Deze songs staan op het zeer fraaie verzamelalbum “Pickin’ Like a Girl”, dat op 31 januari 2013 werd uitgebracht door Blue Circle Records.

Een album bestaande uit 4 CD’s van het gaatje tot de rand gevuld met schitterende bluegrass met in totaal zo’n 69 songs uitgebracht door de platenmaatschappij van Tom T. en z’n vrouw Dixie Hall.

Het project “Pickin’ Like a Girl” nam ongeveer anderhalf jaar in beslag. Volgens Tom. T en Dixie had het sneller gekund, maar ze konden niet stoppen, want er was zoveel vrouwelijk talent voorhanden en dat mocht niet worden overgeslagen.

Laurie Lewis & Kathy Kallick - Hound Dog Blues

U kunt nog even luisteren naar de fraaie samenzang van Laurie Lewis en Kathy Kallick  hier met de song “Is The Blue Moon Still Shining” met Laurie tevens op viool en Kathy op rhythm-gitaar.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Een zeer fraaie box met bluegrassmuziek vergezeld van een fraai informatief boekwerk met zoals reeds gezegd vier CD’s, waarvan drie hartstikke nieuw inclusief een gospel album met daarbij ook nog het “Bluegrass Bouquet” album als bonus en 134 meisjes, die allemaal uitstekend kunnen zingen en spelen.

Ik ga de dames niet allemaal noemen, maar de meermalen door de IBMA uitgeroepen tot “Best Female Vocal Artist of the Year” Dale Ann Bradley, Brooke Aldridge, Heather Berry-Mabe, Pam Tillis, Michelle Nixon en de zusters Rebecca en Lilly Isaacs zijn ook aanwezig.

“Pickin’ Like a Girl” een schitterende verzameling bluegrassmuziek uw geld meer dan waard.

U kunt nog even naar een ‘live” optreden van Donna Ulisse hier samen met haar Poor Mountain Boys

met haar song “Caney Creek to Canaan Land”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Billy Yates - The Man I Used to be

Dan nu naar het eerbetoon aan George Jones door Billy Yates hier met de titelsong van zijn nieuwe album “Only One George Jones” gevolgd door “The Man I Used to Be” en “Choices” met in de laatst vermelde song ook nog de stem van George Jones, die op 26 april j.l. overleed in een ziekenhuis te Nashville TN

Deze songs staan op het album “Only One George Jones”, op 21 mei j.l. uitgebracht door z’n eigen platenmaatschappij M.O.D. Record Label.

Voor u als lezer nog de mogelijkheid on eens aanwezig te zijn bij een “live” optreden van Billy Yates hier met de song “Only One George Jones” begeleid door Savannah op 18 mei j.l. in Billy Bob’s Western Saloon in Marne La Vallee (Disneypark Parijs).

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

In 2001 nam countryzanger/schrijver en gitarist Billy Yates een behoorlijk risico, toen hij vertrok bij Columbia Records Nashville om z’n eigen platenmaatschappij M.O.D. (of te wel My Own Damn) Record label te starten.

In die tijd was het ongehoord in Music City of te wel Nashville TN, dat een artiest zo’n onderneming zou beginnen en zijn beslissing om op de independent toer te gaan was tamelijk risicovol aangezien er ook nog flink moest worden gewerkt aan z’n bekendheid als countryzanger.

Maar ja Billy Gates had ook weinig zin om zijn muzikale carriere en muziekkeuze door Columbia Nashville te laten bepalen en daarom werd zijn muziekcontract vervolgens verbroken.

De volgende dag begon Yates te werken aan zijn eerste “Independent” album met de titel “If I Could Go Back”, dat in 2001 werd uitgebracht en sedert die tijd zijn talrijke albums met fraaie traditionele countrymuziek uitgebracht.

Billy Yates at the George Jones Birthday Party

Ook de muziek op dit nieuwe album “Only One George Jones” is weer een juweeltje met een prachtig eerbetoon aan George Jones door Billy Yates, die op 30 september 2011 samen met tal van andere bekende countrymusici, zoals Billy Joe Shaver, Eddie Raven, Travis Tritt, Jamie Dailey en Elaine Roy in aanwezigheid van Nancy en George Jones diens 80ste verjaardag vierden in “Rippy’s Bar & Grill” in Nashville, TN.

Inmiddels treedt Billy Yates ook regelmatig op in Europa, waarbij hij vaak wordt begeleid door de Nederlandse countrygroep “Savannah”.

Zo ook bijvoorbeeld weer op vrijdagavond, 12 juli a.s. tijdens het vierdaagse  21ste “Festival de Countrymusic” in Mirande te Frankrijk.

Deze succesvolle groep bracht in 2009 hun album “Savannah” uit, die ook in de studio van Yates werd produceerd.

U kunt ook nog even luisteren naar Billy Yates met de song “The Man I Used to Be” zoals aanwezig op z’n album “Only One George Jones”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Eddy Gee - Since You Sat at My Side

En dan is het nu tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma met weer eens aandacht voor singer/songwriter en gitarist Eddy Gee hier met de song “Since You Sat at My Side”, die staat op z’n EP “I Need You” eind vorig jaar in eigen beheer uitgebracht.

Eddy Gee treedt niet alleen regelmatig op in Nederland, maar ook in Duitsland is hij een graag gezien gast tijdens singer/songwriters concerten.

Tijd om eens kennis te maken met Eddy Gee, Frans Bogaard en Günter Scholz hier met Eddy’s song “More Then Only Friends”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dick van Altena - Flowers from the Moon

Vervolgens “Flowers from the Moon” door Dick van Altena hier met de titelsong van z’n album, dat vorig jaar werd uitgebracht door Interlokaal/Inlok110 en in de markt gezet door CRS.

Een fraai album van Dick van Altena in de traditionele countrymuziek met een aantal eigen songs zoals deze “Flowers from the Moon”, maar ook een aantal “covers” van bijvoorbeeld “Distant Drums”, ooit zeer bekend van de vertolking door Jim Reeves en “Some Broken Hearts Never Mend” van de vertolking door Don Williams en filmacteur Telly Savalas.

U kunt ook nog even luisteren en kijken naar een optreden van Dick van Altena hier sam met Marcel Smulders ( Savannah)  hier met de song “Ebony Eyes”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

The Boom Chucka Boys - Find My Peace of Mind

Dan nu zoals aangekondigd een voorproefje op de Calgary Stampede met Canadse countrymuziek door de groep “The Boom Chucka Boys” uit Lacombe Alberta hier met de song “Find My Peace of Mind”, die staat op hun debuutalbum met als titel de naam van de groep “The Chucka Boom Boys” op 30 april j.l. uitgebracht door Cache Music Entertainment/Sony Music.

Een leuk album met een mix van hedendaagse country en rockabilly door de vier-mans formatie bestaande uit “frontman” Ryan Langlois met Joel Rathjen op lead gitaar, Teddy Roy Michaylow op bas en Dave Grobe op de drums.

Zij zullen tijdens de Calgary Stampede op woensdag, 10 juli a.s. de “openings-act” voor de bekende canadese singer/songwriter Gord Bamford verzorgen en op woensdag, 17 juli optreden tijdens de “Western Days” in Red Deer (Alberta).

De song “Find My Peace of Mind” is inmiddels ook als single uitgebracht.

Natuurlijk ook even kennismaken met The Boom Chucka Boys hier tijdens een “live” optreden tijdens

Star Air Ambulance Fund Raising Concert met Gord Bamford op 19 januari j.l.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dean Brody - Underneath the Apple Trees

Vervolgens “Underneath the Apple Trees” door Dean Brody hier met een song, die staat op z’n album “Dirt” vorig jaar april uitgebracht door Open Road Recordings.

De song “Underneath the Apple Trees” is op 8 januari j.l. ook als single uitgebracht evenals trouwens de titelsong van het album “Dirt”, die op dit moment hoog in de Canadese Top 10 Country-overzicht staat.

Het album “Dirt” is het derde album van Dean en werd in 2012 door de CCMA onderscheiden met  de Award “Best Album of the Year”, terwijl Dean Brody werd uitgroepen tot “Male Artist of the Year”.

Voor u als lezer ook nog even de mogelijkheid om te kijken en te luisteren naar de fraaie video-clip van Dean brody hier met de song “Underneath the Apple Trees”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Doc Walker - Put It into Drive

En dan is het nu tijd voor onze uitsmijter de groep “Dock Walker’ uit de provincie Manitoba hier met de song “Put It into Drive” op dit moment als single uitgebracht door Open Road Reecordings.

Zij werden in 2010 door de CCMA uitgeroepen tot “Best Group of the Year”.

Tot slot van dit bericht nog even naar onze uitsmijter “Doc Walker” tijdens een fraaie rit met de hedendaagse pop-countrysong “Put It into Drive”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst” Country Music Round-up ” 

Datum: juli 2 ‘13 19.00 – 20.00 uur heruitzending op juli 5 ‘13 12.00 – 13.00

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***          Titel muziek ***              Label

1. Don Rigsby   ***   Tennessee Truckdriving Man   ***   Rebel Records

2. Don Rigsby   ***   I Only Exist   ***   Rebel Records

3. Don Rigsby   ***   A Brand New Tennessee Waltz   ***   Rebel Records

4. The Daughters of Bluegrass ft. Laurie Lewis & Kathy Kallick   ***   Hounddog Blues   ***   Blue Circle Records

5. The Daughters of Bluegrass ft. Donna Ulisse   ***   Somewhere in Kentenky Tonight   ***   Blue Circle Records

6. Billy Yates   ***   Only One George Jones   ***   M.O.D. Record Label

7. Billy Yates   ***   The Man I Used to Be   ***   M.O.D. Record Label

8. Billy Yates   ***   Choices   ***   M.O.D. Record Label

9. Eddy Gee   ***   Since You Sat at My Side   ***   Eddy Geerlings

10. Dick van Altena   ***   Flowers From the Moon   ***   Interlokaal/Inlok 110 / CRS

11. The Chucka Boom Boys   ***   Find My Peace of Mind   ***   Cache Music Entertainment/Sony

12. Dean Brody   ***   Underneath the Apple Trees   ***   Open Road Recordings

13. Dock Walker   ***   Put It Into Drive   ***   Open Road Recordings

Be There Next Week! Same Time, Same Frequency & via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *