Daydreamin’

The Swiss Highwaymen - Daydreamin'

In dit programma weer eens aandacht voor de “Indepent Country” of te wel muziek door countrymusici, die geen contract hebben bij een platenmaatschappij en over het algemeen zelf hun muziek uitbrengen, zoals bijv. Robert Larrabee uit Canada, Kate Linke uit Australie en The Swiss Highwaymen vanzelfsprekend uit Zwitserland.

Maar zoals altijd beginnen het programma “Countrymusic Round-Up met de bluegrass met deze keer met een drietals songs  door Doyle Lawson & Quicksilver” gevolgd door The Crooked Jades met “old-timey” muziek van hun bijzondere album van “The Seven Sisters”.

Natuurlijk ook nog de agenda met

een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio met daarna aandacht voor de nederlands en belgische inbreng in dit programma met deze keer net als de vorige week Rene Meijer & Friends met een song van hun eerste album “Dashboard Jesus” en ook nog Gert-Jan van Gastel uit het Belgische Essen met de song “Driving Up”.

Dan gaan we naar Nashville TN voor de hedendaagse top pop-countrymuziek door Blake Shelton, en treedt Darius Rucker op als uitsmijter van dit programma met de song “Wagonwheel”.

Doyle Lawson & Quicksilver - Carolina in the Pines

We begonnen dit programma met de songs “Carolina in the Pines” ,“Stone Cold Heart” en “The Old Timers Waltz” door Doyle Lawson & Quicksilver.

Deze songs staan op het album “Once and for All/The News Is Out” in 1999 uitgebracht door Sugar Hill Records.

Dit album bevat de muziek van de twee vermelde LP’s, die in de mid-jaren ‘80 werden uitgebracht.

Het moet teleurstellend voor de oude bluegrassmeester Doyle Lawson zijn om zovaak veranderingen in zijn band Quicksilver mee te maken, maar de man uit Tennessee neemt ook nu nog iedere keer weer de uitdaging aan om een uitstekende bluegrassgroep te formeren.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking in dit bericht middels een “live” optreden van Doyle Lawson & Quicksilver hier met de song “The Old Timers Waltz” tijdens de 25ste “Joe Val Bluegrass festival”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Doyle Lawson & Quicksilver werden al gedurende zes achtereenvolgende jaren door de IBMA (International Bluegrass Music Association) onderscheiden met de Award “Vocal Group of the Year” en de artistiek uitmuntende eigenschappen van Doyle werden ook nog eens onderscheiden met een “National Endowment for Arts National Heritage Fellowship”.

Sedert de oprichting van de groep in 1979 zijn veel gospel en standaard bluegrass albums uitgebracht.

Doyle Lawson, geboren op 20 april 1944 in Kingsport Tennessee, begon zijn muzikale carriere zo rond 1960 en speelde trouwens banjo bij Jimmy Martin & Sunny Mountain Boys, later speelde hij eerst gitaar en daarna mandoline bij J.D. Crowe & The New South om vervolgens ook nog eens 8 jaar te spelen in beroemde bluegrassgroep The Country Gentlemen.

In 1979 dus z’n eigen groep Quicksilver met o.a. Terry Beaucom op de banjo en viool, Jimmy Haley en Russell Moore op gitaar, Randy Graham en Ray Deaton op de bas.

Als gastspelers nog Mike Auldridge op dobro en pedal steel, Jerry Douglas op dobro, Glen Duncan op viool en piano, Scot Vestal op banjo.

Voor u als lezer nog de schrijver/zanger/gitarist Vern Gosdin, “The Voice of Country” hier met zijn eigen song “Stone Cold Heart”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

The Crooked Jades - Hard for to Love

Dan nu van de bluegrass naar de “old-timey”muziek door The Crooked Jades hier met de songs “Hard For to Love”, de J.D. Mainer countryklassieker “Letter edged in black” gevolgd door  “Moonshiner”.

 “Moonshiner” van oorsprong een oude Ierse folksong, maar meegeneomen naar Virginia en in de loop van tijd een enigzins gewijzigde tekst, maar toch nog steeds “ de illegale drankstoker” hierin in een uitvoering door “The Crooked Jades”.

Tijd om te kijken en te luisteren naar The Crooked Jades hier met de song “Going across the Sea” tijdens de opening van de bekende “Candelight Concerts” in de St. Mary the Virgin Church op de Union Street in San Francisco

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

“Moonshine”, “White Lightning”,“Mountain Dew” was niet alleen een goed middel tegen slangenbeten,de kou en koorts, vermoeidheid, eenzaamheid, maar ook een goede vriend bij een leuk feestje.

Alle songs staan op het album “Seven Sisters” “A Kentycky Portait” en het is eigenlijk muziek uit de gelijknamige bijzondere filmdocumentaire over het leven van zeven zusters in de staat Kentucky.

Deze documetaire doet verslag het leven van zeven zussen, die ieder op hun eigen manier de familie boerderij in het Appalachie gebergte verlaten om zich te vestigen in de stad Lexington in Kentucky. Het is een schitterend verhaal over het ouder worden van deze vrouwen, hun verhuizing van het platteland naar de stad en hoe de familiebanden worden versterkt door hun persoonlijke moeilijkheden en vreugde. En temidden hiervan zijn de zeven kleurijke zusters met hun sterke karakters. Één familie en de zeer sterke banden, die hen tezamen houdt.

Een bijzonder album met heel veel liedjes, die deze zussen in hun tijd zongen en hier dus vertolkt door “The Crooked Jades”.

The Crooked Jades

De groep, afkomstig uit Californie, bestaat uit Jeff Kazor met leadzang en op gitaar, Lisa Berman met zang en op een Hawaiian steel gitaar en resonator gitaar, Tom Lucas met zang en op de banjo, Dan Lynn met zang en op viool met nog hulp van Bill Foss op viool en mandoline, Erik Pearson op banjo. Nogmaals”het album “Seven Sisters: A Kentucky Portrait” door “Crooked Jades” en uitgebracht door Copper Creek Records zeer bijzondere muziek en zeker aanbevelenswaardig.

We blijven nog even bij het concert van The Crooked Jades met lead-zang door Lisa Berman in St. Mary the Virgin Church hier met de bijzondere gospel “Go Wash In That Beautiful Stream”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Robert Larrabee - Round Here

Dan nu zoals aangekondigd de Indepent Countrymuziek met uit Canada Robert Larrabee hier met de song “Round Here”, die staat op z’n album “Middle of Something”, dat op 14 maart van dit jaar ook in eigen beheer werd uitgebracht door Larrabee Enterprises.

Robert Larrabee, uit Vancouver British Columbia, had als singer/songwriter al veel ervaring met optredens en countrymuziek, maar een album was er nog niet van gekomen en daarvoor zocht hij contact met de broers Chad en Jess Cates in Nashville.

Samen met Jess Cates werden een aantal songs geschreven en op muziek gezet en dus inmiddels uitgebracht via media als Itunes en Amazon verkrijgbaar.

De song “Round Here” staat trouwens op het verzamelalbum “Hillcrest 69”, waarop countrymusici danwel countrygroepen uit de hele wereld hun muziek promoten via “Hillcrest Radio Marketing Service”.

Deze firma verzamelt de songs en gegevens van de artiesten, produceert de promotiealbum en verzendt het product vervolgens aan country-DJ’s over de hele wereld.

Voor u een klein uitstapje naar British Columbia voor Robert Larrabee hier met de song “Who Cares”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Kate Linke - Movin' Along

Op dit album staat ook de Australische Kate Linke met de song “Movin’ Along”, die afkomstig is van haar album “Stay Where You Are” ook in eigen beheer uitgebracht.

Best Female Artist

2013 WESTERN AUSTRALIAN COUNTRY MUSIC AWARDS

Zij werd uitgeroepen tot “Best Female Artist” tijdens het 5-daagse 29ste Boyup Brook Country Music Festival”, dat werd gehouden van 12 t/m 16 februari j.l. aan de oever van de schitterende Blackwood River zo’n 280 km ten zuidoosten van Perth en waarbij de “Western Australia Country Music Awards” werden uitgereikt,.

Tijd om eens kennis te maken met Kate Linke hier tijdens haar optreden tijdens het Boybrook Country Music Festival met de titelsong van haar album “Stay Where You Are”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Swiss Highwaymen - Daydreamin'

Vervolgens “Daydreamin’”door The Swiss Highwaymen hier met een song, die staat op hun album “Swiss Highwaymen” op 5 maart van dit jaar in eigen beheer uitgebracht door Rock Archive.

Het album bevat 11 songs in de sfeer van de oorspronkelijk Highwaymen” met Johnny Cash, Kris Kristofferson, Willie Nelson en Waylon Jennings.

De Zwitserse supergroep “Swiss Highwaymen” bestaat uit Heinz Fluekiger, Andy Martin , Buddy Dee en Georg Hug allemaal op gitaar met zang en zij worden ondersteund door een top-groep op hun eerste gezamelijke album

Evenals hun Amerikaanse tegenhanger destijds beschikt de Zwitserse uitgave ook reeds over zeer ruime muzikale ervaring en bekendheid door hun eigen carriere.

Heinz Fluekiger met z’n Dusty Road ,Buddy Dee met z’n Ghostriders, terwijl singer/songwriters Andy Martin en Georg Hug, die elk tal van albums hebben uitgebracht en waarbij Georg zelfs met een eigen show optrad in “The Grand Ole Opry” en een aantal malen in het Wembley-stadion in London.

Voor u ook nog even de mogelijkheid om een optreden van The Swiss Highwaymen bij te wonen hier met de song “Is Anybody Goin’ to San Antone”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Rene Meijer & Friends -

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziekevenementgen in de regio is het nu tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma en net als de vorige week nog even terug naar Rene Meijer & Friends met de song “If I Knew Then What I Know Now”.

Ook deze song staat op z’n album “Dashboard Jesus” zeer recent in eigen beheer uitgebracht.

Nadat Rene al jaren had opgetreden als zanger/gitarist op diverse podia en tijdens countrymuziek festivals in Nederland, belgie en Duitsland met favoriete songs van het publiek, kwam de ommekeer in 2009. Hij ging toen op een soort muzikale pelgrimstocht naar Music City US of A, Nashville TN, waar hij na aankomst een “oude” Guild gitaar kocht bij Gruhn’s op Broadway en later op de avond even verderop ging spelen in een “Honky Tonk”. Inmiddels heeft Rene Meijer uit Amsterdam ook een uitstekende nederlandse groep om zich heen, waarmee hij in Europa optreedt met o.a. Robet Curiel op drums, Thijs Jacobs op bas, Rob van Duuren op pedal-steel, Ron Griffioen op akoestische gitaar en met achtergrond-zang en “last but not least” Albertine Verhoeff met zang.

Tijdens de Western Experience Scheveningen op zaterdag, 6 en zondag 7 juli a.s. zal Rene Meijer & Friends op zondag, 7 juli ook optreden, dus voor u de gelegenheid om eens kennis te maken met deze Amsterdamse countryzanger en z’n vrienden. Gewoon even de website van Western Experience raadplegen voor meer informatie.

We gaan nog even terug naar het optreden van Rene Meijer & Friends in “Live in Lloyd” te Rotterdam op 23 mei j.l. hier met de song “Lying Cheatin’ Bully”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Gert-Jan van Gastel - Driving Up

Dan “Drivin’ Up” door Gert-Jan van Gastel uit Essen Belgie hier met een song in eigen beheer uitgebracht en die ook staat op het promotiealbum nr. 69 van Hillcrest. Zanger/schrijver Gert-Jan speelt al jaren gitaar, maar was daarnaast o.a. ook vrachtwagen chauffeur en enige vergelijking met onze Nederlandse zanger Henk Wijngaard is niet onterecht, want hij heeft inmiddels ook een album met de titel “Onderweg” uitgebracht.

Voor u ook nog de mogelijkheid om eens kennis te maken met Gert-Jan hier met de song “Driving Up”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Blake Shelton - Boys 'Round Here

Vervolgens terug naar de hedendaagse pop-country uit Nashville TN “Boy’s Round Here” door Blake Shelton vokaal bijgestaan door The Pistol Annies en dat is natuurlijk niet zo vreemd, want Miranda Lambert, z’n echtgenote maakt hier deel van uit.

Deze song staat op dit moment op de 2 plaats van de Billboard Top 20 Countrysongs.

Natuurlijk voor u als lezer nog een link naar de bijzondere video-clip van Blake Shelton ,z’n vrienden en vriendinnen met de song “Boys ‘Round Here”. Erg grappig!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Darius Rucker - Wagon Wheel

En dan is het nu tijd voor onze uitsmijter Darius Rucker hier met de song “Wagon Wheel”, die staat op z’n album “True Beliedvers”, dat 17 mei j.l. werd uitgebracht door Capitol Nashville.

Hij staat met deze song op plaats 3 van het reeds vermelde overzicht.

Tot slot van dit bericht nog een fraaie sfeervolle video-clip nu met Darius Rucker met de song “Wagon Wheel”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Juni 25 ‘13 19.00 – 20.00 uur heruitzending op Juni 29 ‘13 12.00 – 13.00

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***          Titel muziek ***              Label

1. Doyle Lawson & Quicksilver   ***   Carolina in the Pines   ***   Sugar Hill Records

2. Doyle Lawson & Quicksilver   ***   Stone Cold Heart   ***   Sugar Hill Records

3. Doyle Lawson & Quicksilver   ***   The Old Timers Waltz   ***  Sugar Hill Records

4. Crooked Jades   ***   Hard For to Love   ***   Copper Creek Records

5. Crooked Jades   ***   Letter Edged in Black   ***   Copper Creek Records

6. Crooked Jades   ***   Moonshiner   ***   Copper Creek Records

7. Robert Larrabee   ***   Round Here   ***   Larrabee Enterprises/ Hillcrest

8. Kate Linke   ***   Movin’ Along   ***   Kate Linke/Hillcrest

9. Swiss Highwaymen   ***   Daydreamin’  ***   Rock Archive/Hillcrest

10. Rene Meijer & Friends   ***   Wish I Knew Then What I Know Now   ***   Rene Meijer

11. Gert-Jan van Gastel   ***   Driving Up   ***   Van Gastel/Hillcrest

12. Blake Shelton   ***   Boys ‘Round Here   ***   Warner Bros.

13. Darius Rucker   ***   Wagon Wheel   ***   Capitol Nashville

Be There Next Week! Same Time Same Frequency!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *