When Halley Came to Jackson

Emmylou Harris - When Halley Came to Jackson

Op zondag, 17 maart j.l. traden The Good Brothers en de Goudse countrygroep “Change of Key” in partycentrym “Amicitia” hier in Lekkerkerk op met een schitterend concert, waarbij zelfs nog verrassend leuke optreden van Ilse de Lange.

Maar de 3 Good Brothers hebben natuurlijk ook nog hun familieleden in Canada en gisteren werd ik blij verrast met een fraai album van “The Good Family” en dus in dit programma drie fraaie songs.

Maar zoals altijd beginnen met de bluegrass met deze keer met een drietals songs van het bijzondere album “Mark Twain:Music & Words” gevolgd door muziek van het nieuwe album van The Church Sisters.

Natuurlijk ook nog de agenda met

een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio met daarna aandacht voor de nederlandse inbreng in dit programma en deze keer voor Rene Meijer & Friends met hun eerste album “Dashboard Jesus”

Dan gaan we naar Texas voor de hedendaagse countrymuziek met o.a. Cody Johnson met de song “18 Wheels”  en treedt Roger Creager op als uitsmijter van dit programma met de titelsong van zijn  album “Having Fun All Wrong”.

Rhonda Vincent - Run Mississippi

We begonnen dit programma met de song “Run Mississippi” door Rhonda Vincent gevolgd door “Better Days Are Coming” gespeeld en gezongen door Doyle Lawson & Quicksilver en ook nog  “When Halley Came to Jackson” hier gezongen door Emmylou Harris.

Deze songs staan op het bijzondere album “Mark Twain : Music & Words”, dat in 2011 werd uitgebracht door “Mailboat Records”.

Het album “Mark Twain: Words & Music” bestaande uit twee CD’s in een schitterende verpakking met een 40 pagina tellend boekwerkje erbij, waarin het verhaal van Mark Twain wordt verteld met natuurlijk tal van songs. 

De vertellingen worden gedaan door Jimmy Buffet in de rol van Huckleberry Finn, terwijl Garrison Keilor optreedt als verteller, Angela Lovell als Susy Clemens, de oudste en lievelingsdochter dochter van Mark Twain en “last but not least” Clint Eastwood de rol van Mark Twain.

Het album omvat 14 vertelde verhalen met daarbij 13 corresponderende songs uitgevoerd door o.a. ook Bradley Walker, Vince Gill, Joe Diffie Ricky Skaggs en The Church Sisters.

Dit fraaie project werd geproduceerd door de bekende countryzanger/schrijver/gitarist Carl Jackson als een bijdrage aan het “Mark Twain Boyhood Home & Museum” in Hannibal Missouri om in 2010 nog eens de aandacht te vestigen op het feit, dat 100 jaar daarvoor Mark Twain overleed en 175 jaar, dat hij geboren werd.

Wilt u als lezer nog meer informatie over Mark Twain: Music & Words dan kan ik van harte de schitterende video-clip aanbevelen met als titel “Illinois Stories”met interviews en fraaie muziek door o.a. Carl Jackson en Val Storey. Ga er maar even voor zitten, maar het is zeker uw tijd waard!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Doyle Lawson & Quicksilver - Better Times Are Coming

Een gedenkwaardig album, waarbij ik als klein voorbeeld nog over de song “When Halley Came to Jackson” het volgende aan u kwijt wil. Samuel Longhorn Clemens, met als pseudoniem “Mark Twain”, verklaarde in 1909 : “Ik kwam in 1835 samen binnen met de komeet Halley. Volgend jaar komt hij terug en ik verwacht, dat ik daarmee samen weer vertrek.

Het zal de grootste teleurstelling van mijn leven zijn, als ik niet samen met de komeet Halley wegga. De Almachtige heeft ongetwijfeld gezegd:  “Dat zijn een stelletje van die onberekenbare zonderlingen; ze kwamen samen, ze moeten samen vertrekken”.

Zijn voorspelling klopte: Twain stierf op 21 april 1910 aan een hartaanval in Redding, Connecticut, één dag, voordat de komeet de aarde het dichtst genaderd was.

U kunt ook ook nog luisteren naar het bijzondere verhaal “When Halley Came to Jackson in 1910” gezongen door Emmylou Harris.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

The Church Sisters - Down the Trail of Achin' Hearts

Dan nu naar The Church Sisters hier met de songs “Down the Trail of Aching Hearts”, “There’s You” en  “It’s Just an Old Body” ooit geschreven door de vroegere “Warrior River Boy” Stan Wilemon en zijn oudere broer Harlon, maar hier gezongen door The Church Sisters.

Deze songs staan op hetn album “There’s You” zeer recent in eigen beheer uitgebracht.

The Church Sisters zijn Sarah en Savannah Church geboren op 11 december 1995 in het mijnbouwgebied van Dickenson County in Virginia.

Zij begonnen hun muzikale carriere in 2007 nadat zij tijdens een lokale talenten wedstrijd “WAKG Rising Stars” hadden gewonnen. Georganiseerd dus door het lokale radiostation “WAKG” te Danvill Virginia, die veel countrymuziek laat horen.

In ieder geval begon de telefoon na deze gebeurtenis behoorlijk te rinkelen met het verzoek om op te treden in kerken, theaters en festivals.

Hun broer Seth Church trad op als lead-gitarist en hij is trouwens ook niet de eerste de beste, want hij werd zeer recent tijdens het zeer bekende “Merle Fest” uitgeroepen tot “Award Winning Guitarplayer”.

Inmiddels reizen de “The Church Sisters” en hun familie door geheel de Verenigde Staten en waarbij zij tijdens hun concerten tal van andere bekende bluegrass en country musici ontmoeten.

“The Church Sisters” hebben met de song “I Wandered by a Brookside” ook bijgedragen aan het album “Mark Twain : Music & Words”.

Voor u ook nog de mogelijkheid om te kijken en te luisteren naar een optreden van The Church Sisters met vokale ondersteuning door Carl Jackson tijdens de “Louvin Brothers” song “The Angels Rejoiced Last Night”met Berry Waldrep op gitaar.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

The Good Family Band - Coal Black Hills

Dan nu naar Canada voor de Good Family uit Canada hier met de songs “Coal Black Hills”, “Outside of Saskatoon” en “Same Old Song”.

Deze songs staan op het album met de titel “The Good Family Album”, dat op 30 april j.l. werd uitgebracht door Latent.

Het concept van “” The Good Family Band” kreeg vast grond onder de voeten, toen een paar muzikale broers hun ouders uitnodigden om deel te nemen aan een muzikale toertocht door Schotland, Engeland en Wales.

Door sommige theaters werden zij beschreven als het Candese antwoord op de legendarische Carter Family en sedertdien is de populariteit toegenomen met zelfs getalenteerde familieleden.

The Good Family zijn reeds bekend op podia en in studio’s aangezien een aantal leden bestaat uit twee van Canada’s bekende groepen n.l. Bruce en Larry Good (Brian doet even niet mee), dus tweederde van The Good Brothers, leden van de “Canadian Country Music Hall of Fame” met hun verscheidene Awards

En vervolgens ook nog Travis and Dallas Good, die leden zijn van de JUNO en Indie Award winnende groep The Sadies.

The Good Family Band - Same Old Song

En om de familieband compleet te maken ook nog Margeret Good, de vrouw van Bruce en moeder van Travis en Dallas en die ook al eerder heeft opgetreden met The Good Brothers en trouwens bij opnames van The Sadies en als achtergrondzangeres bij o.a. optredens van Charlie Pride, Loretta Lynn, Tammy Wynette en Dolly Parton tijdens de TV-show “Grand Old Country” uitgezonden via CTV

Maar het houdt niet op want D’Arcy Good , een nicht maakt ook deel uit van de groep met haar viool en met zang.

Verder maken Sean Dean en Mike Belitsky van The Sadies ook deel uit van The Good Family Band.

Fraaie countrymuziek van The Goods, die ik zeer recent heb ontvangen van Kees de Haan uit Schoonhoven, die niet alleen vaak optreedt als de Europese manager voor o.a. The Good brothers en dus zeer bekend met partycentrum Amicitia in Lekkerkerk, maar daarnaast ook optreedt als country DJ bij o.a. Radio Centraal in Berg-Ambacht.

Van de Good Family Band heb ik nog geen video-clip kunnen vinden, maar kwam toch nog een clip tegen van een aantal jaren geleden met Travis Good, die wordt bijgestaan door de “Good Brothers” hier met de song”I Don’t Know Much about Love”.

Gewoon even door schakelen/Just Use the Link!

Rene Meijer & Friends - I Should Have Never Said It in the First Place

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor de nederlandse bijdrage aan het programma “Countrymusic Round-Up” deze keer verzorgd door Rene Meijer & Friends hier met een tweetal songs van het nieuwe album “Dashboard Jesus”.

Van dit album als eerste de nr. 1 track “I Should Never Said It in the First Place” gevolgd door de fraaie ballade “If There’s Any Such Thins As Angels”.

Nadat Rene al jaren had opgetreden als zanger/gitarist op diverse podia en tijdens countrymuziek festivals in Nederland, Belgie en Duitsland met favoriete songs van het publiek, kwam de ommekeer in 2009.

Hij ging toen op een soort muzikale pelgrimstocht naar Music City US of A, Nashville TN, waar hij na aankomst een “oude” Guild gitaar kocht bij Gruhn’s op Broadway en later op de avond even verderop ging spelen in een “Honky Tonk”.

Met de hulp van producer en gitaarspeler Ronnie Guilbeau van “Sound Villa Recorders” samen met nog een aantal van z’n Nashville muziekvrienden o.a. Spooner Oldham, Tommy Bresh en Billy Graham en een herbezoek aan Nashville vorig jaar kwam dit album “Dashboard Jesus” tot stand.

Inmiddels heeft Rene Meijer uit Amsterdam ook een uitstekende nederlandse groep om zich heen, waarmee hij in Europa optreedt met o.a. Robet Curiel op drums, Thijs Jacobs op bas, Rob van Duuren op pedal-steel, Ron Griffioen op akoestische gitaar en met achtergrond-zang en “last but not least” Albertine Verhoeff met zang.

“Dashboard Jesus” in eigen beheer uitgebracht door Rene Meijer zeer de moeite waard.

Hij zal trouwens ook nog optreden tijdens de “Western Experience” in Scheveningen, dat op zaterdag en zondag, 6 en 7 juli a.s. zal worden gehouden. 

Op 23 mei j.l. traden Rene Meijer & Friends op o.a. met de song “I Should Have Never Said It in the First Place” tijdens “Live in Lloyd” te Rotterdam, dat eveneens werd uitgezonden door RTV Rijnmond.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Cody Johnson - 18 Wheels

Dan nu evenals de vorige week terug naar “Deep in the Heart of Texas” voor Cody Johnson hier met de song “18 Wheels” (zonder “ and a Dozen Roses), die staat op z’n album “A Different Day” op 31 oktober 2011 in eigen beheer uitgebracht.

Afkomstig uit Sebastopol, gelegen in oostelijk Texas, begon hij na z’n middelbare opleiding te werken als gevangenisbewaarder in de staatsgevangenis in Huntsville, terwijl hij in z’n vrije tijd al optrad als zanger/gitarist met z’n trio “The Cody Johnson Band” en in die periode z’n eerste album “the Black and White Label”, waarmee in Texas genoeg geld werd verdiend om te kunnen reizen en optreden.

Nadat hij in 2011 tijdens de Texas Regional Music Award werd uitgeroepen tot “Male Vocalist of the Year” besloot hij van de muziek z’n professie te maken.

Hij vloog naar Nashville TN om een z’n album “A Different Day” op te nemen met een aantal Nashville studio musici, die waren gevraagd door de in Music City wonende Texaan, Trent Willmon, die tevens als producer optrad

Cody Johnson werkt ook veel samen met de bekende Texaaanse singer/songwriter Kevin Fowler zoals a.s. vrijdag, 21 juni tijdens “Fowler Fest.” in Floore’s Country Store  te Helotes TX (vlakbij San Antonio).

U kunt ook nog even kennismaken met de song “18 Wheels” gezongen door Cody Johnson.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Roger Creager - Having Fun All Wrong

Dan is het nu ook al weer tijd voor onze uitsmijter van dit programma,  Roger Creager, hier met de titelsong  van z’n album “Having Fun All Wrong”, dat oorspronkelijk 1998 werd uitbracht, maar in 2007 opnieuw door Dualtone Music op de markt gebracht.

Zanger/schrijver/ pianospeler en gitarist Roger Creager uit de omgeving van Houston heeft jaren gewerkt als accountant, maar toch uiteindelijk gekozen voor de muziek, heeft al verscheidene albums uitgebracht via Dualtone Music en behoort tot de top van de Texaanse countrymuziek.

Tot slot van dit bericht kunt u nog luisteren naar Roger Creager tijdens een “live” optreden met de song “Having Fun All Wrong” middels een slide-show.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Juni 18 ‘13 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op Juni 22 ‘13 12.00 – 13.00

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***          Titel muziek ***              Label

1. Rhonda Vincent   ***   Run Mississippi   ***   Mailboat Records

2. Doyle Lawson & Quicksilver   ***   Better Times Are Coming   ***   Mailboat Records

3. Emmylou Harris   ***   When Halley Came to Jackson   ***   Mailboat Records

4. The Church Sisters   ***   Down the Trail of Aching Hearts   ***   CS

5. The Church Sisters   ***   There’s You   ***   CS

6. The Church Sisters   ***   It’s Just an Old Body   ***   CS

7. The Good Family   ***   Coal Black Hills   ***   Latent

8. The Good Family   ***   Outside of Saskatoon   ***   Latent

9. The Good Family   ***   Same Old Song   ***   Latent

10. Rene Meijer & Friends   ***   I Should Have Never Said It in the First Place   ***   Rene Meijer

11. Rene Meijer & Friends   ***   If There’s Any Such Things as Angels   ***   Rene Meijer

12. Cody Johnson   ***   18 Wheels   ***   Cody Johnson

13. Roger Creager   ***   Fun All Wrong   ***   Dualtone Music

Be There Next Week! Same Time, Same Frequency and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *