Nothing Left to Say

My darling Clementine - Nothing Left to Say

De volgende week, week 13 dus, toert Gretchen Peters voor een aantal concerten door Nederland, waaronder op woensdag, 28 maart in Societeit Transvaria in Den Haag ter promotie van haar nieuwe album “Hello Cruel World”. In dit programma alvast een tweetal songs van dit fraaie album met Americana muziek.

Vervolgens uit Engeland de groep “My Darling Clementine” met songs van hun album “How Do You Plead?”.

Maar zoals u als luisteraar van ons gewend bent beginnen we met de bluegrass en deze keer met Tom T. Hall in de hoofdrol.

Halverwege het programma nog de agenda met

een overzicht van de countrymuziekevenementen in de regio gevolgd door de Nederlandse inbreng in dit programma door “Kayleigh Leith” en ook nog eens Jaqueliene van der Griend met haar single “Car in a Field”.

Daarna weer eens terug naar de Canadese countrymuziek door Johnny Reid hier met een song van zijn album “A Place Called Love”.

Vervolgens ook nog Chris Young en treedt het duo “Thompson Square” op als uitsmijter van dit programma.

Tom T. Hall - I'm a Coal Mining Man

Het programma werd begonnen met de songs “I’m a Coal Mining Man” en “I’m Gonna Make Ip a Song About You” en   “Once Upon a Road” hier met lead-zang door verhalenschrijver/gitarist en zanger Tom T. Hall.

Songs, die staan op het album “Tom T. Hall sings Miss Dixie & Tom T.” in 2005 uitgebracht door Blue Circle Records, maar vorig jaar in Europa uitgebracht door Drumfire Records

Een album met 12 songs, die zijn geschreven door Miss Dixie en/of Tom T. en waarbij Tom T. muzikaal o.a. wordt bijgestaan door o.a. Mike Bub op de bas, Robert Bowlin op dobro, Don Rigsby op rhythm gitaar, Wayne benson op de mandoline, Kristin Scott Benson op de banjo en Glen Duncan op de viool.

Tom T. Hall hier tijdens een “live” optreden tijdens de IBMA 2007 Showcase met de song “A Hero in Harlan”, de 2e track van het vermelde album.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Tom T., inmiddels bijna 76, staat niet alleen bekend als een zeer succesvolle schrijver van verhalende liedjes, maar trad ook in het verleden op als country DJ bij radiostations en in de periode eind jaren ‘50 tot 1961 zelfs gedurende vier jaar als zanger/gitarist voor Armed Forces Radio Network in Duitsland.

Gedurende de eind jaren ‘60 tot eind jaren ‘70 had hij een reeks van country Top 10 Hits, zoals het mooie verhaal van “A Week in a Country Jail”, Shoeshine Man” en wel z’n bekendste “The Year That Clayton Delaney Died”.

Ter ere van zijn 75ste verjaardag werd vorig jaar door de producers Eric Brace en Peter Cooper een “ Tribute album” samengesteld met vertolking van songs van Hall’s 1974 album “Songs of Fox Hollow” gespeeld en gezongen door o.a. Patty Griffith, Buddy Miller en Jim Lauderdale.

Voor u als lezer ook nog even de kans om eens kennis te maken met Tom T. Hall uit de jaren ’80 hier met een “live” optreden tijdens het Peterborough Country Music Festival (UK) 1983 hier met z’n songs “Ravishing Ruby” en “The Year That Clayton Delaney Died”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Gretchen Peters - Woman on the Wheel

Zoals reeds in de aankondiging vermeld zal Gretchen Peters de volgende week voor een aantal concerten in Nederland zijn ter promotie van haar nieuwe album “Hello Cruel World”.

Hier in dit programma alvast een tweetal songs en we beginnen met de song “Dark Angel”, waarbij Gretchen vokaal wordt bijgestaan door Rodney Crowell gevolgd door “Woman on the Wheel”.

Gretchen Peters dus hier met songs, die staan op haar album “Hello Cruel World” op 31 januari van dit jaar uitgebracht door Scarlet Letters Records.

Al zo’n tien jaar geleden zong de gevierde en geprezen liedjesschrijfster annex zangeres Gretchen Peters over hoe het leven in een perfecte wereld eruit zou zien.

Op het album“Hello Cruel World” neemt ze klein persoonlijk leed onder de loep.

Gretchen Peters is als liedjesschrijfster al sinds begin jaren negentig actief voor beroemde countryzangeressen als “Independence Day”Martina McBride, Faith Hill en Trisha Yearwood.

Uit alles blijkt dat Peters een laatbloeier is. Zo nam ze op haar 38e pas haar debuutalbum “The Secret Of Life” op, dat in de zomer van 1996 werd uitgebracht.

Inmiddels is de zangeres alweer 54 en vier studioalbums, twee liveplaten, een kerstalbum en een verzamelaar verder. Toch blijft ze immer jeugdig klinken.

Vocaal gezien, althans, want in haar teksten klinken haar levenservaringen en haar emotionele bagage duidelijk door. Geen simpele rijmelarij of kleffe liefdesliedjes, maar boeiende en gedetailleerde songteksten over gecompliceerde intermenselijke relaties, subtiel doorspekt met symboliek uit christelijke tradities. Leegte.

Zoals gepast in de aloude countrytraditie schroomt Gretchen Peters het dus niet om serieuze thema’s te verwoorden. In een enkel geval in soms wat crue bewoordingen, bijvoorbeeld in Natural Disaster en Idlewild (waar ze zelfs het verafschuwde N-word bezigt). Het is een wrede wereld daarbuiten, maar Peters weet het mooi te bezingen.

Voor u als lezer Gretchen Peters hier met haar “Dark Angel” tijdens een zeer recent “live-optreden” in The Arches te Glasgow.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!  

My Darling Clementine - You've Found Your Man

Dan nu naar een bijzonder duo “My Darling Clementine” hier met de songs “Nothin Left to Say”, “100.000 Words” en “You’ve Found Your Man”

 Voor meer informatie kunt u ook nog de vergrote flyer raadplegen!

Deze songs staan op hun album “How Do You Plead? ” vorig jaar uitgebracht door Drumfire Records.

Achter “My Darling Clementine” gaan schuil de Engelse singer/songwriter Michael Weston King met lead-zang hier op akoestische gitaar uit 1978 en zijn vrouw Lou Dalgleish eveneens met lead-zang en op percussie en de overige musici, die allemaal spelen allemaal op vintage instrumenten (uit het grijze verleden) zoals bijvoorbeeld Martin Belmont (Graham Parker & The Rumour) op een 1963 Fender Stratocaster, Alan Cook op een 1975 Emmons pedal steel gitaar en Jim Russell op een 1967 Ludwig Super Classic drum kit.

Tijd in deze weblog ook eens kennis te maken met “My Darling Clementine” hier met de song “100.000 Words”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

My Darling Clementine movie

“My Darling Clementine” roept wellicht bij een aantal luisteraars nostalgische herinneringen op aan de “Western”film “My Darling Clementine” in 1946 geregiseerd door John Ford.

Hoe houdt Michael Weston King het vol?

De Britse muzikant draait inmiddels al een jaar of twintig mee, maar is ondanks meerdere uitstekende platen nog altijd een grote onbekende.

De platen die hij gedurende de jaren 90 maakte met zijn band The Good Songs werden in kleine kring de hemel in geprezen, maar wie heeft ze in de kast staan? Hetzelfde geldt eigenlijk voor de soloplaten die Michael Weston King de afgelopen tien jaar heeft gemaakt. Van deze platen trok het uitstekende A New Kind Of Loneniless (2006) op zijn minst enige aandacht, maar de meeste soloplaten van Michael Weston King werden zelfs door de liefhebbers van het genre, waarin de Brit opereert volledig genegeerd.

In 2010 verscheen “I Didn’t Raise My Boy To Be A Soldier” en ook deze plaat dreigt weer tussen wal en schip te vallen. En dus nu het album “How Do You Plead” met 13 fraaie songs zeer de moeite waard en waarvan ik hoop, dat de muziek van dit album en aanvullende informatie ook via andere radiostations onder de aandacht wordt gebracht van u als luisteraar en lezer.

Onbekend maakt onbemind en dat is in dit geval zeker erg jammer.

 

A Placed to Be for Fine Music

Dit album en het vermelde album van Tom T. Hall kreeg ik trouwens ter promotie toegezonden door Peter Holmstedt, die met zijn bedrijf Hemifrån cd’s distribueert over Europa. Het gaat dan om Amerikaanse singer/songwriters en americana-artiesten en een aantal Scandinavische artiesten. die vaak ook dit soort muziek maken.                                              

Voor u als lezer ook nog de mogelijkheid om eens te kijken en luisteren naar “My Darling Clementine” tijdens een “live-optreden” in de Oude Kerk van St. Pancras op 31 oktober vorig jaar met de “The Other Half”, die als 6e track staat op hun album “How Do You Plead?”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Kayleigh Leith - Miles Away

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementgen in de regio is het nu tijd voor de Nederlands inbreng in dit programma door Kayleigh Leith hier met de song “Outside”, die staat op haar album “Miles Away” op 28 oktober vorig jaar in eigen beheer uitgebracht door KL Music/Suburban Records.

De Amerikaanse singersongwriter Kayleigh Leith,  uit een voorstad van Pittsburgh, verzeild geraakt in het Nederlandse landschap van klompen, tulpen en polders, woont al enige tijd in Nederland.

Met behoud van eigen identiteit heeft zij het album “Miles Away” gemaakt, die haar roots en nieuwe leefomgeving op een bijzondere manier combineren.

Tijd om eens kennis te maken met Kayleigh Leith hier met de titelsong van haar album “Miles Away”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

In de lijn van Taylor Swift en Lady Antebellum overtuigt Kayleigh met intieme popliedjes en fraaie country-arrangementen, gekoppeld aan een innemende persoonlijkheid.

Kayleigh was dit jaar al te horen bij Giel Beelen op 3FM en het TROS Muziekcafé. Ook stond ze op de NS/3FM Serious Request Fair in Leiden. In het verleden stond ze ook al op de podia van o.a. 013, Mezz en Bevrijdingsfestival Zwolle.

Dit komend voorjaar zal Kayleigh met haar gloednieuwe band te zien zijn op verschillende podia door heel Nederland.

Ze kan het wel!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Jacqueline van der Griend - car in a Field

Vervolgens “Car in a Field” door Jaqueline van der Griend, die vorig jaar als single werd uitgebracht door Nash Music.

In haar website las ik, dat we zeer binnenkort  de opvolger van “Car in a Field” kunnen verwachten. Ze zal deze maand maart regelmatig in de  studio zijn om een aantal nummers op te nemen.

Ook dit keer zit er weer een geweldig nummer van Rob Corsby bij én een juweeltje van Ruud Hermans.

Niemand minder dan Marcel Fisser (Nick en Simon, Jan Smit, enz..) gaat het produceren.

Dus gewoon voor meer informatie even naar haar website raadplegen.

De songs “Car in a Field” van Jaqueline en  “Outside” van Kayleigh zijn door de DCMA opgenomen op hun promotie verzamelalbum met de titel “Country Music 2012”. Voor meer informatie even hun website raadplegen!

U kunt als lezer ook nog even luisteren naar Jaqueline hier met haar single “Car in a Field” middels een slide-show.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Johnny Reid - You gave My Heart a Home

Dan nu naar Canada voor de “Countryzanger van het jaar 2011” Johnny Reid hier met de song “You Gave My heart a Home”, die staat op z’n album “A Place Called Love” in 2010 uitgebracht door EMI Records.

Johnny Reid afkomstig uit Schotland, maar sedert z’n 13e wooachtig in Canada en sedert eind jaren ‘90 actief in de countrymuziek, is zeer succesvol, want hij heeft inmiddels zes albums uitgebracht, waarvan de laatste twee keer platinum.

In 2008, 2009 en dit jaar 2011 werd hij door de Canadian Country Music Association uitgeroepen tot “Male Artist of the Year” naast in de loop van de jaren tal van andere CCMA Awards.

2010 was een ongelofelijk jaar voor Johnny Reid en zijn team. Hun tour ter promotie van het album “A Place Called Love” nam hen mee naar alle uithoeken van Canada, waar zij ontzettend veel nieuwe vrienden maakten en onvergetelijke herinneringen opdeden.

Als dank aan alle fans hebben zij een fraaie muzikale video laten maken met opnamen van de toer en deze wordt speciaal aan hen opgedragen

Een fraaie “love” song uit Canada geschreven en gezongen door Johnny Reid!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Chris Young - Tomorrow

Vervolgens “Tomorrow” door Chris Young hier met de song, die staat op z’n album “Neon” in juli vorig uitgebracht door RCA/Sony.

Sinds zijn eerste optreden in de Nashville Star televisie show in 2006 heeft hij inmiddels middels RCA drie albums uitgebracht.

Z’n eerste album met z’n eigen naam,in 2009 het succesvolle album “The man I Want to Be” en vorig jaar dus “Neon”met een mooie bariton zangstem, een mix van George Strait en de donkerbruine stem van Josh Turner.

In deze moderne wereld van de countrymuziek gevuld met pop, rock en hip-hop is het verfrissend te weten, dat countryzangers zoals Chris Young

Nog steeds het gevoel met de traditionele countrymuziek weten te vertolken met de steelgitaar en de viool.

Jawel, jawel dus, hedendaagse countrymuziek bestaat nog steeds. Luister en kijk maar eens naar Chris Young hier met de song “Tomorrow”.

Gewoon even aanklikken/Just Use the Link!

Thompson Square - I Got You

Dan is het nu ook al weer tijd voor onze uitsmijters Thompson Square. En dat is niet ergens een plein in een stad, maar een muzikaal gebied van het echtpaar en duo Keifer and Shawna Thompson.

Deze song staat op het album met hun eigen naam, dat in februari vorig jaar werd uitgebrachtg door Stoney Creek Records.

Tot slot zijn we aanbeland bij Thompson Square en hun “I Got You” als uitsmijter van dit programma en enige reclame over het succes van deze single in Amerika met de song kunt ook nog even bekijken en natuurlijk luisteren. “Radio Vrolek in het Groene hart van de krimpenerwaard” mis ik nog bij hun opsomming, maar vooruit dan maar:

Gewoon even aanklikken/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Mar. 20 ‘12 19.00 – 20.00 uur Hruitzending op Mar. 24 ‘12 12.00-13.00

Samenstelling, techniek & presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***          Titel muziek ***              Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   *** intromusic   ***   BGO Records

2. Tom T. Hall   ***   I’m a Coal Mining Man   ***   Blue Circle Records/Drumfire Records

3. Tom T. Hall   ***   I’m Gonna Make Up a Song About You   ***   Blue Circle Records/Drumfire Records

4. Tom T. Hall   ***   Once Upon a Road   ***   Blue Circle Records/Drumfire Records

5. Gretchen Peters   ***   Dark Angel   ***   Scarlet Letter Records

6. Gretchen Peters   ***   Woman on the Wheel   ***   Scarlet Letter Records

7. My Darling Clementine   ***   Nothing Left to Say   ***   Drumfire Records

8. My Darling Clementine   ***   100.000 Words   ***   Drumfire Records

9. My Darling Clementine   ***   You’ve Found Your Man   ***   Drumfire Records

10. Kayleigh Leith   ***   Outside   ***   KL Music/ DCMA/Nash Music

11. Jaqueline van der Griend   ***   Car in a Field   ***   DCMA/Nash Music

12. Johnny Reid   ***   You Gave My Heart a Home   ***   EMI Records

13. Chris Young   ***   Tomorrow   ***   RCA/Sony

14. Thompson Square   ***   I Got You   ***   Stoney Creek Records

Be There Next Week! Same Time, Same Frequency and Via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *