You Have Been A Friend To Me

A Prairie Home Companion - Garrison Keillor

In dit programma neem ik u mee naar een voorstelling van “A Prairie Home Companion” met o.a. Garrison Keillor en de bekende filmster Meryl Streep.

Dan ook weer eens speciale aandacht voor de4 countrymuziek ook bestemd voor de line-dancers door o.a. Roger Brown & Swing City, Marty Stuart en Mark Chesnutt.

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrass met “Moeder” in de hoofdrol door o.a. Dan Tyminsky van de groep Alison Krauss en Union Station

Halverwege het programma nog de agenda met

een overzicht van de countrymuziekevenementen in de regio gevolgd door de Nederlandse inbreng in dit programma door de “Leo Koster Band” en ook nog de groep “Woodwind”, die a.s. zaterdag optreden in partycentrum Newland in Klaaswaal.

Daarna weer eens terug naar de hedendaagse countrymuziek uit Nashville met Chris Turner, vervolgens de nieuwste song “So You Don’t Have to Love Me Anymore” van Alan Jackson en treedt het trio “Rascal Flatts” op als uitsmijter van dit programma met hun single “Banjo”.

Dany Tyminski - Momma Cried

We begonnen dit programma met de song “Momma Cried” hier door Dan Tyminsky. Deze song staat op het album  “New Favorite” van Alison Krauss & Union Station in augustus 2001 uitgebracht door Rounder Records.

Het was het negende studio album van de groep, die  in die tijd bestond uit Alison Krauss op viool en met lead-zang, Dan Tyminski op gitaar en mandoline en met lead-zang, Jerry Douglas op dobro, Larry Atamanuik op drums, Barry Bales op staande bas en Ron Block op banjo en gitaar.

Het album werd tijdens de 44ste Grammy Award uitgeroepen tot Beste Bluegrass Album en waarbij de song “The Lucky One” tot “beste countrysong” en “Beste Live Performance”.

Ralp Stanley and the Clinch Mountain Boys - Mother's Not Dead

Vervolgens ook nog de dramatische bluegrass gospel “Mother’s Not Dead” door Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys hier met een song, die staat op hun album “Clinch Mountain Gospel” met werkelijk schitterende samenzang van Ralph Stanley, Keith Whitley en Jack Cooke.

Tijd voor de eerste “clip” en kunt u als lezer ook nog even luisteren naar de dramatische vertolking van de bluegrass-gospel “Mother’s Not Dead” door Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Johnny Cash - I Dreamed About Momma Last Night

En dan als derde eerbetoon aan “moeder” de song“I Dreamed about Mamma Last Night” ooit geschreven door Hank Williams Sr., maar hier gezongen en gespeeld door Johnny Cash. Een tekst, waar je hart van breekt en die geldt voor heel veel moeders en ook die van uw presentator.

Deze song staat op het album “Timeless” een “Tribute to Hank Williams” in 2001 uitgebracht door UMG Recordings/Lost Highway.

Hank Williams, geboren op 17 september 1923 in Mount Olive in de staat Alabama en al op 30-jarige leeftijd overleden te Oak Hill, West Virginia.  Hank Williams heeft in z’n korte carriere van 6 jaar ontzettend veel countrysongs geschreven en gezongen.

De liefde en pijn werden hem bezorgd door de twee vrouwen in zijn leven: zijn moeder Lilly, een manshoge Kenau, die iedereen, die haar en haar zoon in de wegstond, in elkaar sloeg en zijn vrouw Audrey Mae Sheppard, die het vreemd gaan zelf had uitgevonden en die dacht beter te kunnen zingen dan Hank en om die redenen altijd ruzie met hem had.

Dramatische ervaringen genoeg om zeer bijzondere songs te schrijven.

Op deze speciale dag, 27 maart, een eerbetoon aan moeder.

U kunt ook nog eens luisteren naar de originele uitvoering van dramatische song “I Dreamed About Mamma Last Night” door Hank Williams als “Luke the Drifter”.

Gewoon even doorschakelen/ Just Use the Link!

A Prairie Home Companion

Dan neem ik u nu mee naar gastheer van de Minnesota Public Radio Show Garrison Keillor en een kleine gedeelte van de show met achtereenvolgens het welkomswoord door Garrison Keillor, de schrijver, verteller, zanger en gastheer van de show.

U kunt ook nog eens de opening van “A Prairie Home Companion” op 21 maart 2009 meemaken door de gastheer Garrison Keillor met de introductie van leden van “The Guy’s All-Star Shoe band”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan de bekende song “Gold Watch & Chain” door de gastheer samen met de bekende filmster “Meryl Streep” nog zeer recent onderscheiden voor haar filmrol als “The Iron Lady”,Margret Thatcher.

Vervolgens even kleine onderbreking met de song “Coffee” ook weer gepresenteerd door Garrison Keillor en Jearlyn Steele. En als laatste in dit programma de song “You Have Been a Friend to Me” gezongen door L.Q. Jones, de bekende Texaanse filmacteur in z’n rol als de oude Chuck Ackers in “A Prairie Home Companion” een komische dramafilm uit 2006 onder regie van Robert Altman.

De film is gebaseerd op het gelijknamige radioprogramma uit de jaren ’70 en ’80 van Garrison Keillor en geeft een fictief kijkje achter de schermen van het maken van het programma.

Verrassing!! Een kleine “break” voor een kopje koffie (zwarte koffie danwel) en let ook op Meryl Streep!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Het gaat over een langlopend radioprogramma dat na 30 jaar dreigt te worden stopgezet door de nieuwe eigenaren van de maatschappij.

Het richt zich op de medewerkers van het radioprogramma, de presentator Garrison Keillor, de beveiliger Guy Noir, de twee zingende cowboys Dusty en Lefty, de Johnson-sisters (waarbij Meryl Streep prachtige countrysongs laat horen) en een legendarische zangeres.

U kunt als lezer van dit bericht ook nog even kennismaken met Meryl Streep in haar rol als één van de Johnson-sisters hier met de A.P. Carter song “Gold watch and Chain”.

Gewoon even doorschakelen/ Just Use the Link!

Een engel genaamd Asphodel bezoekt de medewerkers om ze te steunen en bereidt hen voor op het leven na deze avond.

Robin and Linda Willams at the Prairie Home Companion

Het succesvolle folk– en countrymuziek echtpaar Robin en Linda Williams op repectievelijk gitaar en banjo namen in 1976 voor het eerst deel aan de zeer succesvolle en populaire  radioshow “A Prairie Home Companion” van Garrison Keillor en traden zij ook op in de gelijknamige film.

Te midden van veel muziek wordt kennisgemaakt met zingende zussen en cowboys. Achter de schermen brengt een mysterieuze vrouwelijke verschijning en een plotseling sterfgeval de artiesten in verwarring, terwijl het publiek in de zaal zoals altijd van A Prairie Home Companion geniet.

Naast Robin en Linda Williams oa. ook nog Meryl Streep als een van de zingende zussen, Tommy Lee Jones, Kevin Kline en John C. Reilly.

Nogmaals zeer aanbevelenswaardig!

“You Have Been A Friend To Me” natuurlijk zeer bekend uit het verre verleden van The Carter Family, maar hier vertolkt door de filmacteur L.Q. Jones ( Chuck Ackers) tijdens z’n optreden in A Prairie Home Companion.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Roger Brown and Swing City - Western Women

Dan nu speciaal weer eens voor de line-dancers “Western Women” door Roger Brown & Swing City.

In 1996 werd door MCA een album uitgebracht met als titel de naam van de groep met 5 songs en waarvan je eigenlijk wenste, dat er veel meer van deze songs hadden opgestaan.

In het radioprogramma “Countrymusic Round-Up” worden vaak de grenzen van de countrymuziek verkend en soms gaan we er zelfs over heen.

Met de “Western Swing” van Roger Brown & Swing City” is dat ook het geval en dat is toch ook heel erg leuk.

Zeer de moeite waard! Roger Brown hier met de song “Swing City”  tijdens een “live-optreden”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Marty Stuart - Don't be Cruel

Vervolgens “Don’t Be Cruel” hier door Marty Stuart en dit staat op z’n album “Marty Party Hit Pack” in 1995 uitgebracht door MCA.

Deze song kennen we natuurlijk vooral van de vertolking hiervan door Elves Presley, maar de versie van Marty Stuart is toch ook een hele leuke.

Deze twee songs staan trouwens ook op een verzamelalbum met de titel “Boot Scootin’” Country in 2002 uitgebracht door Academy Dallas TM Century special voor countryradiostations uitgebracht bestaande uit 10 albums met elk z’n 22 songs. Dus niet in de handel verkrijgbaar.

Mark Chesnutt - Blame It on Texas

Maar we gaan snel weer door en nu met Mark Chesnutt hier met de song “Blame It On Texas”,  die staat op z’n fraaie album “Too Cold at Home” in 1990 uitgebracht door MCA.

En ook deze song stond dus op de 10e CD van het album “Boot Scootin’ Country.

Voor u als lezer ook nog even de mogelijkheid om te kijken en luisteren naar een “live-optreden” van Mark Chesnutt hier met de songs “Blame It On Txeas” en “Brother Jukebox” tijdens de TV-show van Crook & Chase via The Nasville Network (TNN).

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu tijd voor de Nederlands inbreng in dit programma door de Leo Koster Band hier met de song “The Postman

Leo Koster Band - The Postman Doesn't Always Ring Twice

Doesn’t Always Ring Twice”, die staat op hun album “Heading for the Promised Land” in 2008 in eigen beheer uitgebracht.

De Leo Koster band is een formatie rond singer-songwriter/gitarist Leo Koster, die al bestaat sinds de jaren zeventig en bracht in die periode de debuutalbum “Gigs, Licks And Chicks” uit. In de jaren ’80 en  ’90 was het door werkzaamheden even een beetje stil rond de groep, maar in zo rond 1998 pakt Leo de gitaar weer op, schrijft een aantal songs en neemt met een aantal musici z’n tweede album “After the Dark” op. Een album met naast de eigen nummers ook een aantal covers van Neil Young en Gene Clark.

In 2008 volgt het bovenvermelde album met naast eigen werk ook songs bekend van o.a. de Sir Douglas Quintet en Roger McGuinn, waarbij de Leo Koster band ook wordt bijgestaan door de bekende Nederlandse steeler Hans de Jong.

Tijd voor een hernieuwde kennismaking met de Leo Koster Band hier met de song “Walkwoman” tijdens het DCMA Award festival op 11 september 2011 te Oss.

Deze song zal staan op het nieuwe album van Leo Koster, dat naar verwachting de komende maand, april, zal worden uitgebracht.

Gewoon even doorschakelen/ Just Use the Link!

Woodwind - Dimming of the Day

Vervolgens “Dimming of the Day” door de groep Woodwind hier met een song, die staat op het verzamelalbum van de DCMA met de titel “Country Music 2012” uitgebracht door de “Dutch Country Music Association” ter promotie van de countrymuziek van eigen bodem in de breedste zin van het woord.

Dit album met 22 songs van bekende en minder bekende nederlandse countrymusici is niet in de handel verkrijgbaar, maar wordt wel gratis verstrekt aan de leden. Gewoon even een kijkje nemen in de website voor meer informatie en natuurlijk kunt u zich ook gelijk laten inschrijven als lid.

Even terug naar de groep “Woodwind”, een zes-mans formatie uit de Hoeksche waard bestaat uit een ervaren zes-mans formatie, die al jaren actief bezig is met pop-country en folkmuziek en trouwens regelmatig optreedt in partycentrum Newland in Klaaswaal. Voor meer informatie even hun website raadplegen!

“Dimming of Day”, een fraaie vertolking van de song, die is geschreven door Richard Thompson en niet alleen bekend van de orginele versie door Richard Thompson met z’n ex-vrouw Linda Thompson, maar ook van Bonnie Raitt.

En daarom kunt u als lezer ook nog even luisteren naar een “live-optreden” van Bonnie Raitt hier samen met de schrijver van de song “Dimming of the Day”, Richard Thompson.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Josh Turner - Why Don't We Just Dance

Dan nu snel naar de hedendaagse countrymuziek uit Nashville hier met Josh Turner met z’n nr. 1 Hit song “Why Don’t We Just Dance”, die staat op z’n album “Haywire” in 2010 uitgebracht door MCA Nashville.

Terug naar de “Rock’n Roll” tijd met Josh Turner hier met een dans video-clip met de country-rock song “Why Don’t We Just Dance”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Alan Jackson - So You Don't Have to Love Me Anymore

“So You Don’t Have to Love Me Anymore” door Alan Jackson hier met een song, die in januari van dit jaar als single in eigen beheer werd uitgebracht in samenwerking met EMI.

Alan is op dit moment nog bezig met het uitbrengen van zijn nieuwe album, dat het eerste project zal zijn van zijn eigen platenlabel “Country Records”, een samenwerkingsverband met EMI.

Dit album zal o.a. ook een song bevatten samen met Zac Brown en ook eentje over de persoonlijke moeilijkheden nadat een jaar geleden bekend werd dat z’n vrouw Denise kanker had.

Z’n debuut single van dit album, ‘So You Don’t Have to Love Me Anymore,’ behoort op dit moment tot de stijgers in de countrymuziek overzichten.

Alan zal de komende maand een aantal shows geven met optredens in Colorado, Pennsylvania en Californie.

Inmiddels is er ook al een mooie video-clip van Alan Jackson gemaakt met de song “So You Don’t Have to Love me Anymore”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Rascal Flatts - Banjo

Dan is het ook al weer tijd voor onze uitsmijter de groep “Rascal Flatts” hier met hun single “Banjo”, die zal staan op hun album “Changed”, dat op 3 april a.s. zal worden uitgebracht door Big Machine Records.

Tot slot een fraaie video-clip van onze uitsmijter “The Rascal Flatts” tijdens eindelijk eens een vrolijke zitting in de rechtbank over de geschiedenis van de banjo.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst” Country Music Round-up ” 

Datum: Mar. 27 ‘12 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op Mar. 31 ‘12 12.00-13.00

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***          Titel muziek ***              Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   *** intromusic   ***   BGO Records

2. Dan Tyminsky/Alison Krauss & Union Station   ***   Momma Cried   ***   Rounder Records

3. Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys   ***   Mother’s Not Dead   ***   Rebel Records

4. Johnny Cash   ***   I Dreamed About Mamma Last Night   ***   UMG Recordings/Lost Highway

5. Garrison Keillor   ***   Tishomingo Blues   ***   New Line Records

6. Garrison Keillor & Meryl Streep   ***   Gold Watch & Chain   ***   New Line Records

7. Garrison Keillor & Jearlyn Steele   ***   Coffee   ***   New Line Records

8. L.Q. Jones   ***   You Have Been A Friend To Me   ***   New Line Records

9. Roger Brown & Swing City   ***   Western Women   ***   MCA

10. Marty Stuart   ***   Don’t Be Cruel (To a Heart That’s True)   ***   MCA

11. Mark Chesnutt   ***   Blame It on Texas   ***   BNA

12. Leo Koster Band   ***   The Postman Doesn’t Always Ring Twice   ***   More!!!Records/DCMA/Nash Music

13. Woodwind   ***   Dimming of the Day   ***   Woodwind/DCMA/Nash Music

14. Josh Turner   ***   Why Don’t We Just Dance   ***   MCA Nashville

15. Alan Jackson   ***   So You Don’t Have to Love Me Anymore   ***   Country Records/EMI

16. Rascal Flatts   ***   Banjo   ***   Big Machine Records

Be There Next Week! Same Time, Same Frequency and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *