A Way to Survive

Jamey Johnson - Living for a Song

In dit programma bijzondere aandacht voor een eerbetoon aan de Amerikaanse countryzanger en schrijver Hank Cochran door Jamey Johnson samen met een aantal muzikale vrienden zoals o.a. Ronnie Dunn, Vince Gill en Willie Nelson.

Ook heel fraai is het net verschenen dubbel album “Music Is Love” met een eerbetoon aan de schitterende muziek van Crosby, Stills, Nash en Young door o.a. Judy Collins en Venice.

Maar we beginnen dit programma met Jimmie Dale Gilmore & The Wronglers met akoestische klassieke countrymuziek uit een tijd toen er nog geen bluegrass bestond.

Halverwege het programma natuurlijk nog de agenda

een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio en daarna is tijd voor de nederlandse bijdrage aan dit programma door Dick van Altena met een tweetal songs van z’n nieuwe album “Flowers from the Moon”

Daarna gaan we naar Nashville TN voor Brad Paisley met z’n single “Southern Comfort Zone” en vervolgens uit Canada Bob Wills en het duo de Small Town Pistols, die optreedt als uitsmijter van dit programma.

Jimmie Dale Gilmore & The Wronglers - Deep Elum Blues

We begonnen dit programma met de songs “Deep Elum Blues” en “If I Should Wander Back” en “I Wonder Where You Are Tonight”, de Johnny Bond song hier door Jimmie Dale Gillmore & The Wronglers.

Deze songs staan op hun album “Heirloom Music”, dat vorig jaar werd uitgebracht door het Redeye Label.

The Wronglers samen met Jimmie Dale Gilmore en Stevie Coyle hier met de song “I Wonder Where You Are Tonight” tijdens een optreden op het High Mountain Hay Fever Blyegrass Festival in Westcliffe Colorado in juli 2011

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Jimmie Dale Gilmore, een zanger/schrijver/gitarist uit West Texas, die we ook kennen van de legendarische groep “The Flatlanders” met Butch Hancock en Joe Ely hier samen met The Wronglers.

Jimmie speelde ook nog de filmrol van Smokey “The Bowler” in de bijzondere film “The Big Lebowski”, een film van Joel Coen uit 1998 met oa. Jeff Bridges in de hoofdrol.

Jimmie Dale Gilmore and The Wronglers

The Wronglers zijn een een groep bluegrassmusici met o.a. Warren Hellman, tevens oprichter van het “Hardly Strictly Blugerass Festival” in de Golden Gate Park te San Francisco, hierop banjo en met zang.

Vervolgens ook nog Krista Martin op viool, Bill Martin op mandoline, Nate Levin op gitaar, Colleen Browne op staande bas en met zang en tenslotte Heidi Clare op viool en met zang.

Muziek uit de jaren, toen er eigenlijk nog geen sprake was van commerciële countrymuziek dan wel bluegrass en algemeen wordt aangeduid als “old-timey muziek”, een mix van stringband en vroege country en door Warren Hellman ”Heirloom Music” of te wel muziek geweven uit erfenissen.

“Heirloom Music” is Gilmore’s tweede achtereenvolgende album, waarin hij op zoek gaat naar songs uit de geschiedenis.

In 2005 bracht hij het album “Come on Back” uit en dat een eerbetoon was aan z’n vader met Honky Tonk klassiekers uit de jaren ’60.

Maar Heirloom Music met 14 tracks gaat nog verder terug naar de jaren ‘30 en ‘40 muziek opgenomen in een tijd voordat Gilmore was geboren.

U kunt ook nog even herinneringen ophalen aan de Flatlanders met de song “Tonight I Think I’m Going Downtown” tijdens een optreden in The Knuckleheads Saloon in Kansas City Mo op 12 juni 2012.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

The Coal Porters - Fallen Eagle

Dan nu naar de eind jaren ‘60 en ‘70 met een eerbetoon aan de fraaie muziek van Crosby Stills Nash & Young hier door The Coal Porters met de song “Fallen Eagle” gevolgd door de beroemde folkzangers Judy Collins met haar 12-snarige gitaar en haar vertolking van de schitterende “love’ song “Helplessly Hoping” en “After The Gold Rush” door de beroemde groep Venice.

Songs, die staan op het album “Music Is Love” op 9 oktober j.l. uitgebracht door Route 61 Music/Hemifran.

Niet in het programma maar wel op het fraaie dubbelalbum Sadie Jemmett hier met haar vertolking van de zeer bekende “Teach Your Children”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Judy Collins - Helplessly Hoping

Dit album bestaande uit 2 CD’s tezamen met een fraaie 36 pagina’s bevattende boekwerk is een eerbetoon aan de schitterende muziek van Crosby Stills Nash & Young.

Uitgevoerd door tal van bekende en minder bekende artiesten, maar in dit programma aandacht voor Mark, Michael, Pat en Kipp Lennon of te wel Venice uit Mar Vista Californie, waarbij Michael de gitaren en keyboards voor z’n rekening neemt en natuurlijk met achtergrondzang met Mark hier met lead-zang.

Venice - Desperado

Venice komt begin December weer voor een aantal akoestische Kerstconcerten in Nederland, waarvan de meeste, zoals in de Grote Kerk van Dordrecht, Martinikerk in Groningen, Roepean in Ottersum al geheel zijn uitverkocht.

Op dit moment zijn alleen nog kaarten verkrijgbaar voor hun concert in de Grote Kerk te Apeldoorn

Prachtige spirituele gebouwen die door de speciale ambiance de muziek en zang van Venice optimaal tot hun recht laten komen.

Natuurlijk mag Venice ook niet ontbreken in dit bericht en kunt nog eens luisteren naar hun schitterende vertolking van The Eagles song “Desperado”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Just Go There!

Terug naar het album “Music Is Love”, dat ik ontving van Peter Holmstedt, een onafhankelijke promoter van “Gut Music” met z’n firma Hemifran gevestigd in het hart van Zweden.

Voor meer informatie gewoon even een kijkje nemen in z’n website!

Ook The Coal Porters maken veelal gebruik van zijn organisatie om hun muziek te distribueren over Europa en zijn ook dit album aanwezig met de Stephen Stills song “Fallen Eagle”, waarbij Sid Griffin gebruik maakt van de Lloyd Loar mandoline, die Stephen Stills ooit gaf aan Chris Hillman.

U kunt ook nog even luisteren en kijken naar Dolly Parton, Linda Ronstadt en Emmylou Harris hier met hun schitterende versie van de CSN&Y song “After the Goldrush”.

Deze song staat op hun album “Trio II” in 1999 uitgebracht door Asylum Records

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Jamey Johnson & Ronnie Dunn - A-11

Dan nu naar “The Ryman Auditorium” Nashville TN voor Jamey Johnson hier samen met Ronnie Dunn voor de “A-11” en vervolgens ook nog “A Way to Survive” samen met Vince Gill en Leon Russell.

Songs, die staan op het album “Living for a Song: A Tribute to Hank Cochran”, dat op 6 oktober j.l. werd uitgebracht door Mercury Nashville

Op dinsdag 16 oktober j.l. gaf Jamey Johnson tijdens met officiele presentatie van het album een eerbetoon aan de in 2010 overleden countryzanger en schrijver Hank Cochran tijdens een totaal uitverkocht concert in de Ryman Auditorium in Nashville TN tijdens een “all-star” show met o.a. Willie Nelson, Emmylou Harris, Ronnie Dunn en Alison Krauss voor een enthousiast publiek.

De bekende Eddie Stubbs trad op als gastspreker en naast de aankondigingen vertelde hij zo nu en dan ook nog iets over de carriere en het leven van Hank Cochran.

Het was weer een bijzondere avond met schitterende traditionele countrymuziek daar onder het dak van de Ryman

Ga er maar even voor zitten! Deze schitterende introductie van het album “Living for a Song : A Tribute to Hank Cochran” mag u beslist niet missen. En vergeet vooral ook niet dit album aan te schaffen.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Jamey Johnson & Willie Nelson

Niet alle deelnemende zangpartners van het album konden hierbij aanwezig zijn en dat was waarschijnlijk ook de reden, dat het concert slechts ruim een uur duurde, maar de wel aanwezige “all-stars” maakten het meer dan goed.

Met net als op het album een uitstekende start van hoge kwaliteit met Alison Krauss en Jamey Johnson en de songs “Make the World Go Away” en “I Fall to Pieces”. Bij de laatst vermelde song wordt op het album trouwens door Merle Haggard vokale ondersteuning verleend.

Een fraai eerbetoon met 16 tracks met in de laatste en tevens de titelsong “Living for a Song” nog de stem van countryzanger/gitarist en schrijverHank Cochran, die in juli 2010 op 74-jarige leeftijd overleed.

U kunt ook nog even terug naar “Late Show” van David Letterman op 12 oktober j.l. met een “live” optreden van Alison Krauss & Jamey Johnson hier met de 1ste track van het album “Make the World Go Away”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dick van Altena - Stay With Me

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu weer tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma met deze keer weer eens Dick van Altena nu met de songs “Stay With Me” en  fraaie ballade “Juanita Is Waiting” .

Deze songs staan op z’n nieuwe album met de titel “Flowers from the Moon”, dat eind augustus officeel werd gepresenteerd.

Het is al weer het 27ste album van Dick van Altena met 9 zelf geschreven songs en een drietal covers van bekende countrysongs uit het verleden zoals “Distant Drums” bekend van o.a. door Jim Reeves , “Some Broken Hearts Never Mend” bekend o.a. door Don Williams en ook Telly Savalas.

Fraaie countrymuziek, die toch ook weer doet denken aan de tijd van Dick samen met Major Dundee.

Dick wordt op dit album bijgestaan door Joost van Es op viool, Patrick van Gerven op lead & rhythm gitaar en dobro, Johan Jansen op pedal steel gitaar, en vervolgens ook nog een gastoptreden van Hilde Vos bij de cover song “I Guess Things Happen That Way” en Jan Gerrits vokale steun bij de bekende “Some Broken Hearts Never Mend”.

Er is nog geen video-clip beschikbaar met muziek van dit nieuwe album, maar u kunt als lezer nog wel even luisteren naar Dick van Altena samen met Ruud Hermans hier met de song “Turn Out the Light (and Love Me Tonight), die staat op het album “Lonely Hours”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Brad Paisley - Southern Comfort Zone

Dan nu naar Brad Paisley met de song “Southern Comfort Zone” uitgebracht door Arista Nashville op dit moment nog uitsluitend als single verkrijgbaar, maar die naar verwachting in april 2013 op z’n nieuwe album zal staan

U kunt als lezer ook nog even een kijkje achter de schermen nemen bij de opname van de nieuwe single van Brad Paisley met o.a. ook nog een aankondiging van de song door de reedsa eerder gemelde Eddie Stubs.

Heel interessant met ook nog een opname van het koor, dat in de “Southern Comfort Zone” het volkslied van de Zuidelijke Staten op de achtergrond zingt! “Look Away! Look Away! Dixieland”

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Bobby Wills - Show Some Respect

Vervolgens “Show Some Respect” door Bobby Wills uit Calgary Alberta, die met zijn single hoog in de Canadese countrymuziekoverzichten staat.

Deze song staat inmiddels op z’n album “If It Was That Easy” in september j.l. uitgebracht door On Ramp records.

Tijd om eens kennis te maken met Bobby Wills en z’n song “Show Some Respect”middels een fraaie video-clip.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Small Town Pistols - Colour Blind

En dan nu snel naar onze uitsmijter van dit programma eveneens uit canada het duo Small Town Pistols hier met hun single “Colour Blind” uitgebracht door 604 Records Inc.

Tot slot kunt u nog naar het programma “Mike on a Monday”, uitgezonden door Radio Edmonton Alberta/ CSIN Country Radio 103.9 MHz 72, met als gasten Amanda en Tyler Wilkinson optredend onder de naam “Small Town Pistols”. Zoals altijd gebeurt er weer van alles tijdens de show.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Oct. 30 ‘12 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op Nov. 3 ‘12 12.00-13.00

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***          Titel muziek ***              Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   *** intromusic   ***   BGO Records

2. Jimmie Dale Gilmore & The Wronglers   ***  Deep Elum Blues   ***   Redeye Label

3. Jimmie Dale Gilmore & The Wronglers   ***  If I Should Wander Back   ***   Redeye Label

4. Jimmie Dale Gilmore & The Wronglers   ***  I Wonder Where You Are Tonight   ***   Redeye Label

5. The Coal Porters   ***   Fallen Eagle   ***   Route 61 Music/ Hemifrån

6. Judy Collins   ***   Helplessly Hoping   ***   Route 61 Music/Hemifrån

7. Venice   ***  After the Gold Rush   ***   Route 61 Music/ Hemifrån

8. Jamey Johnson ft. Ronnie Dunn   ***              A-11   ***   Mercury Records

9. Jamey Johnson ft. Vince Gill & Leon Russell   ***   A Way to Survive   ***   Mercury Records

10. Dick van Altena   ***   Stay With Me   ***   Interlokaal Inlok 110/ CRS

11. Dick van Altena   ***   Juanita Is Waiting   ***   Interlokaal Inlok 110/ CRS

12. Brad Paisley   ***   Southern Comfort Zone   ***   Mercury Nashville

13. Bobby Wills   ***   Show Some Respect   ***   On Ramp Records

14. Small Town Pistols   ***   Colour Blind   ***   604 Records Inc.

Be There Next Week! Same Time, Same Frequency and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *