Fox on the Run

The Good Brothers & Change of Key in Amicitia Lekkerkerk

In dit programma bijzondere aandacht voor het dubbel-concert van de Goudse countrygroep “Change of Key” en de Canadese countrygroep “The Good Brothers” a.s. zondagmiddag, 17 maart in partycentrum Amicitia hier in onze “hometown” Lekkerkerk met niet alleen hun muziek, maar ook nog een interview met Marijke de Jong van “Change of Key”.

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrass deze keer door Barry & Holly Tashian met songs van hun album “Harmony”.

Vervolgens zijn we aanwezig bij een concert van Willie Nelson in 2002 samen met Vince Gill en vervolgens verder terug in de tijd naar 1997 en op de Nashville Red Carpet tijdens een solo-optreden van Willie met de toepasselijke song “Funny How Times Slips Away”.

Natuurlijk ook nog de agenda

een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio. “

Dan terug naar Nashville TN voor de hedendaagse country pop-muziek door Blackberry Smoke met een song van hun album ”Whippoorwill”  en vervolgens Kelly Clarkson samen met Vince Gill met de song “Don’t Rush”, terwijl  de Zac Brown Band optreedt als uitsmijter van dit programma met de song “Jump Right In”.

Barry & Holly Tashian - It's Too Late to Pray

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up” met de songs “It’s Too Late to Pray”, The Power of Love” en “Fools Hall of Fame” door Barry & Holly Tashian, die staan op hun “Harmony” in 1997 uitgebracht door Rounder Records.

Een album door mij aangekondigd als bluegrass, maar de luisteraars hebben inmiddels natuurlijk kunnen horen, dat er sprake is van een mix van bluegrass, hedendaagse folk en country.

Tijd om weer eens kennis te maken met Barry & Holly Tashian hier met hun humoristische “Fools Hall of Fame” met o.a. Dan Dugmore en Al Perkins op dobro en pedal steel, Larry Atamanuik op drums en Ronnie McCoury op mandoline.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Barry & Holly Tashian, inmiddels meer dan 40 jaar een echtpaar en woonachtig in de omgeving van Nashville TN, hebben de 12 songs van dit album zelf geschreven en dat geldt trouwens ook voor de songs op hun andere vijf albums, die allen zijn geproduceerd door Jim Rooney.

Hun album “Straw in Gold” ontving de NAIRD Award als “Best Country Album van 1994” en terwijl dit album “Harmony” in 1998 werd genomineerd als “Beste Bluegrass Album”.

NAIRD staat trouwens voor National Association of Independent Record Distributors. 

Hun songs werd vertolkt door o.a. Ty England, ThheNashville Bluegrass Band”, Roland White en het duo Jody Stecher & Kate Brislin

In het prille begin van zijn muzikale carriere in 1964 vormde Barry de rockgroep “Barry & The Remains”, die bestond uit studenten van de Boston University.

Deze groep trad in 1966 op als “openings-act” voorwat later de laatste toer door Noord-Amerika van “The Beatles” zou zijn.

In de jaren ‘70 vormde Barry en Holly de countrygroep “The Outskirts”, terwijl Barry gedurende de jaren ‘80 ook deel uitmaakte van Emmylou Harris Hot Band.

Barry & Holly, een zeer muzikaal en actief duo en een plezier on maar te luisteren.

Barry & Holly Tashian - Ring of Gold

Nog een leuke video-clip van Barry & Holly Tashian tijdens een “live”-optreden met de song “Ring of Gold”, die staat op hun album “Ready for Love” in 1993 uitgebracht door Rounder Records.

Medewerking aan dit album werd verleend door o.a. Emmylou Harris, Kieran Kane op mandoline, Al Perkins op dobro en Roy Huskey Jr. op de bas.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Willie Nelson ft. Vince Gill - Blue Eyes Crying in the Rain

Dan nu naar een “live’ optreden van Willie Nelson & Friends in 2002 hier met Vince Gill in een vokale hoofdrol tijdens de song “Blue Eyes Crying in the Rain”,die staat op het album “Stars & Guitars” door Willie Nelson & Friends opgenomen tijdens een “live” optreden op 27 mei 2002.

Het album “Stars & Guitars” werd trouwens in 2002 uitgebracht door Universal records en bevat 18 songs.

Een optreden met heel veel grote sterren zoals Emmylou Harris, Cheryl Crow, Lee Ann Womack, Ray Price, Nora Jones, Toby Keith en vele anderen, waardoor je zo nu en dan de weg even kwijt raakt in de countrymuziek.

Voor u nog een zeer bijzonder optreden van Willie Nelson met de song “Blue Eyes Crying in the Rain” tijdens “Crossroads Guitar 2010” met o.a. ook Vince Gill en Albert Lee op gitaar.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Willie Nelson - Funny How Time Slips Away

“Blue Eyes Crying in the Rain” werd ooit in de jaren ‘40 reeds geschreven door Fred Rose en voor het eerst vertolkt door Roy Acuff in 1945 in 1951 gevolgd door Hank Williams en dan in 1975 door Willie Nelson.

Z’n eerste versie staat op het zeer succesvolle album “Red Headed Stranger” (z’n bijnaam)  destijds uitgebracht op LP door Columbia en waarvan er millioenen exemplaren zijn verkocht.

Vervolgens Willie Nelson met de song “Funny How Time Slips Away” tijdens een “live” optreden in de Warner Music Nashville Red Carpet in aanwezigheid van tal van muzikale vrienden en vriendinnen zoals Kris Kristofferson, Boby Bare, Gene Watson en Lorrie Morgan.

Deze song werd gedurende de eind jaren ‘50 geschreven door de toen nog meer als schrijver bekend staande Willie Nelson en werd in de begin jaren ‘60 voor het eerst bekend van de vertolking door countryzanger Billy Walker.

In 1962 werd dit nummer door Willie Nelson zelf vertolkt voor ‘z’n album “Willie Nelson ….and then I Wrote” uitgebracht door Capitol Records.

Voor u ook nog die zeer fraaie uitvoering van de song “Funny How Times Slips Away”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

The Good Brothers - Fox on the Run

“Funny How Time Slips Away” speciaal gekozen voor de komst van “The Good Brothers” naar Nederland voor de 35ste maal gedurende 25 jaar, toch heel bijzonder hoe snel de tijd gaat.

En dus speciale aandacht voor de canadese groep The Good Brothers, die tezamen met de Goudse countrygroep “Change of Key” a.s. zondagmiddag, 17 maart zullen optreden hier in Amicitia Lekkerkerk.

Alvast een voorproefje met The Good Brothers hier met een fraaie binnenkomer de song “Fox on the Run” gevolgd door “Honk on Bobo” tijdens een “live-optreden” in de “Gibson Centre” in Alliston Ontario.

Natuurlijk kunt u ook nog even kijken en luisteren naar dit optreden van The Good Brothers met de song “Fox on the Run” in The Gibson Centre te Alliston.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Deze songs staan op hun album “Restricted Goods”, dat in 2008 werd uitgebracht door HogTown Records.

Hogtown is niet zo maar een naam het is namelijk de bijnaam van Toronto, de hoofdstad van de Canadese provincie Ontario.

The Good Brothers at Amicitia Lekkerkerk

The Good Brothers kunnen omschreven worden als een Canadese legende. Zij zijn acht maal de winnaars van de prestigieuze Juno Award (Canada’s Grammy Awards) en in 2004 opgenomen in de Canadese Country Music Hall of Fame.

Dit jaar komen ze voor de 35e maal op tournee in Europa en daar zijn zij ook geweldig trots op, want dat is waarschijnlijk nog geen enkele Canadese act gelukt.

The Good Brothers of te wel de broers  “Larry, Brian en Bruce” nodigen u uit om te genieten van hun muziek; een mengeling van Canadese country, Ierse Folk en Bluegrass. Ze weten hun publiek telkens weer te pakken met hun uitstekende songkeuze, een uitgelezen show, fraaie vocalen en veel humor. Zelf omschrijven ze hun repertoire als “Good time” muziek.

Chnage of Key - When Music Calls My Name

Natuurlijk in dit programma ook even genieten van de Goudse countrygroep “Change of Key” hier met de song “Friendship Is a Two-way Street” van hun fraaie dubbel-album “When Music Calls My Name”.

Daarna een interview met Marijke de Jong, woordvoerster van “Change of Key” met aanvullende informatie over het aanstaande concert in Amicitia.

Een hernieuwde kennismaking, want op 20 maart 2011 waren The Good Brothers & Change of Key ook al voor een heerlijk duo-concert in partycentrum Amicitia te Lekkerkerk, nadat het jubileumconcert van The Goods en Change of Key ( in Reeuwijk 21-3-2010) in 2010  door de Dutch Country Music Assosciation werd uitgeroepen tot “Show/Evenement van het Jaar”.

Change of Key at the

Marijke de Jong vertelde ook nog het leuke nieuws, dat de bekende nederlandse zangeres Ilse de Lange dit concert ook zal bijwonen.

Zoals reeds eerder gemeld treden “The Good Brothers” op in Lekkerkerk ter afsluiting van hun 35ste tour en ter viering van het 25-jarig jubileum van Crossroads Music (Kees de Haan) en Ilse de Lange stond in de begin jaren ’90 regelmatig op hun tournee tussen deze “bescherm”-heren mee te zingen. “For Old Times Sake” wellicht nog eens in 2013 en nu in Lekkerkerk??

Nogmaals deze bijzondere muzikale “happening” zal plaatsvinden op zondag, 17 maart, vanaf 15.00 – 18.00 in partycentrum “Amicitia” aan het Raadhuisplein 1 te Lekkerkerk.

Er zijn nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar! Voor meer informatie : tfnr. 06-54918147 of via www.changeofkey.com

Het interview wordt afgesloten met de titelsong van hun dubbelalbum “When Music Calls My Name”.

Voor u ook nog een unieke gelegenheid om eens aanwezig te zijn bij een optreden van “Change of Key” in de studio van de lokale omroep Barneveld bij het radioprogramma “Countryland” ter promotie van hun fraaie dubbelalbum “When Music Calls My Name” en natuurlijk nog even kennismaken met de leden.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Blackberry Smoke - Pretty Little Lie

Dan weer terug naar Nashville TN voor de hedendaagse  country rock & pop-muziek met o.a. de song “Pretty Little Lie” door Blackberry Smoke, die staat op hun album “Whippoorwill” vorig jaar augustus uitgebracht door Southern Ground.

Blackberry Smoke uit Atlanta Georgia is een groep, die zo’n 250 keer per jaar optreedt in alle uithoeken van de Verenigde Staten en waardoor de leden van de groep natuurlijk uitstekend op elkaar zijn afgestemd met “classic southern rock” en “countryrock”.

Herinneringen dus aan de muziek Lynyrd Skynyrd en The Black Crowes.

Natuurlijk nog even kijken en luisteren naar de leuke video-clip van Blackberry Smoke hier met de song “Pretty Little Lie”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Kelly Clarkson ft. Vince Gill - Don't Rush

Vervolgens “Don’t Rush” door Kelly Clarkson vokaal gesteund door Vince Gill hier met een song, die staat op een verzamelalbum van haar met de titel “Greatest Hits Part 1” in oktober 2012 uitgebracht door RCA.

Kelly Clarkson uit Texas was in 2002 de eerste Fox TV American Idol winnares en die in een paar maanden tijd van een anoniem lokaal talent tot een nationaal bekende zangeres uitgroeide en optrad voor een miljoenen publiek.

Naast Carrie Underwood behoort zij tot één van de succesvolste pop-countryzangeressen met inmiddels vijf uitgebrachte albums en dus vond de platenmaatschappij dat het tijd werd om een verzamelaar met 17 songs uit te brengen.

Als lezer van dit bericht kunt u nog even naar een “live”optreden van Kelly Clarkson en Vince Gill met de song “Don’t Rush” tijdens het CMA Awards Gala 2012.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Zac Brown Band - Jump Right In

Dan nu snel naar onze uitsmijter The Zac Brown Band hier met de song “Jump Right In”, die staat op hun album “Uncaged” uitgebracht door Atlantic/Southern Ground.

Country-pop in een vakantie stemming met heerlijke temperaturen, een mooie dag aan het strand en een warm zeetje en zoiets willen we allemaal wel.

Tot slot nog enige achtergrond informatie door de leden van de Zac Brown Band over een leuke vakantie-song “Jump Right In”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Mar. 12 ‘13 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op Mar. 16 ‘13 12.00 – 13.00

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***          Titel muziek ***              Label

1. Country Gazette   ***             Hot Burrito Breakdown   *** beginmuziek   ***              BGO Records

2. Barry & Holly Tashian   ***     It’s Too Late to Pray   ***   Rounder Records  

3. Barry & Holly Tashian   ***     The Power of Love   ***   Rounder Records  

4. Barry & Holly Tashian   ***     Fools Hall of Fame   ***   Rounder Records  

5. Willie Nelson & Vince Gill   ***   Blue Eyes Crying in the Rain   ***   Universal   ***

6. Willie Nelson   ***   Funny How Times Slips Away   ***   Capitol Records

7. The Good Brothers   ***   Fox on the Run   ***   Hogtown Records

8. The Good Brothers   ***   Honk on Bobo   ***   Hogtown Records

9. Change of Key   ***  Friendship Is a Two-way Street   ***   Change of Key

10. Change of Key + interview Marijke de Jong  ***   The Wrong Time at the Wrong Place   ***   Change of Key

11. Change of Key + interview Marijke de Jong  ***   Broken Home Blues   ***   Change of Key

12. Change of Key   ***   When Music Calls My Name   ***   Change of Key

13. Blackberry Smoke   ***   Pretty Little Lie   ***   Southern Ground

14. Kelly Clarkson ft. Vince Gill   ***   Don’t Rush   ***   RCA

15. The Zac Brown Band   ***   Jump Right In   ***   Atlantic/Southern Ground

Be There Next Week! Same Time Same Frequence and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *