I’ve Come a Long Way from Goodbye

Melba Montgomery - I've Come a Long Way from Goodbye

In deze eerste uitzending van het nieuwe jaar terug naar fraaie countrymuziek uit de mid-jaren ‘60 met o.a. “America’s Number One Country & Western Girl Singer” Melba Montgomery, George Jones samen met o.a. Randy Travis en Lucy J. Dalton”.

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrass met een nieuwe ster aan het firmament Rachel Burge met een drietal songs van haar nieuwe album “Don’t You Worry About Me”

Halverwege het programma nog de de agenda met

een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio en daarna is het tijd voor de nederlandse muzikale bijdrage aan dit programma met deze keer Dick van Altena met een tweetal tracks van z’n album “Flowers from the Moon”.

Dan terug naar de US of A met special voor de linedansers Collin Raye met een song van zijn album “In this Life” uit de jaren ‘90 vervolgens uit Texas Dottie Jack met een song van haar nieuwe album “Lighter Shade of Blue” en treedt Mary Chapin Carpenter op als uitsmijtster van dit programma met een fraaie song uit het Mississippi Delta-gebied.

Rachel Burge - Don't You Worry about Me

Het eerste programma van Countrymusic Round-Up van dit jaar wordt begonnen door Rachel Burge met de titelsong van haar debuutalbum “Don’t You Worry About Me” of te wel “Maak je geen zorgen om mij”.

Vervolgens ook nog de songs “Sorrowful Angels” en “Get on My Knees” een bluegrass gospel song , die eveneens staan op dit debuut album, dat werd in december vorig jaar in eigen beheer uitgebracht door Rachel Burge uit West Virginia.

Haar naam mag dan op dit moment in de bluegrasswereld nog niet wijd en zijd bekend zijn, maar gelet op de inhoud van haar eerste solo-album “Don’t You Worry About Me” zal dat binnenkort best wel eens kunnen veranderen.

Op dit moment maakt zij als mandoline-speelster deel uit van de bluegrass groep “No One You Know”, wiens debuutalbum “Calm Before the Storm” uitgebracht door “Mountain Fever”, leidde tot de uitnodiging om op te treden tijdens de officiële bluegrassmuziek demonstratie van de “IBMA World of Bluegrass Convention 2011”

U kunt ook nog eens kennis maken met de “No One You Know Band” tijdens een “live”-optreden met de song “Wrinkles on His Face” tijdens een concert in Elkins WV.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

No One You Know

Ondanks dat de naam van de groep “No One You Know” onbekendheid oproept, hebben zij het wel razend druk met optredens met een prominente rol voor Rachel’s lead en tenorzang en sublieme mandolinespel.

Voordat zij ging deelnemen aan de groep, beeindigde zij met succes een bluegrass muziekprogramma aan de Glenville State College, dat haar hielp een netwerk in de bluegrasswereld op te bouwen en leerde om op te treden op een professionele manier.

Rachel Burge een uitstekende mandolinespeelster, een sterke zangeres en een uitstekende liedjesschrijfster van zeven van de twaalf songs, die op dit album staan en die ook nog eens gerekend kunnen worden tot de beste op deze CD.

Met drie “Love go wrong songs” zoals o.a. de titelsong en natuurlijk die schitterende bluegrassgospel wals “Get On My Knees”, hier gezongen door Amanda Smith.

Van de openingssong was trouwens de invloed van Kenny & Amanda Smith al duidelijk.

“Don’t You Worry About Me” door Rachel Burge zeer de moeite waard.

Voor meer informatie over Rachel Burge en de groep “No One You Know” kunt natuurlijk ook even hun website raadplegen.

Voor u ook nog een optreden van de N1YKB tijdens een Nieuwjaarsoptreden in 2010 met de song “Blue Ridge Cabin Home”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Melba Montomery - Big, Big Heartache

En dan nu naar de mid-jaren ‘60 voor Melba Montgomery hier met de songs “Big Big Heartache”, “I’ve Come a Long Way from Goodbye” en “We Re-Opened an Old Love”, die staan op haar album met de titel “America’s Number One Country & Western Girl Singer”, die destijds in 1964 werd uitgebracht door United Artist Records.

Melba Montgomery, die in 1963 werd gelanceerd in de Country & Western muziek door haar duet met George Jones in de song “We Must Have Been Out of Our Minds”.

Zij is geboren op 14 oktober 1938 in Iron City Tennessee en opgegroeid in Florence Alabama in een muzikale familie, waarbij haar vader, violist en gitarist ook nog eens zangles gaf in de plaatselijke kerk.

In 1958 won zij samen met haar broer een talenten wedstrijd in Studio C van het radiostation WSM in Nashville TN, die toen gehuisvest was in de Grand Ole Opry.

Roy Acuff, een van de juryleden, was zo onder de indruk van haar zang, dat hij haar gelijk vroeg om de vertrekkende June Webb in zijn band te vervangen.

MelbaMontgomery & Charlies Louvin - Baby, Y've Got What It Takes

En eigenlijk al een succesvol en bekende zangeres van zichzelf, wordt ze waarschijnlijk het best herinnerd van haar reeks van duet-opnames met o.a. George Jones, Charlie Louvin en Gene Pitney.

Na de start van haar solo-carriere in 1962 met het uitbrengen van een album met haar eigen naam volgende een aantal zeer succesvolle duet albums met George Jones tot ver in de eind-jaren ‘60, terwijl zij daarnaast ook haar solo-carriere goed in stand hield.

De nummer 1 song van Melba Montgomery was wel haar song “No Charge”.

Na de jaren ‘80 maakte zij nauwelijks albums meer, maar ging nog wel regelmatig op tournee.

Terug in de tijd voor een “live” optreden van Melba Montgomery en George Jones hier met hun nr. 1 countrysong “We Must Have Out of Our Minds”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

George Jones - 40 Years of Duets

Z’n naam heeft u al een paar keer gehoord George Jones en dus nu tijd voor hem samen met Randy Travis in de song “Few Ole Country Boys”,het fraaie duet van good ole George met Lacy J. Dalton met de titel : Size Seven Round (Made of Gold) en “You Didn’t Seem to Miss Me”.

Songs die staan op het verzamelalbum “40 Years of Duets” van George Jones in 2007 uitgebracht door Time/Life in samenwerking met Sony.

Samen met Willie Nelson en Kenny Rogers heeft Gorge Jones een onnoemelijk aantal duets op z’n naam staan gedurende z’n lange carriere in de countrymuziek.

Voor deze verzameling verzamelden Time/Life en Sony zo’n 20 songs van z’n beste duets vanaf het begin in de mid-jaren ‘60 met Virginia Spurlock, Margie Singleton en Gene Pitney, gedurende de jaren ‘70 met z’n ex-vrouw Tammy Wynette  en trouwens ook nog de song “One” uit 1995 van hun reünie album, daarnaast ook nog een aantal top 10 duets uit de jaren ’80 met o.a Merle Haggard, Ray Charles en Chet Atkins en tenslotte het duet met Patty Loveless “You Didn’t Seem to Miss Me”, die ook staat op het verzamelalbum van Patty Loveless “16 Biggest Hits” uit 2007.

Lucy J. Dalton - Pure Country

U kunt ook nog herinneringen ophalen aan Lucy J. Dalton hier tijdens een “live”-optreden met de song “Little Boy Blue”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Een fraaie album met slechts één klacht namelijk, dat er ondanks de 20 fraaie duets songs toch nog heel veel schitterende muziek mist.

Ze hadden er heel erg gemakkelijk een dubbel album van kunnen maken.

Maar gelukkig kan ik u melden, dat er nog heel veel mooie muziek van George Jones in m’n voorraadschuur aanwezig is en in de nabije toekomst in dit programma nog meer van hem te horen zal zijn.

Voor u als lezer van dit bericht nog even de mogelijkheid om nog eens aanwezig te zijn bij een optreden van een “Few Ole Country Boys” met Randy Travis en de inmiddels 81-jarige George Jones.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dick van Altena - Stay with Me

Na de agenda met informatie over de countrymuziek evenementen in de regio is het nu tijd voor de nederlandse bijdrage aan dit programma deze keer door Dick van Altena hier met de songs “Stay with Me” en “Waikiki”

Songs, die staan op z’n album met de titel “Flowers from the Moon”, dat eind augustus vorig jaar officeel werd gepresenteerd.

Het is al weer het 27ste album van Dick van Altena, waarvan 9 zelf geschreven songs en een drietal covers van bekende countrysongs uit het verleden zoals “Distant Drums” bekend van o.a. door Jim Reeves , “Some Broken Hearts Never mend” bekend o.a. door Don Williams en ook Telly Savalas.

Fraaie countrymuziek, die toch ook weer doet denken aan de tijd van Dick en Major Dundee.

Dick wordt op dit album bijgestaan door Joost van Es op viool, Patrick van Gerven op lead & rhythm gitaar en dobro, Johan Jansen op pedal steel gitaar, en vervolgens ook nog een gastoptreden van Hilde Vos bij de cover song “I Guess Things Happen That Way” en Jan Gerrits vokale steun bij de bekende “Some Broken Hearts Never Mend”.

Inmiddels is ook de vijfde (én laatste) mini-CD uit de reeks Singer-songwriters Sessions is uitgebracht.

Het betreft dit keer een duet album met als titel “Hello Mary Lou And Other Favorites” samen met Marcel Smulders, zanger en voorman van de band Savannah.

Voor meer informatie kunt u natuurlijk ook even z’n website raadplegen!

Collin Raye - Baby, I Want You Bad ( and That Ain't Good)

Dan met een knipoog naar de line-dansers op naar Collin Raye hier met de song “I Wan’t You Bad (and that Ain’t Good), die staat op z’n album “In this Life” in 1992 uitgebracht door EPIC.

Deze song staat trouwens ook nog op een album met de titel “Steppin’ Country” speciaal voor de line-dancers uitgebracht in 1998 door Columbia Records.

Collin Raye, geboren in 1959 in DeQueen Arkansas, trad al op zeer jonge leeftijd op samen met z’n broer Scott als achtergrondzangers voor hun moeder en als teenagers samen met Scott de niet echt succesvolle groep “The Wray Brothers Band” (Wray was hun eigenlijke familienaam).

In 1990 kreeg hij een platencontract bij EPIC, die in 1991 zijn debuutalbum “All I Can Be”, maar z’n carriere kwam echt in een stroomversnelling terecht met het uitbrengen van z’n tweede single, de enorme tranentrekker “Love Me”, terwijl de opvolger “Every Second” op de 2e plaats terecht kwam van de countrymuziek overzichten. Z’n debuutalbum verkreeg een platinum status, terwijl ook dit album “In This Life” zeer succesvol was met een aantal songs in de Country Top 10.

Eind jaren ’90 kwam er waarschijnlijk als gevolg van huwelijkproblemen een dip in z’n populariteit en werden er maar weinig albums meer uitgebracht tot in 2004 het album “Live at Billy Bob’s Texas werd uitgebracht door Smith Entertainment. Sedertdien zijn er met enige regelmaat weer vanuit Texas albums van hem uitgebracht.

Voor een spetterend optreden van Collin Raye hier met de song “I Wan’t You Bad (and That Ain’t Good) kunt u als lezer nog even gebruikmaken van deze video-clip.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dottie Jack - Because It's You

En nu we toch in Texas zijn  nu uw aandacht voor echte “hard-core” traditionele countrymuziek “Because It’s You” door Dottie Jack hier met een song, die staat op haar nieuwe album “Lighter shade of Blue” in december vorig jaar uitgebracht door StarTex Records.

Dat kan dus niet missen regelrecht uit het hart van de Lone Star State en de eerste sedert enige tijd van deze zangeres van traditionele countrymuziek.

Ze heeft de hulp van een Texas A-team van countrymusici helpt haar, waaronder o.a. Bobby Flores op viool en Justin Trevino op gitaar en Jim Loesberg op o.a. steel.

U kunt hier ook nog even kennismaken met Dottie Jack hier met de song “I Sure Learned a Lot From You” van haar nieuwe album “A Lighter Shade of Blue”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Mary Chapin Carpenter - Down at the Twist and Shout

Een dan met een kijkje op de klok op naar onze uitsmijtster Mary Chapin Carpenter hier met de song, natuurlijk een stevig nummer tot slot, uit het Mississippi Delta gebied Cajun Music “Down at the Twist and Shout”, die staat op haar album “Shooting Straight in the dark” destijd uitgebracht door eveneens Columbia Records.

Tot slot van dit bericht een fraai optreden van Mary Chapin Carpenter in de “Deep South” hier met de song “Down at the Twist and Shout” en wellicht heeft u het ook gezien met de meer dan uitstekende hulp van Michael Doucet & Beausoleil

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Jan. 8 ‘13 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op Jan. 12 ‘13 12.00-13.00

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***          Titel muziek ***              Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   *** intromusic   ***   BGO Records

2. Rachel Burge   ***   Don’t You Worry About Me   ***   Rachel Burge  

3. Rachel Burge   ***   Sorrowful Angels   ***   Rachel Burge  

4. Rachel Burge   ***   Get Down On My Knees   ***   Rachel Burge  

5. Melba Montgomery   ***   Big, Big Heart   ***   United Artist Records

6. Melba Montgomery   ***   I’ve Come a Long Way from Goodbye   ***   United Artist Records

7. Melba Montgomery   ***   We Re-Opened an Old Love   ***   United Artist Records

8. George Jones & Randy Travis   ***   Few Ole Country Boys   ***   Time Life/Sony

9. George Jones & Lucy J. Dalton   ***   Size Seven Round (Made of Gold)   ***   Time Life/Sony

10. George Jones & Patty Loveless   ***   You Didn’t Seem to Miss Me   ***   Time Life/Sony

11. Dick van Altena   ***   Stay with Me   ***   Inlok 110/CRS

12. Dick van Altena   ***    Waikiki   ***   Inlok 110/CRS

13. Collin Raye   ***   I Wan’t You Bad (and That Ain’t Good)   ***   EPIC

14. Dottie Jack   ***   Because It’s You   ***   StarTex Records

15. Mary Chapin Carpenter   ***   Down at the Twist and Shout   ***   Columbia

Be There Next Week! Same Time, Same Frequency and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *