I Lie When I Drink and I Drink a Lot

Dale Watson & His Lonestars

In dit programma bijzondere aandacht voor de Texaanse countrymuziek middels het nieuwe album “El Rancho Azul” van Dale Watson & His Lonestars.

Vervolgens gaan we naar Portland Oregan voor Reeb Wilmms en Caleb Klauder en hun nieuwe album “Oh Do You Remember” vol met akoestische herinneringen aan vroegere country en folksongs.

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrass en daarvoor gaan we terug naar 1971 met Don Reno & Red Smiley in de sfeer van “Toen het noodlot toesloeg”. Één en al droevenis dus.

Halverwege het programma de agenda met

een overzicht van de countryevenementen in de regio en daarna is het tijd voor de nederlandse muzikale bijdrage aan dit programma met deze keer de Goudse countrygroep “Change of Key” en ook nog de huidige nr.1 countrygroep “Savannah”.

Dan terug naar Nashville voor Collin Raye met een song van zijn album “Extremes” uit ’94, vervolgens ook nog  de Rascal Flatts met een song van hun nieuwe album “Change” en treedt Justin Moore op als uitsmijter van dit programma met de fraaie song “Til My Last Day”.

Don Reno & Red Smiley - Letter Edged in Black

Het dramatische “Letter Edged in Black” of te wel “De Rouwbrief” door Don Reno-Red Smiley Bill Harrell and The Tennessee Cut-Ups hier met een song, die staat op hun vinyl-album met de gelijknamige titel in 1971 uitgebracht door Wango Records uit Baltimore Maryland

Van dit album in dit programma ook nog de songs “Rosewood Casket” en de bekende “Silver Hairfed Daddy of Mine”.

Het album werd opgenomen op 19 en 20 mei 1971 met Don Reno op z’n vijfsnarige banjo en Red Smiley op gitaar en allebei met zang vervolgens ook nog Bill Harrell op gitaar, Buck Ryan op viool en Jerry McCoury op de bas.

Aanzienlijk positiever hier voor u Don Reno en Red Smiley met de Tennessee Cut-Ups hier met de song “I would’n  Change You If I Could”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Don Reno uit South Carolina, maar opgegroeid in North Carolina begon op zeer jonge leeftijd met de banjo en ontwikkelde zich als een van de beste banjospelers en werd dan ook prompt gevraagd door Bill Monroe om deel uit te gaan maken van zijn fameuze groep “The Bluegrass Boys”, toen Earl Scruggs in 1946 de groep verliet.

Don verliet Monroe in 1949 om deel uit gaan maken van verschillende dueo’s en groepen, tot hij in 1955 samen met Red Smiley en de Tennessee Cut-Ups een uitstekende groep vormde.

Zij maakten een groot aantal zeer fraaie albums en traden als gastheer op een  dagelijkse TV-show met de titel “Top of the Morning”, die zo’n zeven jaar werd vertoond.

Don Reno, Red Smiley, Bill Harrell & The Tennessee Cut-Ups - Silver Haired Daddy of Mine

In 1964 werd Red Smiley door diabetes gedwongen om het rustiger aan te doen en niet meer met de groep rond te toeren. In 1966 kwam vervolgens zanger/gitarist Bill Harrell bij de groep en door de opleving van de bluegrass in die periode werd er weer veel concerten gegeven.

Gedurende de begin jaren ‘70 werden een aantal LP’s opgenomen bij DOT, Monument, CMH en Wango, waarbij Red Smiley ook zo nu en dan weer meespeelde met z’n laatste optreden een paar maanden voor z’n overlijden op 2 januari 1972.

Na 1976 ging Don Reno verder met z’n zoons Don, Wayne, Dale en Ronnie. In 1984 overleed Don Reno op 57-jarige leeftijd

In 1992 werd hij postuum geëerd als “Member of International Bluegrass Hall of Honor”.

Om u toch enige tragedie niet te onthouden hier de song “Letter Edged in Black” gezongen door Mac Wiseman.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Reeb Willms & Caleb Klauder - You Didn't Have to Go

Vervolgens Caleb Klauder en Reeb Wilmms met muziek van hun nieuwe album “Oh Do You Remember” hier met de songs “You Didn’t Have to Go” en “Sinking in the Lonesome Sea”.

Dat klinkt net als de vorige songs ook verdrietig, maar hier toch gezongen door Caleb Klauder op mandoline en Reeb Willms op gitaar en allebei met zang.

Deze songs staan op hun nieuwe album met de titel “Oh Do You Remember” en 14 songs, dat is uitgebracht door West Sound Records.

Deze twee songs uit het grijze verleden stonden ook op het repertoire van de bekende A.P. Carter Family, de New Lost City Ramblers en June carter

Het album “Oh Do You Remember” is een vokaal album met schitterende samenzang door Caleb Klauder en Reeb Willms vol met hun favoriete country en old time duetten.

Reeb en Caleb zijn een dynamisch due, die al sedert 2008 samenzingen. In dat jaar ontmoetten zij elkaar tijdens “The National Old Time Fiddlers Gathering” in Weiser, Idaho.

The Oldtime Stringband

Heel grappig en toevallig is het, dat ik maandagavond j.l. de nederlandse groep “The Oldtime Stringband” hoorde, die optrad in het radioprogramma WL-Country van Dick Groot optrad en waarbij zij vertelden, dat zij deelnamen aan de 20ste “Annual Pickin’Party”, dat op zaterdag, 19 januari 2013 van 14.00 uur tot 23.30 uur, in Leiden wordt gehouden.

Het is “the place to be” voor muzikanten en liefhebbers van bluegrass- en oldtime muziek. Dus ook in Nederland kennen we zoiets als een bijeenkomst musici en liefhebbers van deze soort muziek.

Caleb Klauder & Reeb Willms - Sinking in the Lonesome Sea

Terug naar Caleb en Reeb, die beiden afkomstig zijn uit de staat Washington uit het Noordwesten van Amerika en zeer actief zijn in de levendige en zeker in Amerika bekende “Northwest Old Time Country” wereld.

Van Caleb Klauder met z’n groep verscheen onlangs nog het fraaie album “Western Country” uitgebracht via “Quicksilver Productions”, waarvan de muziek al eens was te horen in het radioprogramma “Countrymusic Round-Up”.

Tijd om eens kennis te maken met Reeb Willms en Caleb Klauder hier tijdens een “live” optreden met de song “Sinking in the Lonesome Sea”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dale Watson & His Lonestars - I Lie When I Drink

Dan nu naar Dale Watson samen met z’n Lonestars” hier met enige zelfkenis de Honky Tonker “I Lie Wen I Drink and I Drink a Lot” of te wel “Ik lieg als ik drink en ik drink veel”, “Cowboy Boots” en “Daughter’s Wedding Song”.

 Deze songs staan op hun nieuwe album “EL Rancho Azul”, dat officeel op 29 januari a.s. zal worden gepresenteerd door het prestieuze label “Red House Records”.

Het bekende onafhankelijke label Red House Records is bijzonder verheugd om aan te kondigen, dat zij op 29 januari a.s. het met veel belangstelling verwachte nieuwe album van de Texas legende Dale Watson zullen uitbrengen.

Natuurlijk kunt u als luisteraar van het programma “Countrymusic Round-Up” hier bij uw lokale omroep Vrolek al kennisnemen van al dit moois.

Het is zijn tweede album, dat is uitgebracht door Red House Records en zijn eerste met “His Lonestars”, de groep musici, waar Dale Watson normaal mee rond toert.

In tegenstelling met z’n vorige album “The Sun Sessions” gaat dit nieuwe album helemaal voluit op de “Honky Tonk” toer met een stevige rhythmsectie en messcherpe elektrische gitaar solo’s  en niet te vergeten het eenzame geluid van de pedal steel en her en der een piano.

Dale Watson & His Lonestars

Het album is opgenomen in Willie Nelson’s Pedernales Studio in Austin met natuurlijk Dale Watson met lead-zang en gitaren bijgestaan door z’n Lonestars, bestaande uit Chris Crepps (staande bas), Mike Bernal (drums), Don Pawlak (pedal steel) and Danny Levin (piano en viool). 

“El Rancho Azul” met 14 songs over liefde en liefdesverdriet maar ook vol met humor. Dale, zelf net gescheiden, zingt over trouwen, scheiden en vertrekken met kennis van zaken en humor en waarbij songs als “I Lie When I Drink” en “Thanks to Tequilla” gemaakt zijn voor cafe’s en clubs, waar Dale Watson vaak optreedt.

Natuurlijk kunt u als lezer ook nog kijken en luisteren naar een optreden van Dale Watson hier met z’n Lonestars naar de 1ste track van z’n album “El Rancho Azul”, “I Lie When I Drink”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Change of Key - If This Were My Movie

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu tijd voor de nederlandse bijdrage aan dit programma deze keer weer eens “Change of Key” met de song “If This Were My Movie”, die staat op hun inmiddels zeer bekende dubbelalbum “When Music Calls My Name.

Grotere bekendheid leidt ook tot meer optredens en inmiddels zijn er dit jaar al weer een aantal concerten door het gehele land geweest en die op zondagmiddag, 3 februari a.s. in de Cultuurschuur vanaf 16.00 te Monster is toch ook voor ons hier in de Krimpenerwaard redelijk in de buurt.

Voor u ook nog even de mogelijkheid een “live” optreden van “Change of Key” mee te maken met een aantal muziale flitsen van hun concert van 23 oktober 2011!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Savannah - My Reputation

Vervolgens “My Reputation” door de groep Savannah hier met de 1ste song van hun album “Savannah” in 2009 uitgebracht door M.O.D. Record met toen nog Joe Brazio op lead-gitaar.

Savannah mag zich al jaren tot één van de beste countrybands van de Benelux rekenen.

Ze zijn overladen met prijzen zoals de Dutch Country Music Awards en treden veel op. Helaas moest gitarist en zanger Joe Brozio in 2011 de band om gezondheidsredenen verlaten.

Peter van de Heuvel is sedertdien de nieuwe gitarist. Nou ja… nieuw… Peter richtte de band in 1986 op en keerde dus weer terug op het oude nest.

Dick van Altena & Marcel Smulders - Hello Mary Lou and Other Favorites

Het jaar 2013 is trouwens goed begonnen met het uitkomen van het nieuwe album “Hello Mary Lou and other favorites” van Dick van Altena & Marcel Smulders en inmiddels via hun website aan te schaffen.

U kunt als lezer ook nog even kijken en luisteren naar een “live” optreden van “Savannah” tijdens een optreden in  Rodeo Jacks’s Hemsby Village Hall te Norfolk U.K.

Gewoon even doorschhaelen/Just Use the Link!

Collin Raye - My Kind of Girl

Dan ook weer special voor de line-dansers Collin Raye hier met de song “My Kind of Girl”, die staat op z’n album “Extremes”, in 1994 uitgebracht door Columbia Nashville.

De vorige week besteedde ik ook al aandacht aan Collin Raye met de vermelding van een aantal persoonlijke gegevens, dus daarvoor verwijs ik even naar m’n weblogbericht van de vorige week.

Niet meer tevreden over het bestaande beeld van hem als “balladezanger” van de songs  “Love me” en “In this Live” bevat dit album van Raye aanzienlijk steviger songs zoals de 1ste song van dit album “That’s My Story” en deze “My Kind of Girl”.

Collin Raye - My Kind of Girl

Niet voor niets met de titel “Extremes” met toch ook nog mooie luistersongs zoals de song “Little Rock” over het herstel van een alcoholverslaafde en de vertolking van Walon Jennings “Dreaming My Dreams with You”.

Zoals reeds vermeld een stevige rocker “My Kind of Girl” van Callin Raye middels een heel fraaie video-clip, die u toch echt even moet bekijken. “Just Go There!”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Rascal Flatts - A Little Home

Vervolgens “A Little Home” door de Rascal Flatts hier met de 1ste song van hun album “Change”, dat vorig jaar werd uitgebracht door Big Machine Records.

De Rascal Flatts is een van de vier countrygroepen, die kans hebben gezien om met zeven achtereenvolgende studioalbums op de nummer 1 plaats van de countrymuziek overzichten te komen.

Sinds hun muzikale debuut in 2000 heeft de groep meer dan 21 miljoen albums, 25 miljoen digitale “downloads” verkocht en 13 nummer 1 singles in de Country Top 10 overzichten gebracht.

Rascal Flatts is de meest onderscheiden countrygroep gedurende de laatste 10 jaar met meer dan 40 “Awards”.

U kunt als lezer van dit bericht ook nog even luisteren naar deze fraaie ballade “A Little Home” van de Rascal Flatts.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Justin Moore - Til My Last Day

En dan is het nu tijd voor onze uitsmijter Justin Moore hier met de song “Til My Last day”, die op dit moment hoog in de Country Top 50 staat en afkomstig is van z’n album “Outlaws Like Me” uitgebracht door Valory Records.

De link naar deze video-clip van Justin Moore heb ik al eens eerder gepubliceerd, maar een herhaling is zeker op z’n plaats als uitsmijter van dit programma!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Jan. 15 ‘13 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op Jan. 19 ‘13 12.00-13.00

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***          Titel muziek ***              Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   *** intromusic   ***   BGO Records

2. Don Reno, Red Smiley, Bill Harrell & The Tennessee Cut-Ups   ***   Rosewood Casket   ***   Wango Records

3. Don Reno, Red Smiley, Bill Harrell & The Tennessee Cut-Ups   ***   Silver Haired Daddy of Mine   ***   Wango Records

4. Don Reno, Red Smiley, Bill Harrell & The Tennessee Cut-Ups   ***   Letter Edged in Black   ***   Wango Records

5. Reeb Willms & Caleb Klauder   ***   You Didn’t Have to Go   ***   West Sound Records

6. Reeb Willms & Caleb Klauder   ***   Sinking in the Lonesome Sea   ***   West Sound Records

7. Dale Watson & His Lonestars   ***   I Lie When I Drink   ***   Red House Records

8. Dale Watson & His Lonestars   ***   Cowboy Boots   ***   Red House Records

9. Dale Watson & His Lonestars   ***   Daughter’s Wedding Song   ***   Red House Records

10. Change of Key   ***   If This Were My Movie   ***   Change of Key/MKCC

11. Savannah   ***   My Reputation   ***   M.O.D. Record Label

12. Collin Raye   ***   My Kind of Girl   ***   Columbia Nashville

13. Rascal Flatts   ***   A Little Home   ***   Big Machine Records

14. Justin Moore   ***   Til My Last Day   ***   Valory Records

Be There Next Week! Same Time, Same Frequency & via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *