Don’t Ease Me In

Steep Canyon Rangers - Don't Ease Me In

In dit programma een kennismaking met Tim Culpepper en de fraaie traditionele countrymuziek van zijn nieuwe album “Pourin’ Whiskey on Pain”.

Maar zoals altijd beginnen we weer met de bluegrass en deze keer met het oog op de a.s. “European World of Bluegrass” iets extra’s door de “Steep Canyon Rangers” met songs van hun album “Lovin’ Pretty Women” gevolgd door het duo de Whitetop Mountaineers met songs van hun nieuwe album “Virginia-Carolina”.

Natuurlijk ook nog de agenda met

een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio met daarna aandacht voor de nederlandse inbreng in dit programma door de groep “Sound of Silence” in de Americana sfeer met de song “Wrapped Up in You” van hun album “On That Train”. Vervolgens ook nog Robbie Masters met de song “Look Back”.

Dan terug naar de hedendaagse pop-countrymuziek uit Nashville door Kelly Clarkson hier met de 1ste track van haar album “Stronger” gevolgd door de bekende Canadese countryzanger Johny Reid met een song van zijn “top-selling” album “Fire It Up” en treedt The Band Perry op als uitsmijter met een song van hun nieuwe album “Pioneer”.

Steep Canyon Rangers - A Ramblin' Man Is a Ramblin' Man

De opening van dit programma wordt verzorgd door de Steep Canyon Rangers met  “A Ramblin’ Man Is a Ramblin’ Man”, hun versie van de “Grateful Dead” song “Don’t Ease Me In” in een leuke “ragtime” arrangement en “Desperate and Blue”.

Deze songs staan op hun album “Lovin’ Pretty Women” in 2007 uitgebracht door Rebel Records.

Ofschoon zij een flinke opsteker in hun populariteit kregen, toen acteur en banjospeler Steve Martin in 2009 met The Steep Canyon Rangers ging samenwerken, hadden zij ook al een behoorlijke aanhang verkregen met hun progressieve bluegrassmuziek.

Tijd voor de eerste video-clip met een optreden van The Steep Canyon Rangers met een optreden in een fraaie schuur met de song “Long Shot”, die staat op hun album “Nobody Knows You” vorig jaar april uitgebracht door Rounder Records.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Graham Sharp op banjo en met achtergrondzang onmoette z’n toekomstige muziekvrienden Woody Platt op gitaar en met lead-zang en Charles R. Humphrey III op bas en met achtergrondzang in 1999, toen zij studeerden aan de Universiteit van Noord-Carolina in Chapel Hill.

Door hun gezamenlijke voorkeur voor de akoestische muziek namen zij vaak deel aan jam-sessions en gingen zich steeds meer bezig houden met de bluegrass vooral ook door de inbreng van mandolinespeler Mike Guggino, een oude vriend van Platt.

Mike was tevens eigenaar van een hut in de bergen in de buurt van de universiteit, die het quartet ook gebruikte als oefenruimte.

In eerste instantie was er nog helemaal geen sprake van een echte groep, maar toen na het voltooien van hun studio ook nog eens violist Nicky Sanders ging meespelen en zij werden geboekt voor zoveel optredens, dat zij een redelijk inkomen hadden, besloten zij hun banen op te zeggen en “full-time” musici te worden.

Het ontstaan dus van de meer dan uitstekende bluegrassgroep “Steep Canyon Rangers” met in 2001 hun eerste album “Old Dreams and New Dreams” in 2002 gevolgd door hun succesvolle album “Mr. Taylor’s New Home” in dat jaar ook reeds te horen in dit programma.

Maar vandaag dus “songs van het album “Loving’ Pretty Women”, dat destijds door de IBMA terecht werd genomineerd voor de “Album of the Year”Award.

Vervolgens ook nog even de zeer dynamische versie van  Grateful Dead’s “Don’t Ease Me In” tijdens een “live” optreden in de “Orange Peel” te Asheville North-Carolina.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Whitetop Mountaineers - Hello Stranger

Dan nu verder met hedendaagse “old-timey” countrymuziek door het duo “Whitetop Mountaineers” met de songs “Hello Stranger”, “Cup of Loneliness en “We Are Not the Jet Set”.

Deze songs staan op hun album “Virginia-Carolina” vorig jaar in eigen beheer uitgebracht.

The Whitetop Mountaineers is een jong duo uit de bergen van Virginia. Zij zingen karakteristieke harmonien en bespelen samen ook nog de clawhammer banjo met Jackson Cunninham tevens meester op de bluegrass-mandoline en gitaar en Martha Spencer eveneens op gitaar maar ook viool en met zo nu en dan ook nog “Appalachian Dancing”.

Hedendaagse akoestische countrymuziek zeer herkenbaar in de stijl van old-time country uit vroegere jaren van o.a. the Carter Family.

Martha Spencer and Jackson Cunningham

Jackson en Martha wonen in Whitetop Virginia, tevens een van de hoogste bergen van Virginia. Zij hebben concerten verzorgd, deelgenomen aan festivals en zogenaamde “workshops” in zo’n beetje alle staten van Noord-Amerika, Engeland, Ierland en Australie.

Hoog tijd om eens kennis te maken met Martha Spencer en Jackson Cunningham middels een video-opname van hun presentatie in de studio van 98.9 FM te Brisbane in Australie met als “opener” de Stanley Brothers song “How Mountain Girls Can Love” en ook nog de A.P. Carter song“Burry Me Under the Weeping Willow”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

En met festivals bedoel ik deelname aan o.a. de zeer bekende “Merlefest” in Wilkesboro North-Carolina”, “Smithsonian Folklife Festival” in Washington DC, “National Folk Festival” in Richmond, The Cornish Bluegrass Festival in England” enz.

Naast hun optreden als een duo, maken Jackson Cunningham en Martha Spencer ook nog deel uit van de “Whitetop Mountain Band”, die voornamelijk bestaat uit leden van de Spencer Family met o.a. moeder Spencer op de banjo met zang, vader Spencer op de viool.

The Whitetop Moutain Band is één van de meest populaire “Old Time” groepen in Zuid-West Virginia.

Nog even terug naar de Whitop Mountaineers met de mededeling, dat zij inmiddels 3 albums hebben uitgebracht, die in Nederland niet in de handel verkrijgbaar zijn, maar natuurlijk wel via hun website.

Voor u als lezer ook nog even naar “Newstead Live” op zondag, 23 januari 2011 in de buurt van Castlemaine in Centraal Victoria, zo’n 90 minuten van Melbourne Australie voor een optreden van  Jackson Cunningham op guitaar en Martha Spencer op banjo met de song “Black-Eyed Suzie”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Tim Culpepper - The One

Vervolgens is het nu tijd voor fraaie hedendaagse traditionele countrymuziek hier bij uw radio Vrolek door Tim Culpepper met de songs “Ghost”, “the One” en “Toss and Turn”, die staan op z’n album met de titel

met de titel “Pourin’ Whiskey on Pain” in juli vorig jaar uitgebracht door Honkytone Records.

Je hoort “het” niet meer zo vaak, nou ja behalve dan natuurlijk regelmatig in dit programma “Countrymusic Round-Up” en via een aantal van mijn collega country DJ’s als Leen van der Hoeven in z’n programma “Nashville Express” via “Gouwestad radio en Dick Groot van WL-Country via RTV Purmerend.

En “het” is de traditionele countrymuziek, zoals van Keith Whitley, Randy Travis en Gene Watson.

Tim hier met z’n fraaie album met fraaie teksten zoals ook in de song “Ghost” over een man, die maar niet een vrouw uit z’n geheugen kwijt kan raken.

Tim Culpepper uit Alabama kreeg de traditionele countrymuziek met de paplepel ingegoten, want z’n vader was al een “entertainer” in de Honky Tonk Scene, toen hij werd geboren en Tim kreeg op 9-jarige leeftijd al een gitaar in z’n handen gedrukt.

Bij mijn weten is dit z’n tweede album, nadat hij in 2008 het album “Closer to Home” had uitgebracht en die moet ik ook maar eens snel in m’n bezit zien te krijgen.

Tim Culpepper hier met z’n “Pourin Whiskey on Pain” een album om onmiddellijk in huis te halen.

U kunt ook nog even luisteren naar de pure countrymuziek van Tim Culpper hier met de song “Toss and Turn”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Sound of Silence - Wrapped Up In You

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma door de Americana groep “Sound of Silence” met de song “Wrapped Up in You”, die staat op hun album “On That Train” uitgebracht door “Desperado Music Production” en dan weet u gelijk dat de bekende Leon Priest hierbij is betrokken.

“Sound of Silence” genoemd naar de bekende song van Simon & Garfunkel uit 1965, maar nu dus in een moderner jasje samen met de bekende Amerikaanse zanger/violist John Permenter,Saskia van Gerven, Naomie Priest en Richard Schneider met zang ,Patrick van Gerven op gitaar (dobro-akoestisch en steel), Albert Rumengan op gitaar (elektrisch en akoestisch),Jeroen Bos op basgitaar en tenslotte Hans Molenaar op drums .

Hou hun theaterprogramma in de gaten, want met hen maakt u een fraaie reis door de tijd met muziek van onder andere: Alison Krauss, Norah Jones, Dixie Chicks, Simon & Garfunkel, Bob Dylan, James Taylor, Don McLean en Bonnie Raitt.

Liedjes van deze artiesten vormen de basis voor dit unieke akoestische theaterprogramma. De kracht van deze show ligt in het verfrissende concept met een gevarieerde repertoire van prachtige, ballads recht uit het hart en pakkende up-tempo nummers.

Natuurlijk kunt u als lezer van dit bericht ook nog even kijken naar een fragment van hun show met de song “The Boxer”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Robbie Masters - Look Back

Vervolgens “Look back” door Robbie Masters hier met een song van z’n album “I’m Doing Allright” in eigen beheer uitgebracht. Ik heb zelf niet de beschikking over dit album, maar de song stond ook op het verzamelalbum, dat begin dit jaar werd uitgebracht door de DCMA ter promotie van de countrymuziek van eigen bodem.

De titiel van het album is “Country Music 2013” en de leden van de DCMA kregen dit album aangeboden. Een album met 22 tracks van 22 verschillende artiesten dan wel groep aangemaakt door Nash Music. Wat let u. Gewoon lid worden van de DCMA dus!

Nog even terug naar Robbie Masters met album “I’m Doing Allright”, dat ter gelegenheid van zijn 10-jarig jubileum als countryartiest werd uitgebracht, waarbij naast een aantal covers ook eigen nummers zijn opgenomen.

U kunt ook nog even kijken en luisteren naar Robbie Masters versie van “Boot Scootin’ Boogie”, een special voor de linedansers, hier tijdens een optreden tijdens Jolly Jumper 2007.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Kelly Clarkson - Mr. Know It All

Dan nu naar Nashville TN voor Kelly Clarkson hier met de song “Mr. Know It All”, die staat op haar album “Stronger” in oktober 2011 uitgebracht door RCA. Dit album wordt algemeen beschouwd als haar beste sedert haar eerste album “Breakaway” in 2004 en die een doorbraak in de countrymuziek voor haar betekende.

Kelly Clarkson uit Texas was in 2002 de eerste Fox TV American Idol winnares en die in een paar maanden tijd van een anoniem lokaal talent tot een nationaal bekende zangeres uitgroeide en optrad voor een miljoenen publiek.

Naast Carrie Underwood behoort zij tot één van de succesvolste pop-countryzangeressen met inmiddels vijf uitgebrachte albums

U kunt ook nog even kijken en luisteren naar hedendaagse pop-countrymuziek door Kelly Clarkson hier met de song “Mr. Know It All”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link

Johhny Reid - Right Were I Belong

Dan naar Canada voor “Right Where I Belong” door de succesvolle countryzanger Johnny Reid hier met een song, die staat op z’n “top-selling album 2012” “Fire it Up” en in mijn geval ook nog “De Luxe” het 7de studio-album, dat vorig jaar maart door EMI Records werd uitgebracht.

Het album is genomineerd als “Country Album van het Jaar 2013” voor de Canadse Juno Awards, terwijl Johnny Reid ook nog eens is genomineerd voor de Award  “Artist of the Year” & “Video of the Year”.

Vokale assistentie bij dit album werd verleend door o.a. Serena Ryder en Carolyn Dawn Johnson.

Deze video-clip van Johnny Reid hier tijdens een “live” optreden met de song “Right Were I Belong” tijdens een sessie in Studio 211 voor CBC Radio 2’s Drive moet u echt even kijken en luisteren.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

The Band Perry - Done

Dan nu snel door naar het Super Star countrytrio “The Band Perry” hier met de song, die staat op hun album “Pioneer”, die op 2 april jl. werd uitgebracht door Republc Nashville.

Dit is het tweede album van deze familiegroep, bestaande uit Kimberly en haar twee jongere broers, Reid en Neil Perry Perry.

Kimberly neem de lead-zang voor haar rekening, speelt gitaar en op de piano, terwijl Reid de basgitaar bespeelt met achtergrondzang en z’n broer Neil speelt op de mandoline, accordion en drums met eveneens achtergrondzang.

De song “Better Dig Two”, die eveneens als single werd uitgebracht, behaalde de platinum-status, terwijl deze song “Done” op dit moment ook onderweg is naar de top van de “Countrysong Billboard.

Het album “Pioneer” staat inmiddels op plaatsnr. 1 en daarom dus ook aanwezig in dit programma “” Countrymusic Round-Up”.

Tot slot natuurlijk ook nog een bijzonder fraaie video-clip van onze uitsmijter “The Band Perry” met de song “Done”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch

Speellijst” Country Music Round-up ”

Datum: Apr. 9 ‘13 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op Apr. 13 ‘13 12.00 – 13.00

Samenstelling, techniek en presenatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***   Titel muziek ***   Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   *** beginmuziek   ***   BGO Records

2. Steep Canyon Rangers   *** A Ramblin’ Man Is a Ramblin’ Man   ***   Rebel Records

3. Steep Canyon Rangers   ***   Don’t Ease Me In   ***   Rebel Records

4. Steep Canyon Rangers   *** Desperate and Blue   ***   Rebel Records

5. Whitetop Mountaineers   ***   Hello Stranger   ***   New Whitetop Mountaineers

6. Whitetop Mountaineers   ***   Cup of Loneliness   ***   New Whitetop Mountaineers

7. Whitetop Mountaineers   ***   We’re Not the Jet Set   ***   New Whitetop Mountaineers

8.Tim Culpepper  ***   Ghost   ***   Honkytone Records

9. Tim Culpepper  ***   The One   ***   Honkytone Records

10. Tim Culpepper  ***   Toss and Turn   ***   Honkytone Records

11. Sound of Silence   ***   Wrapped Up in You   ***   Desperado Music Productions

12. Robbie Masters   ***   Look Back   ***   Robbie Masters DCMA/Nash Music

13. Kelly Clarkson   ***   Mr. Know It All   ***   RCA

14. Johnny Reid   ***   Right Were I Belong   ***   EMI Music

15. The Band Perry   ***   Done   ***   Republic Nashville

Be There Next Week! Same Time, Same Frequency and via the Internet