If I Needed You

The Broken Circle Breakown Bluegrass Band - If I Needed You

Ook in dit programma bijzondere aandacht voor de bluegrassmuziek in verband met de a.s. “European World of Bluegrass” en kunt u niet alleen kennismaken met het nieuwe album “Brothers of the Highway” van Dailey & Vincent, maar ook met een fraai dubbelalbum met “The Very Best of Country and Bluegrass” met o.a. uit Belgie “The Broken Circle Breakdown Bluegrass Band” en uit de V.S.  “The Staple Singers” en The Soggy Bottom Boys”.

Vervolgens nog traditionele countrymuziek door “The Original Outlaw”, David Allan Coe in “The Ghost of Hank Williams”.

Natuurlijk ook nog de agenda met

een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio met daarna aandacht voor de nederlandse inbreng in dit programma door de Goudse countrygroep “Change of Key” en Dick van Altena met een song van zijn album “Flowers from the Moon”. 

Dan terug naar de hedendaagse pop-countrymuziek uit Nashville door Blake Shelton bijgestaan door The Pistol Annies, uit Canada het duo “The Small Town Pistols  met hun song “Blame It on the Radio” en treedt Kacey Musgraves op als uitsmijtster met een song van haar album “Same Trailer, Different Park”.

Dailey and Vincent - Brothers of the Highway

Een flitsende start met de Bill Monroe song “Close By”, de titelsong van het album “Brothers of the Highway” van George Strait en “I Stopped Dreaming” ooit geschreven door The Louvin Brothers, maar in dit programma “Countrymusic Round-Up” gezongen en gespeeld door het duo “Dailey & Vincent”.

Om te beginnen eerst even een kleine introductie van Dailey & Vincent en hun nieuwe album “Brothers of the Highway”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Deze songs staan op hun nieuwe en 6de studio album “Brothers of the Highway”, dat officieel op 7 mei a.s. zal worden geprsenteerd door Rounder Records.

De met spanning verwachte opvolger van hun bluegrass gospel album “The Gospel Side of Dailey & Vincent”, die in 2012 door de IBMA werd genomineerd, hier met een tweetal songs geschreven door Jamie Dailey alsook 10 fraaie versies van songs, die zeer bekend zijn geworden door o.a. Vince Gill,  de reeds gemelde Louvin Brothers, Kathy Mattea, Bill Monroe en Porter Wagoner.

Sinds hun opkomst als duo “Dailey & Vincent” in 2007 hebben zij trouwens tal van IBMA Awards ontvangen, zoals o.a. achtereenvolgend 3 maal de IBMA Award “Entertainer of the Year” en “Vocal Group of the Year”, twee Grammy Award Nominaties en ook nog in 2011 de “Dove Award for the Bluegrass Album of the Year”.

Dailey & Vincent hebben trouwens een uitstekende begeleidingsgroep met o.a de sublieme mandoline-speler Jeff Parker tevens met achtergrondzang, Jessie Baker op de banjo, violist B.J. Cherryholmes en Christian Davis met buitengewone baszang.

Op dit album worden zij trouwens verder nog bijgestaan door een aantal uitstekende gastmusici zoals Johnny Beller op dobro, Molly Cherryholmes op viool, Mike Compton op mandoline, Joe Dean op banjo, Andy Leftwich op viool, mandoline en mandocello, Bryan Sutton op gitaar en tenslotte Jimmy Fortune met vokale ondersteuning.

“The Masters of Harmoy Singing” Dailey & Vincent zullen dit hele jaar nog op tournee gaan ter promotie van hun fraaie nieuwe album”Brohers of the Highway”.

U kunt ook nog kennismaken met Dailey and Vincent met hun sublieme begeleidingsgroep hier met de song “Steel Drivin’ Man”, die ook staat op hun nieuwe album “Brothers of the Highway”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

The Soggy Bottom Boys - I Am a an of Constan Sorrow

Dan nu ietsjes verder terug in bluegrass naar de Soggy Bottom Boys hier met de traditional song “I Am a Man of Constant Sorrow” al zeer bekend van de uitvoering door The Stanley Brothers, maar door de film “O Brother Were Art Thou?” en de uitvoering van de song door o.a. Dan Tyminski, Harley Allen en Pat Enright bijzonder populair geworden.

Nog even verder terug in de tijd met Carter en Ralph Stanley hier met hun versie van “Man of Constant Sorrow” met o.a. Darrell “Pee Wee” Lambert op mandoline, Ernest “Ernie” Newton op de staande bas en Les Woodie op viool. Later werd door dit duo ook nog een vrijwel identieke song met de titel “A Life of Sorrow” uitgebracht, waarbij de broers werden bijgestaan door George Shuffler op staande bas, viool en met bariton-zang.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

“Man of Constant Sorrow”, een echte traditional uit de beginjaren 1900, maar echt bekend werd in de begin jaren ’50 van de uitvoering door Carter en Ralph Stanley, maar ook in de jaren ’70 door een vokale en tekstueel aangepaste versie van The Dillards, die staat op hun album “Roots & Branches” en de uitvoering door Waylon Jennings en in de jaren ’90 door Jerry Carcia, David Grisman en Tony Rice niet werd vergeten.

En dan dus het jaar 2000 waarin de film “O Brother Were Art Thou?” verscheen met de song “Man of Constant Sorrow” regelmatig terugkwam in de filmmuziek gespeeld door het bedachte trio “The Soggy Bottom Boys” en die een regelrecht hit werd, want de song werd door de CMA uitgeroepen tot “Single of the Year” en ontving tevens een Grammy voor “Best Country Collaboration with Vocals”.

Nog even terug naar de film met George Clooney in de hoofdrol samen met z’n vrienden bij een afgelegen radiostation met opname studio hier met de song “I Am a Man of Constant Sorrow”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

The Broken Circle Breakdown Bluegrass Band

Vervolgens de Belgische formatie “The Broken Circle Breakdown Bluegrass Band” in dit programma met de Townes VanZandt song “If I Needed You”.

Hun album “The Broken Circle Breakdown” is gebaseerd op de inmiddels zeer succesvolle film “The Broken Circle Breakdown, die vorig jaar werd uitgebracht door Menuet.

The Broken Circle Breakdown

De film is gebaseerd op het gelijknamige theaterstuk uit 2009 van Johan Heldenbergh en Mieke Dobbels gebracht door beide acteurs en de rest van theatergezelschap Compagnie Cecilia.

In de film spelen vijf vrienden samen in een bluegrass-bandje. Als banjospeler Didier (Johan Heldenbergh) tattooartieste Elise (Veerle Baetens) ontmoet, komt zij er bij als zangeres.

Ze krijgen een dochter Maybelle, maar als zij sterft, wordt hun relatie erg op de proef gesteld. De muziek helpt af en toe om de pijn te verzachten.

The Broken Circle Breakdown Bluegrass Band zijn inmiddels gaan optreden en wegens het overweldigende succes van de concerttournee van in het najaar van 2012, hebben Johan Heldenbergh, Veerle Baetens en de Band besloten om in 2013 enkele festivals te doen en in 2014 een nieuwe reeks concerten te brengen in de Vlaamse concertzalen.

Voor u als lezer nog de mogelijkheid om te luisteren en te kijken naar een “live” optreden van The Broken Circle Breakdown Bluegrass Band met de song “If I Needed You”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

The Staple Singers - Will the Circle Be Unbroken

Dan heel toepasselijk de song  “Will the Circle Be Unbroken”natuurlijk zeer bekend van de uitvoering door The Carter Family en The Nitty Gritty Dirt Band, maar in dit programma door “The Staple Singers”.

Deze song staat op een fraai verzamelalbum met de titel “The Very Best Country and Bluegrass” zeer recent uitgebracht door “Universal Music Belgium” en waarop de voorgaande twee songs staan.

Van oorsprong komt deze song voor op het album van The Staple Singers uit 1999, maar het staat ook op een bijzonder album met de titel “Country’ s 20 Classic Gospel” in 2011 uitgebracht door J&R Adventures/Sonorous.

Het verhaal van The Staples gaat wel heel erg ver terug in de geschiedenis, die begon in 1915 in Winona Mississppi, toen de patriarch van de familie Roebuck Staples werd geboren en al op jeugdige leeftijd de muzikale kant op ging met de blues en later de gospelmuziek.

Later presenteerde Pops Staples, waaronder hij inmiddels bekend was) zijn twee dochters Cleotha en Mavis en z’n enige zoon Pervis in het kerkkoor en dat was het begin van The Staple Singers.

Niet alleen bekend van de gospel, maar ook van diverse R&B albums.

U kunt ook nog even luisteren naar The Staple Singers hier met hun versie van de song “Will the Circle Be Unbroken”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

David Allan Coe - Mansion on the Hill

Dan nu verder met “The Original Outlaw”, David Allen Coe, hier met de songs “Mansion on the Hill” en “Take These Chains from My Heart”, die staan op het album”met de toepasselijke naam “The Ghost of Hank Williams”.

Dit album werd vorig jaar 2012 opnieuw uitgebracht door Gusto Records , nadat in 1997 de eerste uitgave verscheen.

Coe, zoals gezegd een echte outlaw, die de meeste van z’n eerste 29 jaar van z’n leven voornamelijk in de gevangenis had gezeten, werd in 1969 ontslagen uit de Ohio State Prison om vervolgens in een 2de hands lijkwagen met op de zijkant zijn naam “David Allan Coe” geschilderd naar Nashville te rijden en daar voor de deur van The Ryman Auditorium te parkeren.

David Allan Coe schreef een aantal grote hits, zoals “Would You Lay With Me (In a Field of Stone), waarmee Tanya Tucker op de eerste plaats van de countrymuziekoverzicht terecht kwam in 1974 en ook “Take This Job and Shove It” voor Johnny Paycheck en die in 1977 hiermee de nr. 1 plaats bereikte.

David, inmiddels 74 jaar, zijn levenlang als zanger/schrijver/gitarist nog steeds een “zeer kleurijke en onvoorspelbare buitenbeen” hier met een eerbetoon aan de vader van de countrymuziek, Hank Williams, met z’n album van oorsprong uit 1997.

Een hernieuwde kennismaking met David Allan Goe? Dat kan want u treft hierbij nog een link aan naar de song “Take These Chains from My Heart”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Change of Key - Broken Home Blues

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu tijd voor de nederlandse inbreng aan dit programma met deze keer de bekende Goudse countrygroep met de song “Broken Home Blues”, die staat op hun dubbel-album “When Music Calls My Name”.

 “Change of Key” is natuurlijk ook zeer bekend in de Krimpenerwaard, want zondag, 17 maart j.l. speelden zij nog hier in Amicitia Lekkerkerk, waarbij ook nog de Canadese Good Brothers optraden en zelfs de bekende nederlandse zangeres Ilse de Lange aanwezig was en optrad.

Natuurlijk voor u uit Gouda nog “Change of Key” hier met de song “Broken Home Blues”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dick van Altena - Distant Drums

Vervolgens “Distant Drums”  door Dick van Altena hier met een song, die staat op z’n album “Flowers from the Moon”, dat eind augustus vorig jaar officeel werd gepresenteerd.

Het is al weer het 27ste album van Dick van Altena, waarvan 9 zelf geschreven songs en een drietal covers van bekende countrysongs uit het verleden zoals in dit programma “Countrymusic Round-Up” “Distant Drums” bekend van o.a. door Jim Reeves , “Some Broken Hearts Never mend” bekend o.a. door Don Williams en ook Telly Savalas.

Dick wordt op dit album bijgestaan door Joost van Es op viool, Patrick van Gerven op lead & rhythm gitaar en dobro, Johan Jansen op pedal steel gitaar, en vervolgens ook nog een gastoptreden van Hilde Vos bij de cover song “I Guess Things Happen That Way” en Jan Gerrits vokale steun bij de bekende “Some Broken Hearts Never Mend”.

U kunt ook nog even luisteren naar Dick van Altena hier met de song “Distant Drums” via een You-Tube video-clip met een afbeelding van z’n vorige album “One Love Ago” uit 2009.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Boys Round Here

Dan nu terug naar Nashville voor de hedendaagse pop-countrymuziek hier met de song “Boys Round Here” door de huidige Amerikaanse countryzanger van het jaar, Blake Shelton en waarbij hij vokaal wordt bijgestaan door de “Pistol Annies”.

Deze song staat op z’n nieuwe en inmiddels zevende album “Based on a True Story….” op 26 maart j.l. gepresenteerd door Warner Bros. en nu ook al reeds te beluisteren in dit programma “Countrymusic Round-Up” via de lokale omroep “Vrolek” in het Groene Hart van de Krimpenerwaard.

Blake Shelton hier met de song “Boys Round Here” tijdens een optreden met tal van vrienden als Luke Bryan, Taylor Swift, Brad Paisley en natuurlijk The Pistol Annies.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Small Town Pistols - Blame It on the Radio

Vervolgens “Blame It On the Radio” door de Canadese broer Tyler en zus Amanda Tyler, die optreden onder de naam “Small Town Pistols”, die staat op hun op 19 februari j.l.  door 604 Ramp Records uitgebrachte album met hun eigen naam als titel

Amanda & Tyler, die vroeger optraden onder de naam “The Wilkinsons”, waren al eens eerder te horen in dit programma “Countrymusic Round-Up” met hun single “Livin’ on the Outside”, die in januari 2013 verscheen in”The Canadian Hot 100”.

Ook deze song staat op hun nieuwe album.

Natuurlijk voor u als lezer nog de video-clip van de “Small Town Pistols” hier met de song “Blame It on the Radio”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Kacey Chambers - Blowin' Smoke

En dan nu snel naar onze uitsmijtser van dit programma, singer/songwriter en gitariste Kacey Musgraves hier met de song “Blowin’ Smoke”, die staat op haar album “Same Trailer, Different Park” uitgebracht door Mercury Nashville.

Kacey zou gemakkelijk de volgende top-countryster kunnen worden qua stijl enigszins gelijkend op Miranda Lambert en die eerder een banjo zou gebruiken in haar arrangementen dan een “Stratocaster”.

Zij heeft alle twaalf songs van dit album zelf geschreven en waarvan de derde track van dit album “Merry Go ‘Round” reeds eerder ter kennismaking als single werd uitgebracht.

Tot slot van dit bericht kunt u nog naar een “live”optreden van Kacey Musgraves met de song “Blowin’ Smoke in de TheEllenShow.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Apr. 16 ‘13 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op Apr. 20 ‘13 12.00 – 13.00

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***          Titel muziek ***              Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   *** beginmuziek   ***   BGO Records

2. Dailey & Vincent   ***   Close By   ***   Rounder Records

3. Dailey & Vincent   ***   Brothers of the Highway   ***   Rounder Records

4. Dailey & Vincent   ***   I Stop Dreaming   ***   Rounder Records

5. The Soggy Bottom Boys   ***   I Am a Man of Constant Sorrow   ***   Universal Music Belgium

6. The Broken Circle Breakdown Bluegrass Band   ***   If I Needed You   ***   Universal Music Belgium

7. The Staple Singers   ***   Will the Circle Be Unbroken   ***   Universal Music Belgium

8. David Allan Coe   ***   Mansion on the Hill   ***   Gusto Records

9. David Allan Coe   ***   Take These Chains from My Heart   ***   Gusto Records

10. Change of Key   ***   Broken Home Blues   ***   Change of Key

11. Dick van Altena   ***   Distant Drums   ***   Interlokaal/Inlok110/CRS

12. Blake Shelton with Pistol Annies   ***   Boys Round Here   ***   Warner Bros.

13. Small Town Pistols   ***   Blame It on the Radio   ***   604 Ramp Records

14. Kacey Musgraves   ***   Blowin’ Smoke   ***   Mercury Nashville

Be There Next Week! Same Time, Same Frequency and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *