New Day Dawning

The Roys at the Ernest Tubb Record Shop

In dit programma eindelijk eens aandacht voor een aantal nieuwe albums, die de laatste tijd werden ontvangen, zoals bijvoorbeeld van The Roys met een mooie mix van bluegrass, het album “What We Lost” van singer song-writer Ben Bedford en voor een fraaie mix van country en Ierse folksongs ook nog het nieuwe verzamelalbum “As Good As I Once was” van Mick Flavin.

Halverwege het programma natuurlijk nog de agenda met

een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio en daarna is tijd voor een “live’ optreden van Ilse de Lange vorig jaar maart  in het Gelredome.

Daarna gaan we weer naar Nashville TN want ook van Alan Jackson is een fraai dubbelalbum met de titel “The Essential Alan Jackson” verschenen, waarop ook nog een zeer recent uitgebrachte song samen met de Zac Brown Band.

Vervolgens gaan we voor onze uitsmijter naar de huidige nr. 1 van de “Country Billboard Top 30 Songs”, Little Big Town met hun song “Pontoon” .

The Roys - New Day Dawning

“Windin’ Roads” door The Roys hier met een song, die staat op hun mini-album “New Day Dawning” op 28 augustus van dit jaar uitgebracht door Rural Rhythm Records.

Van dit album hoorde u ook nog de titelsong “New Day Dawning” of te wel “Een nieuwe dag ontwaakt” en “Still Standing”.

Tijd om eens kennis te maken met Elaine en Lee Roy en met hun achtergrond informatie over hun nieuwe album “New Day Dawning” en de songs op dit album.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

De samenzang van broer en zus Lee en Elaine Roy, opgegroeid in de provincie New Brunswick Canada, zijn doortrokken met de bluegrass alhoewel zij in oostelijk Canada ook opgroeiden met traditionele countrymuziek en Arcadian muziek, van waaruit de Cajun muziek in het Mississippi Deltagebied weer is ontstaan.

Zowel broer als zus begonnen al op zeer jeugdige leeftijd, waarbij Lee niet alleen optrad als zanger, maar ook de mandoline bespeelde.

Zij hadden al grote bekendheid in New England voordat zij in 2005 vertrokken naar Nashville TN, waar zij hun muziek in eigen beheer uitbrachten via Aspirion/Pedestal. In deze periode was de muziek meer samengesteld uit een mix van traditionele bluegrass, old-time country en Americana, waarbij zij natuurlijk “fans” verwierven in deze vermelde soorten muziek. Inmiddels waren zij zich ook meer en meer gaan ontwikkelen als “songwriters”.

In 2006 brachten zij het album “The Roys” in eigen beheer uit in 2008 gevolgd door “Good Days”.

Daarna kregen zij een contract bij Rural Rhythm Records en brachten in 2011 het album Lonesome Whistle uit op 28 augustus j.l. gevolgd door dit album “New Day Dawning”, waarbij zij o.a. worden geassisteerd door Randy Kohrs op dobro en Andy Leftwich op mandoline.

Vanavond 25 september hebben zij een promotie-optreden in “The Ernest Tubb Record Shop” aan 417 Broadway in Nashville met oa. ook nog Audie Blaylock & Red Line en Marty Raybon en natuurlijk heel toepasselijk hier vanavond in het radioprogramma “Countrymusic Round-Up” hier bij uw Radio Vrolek in de Krimpenerwaard.

En nu natuurlijk ook nog even een fraaie song van dit album, “Windin’ Roads”, door The Roys.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Ben bedford - Cahokia

Dan nu naar Cahokia Illinois met Ben Bedford met een eerbetoon aan Cahokia Illinois, een klein plaatsje aan de Mississippi Rivier tevens de grens met aan de andere kant een van de grootste steden van de staat Missouri, St Louis.

Maar Ben gaat ver terug in de tijd toen er alleen nog Indianen woonden in dat gebied met diezelfde Mississippi.

Vervolgens ook “What We Lost” door Ben hier met de titelsong van z’n album zeer recent uitgebracht en die officieel op 1 oktober zal worden gepresenteerd door Waterbug Records

Het album bevat 10 songs, waarvan er 9 zijn geschreven door Ben Bedford en van de song “The Ballad of Harlington Wood” werd de muziek gecomponeerd door Chas Williams, terwijl de tekst afkomstig is van Ben.

Ben op akoestische gitaar en met zang, Chas Williams op electrische gitaar, Kari Bedford met achtergrondzang, Peter Young op drums en percussive, Adam Gardner op de bas, Dennis Wage op Hammond B3orgel en tenslotte Ron de la Vega op cello.

“What We Lost” een aanbevelenswaardig fraai singer/songwriters album van Ben Bedford in de Americana sfeer.

We gaan nog even terug voor een “live” optreden van Ben Bedford met de song “What We Lost” in de gezellige en intieme club “Toogenblik” aan de Kortenbachstraat 11 te Haren in de buurt van Brussel op 12 maart 2010.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Mick Flavin - As Good As I Once Was

Dan nu voor de verandering naar Ierland voor het nieuwe verzamelalbum “As Good As I Once Was” van de Ierse countryzanger/gitarist Mick Flavin met niet alleen de titelsong, maar ook een fraaie Ierse folksong met de titel “My Wild Rose of Leitrim” gevolgd door “Forgiving You Was Easy”.

Tijd om eens kennis te maken met een ‘live” optreden van Mick Flavin hier met de titelsong van het dubbel album “As Good As I Once Was”  tijdens de TV Show “Glor Tire”, dat werd uitgezonden woensdag 25 oktober 2011.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Deze songs staan  op z’n album “As Good as I Once was” zeer recent uitgebracht door Dolphin Records.

Het album bevat 2 CD’s met elke CD 20 songs en dat betekent dus, dat bij aanschaf van dit album u gelijk beschikt over 40 mooie country en Ierse songs, waarbij Mick Flavin op een tweetal songs ook nog wordt bijgestaan door de bekende Ierse zangeres Philomena Begley.

Mick is dus een Ierse countryzanger geboren in 1955 Ballinamuck County Longford Ierland en al sedert 1976 bezig met de countrymuziek.

Hij maakte zijn eerste album in Athlone in juni 1986. Zijn eerste grote hit was “I’m Gonna Make It After All” en nu inmiddels in 2012 zo’n 26 jaar later ontzettend veel albums uitgebracht en de laatste negen jaar over het algemeen in eigen beheer plus een aantal DVD’s , waarvan de laatste een verzamel DVD met oa.  muziek van dit album bestaande uit 3 DVD’s .

Mick Flavin DVD-album

Fraaie activiteiten van Dolphin Records, die een werkelijk unieke verzameling songs van de afgelopen jaren uit de carriere van Mick Flaving heeft verzameld en op deze dubbelaar heeft uitgebracht.

Zeer aanbevelenswaardig!

U kunt ook nog even luisteren naar Keith Whitley’s “Till a Tear Becomes a Rose” door Mick Flavin hier samen met Philomena Begley en zoals die ook staat op het vermelde verzamelalbum.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Ilse de Lange - Beautiful Distraction

Na het overzicht van de countrymuziek evnementen in de regio is het nu weer tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma met deze keer aandacht voor het “live” optreden van Ilse de Lange op 26 maart 2011 in het Gelredome hier met de songs “Next to Me” en Beautiful Distraction”. Deze twee songs staan op het album “Live in Gelredome” op 3 juni 2011 uitgebracht door Universal Music. Dit album heb ik speciaal tevoorschijn gehaald, want Ilse DeLange stond vrijdagavond 14 september j.l. voor de 2e keer in Gelredome waar zij,samen met duizenden fans, heeft genoten van de release van haar album “Eye Of The Hurricane”. 

De show bestond uit nummers, waarbij klassiekers en recente songs zich afwisselden.

De recensies over het optreden van 2011 waren over het algemeen goed, de meeste tegenstemmers waren diegenen die de americana van de zangeres niet geschikt vonden voor zo’n grote zaal.

De uitgebrachte dvd moest het ook een beetje ontgelden, mede door een matige beeldkwaliteit en mogelijk “repareerwerk” achteraf.

Het album kreeg qua publiciteit een steuntje in de rug door een actie van Anouk, die het uitbrengen van het album door Universal Music maar rotzooi vond en het op een vuilnishoop gooide.

Ilse de Lange - Eye of the Hurricane

Ilse DeLange zelf bedankte Anouk voor deze onverwacht promotie, ze zat zelf alweer in de Verenigde Staten voor de opnames van haar nieuwe album “Eye of the Hurricane”.

Ook voor de lezer van dit bericht nog even terug naar 26 maart 2011 voor de trailer van het optreden van Ilse de Lange in Gelredome en waarvan dus een DVD en een dubbelalbum is uitgebracht.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Alan Jackson - Chasin' That Neon rainbow

Dan nu naar Nashville voor The Essential Alan Jackson hier met “Chasin’ That Neon Rainbow” en samen met de Zac Brown Band de song “As She’s Walking Away “

Voor de lezer nog even de mogelijkheid om herinneringen op te halen aan Alan Jackson gedurende de eind jaren ’90 hier met de song “Chasin’ That Neon Rainbow” middels een fraaie slide-show.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Alan Jackson - The Essential Alan Jackson

Deze twee songs staan op z’n nieuwe verzamelalbum “The Essential Alan Jackson” op 17 april j.l. uitgebracht door Arista/Sony Legacy.

Een album bestaande uit twee CD’s met elk ’zo’n 17 songs geplukt uit z’n gehele carriere.

Voor countrymuziek liefhebbers, die de muziek van Alan Jackson leuk vinden en nog niet zoveel CD’s van hem hebben een mooie gelegenheid om uitgebreid kennis te maken met deze succesvolle countryzanger/schrijver/gitarist.

U kunt ook nog even kijken en luisteren naar de Zac Brown Band samen met Alan Jackson met de song “As She’s Walking Away” middels een leuke video-clip.

Gewoon doorschakelen/Just Use the Link!

Little Big Town - Tornado

En dan met een kijkje op de klok op naar onze uitsmijter “Little Big Town” hier met de huidige nr. 1 Country Billboard Top 30 Song “Pontoon”, die staat op hun album “Tornado”, dat op 11 september j.l. werd gepresenteerd door Capitol Records.

Tot slot van dit bericht nog de fraaie video-clip van onze uitsmijter “Little Big Town” hier met de aanstekelijke zomer countryhit van 2012 “Pontoon”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Sept. 25 ‘12 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op Sept. 29 ‘12 12.00-13.00

Samentelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*   Artiest/groep ***   Titel muziek ***   Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   ***   intromusic   ***   BGO Records

2. The Roys   ***   Still Standing   ***   Rural Rhythm Records

3. The Roys   ***   New Day Dawning   ***   Rural Rhythm Records

4. The Roys   ***   Windin’ Roads   ***   Rural Rhythm Records

5. Ben Bedford   ***   Cahokia   ***   Waterbug Records

6. Ben Bedford   ***   What We Lost   ***   Waterbug Records

7. Mick Flavin   ***   As Good As I Once Was   ***   Dolphin Records

8. Mick Flavin   ***   My Wild Rose of Leitrim   ***   Dolphin Records

9. Mick Flavin   ***   Forgiving You Was Easy   ***   Dolphin Records

10. Ilse de Lange   ***   Next to Me   ***   Universal Music

11. Ilse de Lange   ***   Beautiful Distraction   ***          Universal Music

12. Alan Jackson   ***   Chasin’ That Neon Rainbow   ***   Sony Legacy

13. Zac Brown Band ft. Alan Jackson   ***   As She’s Walking Away   ***   Sony Legacy

14. Little Big Town   ***   Pontoon   ***   Capitol Records

Be There Next Week! Same Time, Same Frequency and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *